Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-11-2004, 14:27
Russell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Russell Russell isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ella
ben bütün o yazıları yazarken ne okuduğumu biliyordum sadece belki bunuda inkar edersin edersin diye yeryüzünün 2 günde yaratıldığı hakkında senden teyit almak istedim.

verdiğim o ayetlerde sadece yeryüzünün değil yeryüzü ve gökyüzünün birlikte yaratıldığını elbetteki biliyordum.dediğm gibi belki bu 2 günde yaratılmayıda inkar edersin diye senin ağzından teyit almak istedim.

şimdi esas soruya geçiyorum herşeye kadir olan evreni yoktan var etmeye gücü olan tanrı neden yeryüzünü 2 günde yaratabiliyor.

diyeceksin ki herşey doğal bir denge içinde oluştu peki bu doğal denge bu kadar kısa sürede kurulabilir mi?bildiğim kadarıyla yeryüzü bir duman bulutuyken bu oluşum binlerce sene içinde gerçekleşti.şimdi sen diyeceksin ki allahın bir günü bizim bilmem kaç günümüze denk geliyor.sence inandığın zamanın ve mekanın üstündeki allah için bir zaman kavramı mantıklı bir tutum mu?
Alt 28-11-2004, 14:30
Russell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Russell Russell isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ateizmsacmalıgı

Demişsin ki:

Sevgili ella öncelikle seni tebrik ediyorum.
Ve ekliyorum:
Bu düşünesi kıt arkadaş bunu yeni bulmuşmuş. Tabii bu atesit cahilin bunun yıllar öne hristiyan sitelerinde kuran''ın çıkmazlarındanmış gibi gösterilmesinde kullanıldığı ve seninki gibi çok net verilen cevaplarla bu iddianın yıkılmasındandan sonra birçok hristiyan propagandası yapan siteden kaldırılmasındanda (geri bazıları hala yazıyor ama...) haberi yoktur. Günahını almış olmayayım ama bir ateist olan bu arkadaşımız sakın bu iddayı böle propaganda yapan bir HRİSTİYAN sitesinden copy/paste yapıp ben buldum diye göstermiş olmasın!!!
öncelikle ben ateist değil deistim yeni buldum dediysem kendime göre yeni buldum başka yerde görmedim.
zaten yukarıdada gördüğün gibi maksadım yeni bulunan bir şey değildi.
O KADAR.
Alt 30-11-2004, 14:19
ngcoskun ngcoskun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sanıyorum biz burda birbirimize kişisel gıcık yaratmıyoruz dimi.düşüncelerimizi paylaşırken neden saldırı dilini kullanıyor ve diğer inanan arkadaşlar gibi bildiklerinizi hakeret etmeden anlatmıyorsunuz.biz size hakeret ettikmi şimdi burda.bu mu sizin tartışmadan anladığınız.bu şekilde tutum takınırsanız ben size nasıl inanırım.hemen savunma durumuna geçince insan inanamaz ve sağlıklı düşünemez.bu hakaret tutumundan ayrılman için önce nickini değişmelisin.
aksi takdirde seninle hiç fikir alışverişinde bulunmak istemiyorum.saygısız bir ortamda bilgi alışverişi olmaz.senin saldırılarına burda kimsenin ihtiyacı yok.eminim ki bu formda olan senin gibi inanan başka arkadaşlar bile seni kınıyordur. saldırmadan fikir beyan et.tartışalım istiyorum.teşekkürler.

ateizmsacmaligi isimli kişi demiş ki:

Sevgili ella öncelikle seni tebrik ediyorum.
Ve ekliyorum:
Bu düşünesi kıt arkadaş bunu yeni bulmuşmuş. Tabii bu atesit cahilin bunun yıllar öne hristiyan sitelerinde kuran''ın çıkmazlarındanmış gibi gösterilmesinde kullanıldığı ve seninki gibi çok net verilen cevaplarla bu iddianın yıkılmasındandan sonra birçok hristiyan propagandası yapan siteden kaldırılmasındanda (geri bazıları hala yazıyor ama...) haberi yoktur. Günahını almış olmayayım ama bir ateist olan bu arkadaşımız sakın bu iddayı böle propaganda yapan bir HRİSTİYAN sitesinden copy/paste yapıp ben buldum diye göstermiş olmasın!!!

Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
Alt 24-01-2005, 00:42
Üye Değil

20.000 senelik bir yaratilis öykusu.
artik neden butun dinlerin. 7 gun de yaratilmisdir yazdiklarini anlayabiliriz.

Yedibasli yilan"in yedi en yuksek akil niteligi yedi emir verdi.

verilen ilk emir suydu:
"bicimi olmayan ve uzaya dagilmis halde bulunan gazlar bir araya gelsin ve onlardan da yerkure bicimlensin.Sonra gazlar anafor halinde bir kutle olusturacak sekilde bir araya geldiler."

ikinci emir suydu:
"Gazlar katilassin ve yerkureyi olustursun.O zaman gazlar katilastilar;hacimler disariya cikti.Hacimlerden su ve hava olustu ve hacimler yeni dunyanin icine gizlendi.Karanlik hukum suruyordu ve hicbir ses yoktu,cunki henuz ne sular ne de atmosfer sekillenmisti."

ucuncu emir suydu:
"Distaki gazlar ayrissin;atmosferi ve suyu meydana getirsinler.Ve gazlar ayristi;bir kismi sulari meydana getirmeye koyuldu ve sular Dunyayi kapladi öyleki hic kara parcasi görunmuyordu.Sulari meydana getirmeyen(diger)gazlar atmosferi meydana getirdiler"ve ;
"isik atmosferin icine yayildi."
"Ve gunesin isinlari atmosferdeki isik isinlari ile bulustu ve isik dogdu.Artik yeryuzunde de isik vardi"
"isi da atmosfere yayildi."
"Ve gunesin isinlari atmosferdeki isi isinlariyla bulustu ve ona hayat verdi.Artik yeryuzunu isitacak sicaklik ta vardi.

dörduncu emir suydu;
"Yerkurenin icindeki gazlar,topragi sularin uzerine yukseltsin.O zaman toprak altindaki atesler uzeri sularla kapli yerkabugunu,sularin uzerine cikana kadar yukselttiler,böylece kuru topraklar meydana cikti."

besinci emir suydu;
"Sularda hayat meydana gelsin.Ve gunesin isinlari sularin balcigindaki topragin isinlariyla bulustu ve balciktaki parcaciklardan kozmik yumurtalar(hayat tohumlari)olustu.Bu kozmik yumurtalardan,emredildigi uzere,hayat ortaya cikti.

altinci emir suydu:
"Karada hayat ortaya ciksin.Ve gunesin isinlari topragin tozu icinde yerin isinlari ile bulustu ve bundan da kozmik yumurtalar vucuda geldi ve bu kozmik yumurtalardan da karada hayat ortaya cikti.Ve butun bunlar tamam oldugunda yedinci akil söyle dedi;
"insani kendi bicimimizde yapalim ve onu yeryuzune hukmetme gucu ile donatalim."

"O zaman Narayana,evrendeki herseyin Yaraticisi Yedi Basli Zeka,
insani yaratti ve onun bedenine yasayan ve yok olmayan bir ruh yerlestirdi ve insan,zihinsel kuvveti bakimindan Narayana gibi oldu.
Böylece yaratilis tamam olmustu."
Alt 28-01-2018, 17:49
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu muazzamlığı , iki günde yada altı günde yaptım diyen iyi sallamış .

Evrenin ne olduğundan bi haber olanın , kuranı yazarken bu derece çelişkili cümleler kurması da , cahilliğine verilmeli.

Başka bir kitaptan kopya edilmesi de cabası .

Önerilen Siteler