Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-08-2006, 00:10
Üye Değil

Standart Re: isa yaşamadımı yoksa?

Nehemya yeni bir dinin peygamberi...

İddia var kanıt yok

Aramıza hoşgeldin yüce Nehemya...
Alt 02-08-2006, 08:31
Üye Değil

merhabalar
ben olaya başka bir açıdan bakmak istiyorum
konuyla pek alakalı değil ama

hangi ayetti hatırlamıyorum
Kuran'da diyorki biz cebraili yada O'nu sana insan suretinde gönderdik işte üfürdük falan diye

o zaman İsa Allah'ın değilde bir Meleğin oğlu olmuyor mu?
Alt 02-08-2006, 09:52
Cemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cemal Cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.

NeHeMYA

açık etmeye cesareti olmayan,
yandan çarklı hristan.
Açık et oğlum açık..
Kimler geldi geçti bu dünyadan..
neler söledi.
Sen niye korktunki..
Ben seviyom İsa amcamı,
o tanrının o ludur,
tahtta saında oturmaktadır.
eti ekmek,kanı şaraptır,
de..
Söle söle çocuum,
ben onu seviyom,de.
Korkma..

cml.
Alt 02-08-2006, 11:36
subzero subzero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ya bi insan nasıl hem mukaddes kitap kanıtlanmıştır (?) der hem de dinsiz olur.
inanmıyom sana nehemya *

yehova şahidi misin yoksa? onlar yapar böyle, forumlarda mukaddes kitap propagandası falan yaparlar. kardeş sen hangi dindensin dersin ben mukaddes kitaba inanıyorum der. yehova şahidiyim diyemiyorlar açıktan nedense?
Alt 14-08-2006, 17:48
Üye Değil

korktuğum felan yok ..ben hırıstıyan değilim burda anlaşalım !!! üç ünlem yeterli sanırım .isanın gerçek bir kişilik olduğunu savunuyorum ..tarihte onun kadar ertkili birisi yaşaşamamıştır.hırıstıyanların incille de tevrattlada ilgisi yoktur ..dine karşıyım dedim doğru.siz dinin insanı allaha götüreceğinimi sanıyorsunuz..bekleyin bakalım allah sizi nereye götürecek cahilliğe evet sadece bu.. müslüman larada cevap verelim ..kardeşler sizde kitabınızı doğru dürüst okuyun ..tabularla bir yere gidemezsiiniz gerçi kuranda islamda sizi bir yere götüremezde neyse heheh *= ) yazmayan şeyleri yazıyormuş gibi göstermeniz yokmu hele..bilgili görünecem diye kuranı baştan yazdınız ..komik komik ..ne 19 mucizesiymiş be bradertek yaptığınız laf salatası ve salata tabağındaki bilimsel hurafecilik !! islamı sevimli göstermeye çalışanlar kadın haklarından ve insan haklarından bahsetmesin bile..bu iseviyim diye geçinen haytalarada gülüyorum..ya sölesenize nerden buluyosunuz bu doktrinleri ..gülesim geliyor..gerçek diye gözlerinizi karanlıkkapılara kapatıyosunuz..incili tetkik edin de isevilik diye bir şey varmı yokmu görün..

hırıstıyan arkadalara soru :

incilde "üçlük" *yada "üçleme" diye birşey geçiyormu söyleyin !!!

hiçbiriniz bunu gösteremessiniz ..neden çünkü incilde üçlük diye bir sözcük dahi geçmez..kutsal ruh tanrıdır .
isa tanrıdır.
aallah baba tanrıdır .amayinede üç değil tek tanrı vardır....haddi ya nasıl oluyo bu ..komiksiniz ya isevilerde müslümanlarda yahudilerde ..

yahudilerdede ne varmış sözde ruh biz öldükten sonra yaşarmış..hangi tevrat ayeti bunu söylüyoor ya bana gösterirmisin..ben tevratı yedim bitirdim yine böyle saçma şeye rastlamadım..insan öldükten sonra "uf" olur biter..ilk ayetlerde bile"topraktan yaratıldın toprak olacaksın "der..toprak canlımı ...bukadar saçma doktrinler oldukça cahillere cevap vermek bi ömür ister !!
Alt 08-10-2006, 01:12
Pavlus Pavlus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Merhabalar, ben yeni üye oldum, ilk mesajımı yazayım hayırlısıyla:

Kaynak olarak yeni ahit'e bakalım:

Pavlus'un mektupları:

"Eğer kendisi yeryüzünde olsaydı, Kutsal Yasa uyarınca adakları sunanlar bulunduğu için, kendisi kâhin olmazdı." -ibraniler 8:4

Eğer kendisi yeryüzünde olsaydı...

Yani isa yeryüzünde hiç bulunmamış demektir. "İsa, yeryüzünde olsaydı kahin olmazdı.", (not: kahin=din adamı, ingilizce king james versiyonu: priest=rahip=din adamı).

Devam edelim;

"Bu sırrın özü şudur: İsa sizin içinizde" -koloseliler 1:27

Bu neyin sırrıdır? Bu kuşaklar boyu pek çok nesilden saklanan gizin ifşasıdır. Bu giz tanrı'nın bir oğlu olduğu, isa'nın öldüğü, dirildiği ve göğe alındığı değil, isa'nın içimizde olduğudur.

Pavlus'un yazıları pek çok bilim adamınca m.s. 50'li yıllara tarihlendirilmektedir, bu da onları diğer incillerden (m.s 70-100) daha eski kılar. İsa, başlangıçta alegorik bir mitos iken sonraları "gerçek" halini almıştır.
Alt 08-10-2006, 01:59
gul_gulsoy gul_gulsoy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

slm!

pavlusun belki de kaydadeğer en önemli sözü ''yahudi olmadığı halde yahudi göründüğünü,yasaya (tevrata) bağlı olmadığı halde bağlı gibi göründüğünü'' söylediği sözdür.
islamacevap sitesinin bu sözle ilgili kem-kümleri bir yana bu söz son derece empatik(!) hristyanlar türetmiştir.öyle ki bir bukalemun gördüğünüzde bunun sonradan hristyan olmayacağının garantisi yok gibidir.
kendi adıma müslümanken(!) sonradan- her ne hikmetse - hristyanlığı seçen(!) çok sayıda bukalemun görmüşümdür.
pavlus eseriyle övünsün artık.zira nehemya ve benzeri bir sürü amatör bukalemun türetti pratikte.
isa gerçekse,öngörüleri gerçekten gerçekleşmişse ve ben buna inanmışsam ben hristyan değilim demezdim.hem öngörülerin gerçekleştiğine inanıp hem de hristyan nasıl olunmayabiliyor ya da hem hristyan olmayıp hem de öngörülerin gerçekleştiğine nasıl inanılabiliyor?olsa olsa pavlus ve nehemya türü hasta(bu tabir kuranın münafıklar için kullandığı hasta tabirinden esinlenerek kullanılmıştır) tiplerin başarabileceği bir hadise...
sevgili nehemya ben siz olsam-iyi ki değilim- maske takmazdım.gördüğünüz gibi herkes gerçekte kim olduğunuzun,neye inandığınızın yeterince farkında.(acaba yahudiler de pavlusun münafıklığının bilincinde miydi?) lütfen insanların zekasıyla alay etmeyiniz.kendinize olan saygınızı koruyunuz.bu haliyle hem kendi kişiliğiniz hem de geri planda propagandasını yaptığınız dine (her ne kadar din değildir deseniz de) zarar veriyosunuz.
son olarak:
''insanlardan bir kısmı inanmadıkları halde inanmış gibi görünerek inananları kandırmaya çalışırlar,oysa onlar sadece kendilerini aldatırlar.yalan söylemekte olduklarından ötürü acı bir azap onları beklemektedir'' der kur-an...eminim benzeri ayetleri tevrat,zebur ya da incilden de bulup çıkarabilirsiniz.

slm!

''GERÇEĞİ BİLECEKSİNİZ VE GERÇEK SİZİ ÖZGÜR KILACAK''

( NASIRALI İSA)[b]
Alt 08-10-2006, 16:20
Pavlus Pavlus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Gül Hanım,

Estiniz, gürlediniz, elinize sağlık

Ama hristiyanlık ne kilisenin tekelindedir, ne de başka herhangi bir kurumun, dinin.

Sadece saldırı amacıyla yazanlar zaten bir şey elde edemezler, edindikleri bilgilerin, okudukları yazıların faydası olmaz. (Nehemya'ya)

Pavlus, zaten bir gnostikti, yazılarında gnostik öğelerin bulunması kaçınılmaz, hatayı yapan onu heretik ilan etmek yerine kabul eden katolik kilisesidir.
Alt 30-11-2006, 18:15
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart İncil de İsa da sadece masal! Yahu

İncil sadece Masasal tıklayın devamını okuyun.

Her şey yalan olup giti

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 30-11-2006, 18:33
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: İncil de İsa da sadece masal! Yahu

Sn. Tevderi,

Yalan dünya dedikleri bu olsa gerek.
Tarihin derinliklerini karıştırıp uydurmasyon çıkarmaktan özümüze dönüp doğruları bulamamak.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

Önerilen Siteler