Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Tarih

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-11-2008, 21:20
AKHENATON
Üye Değil

aydoe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dersimmm üyelik ocak 2007 son mesajı 30 ocak 2007,
22 ay önce yazılmış bir mesaja kimse cevap yazmamış, ilk sağolsun Akhenaton bulmuş cevabı yapıştırmış.
Ajan provakatörmüsün kardeşim?
Ateistler kim neyi çarpıtmışlar?
Ateistlikle bu konunun ne alakası var?
Seyit Rıza ateistmiymiş?
öncelikle silinen mesajlar bölümünde yazının tamamını okumanızı rica ediyorum.
ve yazıyla ilgili son yazmı ateizm soslu kürtçülük yapan ve siteye kürtçülük yapmak için gelip misyonunu tamamlayınca kaybolan üyeye değil , dersime methiyeler düzen çağdaş demokrat ateistleredir.

Bu konulara ilk önce sizin itiraz etmeniz gerekirken bana saldırmanızada anlam verebilmiş değilim.Kürt-islamcıların ayaklanması ateler arasında hoş görülsün Türk-İslamcılar tukaka olsun.

Bence konuyu tekrar düşünün, hoş düşünsenizde gerekli cevabı yazamazsınız. Sebebini siz düşünün artık..
Alt 06-11-2008, 23:15
çakırcalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
çakırcalı çakırcalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

AKHENATON´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet ateistler, yapmış olduğunuz çarpıtmalar ve bir takım şahsiyetlerin yabancı istihbaratlar ile girmiş oldukları bu macerayı niye savunduğunuzu açıklamanızı bekliyorum.Türk müslümanlar böyle bir olay yapsa çağdışı ve yobaz bir hareket olurdu.Kürtler yapınca özgürlük savaşımı oldu. ?
Sayın AKHENATON,
Konuyla ilgili yazdıklarına bir sözüm yok, fakat şu alıntı yaptığım kısımla ilgili söyleyebileceğim tek şey: Saçmalamışsın kardeşim!!!

Ben Alevi-Türkmen bir ailenin ferdiyim, ateistim ve olası en mükemmel toplumsal düzenin sosyalizm olduğuna inanan biriyim. Sosyalizmin kısa vadede bir ütopya olduğu inancıyla da, en önemli kazanımlarımız olduğuna inandığım Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkı sıkıya bağlıyım. Bunlar veya senin beni nasıl gördüğün, Seyit Rıza'yı İngiliz uşağı, vatan haini, cumhuriyet ve insanlık düşmanı, haris bir aşiret reisi olarak gördüğüm gerçeğini değiştirmez.

Peki, sen hangi temele dayanarak öyle bir tesbitte bulundun? Yoksa tipik Türk-islam aklı ve ahlakı olmasın?

Konuya gelirsek: Seyit Rıza, aşağılık bir ingiliz uşağıydı. Sırf kendi çıkarları için, peşinden binlerce insanı da ölüme sürüklemiş, idam edileceği zaman da iddia edildiği gibi (Bedrettin-vari) kahramanlık nidaları yerine peygamber evladı olduğunu, Horasan (yani Türk) asıllı olduğunu, öldürülmemesini, kıyılmamasını söylerek yaltaklanmış; vatana ihanetinin ardından ölümüne sebep olduğu insanlara ve en sonunda da kendine ihanet etmiştir. Hani birisi de yakalanıp Türkiye'ye getirilirken uçakta anasının da Türk olduğunu, Türkiye'ye hizmet etmeye hazır olduğunu falan söyleyerek, yine vatana ihanetinin ardından temsilcisi olduğunu söylediği halka, ölümünü sebep olduğu onca insana ihanet edip sonunda kendisine de ihanet eden biri gibi...

Konu çakırcalı tarafından (06-11-2008 Saat 23:30 ) değiştirilmiştir.
Alt 07-11-2008, 00:47
AKHENATON
Üye Değil

çakırcalı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Konuya gelirsek: Seyit Rıza, aşağılık bir ingiliz uşağıydı. Sırf kendi çıkarları için, peşinden binlerce insanı da ölüme sürüklemiş, idam edileceği zaman da iddia edildiği gibi (Bedrettin-vari) kahramanlık nidaları yerine peygamber evladı olduğunu, Horasan (yani Türk) asıllı olduğunu, öldürülmemesini, kıyılmamasını söylerek yaltaklanmış; vatana ihanetinin ardından ölümüne sebep olduğu insanlara ve en sonunda da kendine ihanet etmiştir. Hani birisi de yakalanıp Türkiye'ye getirilirken uçakta anasının da Türk olduğunu, Türkiye'ye hizmet etmeye hazır olduğunu falan söyleyerek, yine vatana ihanetinin ardından temsilcisi olduğunu söylediği halka, ölümünü sebep olduğu onca insana ihanet edip sonunda kendisine de ihanet eden biri gibi...
Sayın çakırcalı öncelikle yazımın yarısı sansürlü olunca yazıda vermek istediğim bütünlük kısmen kayboldu ,

Tekrar ana fikri vermeye çalışsayım, her türlü dinci akıma ve özellikle Türk kökenli olanlara forumda denmeyen bırakılmazken, kürt-islamcı bir vakaya methiyeler düzmek ateizm düşüncesi ile ne derece uyumludur.Yoksa ateizm bu topraklarda sadece yıpratma amaçlımı kullanılmaktadır.Ana yazıdan sonra dersim isyanına methiyeler düzenleyenlere bakarsan daha rahat anlaşılacağım kanısındayım.

Konunun ve ana düşüncenin sosyalizmle veya başka bir ekonomik düşünceyle alakası olmayıp, dinlerden özgürlük grubu üyelerinin gerici yobaz bir ayaklanmaya vermiş oldukları desteğin sebebini öğrenmek istememdir.Hoş site onların kontrolünde herzamanki gibi yazım basılmayacak ama belki.....
Alt 07-11-2008, 21:42
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Akhenaton çakırcalı dinlerden özgürlük grubunun üyesi destek de vermemiş, ben de vermedim.

Dinlerden özgürlük grubu sadece dinlere karşı olmak anlamında bir grup, yoksa siyasi görüşlerimiz taban tabana zıt olabiliyor. Dinlerden özgürlük siyasi bir birliktelik değil.

Bunun altının çizilmesi de lazım ayrı, frodo bir yazısında buna işaret etmiş.

Aman ha siteden atılıp naapma, üslubu benden daha kötü olan bir sen varsın.

Selamlar.
Alt 07-11-2008, 21:49
pervane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pervane pervane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ne güzel insanlarız böyle! İngiliz ajanıydı, ABD kışkırttı, Arap ayarttı, Rus oynattı!.... Ne güzel bir ülkenin, ne güzel insanlarıyız değil mi! kendimizle ne kadar övünsek azdır! Öldürmenin, ölmenin, öldürülmenin, yakılmanın, asılmanın, sürülmenin gerekçelerine kendimizi ne kadar da güzel inandırabiliyoruz. Ne mutlu bize ki tarihimizde binlerce insan bir İngiliz ajanının peşinden sürüklendiği için öldürülmüş, ama ne hikmetse hep kendimizi öldürüyoruz ve bu ajan ülkemdeki ölümlerin gerekçesi olmak için farklı zamanlarda hep yaşamak zorunda. İyi kollamak lazım ajanları yoksa tarihimizin elindeki kan neyle temizlenir! Nasıl bakabiliriz yüzümüze…… masal bu ya Dersim bir varmış, birde bakmışız ki yok olmuş....
Alt 07-11-2008, 22:29
Üye

Bu tip meselelerde duygusal yaklaşılıyor, belki normaldir.

Ama siz isyan başlatıyorsunuz ve bunun için ölümü göze almışsınız, tabi ki öldürmeyide. Sanki ortada barışçı bir mücadele varmış da Atatürk'de bunu kanla bastırmış. Seyit Rıza devleti tehdit etmiştir, ne bekliyordu/nuz. Ki 6 kişi idam edilmiş, diğerleri hapis cezalarına çarptırılmış sizce ne yapılmalıydı?
Kendinizi bir Atatürk'ün yerin koyun da öyle cevaplayın.

Suriye ve İngilizler işin içinde varlar.

Buyurun yanıt verin. Bu kaçıncı isyan, Seyit Rıza halkına özgürlük için mi ayaklandı, yoksa kendi ikbali için mi, bu kadar taraflı olmayın. Nedense Kürtler'de her isyan aşiret liderleri tarafından çıkarılıyor, Akheneton'a katılmamak da mümkün değil kendine sol diyen ama aslında ne olduğu belli olmayanlar gerici, işbirlikçi, hain ayaklanmaları destekleyebiliyorlar. Hem de hiç bir maddi temeli olmadan.

Evet Türkiye'de solun gelişmesi istenmiyor, o nedenle bu neo-solcular çıktı, onlar örnek gösterilerek halk soldan nefret ettirelecek. Bu politikalar da Zülfü Livaneli gibi insanlar tarafından uygulanmaya başlamıştır, adam 12 Eylül'den sonra film çekmiş adı SİS, sanki konu sıkıntısı varmış gibi ekstrim bir olayı almış işlemiş. Buna ben sola ihanet derim, buna alçaklık derim.

Kürtlerin başındaki en büyük zulüm kendileridir, buna karşı çıkın da hak vereyim, karşı olsana ağalığa, şıhlığa, tarikatlara, karşı olsana töre cinayetlerine, karşı olsana insan hakları (kadın çocuk) ihlallerine, karşı çıksana emperyalizme varsan baksan lafta karşılar hepsine, ama konuşulan yegane konu Kürt meselesi. Ne demekse.

Bunları yazarken öylesi sol sitelerle karşılaşıyorum ki Atatürk'e artık alçaklığa uzanan saldırılar var, bu sol Türk solu olamaz, olmayacakta. Bunlar birilerinin maşaları.

Selamlar.
Alt 07-11-2008, 23:27
pervane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pervane pervane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu tip meselelerde duygusal yaklaşılıyor, belki normaldir.

Evet inadına duygusal yaklaşacağım! Kimse bana dökülen kanın gerekçelerini anlatmaya kalkışmasın! Ben insanım bir yerlerde insanlık suçu işlendiği sürece de duygusal kalacağım. Herkes yaslandığı kalenin arkasında, çelik yürekleri ile istediği kadar nara atabilir.

Ama siz isyan başlatıyorsunuz ve bunun için ölümü göze almışsınız, tabi ki öldürmeyide. Sanki ortada barışçı bir mücadele varmış da Atatürk'de bunu kanla bastırmış. Seyit Rıza devleti tehdit etmiştir, ne bekliyordu/nuz. Ki 6 kişi idam edilmiş, diğerleri hapis cezalarına çarptırılmış sizce ne yapılmalıydı?
Kendinizi bir Atatürk'ün yerin koyun da öyle cevaplayın.

İsyan başlatılmıyor, isyan başlatılacağı düşünüldüğü için bu tantanalar su yüzüne çıkıyor. Aklım almıyor! yahu o zamanki Dersimin nüfusu ne ki, coğrafi bölgeyi hiç göreniniz varmı ki! Bu kadar rahat konuşuyorsunuz. Bir avuç insanı nasıl bir tehlike olarak görüyorsunuz. Tunceli’nin taşı toprağı top tüfekle mi donatılmış ki koskoca Cumhuriyet, Yunanı denize döken, İngiliz’e kök söktüren, Fransıza nanik yapan, kahramanlık türküleri haykıran kahraman ordu! işin içinden çıkılmaz tehlike olarak görümüş. Her sözün başı sonu siz! Söyle yaptınız da hak ettiniz bu kadar kolaymı sıyrılmak! Ol deyince olmuyor, Dikkat edin “SİZ” demiyorum, benim siz ile de biz ile de bir sorunum yok! Devlet diyorum. O günün şartlarında mağara çağı yaşantısına sahip dağlı bir halka bu şekilde mi Yüce Devletimiz Cumhuriyetin faziletlerini anlatmaya kalkışmış. Bu korku neden! Devletini sağlam temeller üzerine kurmazsan, yalanın dolanın daleverenin, kaygan zeminlerin üzerine yaslarsan tabi ki de her kıpırtıyı tehdit alıp silahına sarılırsın… İşte sorun hala önümüzde.

Ben neden kendimi Atatürk'ün yerine koymak zorundayım ki! Ben mi verdim kurtuluş savaşını, ben mi kurdum cumhuriyeti, ben mi cumhuriyetten sonra ülke huzuru için planlar hazırlayıp uygulamaya soktum, ben mi doğu projesini oluşturdum. Ben halkım Vgm. Tarihten bahsediyoruz! Ben yapılanları kabullenmiyorum. Anlaşılan siz ha bire bir Atatürk bir Vgm oluyorsunuz ki bu kadar kolay empati kurabiliyorsunuz.

Suriye ve İngilizler işin içinde varlar.

Aman İngilizler kusur kalmasın hiçbir işin içinden!

Buyurun yanıt verin. Bu kaçıncı isyan, Seyit Rıza halkına özgürlük için mi ayaklandı, yoksa kendi ikbali için mi, bu kadar taraflı olmayın. Nedense Kürtler'de her isyan aşiret liderleri tarafından çıkarılıyor, Akheneton'a katılmamak da mümkün değil kendine sol diyen ama aslında ne olduğu belli olmayanlar gerici, işbirlikçi, hain ayaklanmaları destekleyebiliyorlar. Hem de hiç bir maddi temeli olmadan.

Bunun yanıtını siz benden daha iyi biliyorsunuz da işinize gelmiyor sesli söylemek! Osmanlıda dahil yönetim nedir, Devlet nedir, Asker nedir bilmeyen bir halkın mülküne birden bir merhaba yerli ben beyaz adam sana medeniyet getirdim denilirse, yerli tanımadığı şeye karşı korku duyar! Önce dost olduğunu anlatmazsan, “oldu da bitti maşallah” gel bana benze benim gibi ol dersen olacağı budur işte! Ya kimin tarafından çıkarılacaktı isyanlar Vgm. Ne yazık ki Kürtlerin de bir kabile şefleri var, kurtuluş şavaşının bir önderi yok mu? halk kendi başına mı yola düşüp savaşlar kazandı, her ailede bile bir reis vardır. Kürtlerin Aşiret reislerinde size ters gelen taraf ne ki bu kadar dilinize dolamışsınız. Bu adamların hepsi Aşağılık mı? Liderlere karşıysanız Atatürkün peşinden giden milyonlara ne diyorsunuz? Tabi ama pardon Kürtlerin Aşiret Reisleri Cahil,Koyun kafalı, gerici işbirlikçi, hain oluyordu değilm!….

Sevgili Vgm. Sizin sol ile alıp veremediğiniz konulara girmeye hiç niyetim yok, zira daldan dala yetişemiyorum. Kusuruma bakmayın.

Sevgiler.
Alt 07-11-2008, 23:37
kandahar
Üye Değil

Dön baba dönelim, dönmedolaba binelim.
Alt 08-11-2008, 00:06
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

1921 Anayasası’nın 11. maddesi

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 08-11-2008, 02:50
Üye

Sevgili pervane;

Özerklik, federasyon, gibi yapılanmalar etnik kökenli ayrımcılıktır. Eğer adaletli bir yönetim isteniyorsa bunlardan kaçınılmalıdır.

Siz tüm topluma eşit haklar tanıdıktan sonra, bunun üstüne federasyon inşa etmek ayrımcılıktan başka bir şey değildir. Ama Atatürk hatalıdır, iki konuda kapitalizmin ve TC'nin inşasında feodal beyleri kullanmamıştır, yetkiyi halka vermiştir. Feodal beyleri kullanmak yerine tasfiye yoluna gitmiştir, kabile reisleride buna bozulmuştur. Baktılar ki kabileler elden gidiyor, isyanlar başlamıştır. Bana göre siyasi ve masum hatalardır. Atatürk bilememiştir ki insanlar köleliği tercih etmekte özgür bırakılmalılar, aynı Musa'nın başına gelenler daha da kötüsü Atatürk'ün başına gelmiştir. İlginçtir gönüllü kölelik çok ama çok tercih edilen bir durumdur.

Japonya kapitalizmi feodal beyler aracılığı ile örgütlemiştir. Başarılı olacak da budur aslında, o beyler senelerdir halkı yönetmişlerdir, yönetmeyi biliyorlardır.

Musa kavmini kölelikten kurtarmış ama ilk yiyecek sıkıntısında kabile söylenmeye başlamıştır, Mısır'da köleydik ama karnımız doyuyordu diye.

Bunu Atatürk'ün anlamasını beklemeyelim, bu kültürü anlamak gerçekten zor.

Buyurun pervane neresinden başlamak istersen başla, şimdi.

Solla, solculukla alıp veremediğim yok, sahte solcularla, sahte demokrasi aşıkları ile problemim var. Solculuk adına gericiliği destekleyenlerle sıkıntım.

Oportünizmin solda ki tanımını koyalımda iyicene anlaşılsın söylediklerim, taraftar kazanmak adına halkın geri ve gerici yanlarını hoş görmek, hatta görmezden gelmektir. Bunun içinde temel ilkelerden taviz vermek ve vazgeçmektir. Bir başka deyişle kitle kuyrukçusu olmaktır.

Selamlar.

Önerilen Siteler