Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-09-2006, 17:54
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Standart Re: Allahın Yokluğunun İspat Edilmesi üzerine

Binlerce yıldır insanların bir yaratıcıya inanmaları benimde inanmamı gerektirmez. Hem adı üstünde inanç. Kimisi varlığına inanır kimisi inanmaz. Ben inanmam. Beni inanmaya kimsede zorlayamaz. Benim hayatımı inananlar yönlendiremez. Ben sadece benimim, *kendi kendimin sahibiyim, beni allah yaratmamıştır. İnananlar ise kendi inançlarını neden başkalarına zorla empoze etmek ister. Çünkü inanç sistemleri hangi dine mensup olursa olsun çıkar sistemleridir. Benim hiç bir kimseden çıkarım yoktur. Hayatımı idame ettirmek ve mutlu olmak için yapmam gereken tek şey, İnsanların ihtiyacı olan ürünlerin üretimine katkıda bulunmak, bir asalak gibi yaşamamaktır. Böyle olduğu sürece mutlu olurum, ayrıca benim cennete ihtiyacım yoktur, 60-70 yıllık bir dünya hayatı bana yeter ben bilirim ki bir canlı doğar-büyür- ve ölür. Ölümden kaçış yoktur. Cennet için yaşamam, bu dünya için yaşarım. Allah gerçekten varsa bile ben olmadığına inatla inanırım. Çünkü allah yoktur. Var olduğunu ise var olduğuna inananlar ispatlamalıdır.
Ayrıca benim verdiğim vergilerden Din adamlarına verilen Maaşlar gücüme gider, Onları Üretime davet ederim, insansalar üretirler, bir parazit iseler benim vergimle yaşamlarını sürdürürler.Allah yoktur, varsada bu onun sorunudur.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 23-09-2006, 17:57
Üye Değil

İşte size gerçekleri söylüyorum inanmıyorsunuz ne yapabilirim ki?
Ayrıca dediklerimi de başka şeylere çekmeniz de anlamadım yani?
Ne alaka insanların yaşı filan ben ondan bahsetmedim ki....
Dedikleriniz olabilir ama işte Meksikada Hindistanda ve bazı sümer tabletlerinin deşifre edilince insan Tek Tanrıya taptığı ve onun hakkında dopru bilgilere ulaştığı belli olmuş.
Yani eskiden vahiy yoluyla gelen bir dinin kabul gördüğü belirlenmiş.Yaratılışla ilgili hikayelerde islamla örtüşüyo...
Yani din çok eski bir tarihe sahip olgudur. Ateizm i de siz söylüyorsunuz adamın biri çıkmış Tanrı yoktur demiş öyle gelmiş bugüne kadar ....
Valla arkeolojik kazıların yalancısıyım ben tarihin yalancısıyım...Gidin tarihe kızın veya ne biliyim, arkeoloji bilimine kızın niye gerçekleri ortaya çıkardınız diye....
Nuh Tufanını destekleyen o zamandan yaşanmış coğrafi değişikliklerin bazıları belirlenmiş. Ama dediğim gibi olayı dinsizlik boyutuna indirmeye çalışan bazıları bunları yalanlamış, insanların bilgenmesine karşı engel olmuşlar.
Siz ne kadar söylenirseniz söyleyin eskiden Tanrı yoktur diye bişy yokmuş. Her nasılsa sonradan türemiş. Tanrı yoktur diyen bu insanların da şu anki bilimsel durumumuzdan daha iyi oldukları söyleniyor. Bu da saçma demeyin yani biraz araştırın görün cık cık cık
Alt 23-09-2006, 18:12
Üye Değil

Tanrı yoktur diyen bu insanların da şu anki bilimsel durumumuzdan daha iyi oldukları söyleniyor. Bu da saçma demeyin yani biraz araştırın görün cık cık cık
Burdaki cümlede yanlış yazmışıım :S
Bu insanlar Tanrı yoktur dememiş ki ! Bu insanlar Rabbin öğretileriyle bilimsel yolda çok ilerlemişler. Bunların yozlaşması Nuh Tufanına sebep olmuş...Belki dünyaya dehşet bişy getirmişlerdir. kim bilebilir ama bulunanlar ancak buraya kadar bize bişyler gösteriyor..
Alt 23-09-2006, 18:16
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Sevgili Finrod_Ancalime
Sen dalgamı geçiyorsun yoksa bu Nuh tufanına falan gerçekten inanıyormusun. Çok komik.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 23-09-2006, 18:17
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

sırf başlığa yanıt vereceğim.

-----------NESNEL VARLIK OLARAK-------
varolmayanın yokluğu ispat edilemez.
Evet yok ise hayırı ispat edemezsiniz yada eveti. Çıkış yok ise inişi ispat edemezsiniz, bunun için iniş var derseniz, tersinden gidende çıkış olur.

Ama önce yokluğu ispat edilecek olanın varlığı nerededir buna bakmak zorundayız. Nesnel anlamda yokluğu ispatlanamaz, bu bile nesnel anlamda onun varlığını kabul etmek olur. gerçekte Olmayan bir şeyin olmayan varlığı onun yokluğudur ve yoklukda bir biçimde varlık biçimidir, madalyonun diğer yüzüdür, her madalyonunda en az iki yüzü olduğu gibi.
öyle bir şey gerçek değildir, varda değildir yokda kısaca gerçekliği yoktur(varlığı ve yokluğu olamaz).

--------------ÖZNEL OLARAK-------------------
İnsan zihninde hiç bir şey kendi halinde somut değildir. Bir elma elimde durduğunda benim gördüğüm değil, somut olan elmanın kendisidir. O elma elimde yokken usumda düşündüğümde somut değildir.
Bir kalem düşüncede somut değildir, düşünsel somutluk nesnelerin yansıması değil, onun tanımlanması(betim) iledir. Yani düşüncedeki somutluk görüngü ve algısal değildir. mesala hiç bilmediğiniz bir meyveyi birisi size söyledi, oysa siz bilmiyorsunuz, ama o meyve var ve somut bir şeydir. Siz onun ismini söylediğinizde o sizin için somutmudur değildir, neye benzer, yenirmi, içilirmi, nerede yetişir onun tanımını bildiğinizde ancak onu somutlamış olursunuz.

kalem diyorum, bu öznel olarak somut değildir. Öznel somut ise şudur: Kalem ağaç ve kurşundan, mürekkebi vs olan, kağıda yazmaya yaran şeydir. işte kalemin düşüncedeki somut hali bu tanımdır, ama bir bakmışız başka soyutlar ile onu ancak tanımlamışız. Nedir başka soyuta örnek: Kağıt. kalemi tanımlarken kullandık ama soyut hali ile kullandık. Onun zihinsel somut hali üzerine yazmaya ve yazılanı okumaya yarayan şeydir. Şimdi kağıt düşünsel, yani nesnel değil öznel somut oldu.

Allah'ı ise, yani varlığıda ve böylelikle yokluğuda olmayanı, başka şeyler ile somutlamaya çalışılır. Doğru tabir yokluk değil, gerçekliği olmadığıdır. Her şeyi yaratan demekle onu somutlamış olmaktadırlar. Bu zihinsel bir somutlama iken uygulama alanında yani nesnelde hiç bir şey göremeyiz. Aynen şu benim yanımda X325 nolu gezegenden geldiğini iddia edebileceğim bir yaratığın olmadığı gibi. Öyle bir yaratık olmasada ben iddia edebilirim, mesala hiç kimse görmesede, her şeyi onların yarattığını söyleyerek, gerçekliği olmayanı bir şekilde nesnelde değil(sakın ha) öznelde somutlamaya çalışırım. Herşeyin var olması ve o yaratığında bu her şeyi yaratmış olması tanımlaması, zihinde bir somutlama çabasına dönüşür. Yani başka gerçekten somutlar(doğa, ben, karınca...) o'nu somutlamak için aracı edilirler. Buna inanıldığı ölçüde zihinde artık gerçek dışı bir yöntemle somutlanmış bir hayal var demektir. İşte burada asıl sorun öznellikte somutlananın nesnel olanda bir somutluğunun olmamasıdır. Astı astarı benim uydurduğum bir şeydir ve ortada çürütülmeyi bekleyen somut olmadığı halde başka somutlar kullanılarak sözde somutlanmış olan düşüncemdir.
Allah'ın yokluğu ispatlanamaz ama benim hiç bir somut dayanağı olmayan X325 nolu gezegnden geldiği ve her şeyi kendinin yarattığını söylediğim yanılsama, yanılgı-zorlanım düşüncem çürütülebilir. Tabi buda öylesi bir varlığın ne var nede yok olmadığı değil, gerçekliğinin olmadığı ile ilgilidir.
Ama ortada iddialar var, nesnel mi bu iddialar, hani şu havada görmediğim Oksijeni, getirip gözümüzün içine sokan mikroskop gibi, oda gösterilebilir mi? Hayır gösterilememiştir, gösterilemez, bu durumda onu nesnelde somutlayamayız. Ha birisi çıkar der ki, bilmem kaç milyon ışık yılı ötede bir yıldız vardır belki ama sen göremiyorsun, var mı o yıldız yok mu, ya vardır yada yoktur belki deriz, ama ona yıldız demek bile başlı başına gördüğümüz, yani onun gibi nesnelliği olan şeylerden hareketle olmaktadır. yani olan bir şeyden başka bir yerlerde olabileceği iddiası biz görmesekde gerçek dışı sayılamaz.
Peki, şu uzayda adını bile bilmediğimiz, hiç görmediğimiz nesneler varmıdır? Diye bir soru sorulsa ben olabilir diye yanıt veririm, neden çünkü yıldızı, göktaşını, gezegeni, gaz bulutlarını, çeşitli gazları vs gördüğüm için tanımlayabilmiş, onları artık nesnel olduğu kadar düşünsel açıdan da somutlamışım, onlar gibi başka ve henüz bulgulayamadığım şeylerinde olacağını böylelikle düşünmem gerçek dışı olamaz.
Oysa Allah konu olunca, tanımlamalar bir körün venüsü nasıl ve hangi renkde gördüğünü tanımlaması gibidir. Salt varsayımları, ortada olan başka şeyler ile örterek, ortaya kesin!!!! bulgular sürülmektedir. Mesala bir zamanlar dinler inancında Ay'ın bir nur olduğu gibi! Salt ışık yayan bir nur olduğunu düşünmeleri gibi! Oysa üzerinde durdukları dünyada aynı nurdandır, uzayda aldığı ışığı yansıtmaktadır. Bu bilinmez olduğu dönemler için bu inanış kendi içinde bir tutarlılık(bilmesede bir tanım) taşırken bu gün gerçekdışıdır? Ay bir Nur olarak gerçek değildir.
O halde geriye salt şu kalıyor, evrene bak, kendine bak, seni bir yaratan yoksa nasıl oldun? İşte daha AY'a nur diyen, güneşi batıp-çıkan(bir yerlere giren) olarak gören anlayış dönüp sana ahiret sorusunu sormaktadır. Ve kendi kanıtı ise, bak her şey var o halde oda var üzerinedir. Oysa önce bir şeyin varlığını kabul ettiğinizde o'na yokluğuda atfetmiş olursunuz. Böylelikle o'na var diyerek, başkalarının da hayır yok demesinin önü açılmış olur. İşte öznelde yok demek budur.

O halde varın kanıtına bakalım, herşey var sende, doğada evrende vs. O halde onu yaratan vardır demektedir. O zaman şunu düşünmeliyiz, herşeyin varlığı ona(allaha) bir kanıt ise, o neyin kanıtı olmaktadır? Doğa Allah'ın kanıtı ise, Allah'da başka şeylerin kanıtı olmak zorundadır. Böylesi bir evreni yaratan, kendiliğinden olabilir mi? Evren için, basit bir insan için yaratıcı aramakla ortaya kanıt sunduğunu düşünen, acaba öylesine muazzam bir yaratıcıyı kimlere yormaktadır. Ynaıtı kesindir: Bilinemez, öncesi ve sonrası yoktur. İşte kesin bir cevap vermektedir, oysa evren onun yanında çok daha kolay bir şey iken, ona illa bir yaratıcı bulan, öbürüne gelince bilinemez demektedir. O halde evrende bilinemez, öncesi ve sonrası olmadığı gibi yaratanıda yoktur dediğimizde, o'nun kanıtının aynısını kullanarak, o'nu çürütmüş oluruz. İşte zıtların ilşkisi bu şekilde birbirini olumlar.
Bir yaratıcı var derseniz, o nasıl yaratılmıştır? hayır yaratılmamıştır der iseniz, o halde neden ortada olan(doğa, evren) illa yaratılmış olsun ki? Varlık yokluğun, yokluk da varlığın bir biçimidir. Başlangıçlardan söz etmek için, sonlardanda söz etmek zorundasınız. Her başlangıç bir başka başlangıcın sonudur da değil mi? O halde her başlangıç, kendi içinde sonunuda taşır. Yaratıcı 6 günde iş bitirip evreni yaratıyor ise, onunda bir 6 günde iş bitirip yaratanı olmak zorundadır ve döngü sonsuz bir sarmal olarak, sadece çözümsüzlüğe doğru uzayıp gider. yaratılma ve yaratıcı düşüncesi mantıklı ise, yaratanında yaratılma süreci olmak zorundadır, yaratıcı yaratılmadan var olabiliyor ise, o'nun yarattığı iddia edilen şu oyuncak evrende yaratılmak zorunda değildir. Evren bir varlık-yokluk toplamıdır, bir biçimidir hepsi bu.
Ve evrenin bir yaratıcısı yoktur, bu yaratanında ondan evvel yaratılmış bir evreni olmasını koşullar ki bunun da sonu yoktur! O yüzden böyle bir yaratıcı yoktur. mantık dışıdır.

Evet nesnelde yok diyemeyeceğimiz bir şeyi, zihinde var olarak iddia edildiği içindir ki biz ona hayır yoktur diyebildik. var-Yok iki karşı unsur ise, var denildiği her yerde yok demekde en doğalıdır, gerçekdışı değildir ama nesnelde değildir, özneldir.

O halde Tanrı, Rab kısaca yaratıcı nesnelde gerçekdışıdır, öznelde ise mantıkdışıdır. Başka ispat gerektirmez çünkü ortada bir ispat yoktur

İspatı olmayanın ispatıda yoktur.
Alt 23-09-2006, 18:21
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Eskiden bilim de yokmus, senin *tapindigin allahtan (Tek tanri)farkli olarak yuzlerce ,belki de binlerce degisik tanrilara tapmis insanlik. hepsine de senin en az, su an inandigin kadar iman etmistir.
*Bastan asagi sacmaliyorsun Fiord kardesim, ne yazik ki kendin goremiyorsun. Herhalde bilgi eksikliginden kaynaklaniyor senin goremediklerin. Ateizm diye bir dogma yoktur diye diye dilimizde tuy bitti, yazdigin sitenin on sayfasini bile okumadan girismissin safsatalara.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 23-09-2006, 18:30
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Frodo, fen bilimleri materyalizmin sınırları dışına çıkmaz ama yukarıda da yazdığım gibi din bu sınırların içine girdiği için bilimle çelişmiştir.

Big Bang teorisine kuşkuyla bakan çok bilimci var. Pek çok astronom ve uzay bilimcinin sert bir dille eleştirdiği bir teoridir. Yani fanatikleri de eleştirenleri de oldukça fazla. Ben daha güneş sistemimizde kaç gezegen olduğunu tartışan astronominin Big Bang teorisiyle haddini aştığı kanaatindeyim ve ispatlanıp "Big Bang kanunu" olana kadar bu teoriyi ciddiye almama taraftarıyım.

Bu başlığın bir big bang tartışmasına dönmesini istemiyorum. Vaktiyle "Tanrı Geri Döndü: Big Bang Efsanesi" adlı bir başlık açmıştım. Linkini de vereyim istersen oraya yaz..

http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=3975

m.kara
Alt 23-09-2006, 18:43
istavrit istavrit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayin finrod..

size cok somut bilgileri veriyoruz..hatta sizin inaclarinizi, sizin kitabinizi ornek veriyoruz..

Ne alaka insanların yaşı filan ben ondan bahsetmedim ki....

saniyorum anlamak istemiyorsunuz..ben size,sizin inancinizdaki *peygamberlerin yaslarindan yola cikarak insanligin yasinin 7.000 oldugunu soylemeye calistim..burada konu peygamberlerin yaslari degil, insanligin yasi..peygamberlerin yasi ayri bir tartisma konusu..

Dedikleriniz olabilir ama işte Meksikada Hindistanda ve bazı sümer tabletlerinin deşifre edilince insan Tek Tanrıya taptığı ve onun hakkında dopru bilgilere ulaştığı belli olmuş.

semevi dinlerin omrunun 7.000 yil oldugunu sizin dini inancinaza gore acikliyorum..siz hala 15.000 yilki onceki tabletlerden tek tanrili dinlere inanildigini soyluyorsunuz..tabletlerden edinilen bilgiler *o zamanki insanlarin cok tanrili dinlere *tapinmasi...sizin allah henuz ortada yok yani tabletlere gore..

Yaratılışla ilgili hikayelerde islamla örtüşüyo...

harun yahya sitesinden baska siteleri ve kitaplari okumazsaniz size gore ortusmesi gayet dogal..bilimle ortusmuyor..hatta tabletlerle bile ortusmuyor..

Valla arkeolojik kazıların yalancısıyım ben tarihin yalancısıyım...Gidin tarihe kızın veya ne biliyim, arkeoloji bilimine kızın niye gerçekleri ortaya çıkardınız diye....

biz tarih ve arkeoloji yalan soyluyor demiyoruz..hatta dogruyu soylediginin altini ciziyoruz..celiski sizin dininizde..bilimin yaninda cok guduk kaliyor..

Nuh Tufanını destekleyen o zamandan yaşanmış coğrafi değişikliklerin bazıları belirlenmiş. Ama dediğim gibi olayı dinsizlik boyutuna indirmeye çalışan bazıları bunları yalanlamış, insanların bilgenmesine karşı engel olmuşlar.

teknotik caglardaki cografi degisikleri soyluyorsan bizde altina imza atiyoruz.. daha nuh tufani bilimsel olarak ispat edilmemisken, siz bu tufanin cografyayi nasil sekillendirdigini bize hangi bilimsel verilerle aciklayabilirsiniz..nuh tufani hikayesi en fazla 3.000 yillik.oysa dunyanin olusumu milyarlarca yil ile ifade ediliyor..

Siz ne kadar söylenirseniz söyleyin eskiden Tanrı yoktur diye bişy yokmuş

hayir biz eskiden tanri yoktur demiyoruz..insanlikla birlikte binlerce tanri insan tarafindan yaratilmistir..insanlar tapinacaklari bir tanriyi her donemde bulmuslar..o tanrilar inandiriciligini yitirince, insanlar olmayan tanrilara tapmaya baslamislar..

Tanrı yoktur diyen bu insanların da şu anki bilimsel durumumuzdan daha iyi oldukları söyleniyor

bunu anlamadim..aciklarsaniz bilgileniriz!!

[/b]

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
Alt 23-09-2006, 18:48
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Teşekkürler ex.

Bu başlığı daha önce okumamıştım.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 23-09-2006, 23:43
Üye Değil

walla";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Finrod_Ancalime
Sen dalgamı geçiyorsun yoksa bu Nuh tufanına falan gerçekten inanıyormusun. Çok komik.
Peki sen nerden biliyorsun olmadığını?

Önerilen Siteler