Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-06-2006, 22:59
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: ispatı ne?

sn. krc,
"Tanrıya inanan bir insanı Kur'anın Allah kelamı ve hz. Muhammed'in peygamber olduğuna nasıl ikna edebilirsiniz şu devirde.
Ne tür deliller gerekir? dini nasıl tebliğ edersiniz?

not: Kur'an'ın Allah kelamı olduğuna dair deliller elbette Kur'andan ayetler olmamalı. "

demissin.

sizce Allaha inanan bir insan Kur'anin Allah kelami ve Hz.Muhammedin peygamber olduguna nasil ikna olur su devirde.
Ne tur deliller ister.nasil bir teblig arzular.
not:Kur'an'ın Allah kelamı olduğuna dair deliller elbette Kur'andan ayetler olmamak sartiyla.

Allahi Allahtan,Kur'ani Kur'andan,Peygamberi peygamberden anlayip dinlemeden bu adam nasil inanacak?
biraz zor olacak amma nasil yapsak?
Alt 14-06-2006, 00:28
ESLEMTU ESLEMTU isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Tanrıya inanan bir insanı Kur'anın Allah kelamı ve hz. Muhammed'in peygamber olduğuna nasıl ikna edebilirsiniz şu devirde.
Ne tür deliller gerekir? dini nasıl tebliğ edersiniz?

not: Kur'an'ın Allah kelamı olduğuna dair deliller elbette Kur'andan ayetler olmamalı.

Karacahil insanalr gaybı bilemezler..Gayb hakkında sadece tahminden öteye gidemez..Bunda hemfikirizdir zannederim..Şimdi elimize 1000 sene önce insan tarafından yazılmış bir kitabı alsak ve okusak,hatta o kadar da geriye gitmeyelim 50 sen önce yazılmış bir kitabı alsak okusak şimdi geçerliliğini yitidiğini görürüz..mesela,embriyogenezin ilk yıllarında daki teorilerden biri anne karnında küçük insan minyatürlerinin olduğunu kabul ediyordu..Şimdi bu kitabın bir geçerliliği kaldı mı?Hayır?

Evren konusunda aristonun dünya merkez durağan evren modeli geçerliydi..Şimdi bu teoriden eser kaldı mı?hayır..

Abiyogenez dene bir teori vardı..mesela kirli çamaşır+buğday=fare..o devirde sterilite bilinmediğinden,uygulanmadığından bu şekilde bir çıkarım yapılıyordu..Mikroskobik oluşumlar görülmediğinden sadece çıkan ürüne bakıyorlardı..ve böyle bir teori öne sürülmüştü...Şimdi geçerli mi?hayır..artık sterilite de bilniyor deneyler steril ortamda gerçekleştiriliyor..

İnsan sadece kısıtlı bilgisiyle tahminde bulunabilir..Tahmini sahip olduğu bilgi kadardır..

Kur'an yerin ve göğün sırrını bilen Allah tarafından indirilmiştir..Bı sırlar Kur'an'da açıklanmıştır...
27.88. Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah'ın sanatıdır. Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır.
Sure : Neml Sûresi

Dağları gördüğümüz halde bir yanılsamamıza dikkat çekiliyor..dağları hareketsiz sanırsın...oysa onalr bulutların geçip-gitmesi gibi gitmektedir..ve bunda dikkat çekilen birşey dah var..bunun bir sanat olduğu herşeyi sapasağlam yapan Allah'ın sanatı...ve o nasıl bu bilmediğiniz, yanıldığınız,şeyleri biliyorsa,bilmediğini zannettiğinizi sizin yaptığınız amelleride bilmektedir..Öyle değilmi?bak bir geminin direği gibi olan dağlar da,hareket etmekte...oysa farkında bile değiliz ne bir gürültü,ne bir ses...hareket halindeyiz ama durağan zannediyoruz..şaşılacak,hayrette bırakan bir sanat değil mi?ne dersin..Hz.Muhammed'in ve o devirdeki bir insanın 1400 yıl önce ki teori olan dünya durağan ve merkez evren teorisine uyması lazım değil mi?Hz.Muhammed'in..Sırf bu kitabı kendinden uydurduğu söyleniyorsa...Bu bir sırdır ve veriliyor..Hiç insan sözüne benziyor mu?İfadelere dikkat et..Hiçte insan sözüne benzemiyor..
Alt 14-06-2006, 01:27
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bazı yazılar buhar oluyor sanırım.
Sitede bir sorun mu var acaba?
Bu başlıktaki yazım kazaya uğramış..

Karacahil kardeşim;
Kutsal kitapların Tanrıdan gönderildiği inancında değilim.
Ancak ilhama inanırım. Kehanet gibi birtakım ayetlerin ilham olduğu inancındayım.
Alt 14-06-2006, 10:41
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

..... sildim...
Alt 14-06-2006, 11:04
Kıdemli Üye

değerli psiko,
bu yazdıklarınız hangi din?
bu ne güzel bir sevgi böyle...

bu yazılar ne ise, bana anlatın lütfen..

sağlıcakla...
Alt 14-06-2006, 11:33
Kıdemli Üye

değerli psiko,
bu sözler Tanrı sözü, hitabı gibi yazılmış...
hz. Bahaullah kimdir? Nebi midir? Onun eserinde Tanrı sözleri olduğuna göre bu sözler Tanrı'dan mıdır, O'nun mudur?
Allahın adı ve secde geçtiğine göre aynı zamanda müslümandır anladığım kadarıyla ama kimdir, necidir, o eseri neye dayanarak yazmıştır? Kitabın menbağı, kaynağı nedir?
Alt 14-06-2006, 11:46
ESLEMTU ESLEMTU isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Karacahil samimiyetine gerçekten inanmak istiyorum...Lakin misyoner lakırdılarını çok işittiğimden,hafifte bunun bir kokusu gelmiyor değil hani..Lakin delilim yok..Sen Hz.Muhammed(s.av) hakkında ve Allah hakkında bir zanna kapıldığına göre bende senin hakkında böyle bir zanna kapılabilrim değil mi?Sonuçta bu zan-his-hezeyan..Dilediğim gibi düşünebilirim..

arkadaşım birşeye hüküm verirken delil olaak tek bir delilin mi vardı ki,hemencecik Allah(c.c) hakkında ki vesveselere kapıldın...Yani dayanağın bir tek delilmiy di?Allah(c.c) adaletlidir arkadaşım bu konuda kuşkun olmasın..

Afrika'daki açlara takmıştım. Kenya'da askeri yönetimin askerlerinin tecavüz edip hamile bıraktığı, günde kişi başına 2.7 bardak su düşen annelerin babası belirsiz yavrularına su verebilmek için kendi sularından kesişleri, onları öyle iyi anlıyordum ki, bir hayatın kucaklarında, süt gelmeyen memelerinde can verişleri... Bunların tek tanrıya inanmasının, iyi insanlar, fedakar anneler, ırzlarını korumaya çalıştıkları halde tecavüze uğramış kadınlar olmaları ne fark ederdi. Kur'an ve Muhammed bunlara tebliğ edildiği halde inanmadıklarından gidecekleri yer belliydi Kur'an'a göre.

İnsan yeryüzünde Allah'ın halifesidir arkadaşım.Meleklerden ayrı özelliği olan bir yaratılışa sahiptir..Doğruyla-yanlışı ayırt edebilir.Hüküm verebilir..Yeryüzünün işleyişi insana bırakılmıştır..Halifelik budur..İnsanda Allah'ın kendisine verdiğiyle çevresine adaletli olmakla mükelleftir.Buna göre hesap görecektir..Bu bazılarının fakirler var Allah(c.c) dileseydi onları doyurordu,Allah'ın doyurmadığı biz mi doyuralım,diyenler gibi veya sen ve Rabbin gidin savaşın biz burad oturuyoruz diyenler gibi veya tohum ekmeyip,biçmeyi düşünenler gibi...Allah(c.c) dileseydi elbettte,teryüzünde ne bir adaletsizlik olur,nede açlık nede başka birşey..lakin herkes sınananacak..sahip olduğu doğru-yanlış seçim özgürlüğüne sahip olduğu için..

Hadislere baktım. Peygambere gelip tecavüze uğradığını söyleyen bir kadına peygamber'in recm cezasını verdiğini okuduğumda duyduğum öfkeyi anlatmak için kelimeler yetmez.

Kurguyu gayet iyi düzenlemişsin.. :=)) söyle bakalım peygamber efendimiz(s.av) devrinde kaç tane recm olayı olmuştur?Hadisi buraya da yazarmısın?Bakalım olay neymiş?İşin aslı neymiş?Kutuyu açalımda içindekini görelim.Ambalajla hüküm vermeyelim değil mi?

Kur'an'ın Allah'ı benim Allah'ım olamaz..

İşte klasik misyoner lakırdılarından biri.. :=) karacahil aç perdeyi,eyle viran..kuzum sen kimsin :=)
Alt 14-06-2006, 11:56
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

O mazlumların,o masumların ve insanlığın günahının bir fotoğrafı olan o unutulmuş,terkedilmiş,sessiz bir köşede sessizce Rabbine can veren o insanların cehenneme gideceğini sana hangi zalim söyledi?Bunlar maksadını aşan ifadelerdir.Böyle inanan insanlar onlara sıcak bir aş için,bir damla su için,dine davet için ne yapmışlardır?Birşey söyleyeyim mi?Hiç...!Aksine,o açlığa nisbet edercesine Cappriselerde,tatil köylerinde,Dubaide çölün ortasındaki kayak merkezinde eğlenmişlerdir.Bütün buna rağmen güzel gelişmeler de yaşanmıyor değil.Başını Bülent Yıldırım ağabeyin ve birkaç idealist gencin çektiği İHH diye bir İnsan Hak ve Hürriyetleri vakfı var.Ve bu vakıf Bosna savaşından beri dünyanın *dört bir tarafında insanlığa yardım çalışmaları yürütmektedir.Bu yıl ağırlık Afrikaya verildi.Bu karakıtanın en büyük sorunu olan su sorunu üzerine ciddi çalışmalar yapılıyor.Tabi bu çalışmalar bu gençler için büyük insanlık küçük sayılabilecek çalışmalardır.Bu güne kadar Afrikada vakfın çalışmalarıyla din,dil,ırk ayrımı yapmaksızın yüzlerce su kuyusu açılmıştır.Ama bu yeterli değildir.Binlerce kuyuya ihtiyaç var.Bu çalışmalar sayesinde Türkiye ile Afrika arasında bir dostluk köprüsü kurulmuş,unutulan Osmanlı yardımseverliği yeniden hatırlanır olmuştur.Ve yine bu çalışmalar sayesinde kitleler halinde İslama intisablar başlamıştır.Velhasıl eğer cehennemde yanacak birisi varsa o da susuzluktan çatlayıp ölen Afrikalı çocuğun bu ölümünün ağır vebalini taşıyanlardır.
Alt 14-06-2006, 12:10
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

sorogren

Çevrim durumu: Bağlı *Tarih: Çar Haz 07, 2006 11:44 am * *Mesaj konusu: Re: acele aydınlanmam lazım * *

--------------------------------------------------------------------------------

bravo.
bende sıkıldım bu işten.
yalancıysan kendi bileceğin iş.
beni ilgilendirmez.
ben senin ,
"eskiden iyi müslümandım,böyle böyle oldu.anladım ki ateistlik iyiymiş " türü tiyatronu engelledim.
yalanların ve iftiraların hala meydanda.cevapsız
Alt 14-06-2006, 13:24
Kıdemli Üye

sn. sor öğren,
siz iyi misiniz?
nedir bu adıma 3. topiki açmanız, nedir bu bana karşı olan kininiz, hazımsızlığınız.. hatta ateşiniz.

ne olur sakinleşin artık, hatta çıkın bir taze nefes alın, ciğerlerinizi şöyle derin derin bol oksijenle doldurun, doldururken etrafınızdaki insanlara, çocuklara mülayim bakışlarla, sevgiyle bakmayı deneyin... bu arada, 'vay be, kara cahili nasıl da nakavt ettim, onun tüm pisliklerini foruma serdim, onun yalancı olduğunu nasıl da ispatladım, gıkını bile çıkaramadı kafir" diye düşünüp kendinizi taktir ederek gülümseyebilirsiniz de. Yani herhalde sizi rahatlatır bunlar diye böyle bir çare düşündüm. Ama siz başka bir çare biliyorsanız onu uygulayın, yeter ki aynaya baktığınız adamla barışın artık.

Ben kafirim tamam mı? Sizinle aynı tanrıya inanan yalancı, düzenbaz bir kafirim. Sizin dininize göre katlim vacip mi değil mi? müslüman olan eşim benim bu halimi bilse boşaması lazım değil mi?
beni uydurmakla itham ettiğiniz hadislerden bir kısmı 'hadislerden inciler' topikinde. Diğerlerine de ulaşır elbette ezkamo arkadaşımız. Bir okuyun isterseniz, ben mi uydurmuşum o hadisleri. Ama önce sakinleşin lütfen.
Durup dururken adıma tahrik edici, küçük düşürmeye çalışıcı topikler açıp nefsinizi/egonuzu tatmin ediyorsunuz anladım da bunlar sizi rahatlatmıyor gördüğünüz gibi, siz de bunu anlayın artık.

Önerilen Siteler