03-10-2007, 14:47
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Kağıthane Belediyesi'ne ince bir sitem: Cem Evi...
bilim ve din bölümüne ,islamdışındaki dinler bölümüne bakabilirsin ..
NO GOD
NO RELIGION
"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."
K. Marx
|

03-10-2007, 15:34
|
 |
Üye
|
|
|
|
"Diğer sözümde deggial'e,
Sevgili deggial'de bu ülkede kaçak bir sürü cami var, onların neden üzerine gitmezler ki? demiş.
Neden hala muglak cümle kurma alışkanlıklarımızdan vezgeçmeyipte birilerine *devamlı b.k atmaya devam ederiz. Bunları söylerken elinde kaç tane kaçak cami adresi var. Onları bir zahmet *bana da söyle de gidip ilgili yerlere beraber müracaat edelim.
Böylece haksız rantın önüne de geçmiş oluruz." * * * no_panik
bu bok atmak değildir kardeşim :wink: varolan gerçek bu şekildedir! kaçak bir sürü cami olduğunu sağır sultan duymuşken ve bunların yıkılması çoğu zaman tepkiler yüzünden mümkün olmuyorken senin bu durumdan bi haber olman bir şey ifade etmiyor. *muhtemelen sen o satırları yazarken Türkiye'nin herhangi bir yerinde yeni bir cami inşatı başlamıştır :wink: ama çok merka ediyorsan yaz Milli Emlak Müdürlüğü'ne, belki söylerler sana :wink:
rantla mücadele etmek istiyorsan herhangi bir caminin altında gördüğün market, ıvır zıvır türü yerleri şikayet edebilirsin :wink: cami yaptırma derneği adı altında kurulan düzmece dernekler ne hikmetse cami bittikten sonra bile buralardan malı götürüyür. normal olarak bu düzmece derneklerin caminin inşaası bittikten sonra *bir fonksiyonunun olmaması lazım.
All thinking men are atheists
|

03-10-2007, 15:40
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sevgili degial hani siz bir şeylere inanmak için çok somut örnekler istiyorsunuz ya...
Zahmet olmazsa bana da şu kaçak olarak iddia edilen camilerden bir kaçını söylesende bende vay bee demek ki degial doğru söylüyormuş desem.
dünle beraber gitti düne ait ne varsa bugün yeni şeyler söylemek gerek
|

03-10-2007, 15:59
|
|
Üye
|
|
|
|
''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
|

03-10-2007, 21:49
|
|
Üye
|
|
|
|
sn. *habilis
*
Alevilik, *-islam *kadar *olmasa *da- *hurafelerle *dolu *bir *din, *kulturdur. *Şüphe *yok *ki *cem *evleri *de *camiler *kadar *yalanın *dolanın *döndüğü, *insanların *aldatıldığı, *sürü *olmaya *özendirildiği *yerlerdir. *İnsanların *inanç *özgurlüğünden *bahsediyorsunuz *ama, *bu *sitede *bu *kadar *yazılanlardan *belli *ki *bir *pay *çıkarmamışsınız *kendinize. *
*
Keske, *inanc *özgürlüğü *gibi *uyduruk *bir *kavramdan *hareketle *cem *evlerinin *savunmacılığını *yapacağınıza *bize *akıl *ve *bilimden *bahseder *seyler *yazsaydınız. ilhan
sayın ilhan akp'li belediyede tıpkı sizin gibi düşünmüştür, eminim. yoksa niye baskı yapsın ki?!
|

03-10-2007, 21:56
|
|
|
sn. habilis
sen no panik adlı arkadasa oranla biraz daha akılcı görünüyorsun, öncelikle senin sorularına cvp vermek isterim. Yazılarınızdan hepsini okumadım. No god no religion diye de bir imza atmışsın ama bu yalnız görünüşte. Bu imzanın ustune cem evlerinden bahsetmen şaşırttı beni. Eğer dinleri karşımıza aldıysak bunun yanında cem evlerini de karşımıza almalıyız, demek istediğim bu. Sanırım siz alevisiniz ama şunu bilin ki alevilik asla bir çözüm değildir, dediğim gibi cem evleri, camiler kadar insanlığın düşmanıdır.
Evet, ben inanç özgürlüğü uyduruk bir kavramdır diyorum, bu kadar yazılıp çizilenden, bu kadar ispattan sonra bir dine, tarikate inanmak bana pek akılcı gelmiyor açıkçası. Ayrıca inanç özgürlüğü kavramı, yanında bir de inanmama özgürlüğü olursa anlam kazanır, yaşadığımız bu ortamda inanç özgürlüğünden bahsetmek, islamı sevimli göstermek isteyenlerin işidir ancak.
sn. no panik
Ben bir inanca saygı göstermem için, o inancın beni yani insanı ciddiye alması gerekir. Senin önünde tüm aklıselim insanlara sormak isterim: hangi din, inanç kendi fikirlerinde samimidir?
Görünmez olan bir kavrama bilimsel değil demek hakaret midir?
sn gerilla
akp lilerle aleviler bir inanç-sömürü pazarını paylaşma yarışı içindeler, bundan emin olun.
saygılarımla
|

04-10-2007, 11:13
|
|
|
Sevgili ilhan, arkadaşın *no god no religion diye imza atması çok normal çünkü alevi inancı bir allah inancı değildir. İslam veya diğer tek tanrılı dinlerin uzantısı ya da devamı da değildir, öte yandan hurafelerle dolu olduğu konusunda bir terreddüt de yok sanırım. Bunun nedeni de aslında söylemek istediği şeyleri söylemesinin yasaklanmış olması ve bunları söyleme yolu olarak seçtiği ritüellerin zamanla kutsallık kazanması sanırım.
İnancını binada yaşamak isteyen arkadaşlar cennete gidince ne yapacaklar bu da başka bir muamma
|

04-10-2007, 14:34
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
offf..
800 mesaj yazdım foruma yinede benim ateist görüşlü olduğumu anlayamadınızmı ?? !!
bu forumda özellikle islam dışındaki dinler bölümünden sorumluyum, elimden geldiğince bilim bölümünde anlatmaya , paylaşmaya çalışıyorum ,evrim teorisini.,
imzamdada benim TANRIYA , dinlere, peygamberlere vs. karşı olduğumu belirtmişim ..
daha ne diyeyim...
bu konuda neden bir asrkadaşım çıkıpta "yok kardeşim , habilis materyalisttir "demedi ,,,
sanırım daha önce tanışmadığımız bazı arkadaşlarım ,benim alevi olduğumu, alevi propagandası yaptığımı düşünebilir.. düşünmüşde zaten.. ancak benim hiç bir zaman alevi propagandası yaptığım GÖRÜLMEMİŞTİR..
bu başlığımı açmamın sebebiyse şu ;AKP geldikten sonra kağıthane bölgesinde alevi vatandaşlara karşı baskı arttı , hatta ibadet yerlerinide kapatmaya , engellemeye kadar vardı.. sadece camiye gidin ,, *burası ibadet yeri değildir sözleriyle bu vatandşlara baskı yapılıyor. ben alevi felanda değilim !! .. ortadaki durumu söylüyorm.
benim din hakkında , tanrı ( allah ) hakkında ,peygamberler, ölümden sonra yaşam hakkında hangi görüşü benimsediyim imzamdan açıkça anlaşılıyor.
daha önceki imzamda insan evriminin ara formlarını gösterdiği bir etiket vardı.şimdide *herşey belli ..
sevgiler
habilis
NO GOD
NO RELIGION
K. Marx
|

04-10-2007, 14:42
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
habilis";p="´isimli üyeden Alıntı
bu konuda neden bir arkadaşım çıkıpta "yok kardeşim , habilis materyalisttir "demedi.
|
Sevgili habilis,
Sence biri çıkıp bunu söylese daha vahim olmaz mıydı?
Durumu tabii ki gördük ama "biraz çaba harcayıp öğrensin" diye düşündük.
Sevgiler...
Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
|

04-10-2007, 14:53
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
tşekkür ederim thunderpoiınt *arkadaşım ,,biraz düşüncesizlik ettim ,,pardon,
sevgilerimle
NO GOD
NO RELIGION
K. Marx
|