Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-09-2010, 17:20
noripcord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
noripcord noripcord isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=174040

Hakkari'de 9 kişinin öldüğü minibüs saldırısını askere yüklemek isteyen PKK'nin olay yerine asker çantası bıraktığı dinlemeye takılan KCK'linin telefon talimatıyla ortaya çıktı.

Sabah gazetesinin haberine göre polis tarafından takip edilen KCK üyesi bazı BDP'liler olay bölgesindeki milisleri arayarak provokasyon talimatı verdi. Teknik takibe takılan telefon görüşmesinde "Bırakılan asker çantasını ön plana çıkarın, provokasyonu sahiplenin!" denildiği öğrenildi. İddiaya göre minibüse mayınlı saldırıyı düzenleyen PKK timi olay yerine daha önceden ele geçirdikleri iki askeri sırt çantasını bıraktı. Sırt çantaları Hakkâri Dağ Komando Tugayı'na aitti.

Konuyla ilgili açıklama yapan terör uzmanı şunları söyledi: "Askeri operasyonlarda çatışma alanında zaman zaman askeri malzemenin kalması çok doğaldır. Burada aynı şey sözkonusu. PKK'lılar çatışma bölgesinde buldukları iki sırt çantasını daha sonra kullanmak için yanlarına almışlar. Bu çanta belki de Gediktepe'de şehit edilen askerlere ait. Yapılan plan her yönüyle dökülüyor. Böyle bir saçmalığa dağdaki terörist bile inanmaz."

Konu noripcord tarafından (17-09-2010 Saat 17:25 ) değiştirilmiştir.
Alt 17-09-2010, 17:22
Üye

@azrael

başbakan bu işin derin devlet işi olduğunu bilse neden saklama gereği duysun, malzeme çıkmaz mı ona "bu ergenekon işidir" diye. daha önce yaptılar çünkü bunu.
Alt 17-09-2010, 17:29
lolepet lolepet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

efendim ben başbakan olayı biliyor demedim yalan söylüyor dedim. olayın hemen ardından yaptığı açıklamada bahsettiği olayı pkk yapmamıştı asker mayını olduğu ortaya çıkmıştı yani başbakan yalan söyledi. anlatabildim mi?

ayrıca ortada birçok delil varken hala suçu pkk ye yıkmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. köşeye sıkışmış kedi gibi görünüyor şu an hükümet,medya ve asker

Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?
Alt 17-09-2010, 17:41
Üye

tayyip erdoğan bu işin arkasında biraz olsun deri devletin olnduğunundan şüphelenseydi, "ergenekoncuların işi", "zamanlaması dikkat çekici" gibi açıklamalarda bulunurdu, ki tsk sıkıştırmak içinde güzel malzeme olurdu.

ayrıca hangi deillerden bahsediyorsunuz merak ettim, sadece "var" demişsiniz, buna dair bir kanıtınız yok ama. yukarda astığım haberdeki yakalanan telefon görüşmesi ve terör uzmanının açıklamasıda önemli ayrıca.

suçu pkk'ya yıkmayacağızda, kime yıkacağız? gergenekona mı?
Alt 17-09-2010, 17:54
Üye

efendim kör olduktan sonra gözünüze yıldız tutsak neye yarar değil mi?

ben diyorum erdoğan geçmişte yaşanan ve gerçeğin ortaya çıktığı bir olay hakkında yalan söyledi siz diyorsunuz erdoğan bilmem kimden şüphelenmedi.

"K.K.K. 8'nci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı Afyonkarahisar" yazılı balistik korucu kompozit başlık kullanım klavuzu

Olay yerinde bulunan diğer materyaller şunlardı: 2 adet Rus yapımı patlamaya hazır anti-tank mayın, 2 adet kalaşnikof kasaturası (seri no: SAX0543, SAX703), 1 adet Stilson profesyonel marka minyatür pense, 1 adet içi boş damlalık (Göz Damlalığı), 03 MM rulo halinde dışı laklanmış bakır tel, beyaz renkli SAS marka 2x075 MM kablo, makas, kibrit, iğne-iplik kutusu, kalem pil, elektrikli ateşleme düzeneği, telsiz maşası, 1 adet üzerinde MKE 2/8/93 81 mm MD/A harf grubu bulunan aydınlatma, 81 mm paslanmış havan mermisi ile 2 adet askeri sırt çantası

ayrıca medyanın bahsettiği kck lilerin aralarındaki konuşma iddiası ne zaman ve nasıl ortya çıktı biliyormusunuz.

bu iddialardan sonra

http://www.yuksekovahaber.com/haber/...ayin-37518.htm

Alt 17-09-2010, 18:08
Üye

şunuda ifade etmekte yarar var.

olayın olduğu gün bu kayıtların ortaya çıkması bile yalanın boyutunu gösteriyor. teknik anlamda kayıtların böyle kısa sürede ortaya çıkması ve basına sızdırılması olanaksız olduğu gibi hukuksal çerçevedede böyle bir şey mümkün değildir.

savcılıktan izin alınarak yapılan kayıtların uzman teknikerler tarafından çözümlenmesi aynı gün içinde olabilecek durumlar olamaz.

ve şunuda bilmenizde yarar var. bu haberin ilk kaynağı sabah gazetesidir ve adı geçen muhabirlerin haberden haberleri bile yoktur.

Alt 17-09-2010, 18:10
Üye

benim kanaatim bu olay, bölge halkını tsk'dan, devletten daha da soğutmak isteyen bir pkk eylemidir. bırakılan çantalar vs.. bilerek pkk tarafından bu olayı tsk nın yada devletin yaptığına inandırmak içindir. derin devlet böyle birşey yapacak ve arkada delil bırakacak, buna çocuklar bile inanmaz.

birde @azrael keşke sizde o "yıldızı" kendi gözünüze tutsanız, belki ozaman pkk'yı aklama çabasından vazgeçerdiniz.
Alt 17-09-2010, 18:16
Üye

efendim benim pkk yi aklama çabam falan yok benim gözüme yıldız tutulmasınada gerek yok ben gerçekleri görüyorum. ama sizide anlıyorum taa ordan konuşmak güzeldir hoştur. bölgeyi bilmeden konuşmak böyle olsa gerek.

ben senelerdir bu olayların kalbinde gözlemler yaptım. şunu daha önce söyledim bir daha söylüyorum. burda kimseden gizleyeceğim birşey yoktur. bölge insanının zaten tsk ya karşı bir sempatisi olmadığı gibi birikmiş bir kini vardır. dağa çıkışların en çok yaşandığı bölgedir.

şimdi siz kalkıp bana bölge halkını tsk dan soğutma derseniz sadece gülerim.

Alt 17-09-2010, 18:36
Üye

@azrael

ordaki "daha da" ifadesini görmediniz sanırım, bölge halkının devletten, tsk'dan hoşlanmadığını zaten biliyorum.

tabi sebep sadece o da değil, pkk'nın içinde barıştan yana olmayan gruplarda yapmış olabilir bu eylemi, yaptılar ve tsk'dan gibi göstermeye çalıştılar ki bölge halkı pkk'dan nefret etmesin, hala kendi çıkarları için savaştıklarını sansınlar.

hani ben bu çanta bırakma olayına falan inanmam, ama devlete kin duyan bir halk kolayca inanabilir. barıştan yana olmayan pkk gruplarınında bu işine yarar.
Alt 18-09-2010, 11:42
Üye

ben provokasyon işini mantıklı bulmuyorum. çünkü provakasyona gerek yoktu. bölge halkının pkk den nefret etmesini gerektirecek bir durumda yoktur ortada.

peki provokasyona neden gerek yoktur derseniz. şunu söyleyeyim ortalama her ayda bir birileri zaten öldürülüyor orda ve genellikle askerlerin vurduğu ortaya çıkıyor. en son bayramda başından vurulan çocuk 2 gün önce öldü. işte bu durum provakasyona gerek kalmadığını gösteriyor çünkü provakasyonu zaten yapanlar var.

şimdi onu bunu bırakıp neticeye gelirsek. bu ha tsk tarafından yapılmış ha pkk tarafından yapılmış ortada barışı, çözümü istemeyenler var. ama burdan çözümün kelepçelerinden biri şudur. karşı tarafı sürekli suçlu göstermeyi bırakıp gerçeklerimizi göremezsek bu sorun asla çözülemez. burda benim için pkk yi aklama çabası dediğiniz yaptığım bu şey aslında gerçekleri görme çabamdan başka bir şey değildir ancak bizim milletin bir psikolojik durumu daha varki gerçeği görmeye çalışanı hemen terörist ilan etme psikolpjisidir bu.

Önerilen Siteler