Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-09-2006, 16:39
Üye Değil

Standart Re: ALLAH'IN İNTİHARI

Değerli Hocam Ezkamo,
sizi çok iyi anlıyorum.Zaten o yüzdende diyorum ya benim Allah'ım Kuran'daki gibi olamaz.Eğer öyle bir Allah ise zaten,o benim Allah'ım hiç olamaz.

Saygılarımla Hocam
Alt 04-09-2006, 21:33
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: ALLAH'IN İNTİHARI

Sevgili Billur,
Tanrıyı Vahdet-i Vücut olarak düşünürsen *o sonuca varamaman gerekirdi aslında.

Mesela insan vücudunu düşün. Herkesten BİR tane var. Sonra insanlardaki hücreleri düşün. Hücrelerin fonksiyonları, oluşturdukları organların görevleri ayrı. Bir de gözlerimizin (kornea hariç) ve beynimizin hücrelerini düşün. Neden bu ikisi diyorum? Çünkü kendini yenilemeyen organlar bir tek bunlar.
En ağır işlevi gören karaciğerden, tırnaklarımıza, derimize kadar tüm organlarımız periyodik olarak yenileniyor. En hızlı hücre ölümü ve yeni hücre oluşumu ise mide ve bağırsaklarda oluyor bildiğim kadarıyla.

Şimdi bu hücrelerimiz ölürken ve yerlerini yenileri alırken bizim vücut fonksiyonlarımızda bir değişme oluyor mu? Biz bu bizde mevcut ölümleri hissediyor muyuz? O hücrelerimiz öldüğünde, (hadi intihar kabiliyetleri de var diyelim) biz ölüyor muyuz?

Her şeyin BİR'in bir parçası olduğunu düşündüğümüzde, ve bizde O BİR'in ruhundan olduğunu düşündüğümüzde, Ruhun ise bedensel ölümle ölmediğini sadece aslına döndüğünü düşündüğümüzde; bu durumda Tanrının intihar etmesinden söz edemeyeceğimizi de görürüz bence.
Yenilenen hücreler gibi, insanların da biri gider biri gelir ve gidişimiz BİR'de bir noksanlığa sebep olmaz.
(bence)

Bence sendeki bu sorulara sebep olan şeyle bendeki aynı ve şu: Bizler, içimizdeki DİN yıkıldığında muallakta kalan TANRI kavramını henüz nereye ve nasıl oturtacağımızı çözemedik. Umarım tez zamanda her ikimiz de bu can sıkıcı muallakta kalma durumundan kurtuluruz.

sevgiyle kal..

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/

Önerilen Siteler