Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-09-2013, 17:27
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

marcos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şöyle olabilirmi.

Tüm canlılar toplulukların devamını içgüdüsel olarak garanti altına almak ister.İnsan dışı canlılarda da topluluğun devamı için intihar saldırısı düzenlemek var.Örneğin bal arıları.İnsan da sürekli telkine maruz kalınca topluluğun devamını yaşam olarak algılayabilir.intihar saldırısı düzenlerken ölmek veya öldürmek için değilde yaşatmak için yapıyor olabilir.Askeri amaçlı yapılan intihar saldırıları ile bireysel intiharları ayrı kefelerde değerlendirsek böyle bir sonuçla karşılaşabilirmiyiz.
Bu müslümanlara söylenen de budur işte..Yani diyorlar ki;''senin ölümün,müslümanların lehine bir olay olacak..''
Bu zokayı yutan müslüman,kendini rahatlıkla patlatıyor..
Bu intiharların belkide en önemli nedeni,çevrelerindeki insanların telkinleridir..
Mesela şu videoya bir bakın;

Müslümanlar arasında intihar saldırıları bir örfe dönüşmüş durumda..İntiharın İslam'la uzaktan yakından bir alakası yok..Eğer olsaydı Muhammed'in bu yönde bir telkini olurdu..
Alt 22-09-2013, 18:37
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

NOLAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
...Niye hristiyanlar veya museviler intihar saldırısı yapmıyorlar da,müslümanlar yapıyor?
Sonuçta bu dinlerde de Cennet kavramı var ve bu dinlerde de İslam'daki kadar olmasa da cihat kavramı var..(Savaşın,öldürün,yok edin tarzı şeyler)...
İncilde (Matta/Markos/Luka/Yuhanna) bildiğim kadarıyla "savaşın-öldürün" gibi emirler yok. Tam aksine "Ama ben size diyorum ki, kötüye karşı direnmeyin. Sağ yanağınıza bir tokat atana öbür yanağınızı da çevirin." (Matta: 5/39) emri var.

"Vurun-öldürün" türü emirler Tevrat'ta bol miktarda bulunmakta. Fakat bu dahi Kur'andaki öldürme emrinin genelliği kadar büyük boyutlarda değil. Yahudilik içe kapalı bir dindir. Yahudiler, dinlerini yaymak için savaş yapmadılar. Tevrat'ta bulunan savaş hikâyelerinin ilk bölümü "Mısırdan çıkış" ve İsrâiloğullarına "vaad edilen topraklar" ile ilgilidir. Geri kalan kısmı ise, kurulan İsrâil devletinin çevresindeki diğer devletlerle yaptığı egemenlik savaşlarıdır.

İslamda olduğu gibi "Tüm dünyada Allah'ın hükmü geçene kadar cihad" anlayışı yoktur.

İslamdaki bu tip intihar saldırılarının, öldürme ve kafa kesmelerin temelinde Allah'ın vaad ettiği Cennet beklentisi yatmaktadır. Tevbe 111'e göre müslümanlar, öldürseler de ölseler de Cennetliktirler.
Alt 22-09-2013, 18:38
Erdem Alaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Erdem Alaca Erdem Alaca isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

İleride bir gün gelecek, tüm dünyanın ortak kararı: "İslam dini, vahşi ve acımasız bir terör örgütüdür. Bu dine mensup olan, ona uygun giyinen/davranan kişi terörist kapsamındadır. Cezası hapistir." olacak.

Belki bir 100 sene sonra olacak bu ama olacak. Emperyalizmin işine gelmese şu an, çoktan olmuştu belki de kimbilir?

1930'lar: Uçak ihraç ediyoruz, 2010'lar: Saman ithal ediyoruz...
Alt 22-09-2013, 19:02
Üyeliğini Sonlandırmış

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İncilde (Matta/Markos/Luka/Yuhanna) bildiğim kadarıyla "savaşın-öldürün" gibi emirler yok. Tam aksine "Ama ben size diyorum ki, kötüye karşı direnmeyin. Sağ yanağınıza bir tokat atana öbür yanağınızı da çevirin." (Matta: 5/39) emri var.

"Vurun-öldürün" türü emirler Tevrat'ta bol miktarda bulunmakta. Fakat bu dahi Kur'andaki öldürme emrinin genelliği kadar büyük boyutlarda değil. Yahudilik içe kapalı bir dindir. Yahudiler, dinlerini yaymak için savaş yapmadılar. Tevrat'ta bulunan savaş hikâyelerinin ilk bölümü "Mısırdan çıkış" ve İsrâiloğullarına "vaad edilen topraklar" ile ilgilidir. Geri kalan kısmı ise, kurulan İsrâil devletinin çevresindeki diğer devletlerle yaptığı egemenlik savaşlarıdır.

İslamda olduğu gibi "Tüm dünyada Allah'ın hükmü geçene kadar cihad" anlayışı yoktur.

İslamdaki bu tip intihar saldırılarının, öldürme ve kafa kesmelerin temelinde Allah'ın vaad ettiği Cennet beklentisi yatmaktadır. Tevbe 111'e göre müslümanlar, öldürseler de ölseler de Cennetliktirler.
Bildiğim kadarıyla hristiyan olan bir kişi eski Ahit'i de kabullenmek zorunda..Dolayısıyla öldürün/yok edin tarzı söylemleri kabul etmek hristiyanlığın içinde var..Ayrıca ''ben size barış getirmeye gelmedim'' diyen İsa gerçeği var..Ayrıca haçlı seferleri gerçeği var..Irak'a haçlı seferi düzenleyen hristiyan Bush ve ülkesi Abd var..

Tabi ki İslam'daki cihat kavramı çok farklı bir konu ama bu cihat kavramı da durduk yere oluşmuş olamaz..Yayılalım,çoğalalım felsefesi sadece İslam'a ait değildir..Hristiyanlarda da bu felsefe vardır..Mesela Türkiye'de bedava incil dağıtan insanlar neyin peşindeler?
Bu bir tür cihat değil mi?
Alt 22-09-2013, 19:03
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Saldiri icin gercekten uzuldum. Yazik gunah olen insanlara. Nerede ariza varsa islam orada. Ne cikarsa bu muslumlerden cikiyor.
Alt 22-09-2013, 21:02
Secpol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Secpol Secpol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Bildiğim kadarıyla hristiyan olan bir kişi eski Ahit'i de kabullenmek zorunda..Dolayısıyla öldürün/yok edin tarzı söylemleri kabul etmek hristiyanlığın içinde var..Ayrıca ''ben size barış getirmeye gelmedim'' diyen İsa gerçeği var..Ayrıca haçlı seferleri gerçeği var..Irak'a haçlı seferi düzenleyen hristiyan Bush ve ülkesi Abd var..

Tabi ki İslam'daki cihat kavramı çok farklı bir konu ama bu cihat kavramı da durduk yere oluşmuş olamaz..Yayılalım,çoğalalım felsefesi sadece İslam'a ait değildir..Hristiyanlarda da bu felsefe vardır..Mesela Türkiye'de bedava incil dağıtan insanlar neyin peşindeler?
Bu bir tür cihat değil mi?''
Gibi savunmaların nereye varacağını merak ediyorum arkadaşlar. Öncelikle İsa ben size barış getirmeye gelmedim,kılıç getirmeye geldim sözünü söyledikten sonra onun yolundan giden insanların annelerini babalarını kardeşlerini ya da kimi Tanrıdan çok severse diye sözlerine devam ediyor. Eski ahit kabul ediliyor ancak İsa ile bunun tamamlandığına inanılıyor,kutsal yaşa değişmiyor bakın değişti demiyorum,sadece tamamlanıyor.İsanın sağ yanağına tokat atana sol yanağını çevir sözüyle zaten her şey ortada. İncilde belli başlı bir şiddet bulamadım ben açıkçası,aksine sevginin ve insanların birbirini sevmesine teşvik eden cümlelerle karşılaştım.En azından; (Enfal 12:O vakit rabbin meleklere şöyle vahdediyordu :'Ben sizinle beraberim,Haydi imanı olanları tespit edin.Kafirlerin yüreğine dehşet bırakacağım,hemen vurun boyunlarının üstüne,vurun onların parmaklarına..) gibi bu denli kin olan bir cümleye rastlamadım. Genelde tanıdığım müslüman arkadaşlarımın savunuşu şöyle,madem öyle haçlı seferleri nedir ? Şimdi şöyle bi kıyaslamaya giriyorsak eğer ben de kendi kıyaslamamı yapacağım. İncilde savaş emredilmez,dini yaymak için İsa ve 12 öğrencisi hiç bir savaşa girmemiştir. Başbakan nasıl dini kullanarak bir yere varmaya çalışıyorsa,zamanında kurulmuş bazı devletler din birliği politikasıyla savaşa girmişlerdir. Ancak sanıyor musnuz ki haçlı seferleri din savaşı ? Değildir. Savaşın amacı müslüman olanları hristiyan yapmak değildi,ayrıca hristiyanların inandığı dinde savaş zaten mevcut değil.Haçlı seferlerinde savaşan askerlerin içinde yok muydu inançsızı ? Savaş ve zulüm her türlü kötüdür,yazıktır arkadaş vicdan mı yok ? Ancak eğer sen kıyaslarsan müslümanları savunmak için,Kuranda açıkça indirilmiş savaşa teşvik eden ayetleri de kabullenmen gerekir. Örneğin Maide 51:Ey müminler!Yahudiler ile Hristiyanları dost edinmeyin.Onlar ancak birbirlerine dostturlar.İçinizden her kim onlara yardıklık ederse,onlardan sayılır.Allah zulmedenleri doğru yola çıkarmaz.
Tanrı zulmedenleri doğru yola çıkarmayacaksa, islam adında anlamı barış olan bir din yaratıp öldürme emri vermesinin de mantıklı bir açıklaması olsa gerek.
Saygılar
Alt 22-09-2013, 21:27
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

NOLAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu müslümanlara söylenen de budur işte..Yani diyorlar ki;''senin ölümün,müslümanların lehine bir olay olacak..''
Bu zokayı yutan müslüman,kendini rahatlıkla patlatıyor..
Bu intiharların belkide en önemli nedeni,çevrelerindeki insanların telkinleridir..
Mesela şu videoya bir bakın;

Müslümanlar arasında intihar saldırıları bir örfe dönüşmüş durumda..İntiharın İslam'la uzaktan yakından bir alakası yok..Eğer olsaydı Muhammed'in bu yönde bir telkini olurdu..
Hala ibret almıyorlar.Ülkemizde Suudi islam anlayışına karşı olduğunu söyleyen vehhabi-selefi islamı tekfir eden tarikatlar mevcut.Nakşibendi-Kadiri gibi bunlar söylediklerinde samimi iseler Mısır olayları için sokağa çıktıkları gibi bu tarz olayları telin içinde sokağa çıkmalıdırlar.İşlerine geldimi biz siyasete karışmıyoruz diyorlar .İşlerine geldimi demokrasi havarisi kesiliyorlar.Nakşiliğin menzil kolu-Şeyh Gavsi Sani bu konularda açıklamalarda bulunsa pekçok insanın hayatı kurtulur.Ama yapmıyorlar.Turan Dursun Forumu üzerinden çağrı yapalım samimi iseler ellerini taşın altına koysunlar.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 22-09-2013, 21:41
belangaz belangaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Bu iki saldirininda zamanlamasi cok manidar. Son zamanlarda batida musluman kesimin zedelenen imaji azda olsa sayin basbakanimiz sayesinde biraz toparlanmisti . Ama gel gor ki birileri yine tetige basti muslumanlari birer ocu gostermek icin.

Ayrica hacliseferinin basladigi tarihten yakin zamana kadar muslumanlar sadece gayri muslimler ile catisirken yarim asirdir bir birleri ile savas halinde gercektende cok uzucu bir durum.. o kadar cok parcalanmiski islam dunyasi o kadar nifak tohumlari ekilmiski muslumanlar arasina (suriyede 1400 orgut buyuk kismida kendini islamci olarak goruyor ve hepside bir biri ile catisma halinde) ve ne yaziki musluman topraklarinda kan akiyor . Bu gun irakta yine bomba patlamis 65 olu kim bilir yine kimin destekledigi orgut..

Allah'a sukurler olsun ki ulkemizde boyle bir durum yok Allevisi sunisi artik muhterem hoca efendininde katkilariyla ayni projelerde gorev alabiliyor . Cogunlugu suni olan iktidar partisi diger kardeslerimize de ibadetlerini daha rahat yapabilecekleri ibadethaneler insa ediyor.

Tabi bunca guzel seyden rahatsiz olanlarda var ve gezi parki gibi gayri mesru eylemler yapabiliyor .
Alt 22-09-2013, 21:45
Üyeliğini Sonlandırmış

marcos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hala ibret almıyorlar.Ülkemizde Suudi islam anlayışına karşı olduğunu söyleyen vehhabi-selefi islamı tekfir eden tarikatlar mevcut.Nakşibendi-Kadiri gibi bunlar söylediklerinde samimi iseler Mısır olayları için sokağa çıktıkları gibi bu tarz olayları telin içinde sokağa çıkmalıdırlar.İşlerine geldimi biz siyasete karışmıyoruz diyorlar .İşlerine geldimi demokrasi havarisi kesiliyorlar.Nakşiliğin menzil kolu-Şeyh Gavsi Sani bu konularda açıklamalarda bulunsa pekçok insanın hayatı kurtulur.Ama yapmıyorlar.Turan Dursun Forumu üzerinden çağrı yapalım samimi iseler ellerini taşın altına koysunlar.
Müslümanlar;kendileri gibi düşünmeyen,yani kendi mezheplerinden olmayanların ölümünden rahatsız olmazlar..Bu bakımdan bu kişilerin topluma seslenmeleri söz konusu değildir..Bir nakşibendinin veya Fethullahçının açıklamaları sadece kendileri gibi olanları bağlar..Bu bağlamda müslümanlardan tüm topluma,tüm Dünya'ya çağrıda bulunacak hiç kimse yoktur..

Reyhanlı'da onlarca insan öldü..Ne dedi Sünni(nakşibendi)başbakan RTE?
''53 SÜNNİ VATANDAŞIMIZ ŞEHİT EDİLDİ..''
Diyeceğim,müslümanlar samimi olamaz..Ancak taraf olurlar..

Samimi olmak için tarafsız/objektif olmak lazımdır..Bunun yolu da dogmalardan kurtulmakla mümkün olur..Dogmaları hayatın tek gerçeği sanan birisi,tarafsız/objektif/samimi/dürüst olamaz..Mümkün değil..!
Alt 22-09-2013, 21:47
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

belangaz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu iki saldirininda zamanlamasi cok manidar. Son zamanlarda batida musluman kesimin zedelenen imaji azda olsa sayin basbakanimiz sayesinde biraz toparlanmisti . Ama gel gor ki birileri yine tetige basti muslumanlari birer ocu gostermek icin.

Ayrica hacliseferinin basladigi tarihten yakin zamana kadar muslumanlar sadece gayri muslimler ile catisirken yarim asirdir bir birleri ile savas halinde gercektende cok uzucu bir durum.. o kadar cok parcalanmiski islam dunyasi o kadar nifak tohumlari ekilmiski muslumanlar arasina (suriyede 1400 orgut buyuk kismida kendini islamci olarak goruyor ve hepside bir biri ile catisma halinde) ve ne yaziki musluman topraklarinda kan akiyor . Bu gun irakta yine bomba patlamis 65 olu kim bilir yine kimin destekledigi orgut..

Allah'a sukurler olsun ki ulkemizde boyle bir durum yok Allevisi sunisi artik muhterem hoca efendininde katkilariyla ayni projelerde gorev alabiliyor . Cogunlugu suni olan iktidar partisi diger kardeslerimize de ibadetlerini daha rahat yapabilecekleri ibadethaneler insa ediyor.

Tabi bunca guzel seyden rahatsiz olanlarda var ve gezi parki gibi gayri mesru eylemler yapabiliyor .
Belengaz muhterem hoca efendinin şakirtlerinin Rojava'da Kürtlere karşı savaştığı söyleniyor.Hemde geziciler tarafından değil direk PYD tarafından aynı zamanda içlerinde Türkmenlerinde olduğu Ekrad cepheside aynı şeyleri söylüyor.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge

Önerilen Siteler