gur91´isimli üyeden Alıntı
işte kardeşim bu aralar senin gibi düşünen insanlarla konuşmaya gerçekten çok ihtiyacım var sen neden inanmıyorsun peki biraz konuşalım mı şimdi böyle girince bir tebliğ imajı oluşuyor ama öyle değil yani rahat olabilirsin sadece merak ediyorum
|
dinleri epeyce araştırıyorum.. karşıma çıkan sonuç; bunların insan ürünü olduğudur.. zaten taa çocukluğundan beri beyninen kazınmış düşüncelerden öğretilerden kurtulduğun zaman bunu anlamakta zorluk çekmezsin.
bu evren ve bu dünya şuan biz insanlar için bir sırdır.. ilerde belki bu sırra vakıf olacağız! kim bilir.. veya olamayacağız..
ama körü körünede taa binlerce sene önce zamanla oluşturulmuş dinlere inanmak, bu dinlerin öğretileri doğrultusunda savaşmak,kafa kesmek insanları sömürmekte ne kadar doğrudur?
son din! islamı örnek alalım. güya allah herşeyi apaçık kuranda yazmış ve bu kuranı sonsuza dek koruyacak..
herşeyi apaçık yazdığı kuranda niçin 4 hak!! mezhepten bahsetmez?
niçin islamcılar bu 4 mezhep e ihtiyaç duydular?
küçükken babannem yatacağım zaman şöyle bir şeyler öğretirdi;
ölünce melekler soracakmış
rabbin kim? allah diyecekmişim
peygamberin kim? muahmmed sav diyecekmişim
mehzebin ne?
hanefi diyecekmişim
yaw hanefilik nerden çıktı? o zamanlar bu soruyu soramıyordum. ama şimdi soruyorum dünyaya ışık olarak gelen güya islam niçin mezheplere bölündü?
tabii sorulacak sorular çok da bunları buraya yazacak zamanım yok..
sözün özü dinler insan ürünüdür. arkadaşım.. ölüm ve varsa sonrasının bilinmezliğinden beslenirler..