Re: peygamberlerin hatalı olması meselesi
dedi: *Allah zorla insana günah işletiyosa o zaman biz bu dünya hayatında sınavda değiliz. Sınavda değilsek ceza veya mükafat da yok.. O zaman cennet ve cehennem de yok
Onlar da yoksa sen ne diye islamdaki bazı görüşlere dayanarak yola çıkıyosun.. O zaman şu soruyu sorayım:
Neden İslam...
cevap: güzel soru bravo. allaha inanmak zorundayım deliller bunu gösteriyor. ancak *kuran da *bir heybet var *aradığımı *onda buldum . demek ki bu gerçek. *dine inanmak saçma gelmedi bana. ama allahın kullarını saptırması da öyle. hal böyle olunca taşlar bir bir *yerine oturdu. ben allahın saptırıcı olduğunu kabul edip *bununla bereber zalim olduğunu da *kabul edince, sorunum kalmadı. *madem ki allah saptırıcı, neden zalim olmadığını ifade eden ayetlerde *kullarını saptırıcı nitelikte olmasın? sorusu bende bomba tesiri yaptı ve önüm açıldı, artık daha geniş düşünmeye başladım. ( imtihan dünyası olduğunu belirten ayetler açıkça insanları saptırıyordu. zira önceden ne yapacağımızı allah biliyordu. *böyle imtihan olamaz. ama ayatler böyle. *birçok insan bu ayetler dolayısıyka cebre inanmıyor. diyor ki "madem ki imtihan var öyleyse hür iardemiz *da var". ve adam bir yere kımıldayamıyor. *bu adamı bu ayetlerle allah saptırmış oluyor. "mülk 2" bu ayetse, allahın zalim olmadığını ifade eden başka ayetlerde var. *madem biriyle *insanları saptırıyor (mülk 2) saptırıyor diğeriyle neden saptırmış olmasın (yani zalim olmadığını ifade eden ayetlerle" sorusu çok önemlidir.
|