Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-04-2005, 22:09
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

A'raf/ 179 - Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir.

Çıkan sonucunuz ne?Fikriniz söyleyin..Yani cehennemliğiz nasıl olsa bizim hiç bir seçeneğimiz yok demek mi?

Ayrıca yukardaki soruma da cevap vermediniz?İnsnalar çift,hayvanlar çift,Bitkilerde çift..Ayrıca bütün canlılar tohum gibi toprağa karışıp büyüyor..Fidanda tohumdan büyüyor koskoca bir ağaç oluyor..İnsanda an arahmine bir tohum gibi ekiliyor.Bebek olarak çıkıyor ve büyüyor bir fidan gibi.Sizce bu tesadüf mü?
Alt 25-04-2005, 22:09
Üye Değil

Bırak boş lafları ensareocum.Sen şu ayetleri açıklada ondan sonra konuşuruz.Biz ne diyoz sen ne anlatıyon.Sorulana cevap ver(verebilirsem)etrafında doplaşma
Alt 25-04-2005, 22:52
dmxads dmxads isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnsnalar çift,hayvanlar çift,Bitkilerde çift..Ayrıca bütün canlılar tohum gibi toprağa karışıp büyüyor..Fidanda tohumdan büyüyor koskoca bir ağaç oluyor..İnsanda an arahmine bir tohum gibi ekiliyor.Bebek olarak çıkıyor ve büyüyor bir fidan gibi.Sizce bu tesadüf mü?..

Yok ensareo bunlar hiç tesadüf olur mu... bunların hepsi zeusun hikmetidir....keh keh keh.....

Bırak böyle sonuca bakarak nedene ulaşmaya çalışmayı da soruya cevap yaz istersen... tabi yazabilirsen

Ya?amak bir a?aç gibi tek ve hür ve bir orman gibi karde?çesine............
Alt 25-04-2005, 23:29
Kıdemli Üye

Yani sen hiç sonuca bakarak neden ulaşmayı kullanamıyorsun..Aferin sana..Arkadaşım istersen biraz arkana yaslan soluklan en azında 15 dk.ka dediğimiz şey üzerinde düşün..lafazanlıkla,dalgayla üstünü örtmeye çalışma..

Senin duygu,hisdende nasibin kalmamış anlaşılan..senin o tesadüf dediğin ne ağlama fiilini yaratabilir,nede gülme ne de konuşma fiilini...Sen bundan de birşey anlamazsın şimdi..Biraz düşün arkadaşım ondan sonra bir cevap ver..

siz ne anladığınız söylemiyorsunuz ki ben ne anladığınızı bileyim..ayetten..ayaetin öncesini sonrasını okudunzu mu?Bütün ayetler böylemi diyor yoksa..Biz onlara zulmetmedk onlar kendine zulmetti mi deniyor.Yoksa Allah(c.c) insanlara karşı bağışlayıcı ve affedicidir mi deniyor kaç ayete bakıp değerlendirdiniz söylermisiniz..Yok sadece 1 ayet tamam..

Görmemiz ışığa bağlı.Işık gözümüze ulaştığında görmeye başlarız..farzedelim ki ışığın 1000 sene sonra geldiği mesafedeki bir yere gittiniz ve dünyaya bakıyorsunuz..Size 1000. sene deki olaylar gözünüze gelir..Siz onları görürsünüz..500 senelik mesafeye gitseniz 500.senedeki olayları görürdünüz.Hatta bunun bir örneği yakınımızda mevcuttur.Güneşe bakarsınız fakat güneşin ışıkları size hatırımda kaldığı kadarıyla 6 dk sonra gelir.yani aslında siz güneş batarken bakarken aslında 6 dk önce o batmıştır bile..Şimdi böyle zamana bağlıyız.Bizim için zaman var fakat Allah(c.c) için zaman yok..Şu anda demek bizim içindir Allah(c.c) için değil..Onun için "Kun fe yekun"; "ol der ve olur" derken bizim için geçen zaman 100 sene 1000 sene 10000 sene peki Allah(c.c) için nedir?Zamanı yaratan Allah(c.c) olduğuna göre onun için zaman diye bir şey söz konusu değildir..Zamanın olmadığı bir ortamda sizce ne kadar süre geçmiştir?Bakın Kur'an'da ba'sul badelmetvt ölümden sonra dirilme örnekleri vardır..100 sene ölü yatıp sonra canlandırılan kişiye soruluyor ne kadar kaldın 1 gün veya daha az..300 sene yatan yine aynı cevap..Bunları veri olarak düşünmemiz lazım..

Ayrıca bir film seyrettiniz diyelim..Deseniz ki şurada şu olacak sonra bu olacak deseniz...Bu filme karışmakmı olur.
Alt 25-04-2005, 23:37
Üye

Meğer Allah cehennemi insanlarla ve cinlerle dolduracağına dair kendi kendine söz vermiş ve cehennemde yansın bu dilim bir yemin ettim ki dönemem şarkısını mırıldanmakta. Ben diyorum niye çözüm üretmeye çalışmıyor.
Diye yazmıştım ilk yazımda... Yani benim anladığım şu: Allah isteseymiş herkes cennete girebilirmiş ama Allah cehennemi insanlarla ve cinlerle dolduracağına dair kendi kendine yemin etmiş ve bu sözünü gerçekleştirmeye çalışıyor... yani cehennemi insanlar ve cinlerle doldurmaya çalışıyor...Benim anladığım kadarıyla Allah ınız baya sadist.......

Allah a göre zaman kavramıyla konunun ne alakası var anlıyamadım......

Alt 25-04-2005, 23:50
Kıdemli Üye

Allah(c.c) için zaman kavramı yoktur bu yüzden kullarının ne yapacağını nasıl davranacağını o bilir demek istedim...Zamanın olmadığı bir ortamda sizce ne kadar süre geçmiştir?

İlmimiz herşeyi kaplamış durumda değil,herşeyi gören bir gözümüz duyan kulağımız yok.

Yoksa Kur'an'da imana davet eden ayetler var bunlar boşunamı? neden onları dikkate almıyorsunuz o zaman..niye dua edelim o zaman madem -bize göre- belliyse sonumuz?Boşa çalışmak olmuyor mu?Ben boşunamı çalışıyorum yok hayır?ahıret için çalışıyorum..ve nasıl bu dünyaya kendi kendimize gelmediysek,bizi bu dünyaya getiren bir kere daha getirebilir.Bu onun için zor birşey değildir.

Allah(c.) sadist değil lakin siz aklınız yerine heva ve hevesinize tabi oluyorsunuz..Yeryüzündeki şu dengeye tesadüf diyorsunuz.Onun yağmurla inidirdiği sudan içiyor hazırlanmış bir sofra gibi olan yeryüzünün neimetlerinden yiyor ve küfrediyorsunuz.Bunlar kendi kendine olmuştur diyerek..Senin o tesadüf dediğin şey erkek,kadın,çocuk senini bile yapamaz..

ayrıca şu var;ilkokul çocuğunun yaptığı resimle picassonun yaptığı resm yaırd edemiyorsan sana iyi bir sanat eleştirmeni demezler hatta kovarlar seni..Resime baktığında onun kimin olabileceğini düşünmen lazım..Sen koskoca yeryüzü resmine kendi kendine tesadüf dersen,dengesiz bir söz söylemiş olursun..Çünkü yeryüzündeki bütün harikulade canlılara ve kendini yapana değil,ne idüğü belirsiz bir ilkokul çocuğuna(tesadüfe) medhiyeler yapmış olursun..
Alt 25-04-2005, 23:56
Kıdemli Üye

Ayrıca şunuda eklemek istiyorum.İnsan iradesi ola aklını kulanan bir varlıktır.Yani iradesi vardır.Meleklerin yoktur onlar sadece itaat ederler..Fakat insanda seçme iradesi vardır.İsterse doğruyu isterse eğriyi.Seçme hakkı olunca doğru için cennet,yanlış için cehennem'in olması gayet normaldir.Belkide ahırette ne meleklerden ne de insanlardan irade sahibi olmak isteyen olmayacak çünkü insan bu sınavdan geçememiştir.Çoğunluk itibarıyla..Aklını kullanacağına heva,heves ve zanna uymuştur..Doğrularla yanlışları aynı kefede bulnudurmak eşit hak vermek adaletsizlik olur...Allah(c.c) ezeli ilmiyle ne olacağını bilir..
Alt 26-04-2005, 00:19
Üye

Ensareo bırak masal anlatmayı da yazdığım ayetler nasıl yorumlanmalı onu anlat istersen.... Neyse masalların uykumu getirdi... Hadi iyi geceler.....

Alt 26-04-2005, 00:35
Kıdemli Üye

Anlayışın kıtsa ben ne yapayım okuyormusun bakıyormusun..
Alt 26-04-2005, 09:49
Üye Değil

Ensareo bırak kardeşim bu ağızları.Tamam verdiğin örnekler bize biraz ağır geldi anlayamadık.Sen şu bahsedilen ayeti açıklasana.Ne lafı dolştırıyon.De ki böyle böyledir,şu sebepten dolayı akla ters düşmez.Sen bunu söyleyebiliyorsan konuş.Ayrıca ben bir ayete bakıp yorum yapmam.Surenin tamamını okurum.

Önerilen Siteler