Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-08-2006, 20:07
Üye Değil

Standart Re: Dini açıdan:Mucize nedir ve neden mucize yoktur/olamaz

Ben yinede Mucize içinde Mucize aramam.. *
Alt 20-11-2006, 05:37
jayjay jayjay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kuran'ın Bilimsel Mucizeleri Neyi İspatlar?

Merhaba arkadaşlar,
Aslında bu başlığı "Kuran'da Mucize Yoktur" forumuna açacaktım ama yöneticiler dışında kimse o başlığa konu açamıyormuş. Neyse önemli değil.

Müslümanlar sürekli Kuran'ın ne kadar mucizevi bir kitap olduğundan, bugünki bilimsel keşiflerin Kuran'da 1400 yıl öncesinden haber verildiğinden bahsederler. www.kuranmucizeleri.com (harun yahya sitesi) da Kuran'ın bir sürü bilimsel mucizesini ortaya koyar. Aslında çoğu meallerin olaya göre çevrilmesiyle uydurulmuş mucizelerdir. Sitemizdeki kuranda mucize yoktur forumunda da çürütüldü zaten çoğu.

Gelelim asıl konuya. Kuran'da bilimsel mucizeler olması olağanüstü müdür? Halife Ömer'in yaktırdığı İskenderiye Kütüphanesindeki kitaplarda böyle bilimsel ifadeler yok muydu (bunu bilmemiz imkansız)? Dönemin insanları arasında o gün bilinmesi imkansız sanılan bilgiler biliniyor olabilir miydi?

Kısacası Kuran'ın bilimsel mucizeleri Kuran'ın ilahi bir kitap olduğunu kesin olarak ispatlar mı? Yani bu tip bilimsel gerçeklerin yüzyıllar önceden bilinmesinin (diyelimki) imkansız olması Allah'ın varlığının ve Muhammed'e (Ayak İşleri Bakanı Cebrail Aleyhisselam) aracılığıyla kitap gönderdiğinin ispatı mıdır?

Saygılar...
Alt 20-11-2006, 18:37
NedimYilmaz NedimYilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Kuran'ın Bilimsel Mucizeleri Neyi İspatlar?

Ben hiç bir İslam bilgininin "Bakın xx yıl sonra şöyle bir bilimsel gerçek bulunacak, bu Kuran'da yazıyor" dediğini hatırlamıyorum.

Denilen tek şey "Bulunan bu gerçek zaten Kuran'da geçiyordu" idi.. 1400 yıldan beri..

Kuran'ın bilimsel mucizesi yoktur, ancak Kuran, Müslüman kardeşlerimin gözünde bir "Mucize" dir. Bulunan bilgileri Kuran'da ararlar. Arayan tabiki bulur. Belasını da, mevlasını da hesabı..

Örneğin herkez Tao'nun Tao-Te-King (Tao ve Fazilet) adlı eserinde bir sürü kuantum fiziği içeren bilgiler bulabilir isteyince..

Ayrıca İslam'ın kurucusu Muhammed'in Bahira ile görüşmelerini ve ondan öğrendiklerini unutmayınız..
Alt 20-11-2006, 19:17
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Kur'anin en buyuk mucizesi, bu kadar celiski, bu kadar sacmalik, bu kadar insan yapisi,(karakteri) kin, nefret, intikam, yeminler, v.s. gostermesine ragmen, milyonlarca inanir bulabilmesidir.
* *Diger sozde mucizeleri, basit bir masal kitabinda, hele Jules Verne'in kitaplarinda, cok daha acik ve sarih gorebiliriz. Bilgisizlik ve beyin yikanmasi neticesi, kahve fali misali, istedigin kadar olmayan mucize yaratabilirsin herhangi bir kitaptan.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 21-11-2006, 01:31
Birisi Birisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu kadar kişinin inandığı bir noktayı saçmalık diyip geçemeyiz maalesef daha somut verilere ihtiyaç var
Alt 21-11-2006, 12:13
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ayrıca İslam'ın kurucusu Muhammed'in Bahira ile görüşmelerini ve ondan öğrendiklerini unutmayınız..
Sayın Nedim Yılmaz,
Bu konuyu biraz açabilir misiniz? Çok yüzeysel bir bilgim var o görüşmelerle ilgili.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 21-11-2006, 15:17
jayjay jayjay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili NedimYılmaz ben de merak ettim. Kimdir bu Bahira? Ne iş yapar? Muhammedle nerede, ne zaman, ne kadar süre görüşmüşler?
Alt 21-11-2006, 17:33
Üye Değil

Birisi";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu kadar kişinin inandığı bir noktayı saçmalık diyip geçemeyiz maalesef daha somut verilere ihtiyaç var
Sevgili Birisi,
Bunların önüne çok somut veriler de konuldu. O somut veriler bir şeyi değiştirmedi ki...Çünkü işin içinde iman var. Cehalet var. Bu gün müslüman ülkelerin içinde bulunduğu durum da bunun açık kanıtı değil mi?

İnsanları aydınlatmaya devam edelim. İmanlılara ne anlatırsanız anlatın bir şey değişmeyecektir. Biz burada düşünen araştıran ve okuyan kesimi temel alıyoruz. Neden-sonuç ilişkisini algılayan insanlara sesleniyoruz.

Baştan sona Tevratın kötü bir kopyası olan ve baştan sona bir masal kitabı olan ve insanlığa kan ve göz yaşından başka hiç bir şey vermemiş olan bu ilkel ve çağ dışı kitabın gerçek yüzünü ortaya koymaya devam edelim. Onlar istediği kadar bu kitabı bilime alet etsinler. Bunu başaramıyacaklardır. Gerçekler gün ışığına çıktıkça bu tabu can çekişecektir. Karanlıklar aydınlandıkça bu can çekişme daha da hızlanacaktır. Turan Dursun'la bu sureç başlamıştır.

Yere ve onu yayıp dümdüz yapana antiçerim ki...(Şems:6) Kamer süresinde kıyamet koptu ay yarıldı diyen, yıldızları şeytanlara bir atış tanesi olarak gören bir kitabı istedikleri kadar allayıp pullasınlar bu bir şeyi değiştirmeyecektir. Kuranda bilimsel mücize vardır diyenler kurana dayanarak şimdiye kadar hangi bilimsel buluşun altına imza attılar. Tüm bunları birazcık akıl ve mantığı olan insanlar görüyorlar. Bundan endişeniz olmasın. İstedikleri kadar kuranda bilimsel mücize vardır desinler. Bu bir şeyi değiştirmeyecektir. Sevgilerimle...
Alt 21-11-2006, 18:21
Birisi Birisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ezkamo;

çok doğru bir noktaya değindiniz ancak bize gereken bu doğruları insanlara yani inananlara anlatabilmek nitekim bunu yaparken de yine onların dilinden konuşabilmek gerekli biz çıkıp da sert sözler sarfedersek bu sefer dinimize saldırıyorlar diye kendi dinlerine daha sıkı sarılacaklardır bu da kimseye bişey kazandırmaz
Alt 29-11-2006, 21:45
EZ_TuDu EZ_TuDu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kuranın bilimsel mucizeleri.... Hani nerde? Bu kadar körü körüne bir tapınma ilkel çağlardaki mağara adamlarında bile yoktu.. Onlar bile tapındıkları şeyi sorgulamışlardır ve gerçeği öğrenince tapınmaktan vaz geçmişler.

Bu bilimsel mucizeler neyse artık ki hiç birinden 1400 yıldır haberimiz yok nedense bir türlü net bir şekilde ortaya çıkmadı..

Yok efendim batılı kurandaki mucizelerden yola çıkarak teknolojiye yön veriyormuş muş muş.... Yahu sen karşındakini aptalmı sanıyorsun.. Bu söz nerdeydi.. ha hatırladım Şener Şen in Namuslu filmindeydi galiba.. Yahu siz el alemi enayimi sanıyorsunuz.. ha bu daha iyi uydu.. Kurandaki mucizeleri görebilmek için ancak kör olmak gerekir.

Ayrıcı batılılar zaten kuranda bu kadar mucize olduğu kanaatine varsalar merak etmeyin sizden önce bunu açıklar ve o kuranada inandıklarını söylerler.

Kurandaki mucizeleri şu Türkiye de zaman zaman buluş yapıp dünyayı sarsan muhteşem bilim adamlarının hiç hayata geçirilemeyen buluşlarına benzetiyorum.. *Neden çünkü yokta ondan..

Hayır araplar böyle bir iddiada değiller siz niye gelin güvey oluyorsunuz.. Üstelikte hiç bir kanıtı ıspatı delili olmayan bir konuda.. Anladım sanırım sizde bir gün inanmayanlar saffına geçeceksinizde bundan korkuyorsunuz.

İmanlı arkadaşlar korkmayın ya imanınızı kaybedersiniz ama kendinizi bulursunuz.. Bence kendinizi aramaya başlasanız iyi olur.. Hayır cennette zor bulursunuzda..

Önerilen Siteler