Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-03-2013, 00:29
angel333 angel333 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

mspandora´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhabalar, hikayem coook uzun ve yazmak zaman alir. Ozetleyecek olursam; ihl mezunuyum ve yillarca arapca okudum. Ilk kez 17 yasimda inanmadigimi ilan ettim ve basima gelmeyen kalmadi. Cok kotu surecler yasadim, 2 kez intihara kalkistim, ailem reddetti, utancla soyluyorum pes ettim. Yeniden inanmaya calistim. Bu arada evlendim, anne oldum. Ama 15 yil sonra ic sesimi dinledigimde yine ayni dusuncelerde oldugumu biliyorum. Manevi olarak cok yardima ihtiyacim var. 20 yildir surekli arastirmaktan yoruldum ve omur geciyor. Lutfen bilgili arkadaslar sorularima yanit verin.

Açıkçası bu bunalımların pek çok sebebi olabilir.

Ölüm korkusundan tutunda. Yok olma korkusu...

Biz bu hayatı seçmedik. Biz bu ülkeyi seçmedik. Biz var olmayı seçmedik. Yüz şeklimizi seçmedik. Hayattaki hiç birşeyi seçmedik. Tanrının bizi suçlamaya hakkı yok.

Hepimiz seçmediğimiz hayatı yaşıyoruz.

Pek çoğumuz kızgınız öfkeliyiz.

Açıkçası bana bu hayatımı yoksa cehennemimi seçersin deselerdi cehennemi seçerdim. Cehennemde insan bedeni yanar ama bu dünyada insanın duyguları yanıyor.

Hiçbirimiz hiçbirşey bilmiyoruz. Müslümanlar ateistler hristiyanlar budistler hiç kimse hiçbirşey bilmiyor.

Büyük bir bilinmezlik içindeyiz...

Bırakılım seçmediğim hayatı bir süre daha yaşayalım.

Yaşamak için bir sebep olmayabilir ama ölmek içinde bir sebep yok...

Öldükten sonra ne olacağını bilmiyoruz...

Belki bir rüyadan uyanış belki hiçliğe gidiş belki bir bilinmezlik...
Alt 22-03-2013, 01:08
qlause - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qlause qlause isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bunu hep sorarlar, doğmadan öncesine dair bir şeyler hatırlıyor musun? muhtemelen hayır , yalnız değilsin hiç birimiz hatırlamıyoruz.

Doğum öncesi korkulacak bir şey var mı? evren 14 milyar yaşında (ki çok daha yaşlı olduğu tartışmaları var) sen bu kadar zaman yoktun, bu kadar zaman sıkıldın mı? korktun mu? hissettin mi?.

Ölümden neden bu kadar korkar ki insan, neden sonsuza kadar yaşamak ister.

Doğmadan önce yoktun, öldüğün zaman tıpkı doğmadan öncesi gibi olacak, trilyonlarca yıl geçecek ama sen olmadığın için bunun bir önemi olmayacak, sıkılmayacaksın, düşünmeyeceksin, görmeyeceksin, karanlık ta olmayacak, hiç bir şey olmayacak, sen olmadığın için hiç bir sorun yok, çünkü korkulacak bir şey yok.

Bunu düşünme, gayet iyi bir durum bana kalırsa, kimse sonsuza kadar yaşamak istemez, ( ya da bende bir sorun var)

Ayrıca Tanrı olsa bile ne demiş tanrı, sonsuzdan beri var olan ve sonsuza dek var olacak sadece ben varım demiş, yani sen öldükte sonra bir kaç trilyon yıl yaşasan bile elinde sonunda yok olacaksın.
Alt 22-03-2013, 09:59
mspandora mspandora isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yanitlariniz icin tesekkur ediyorum ama beni yanlis anlamissiniz; ben olmekten korkmuyorum ki! TAM AKSI YASAMAK ISTIYORUM!
15 yil once genc bir kizdim ve inanmadigimi farkedince evden ayrildim.Ancak aile baskisi, duygusal siddet, fiziksel siddet derken pes ettim. Ailem uzulmesin diye ve de korkuyla...
Simdi degisen birsey yok. Yine inandigim gibi yasamam, giyinmem, konusmam imkansiz. Bir de insanlar da su var; bu zaten gecmiste ateist olmustu, bundan hersey beklenir diyorlar. Ben bu yaftayla yasamamak icin yillarca ikiyuzlu yasadim. Ama bu cok can yakiyor. Diyecrksiniz ki o zaman durust ol. Yazdin ya, bunu canimla oduyordum ben...
Bir daha genckiz olamam, o yaslara donup istedigim gibi giyinemem, okuyamam, hayat kuramamam... Hatta zimdi bile yapamam...Dindar ama dinini bilmeyen insalari arasinda tukeniyor hayatim. Ama ne yapabilirim?Bir kez denemistim ve olmadi. Keske bana o zaman eve donme hersey zamanla duzelir diyenleri dinleseymisim.
Alt 22-03-2013, 17:38
Üyeliğini Sonlandırmış

Yanitlariniz icin tesekkur ediyorum ama beni yanlis anlamissiniz; ben olmekten korkmuyorum ki! TAM AKSI YASAMAK ISTIYORUM!
15 yil once genc bir kizdim ve inanmadigimi farkedince evden ayrildim.Ancak aile baskisi, duygusal siddet, fiziksel siddet derken pes ettim. Ailem uzulmesin diye ve de korkuyla...
Simdi degisen birsey yok. Yine inandigim gibi yasamam, giyinmem, konusmam imkansiz. Bir de insanlar da su var; bu zaten gecmiste ateist olmustu, bundan hersey beklenir diyorlar. Ben bu yaftayla yasamamak icin yillarca ikiyuzlu yasadim. Ama bu cok can yakiyor. Diyecrksiniz ki o zaman durust ol. Yazdin ya, bunu canimla oduyordum ben...
Bir daha genckiz olamam, o yaslara donup istedigim gibi giyinemem, okuyamam, hayat kuramamam... Hatta zimdi bile yapamam...Dindar ama dinini bilmeyen insalari arasinda tukeniyor hayatim. Ama ne yapabilirim?Bir kez denemistim ve olmadi. Keske bana o zaman eve donme hersey zamanla duzelir diyenleri dinleseymisim.

mspandora bu hayat gerçekten acımasızdır.

Açıkçası geçmişimden bende nefret ediyorum.

Hayatımızı ailelerimiz şekilendiridi. Aile çok önemli kavramdır.

Bana bir şans verselerdi aynı ailede dünyaya gelmezdim.

Ama yapacak birşey yok...

Hayatımızı herşey etkiledi aile etkiledi toplum etkiledi islam etkiledi...

Bu ülkede pek çok kişi zaten mutlu değil.

Bu ülkedeki insanların en büyük sorunu hayatı sorgulamıyorlar...
Alt 22-03-2013, 18:51
qlause - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qlause qlause isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ben 20 yaşındayım, ailemi arayıp sormuyorum, onlarda beni arayıp sormuyorlar, kendi istediğim gibi özgürce yaşıyorum, ve gayet memnunum, dertlerim oldu mu, zayıf veya korkak biri gibi kaçıp ailemin yanına sığınma ihtiyacı da hissetmiyorum, her türlü zorluğa kendim karşı koymaktan gayet memnunum, zaten beni seven arkadaşlarım ve bir de sevgilim var, benim hayatım bu, istemediğim kimseyi de almıyorum hayatıma.
Alt 23-03-2013, 19:52
mspandora mspandora isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ancak her zaman oyle olmuyor.Size cok cok dudkun, cok seven bir aileniz varsa onlara bu travmayi yasatmaya kiyamiyorsunuz, kendiniz yasiyorsunuz. Ancak ilginc yani, bu cok duskun aile inancsiz bir cocuklari oldugunda bir anda nefret ediyor, hatta hayati tehlikeye giriyor.
Alt 23-03-2013, 22:31
Üyeliğini Sonlandırmış

TAM AKSI YASAMAK ISTIYORUM!
Bu bakış açısına sahipseniz çok iyi.

Benden şanslısınız.

Ancak her zaman oyle olmuyor.Size cok cok dudkun, cok seven bir aileniz varsa onlara bu travmayi yasatmaya kiyamiyorsunuz, kendiniz yasiyorsunuz. Ancak ilginc yani, bu cok duskun aile inancsiz bir cocuklari oldugunda bir anda nefret ediyor, hatta hayati tehlikeye giriyor.

Bir aile kendi çocuğundan inaçsız diye nefret ediyorsa sevgisi ne kadar doğrudur

Seçmediğimiz bir hayat için bize dayatmalar yapması ne kadar doğrudur

Önerilen Siteler