Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-10-2014, 13:44
gur91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gur91 gur91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Selmet´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bu dünya veya evrenin kendi kendiliğine oluştuğuna benimde aklım almıyor.. insanlara bakıyorum bir makine gibi. damar sistemi, sinir sistemi her birinin ayrı işlevi olan organlar, beş duyu organımız.. vs vs..

koyu yobaz ateist düşünce ile efendim herşey kendi kendine oluşmuştur kestirip atmasına pek katılmıyorum..

tüm evrenin veya bu dünyanın bir sırrı olmalı.. evren,dünya ve biz canlılar nasıl oluştuk veya oluşturulduk!?

bu sorunun cevabı; efendim kendi kendimize tesadüfen oluştuk olmamalı diye düşünüyorum.
işte kardeşim bu aralar senin gibi düşünen insanlarla konuşmaya gerçekten çok ihtiyacım var sen neden inanmıyorsun peki biraz konuşalım mı şimdi böyle girince bir tebliğ imajı oluşuyor ama öyle değil yani rahat olabilirsin sadece merak ediyorum
Alt 06-10-2014, 13:46
RainFall RainFall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ya insan sekilli bir tanri mesih fikri ortaya koyacaksiniz ya da bu ibadetleri aciklayacaksiniz bu dinleri toptan atacagiz cope.Bir mantik koymuyorsunuz ortaya dinler yanlistir ne icin arkadasim neden yanlistir ibadetlerin veya peygamberlerinden vuracaksin bu iki kurumdan birini cokerteceksin.
Alt 06-10-2014, 13:59
Selmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Selmet Selmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gur91´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
işte kardeşim bu aralar senin gibi düşünen insanlarla konuşmaya gerçekten çok ihtiyacım var sen neden inanmıyorsun peki biraz konuşalım mı şimdi böyle girince bir tebliğ imajı oluşuyor ama öyle değil yani rahat olabilirsin sadece merak ediyorum

dinleri epeyce araştırıyorum.. karşıma çıkan sonuç; bunların insan ürünü olduğudur.. zaten taa çocukluğundan beri beyninen kazınmış düşüncelerden öğretilerden kurtulduğun zaman bunu anlamakta zorluk çekmezsin.

bu evren ve bu dünya şuan biz insanlar için bir sırdır.. ilerde belki bu sırra vakıf olacağız! kim bilir.. veya olamayacağız..

ama körü körünede taa binlerce sene önce zamanla oluşturulmuş dinlere inanmak, bu dinlerin öğretileri doğrultusunda savaşmak,kafa kesmek insanları sömürmekte ne kadar doğrudur?

son din! islamı örnek alalım. güya allah herşeyi apaçık kuranda yazmış ve bu kuranı sonsuza dek koruyacak..

herşeyi apaçık yazdığı kuranda niçin 4 hak!! mezhepten bahsetmez?

niçin islamcılar bu 4 mezhep e ihtiyaç duydular?

küçükken babannem yatacağım zaman şöyle bir şeyler öğretirdi;

ölünce melekler soracakmış

rabbin kim? allah diyecekmişim
peygamberin kim? muahmmed sav diyecekmişim
mehzebin ne? hanefi diyecekmişim

yaw hanefilik nerden çıktı? o zamanlar bu soruyu soramıyordum. ama şimdi soruyorum dünyaya ışık olarak gelen güya islam niçin mezheplere bölündü?

tabii sorulacak sorular çok da bunları buraya yazacak zamanım yok..

sözün özü dinler insan ürünüdür. arkadaşım.. ölüm ve varsa sonrasının bilinmezliğinden beslenirler..
Alt 06-10-2014, 14:02
Yasaklandı

Zariyat 56.ayeti bana kole olsun diye var ettim diyor Allah.Koleden kasit itaatmidir?Oyleyse ibadetin hakikatine eristim demektir.
Alt 06-10-2014, 14:06
Yasaklandı

Bana kole olun ne demek nedir biliyormusunuz dinden ne gelirse alin koru korune izleyin takip edin demektir.Taassupla takip et diyorsun.
Alt 06-10-2014, 14:09
Üye

RainFall´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Zariyat 56.ayeti bana kole olsun diye var ettim diyor Allah.Koleden kasit itaatmidir?Oyleyse ibadetin hakikatine eristim demektir.
köleden kasıt itaattir sorgusuz sualsiz ne deniyorsa onu yapacaksın öleceksin öldüreceksin ibadet vs vs ne söyleniyorsa ona uyacaksın işte kul diye geçiyor orada ayetin asıl anlamı benden başkasına kulluk etsinler diye yaratmadım olması lazım
Alt 06-10-2014, 14:13
Üye

sen hıristiyan mısın rainfall
Alt 06-10-2014, 14:20
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Evrenin ve insanın oluşumu doğa kanunları çerçevesinde uzun süreçler veya sürekli denemeler sonucunda kendiliğinden oluşabilir.
Evren ve biz burada olduğumuza göre zaten o süreçler kesinlikle gerçekleşmiş demektir.
Esas sorulması gereken soru, bigbang, evrim teorisi, kutlecekimi vs. gibi olayları yöneten doğa kanunlarının nereden geldigidir. Şimdilik bu sorunun cevabına tanrının zihni dışında verilebilecek alternatif cevap yok.
Alt 06-10-2014, 14:27
Üye

dinler gerçek değil ama yayılmaları acayip gerçekten düşünsene teksin orduların yok aşırı bir gücün yok birden çıkıyorsun ve sonra yaymaya başlıyorsun zamanla her yere yayılıyor bu süre içinde öldürülmüyorsun bazı şeyler söylüyorsun ayet olarak yanlış olması durumunda bütün dinin çökeceği ayetler ayşenin namuslu olması,münafıkların arkadan konuşması,vaadedilen fetihler ve biz geçiyor mesela Kuran'da kimler onlar acaba düşünce yaymak için birilerini kullanan sırlı kişiler felan mı çünkü yalan olan bir şeyin üstüne bu kadar gidilmesi zor savaşlar ölümler felan biraz hayalgücü olabilir ama buda ihtimal sonuçta birileri birini gönderir oda sana ben cebrail sana din getirdim gibi... mantıksız gelebilir ama ne bileyim bir ihtimal
Alt 06-10-2014, 14:29
Yasaklandı

gur91´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
dinler gerçek değil ama yayılmaları acayip gerçekten düşünsene teksin orduların yok aşırı bir gücün yok birden çıkıyorsun ve sonra yaymaya başlıyorsun zamanla her yere yayılıyor bu süre içinde öldürülmüyorsun bazı şeyler söylüyorsun ayet olarak yanlış olması durumunda bütün dinin çökeceği ayetler ayşenin namuslu olması,münafıkların arkadan konuşması,vaadedilen fetihler ve biz geçiyor mesela Kuran'da kimler onlar acaba düşünce yaymak için birilerini kullanan sırlı kişiler felan mı çünkü yalan olan bir şeyin üstüne bu kadar gidilmesi zor savaşlar ölümler felan biraz hayalgücü olabilir ama buda ihtimal sonuçta birileri birini gönderir oda sana ben cebrail sana din getirdim gibi... mantıksız gelebilir ama ne bileyim bir ihtimal
İtaat etmek anlamında elbette dini muallakta bilinmezlikte bırakmamak gerek değil mi gür91.

Önerilen Siteler