Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Tarih

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-08-2008, 18:39
kandahar
Üye Değil

Sevgili Aydınus'a katılıyorum. Çerkes Ethem tartışmasız haindir. Çerkes'lerin Milli Mücadele içinde övünebileceği pek çok Çerkes subay varken bu adamı aklamaya çalışmalarının da gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Neden ve kim Ethem Bey'e Çerkes Ethem demişte bir toplumda çerkesler vatan hainidir diye yıllarca tarih kitaqplarında okullarda okutulmuştur?

Aydoe amca, bu Osmanlı'dan kalma bir alışkanlıktır. Çerkes, Arap, Kürt gibi Müslüman kökenlerden gelen bazı kişilerin isimleri başına etnik kökenlerini belirten lakaplar takılmıştır. Bunda bir art niyet aramamak gerek. Çerkes Ethem haindi demek ki bütün Çerkesler haindir diyen birisini de görmedim.
Alt 08-08-2008, 19:32
AKHENATON
Üye Değil

kandahar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
l. Çerkes Ethem haindi demek ki bütün Çerkesler haindir diyen birisini de görmedim.
ethemi bilmem ama....çerkezler yaşadıkları ülkenin bayrağına sonuna kadar sarılır.
Alt 11-10-2008, 14:28
ahmetleme ahmetleme isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart !!!!!

Çerkez Ethem hain değildir...Öyle olsaydı onun için af çıktıgında ülkeye geri dönerdi...Son sözlerinde de açıkça belirttiği gibi ben af çıktıgında geri dömeyi çok istedim fakat geri dönersem hainliyi kabul etmiş olurum diyerek ölmüştür...
Alt 11-10-2008, 16:12
kandahar
Üye Değil

Hayır öyle değildir. Af kendisine iletildiğinde "Ben suçlu muyum ki affedileyim?" diyerek kibirinden vazgeçmediğini göstermiştir. Zaten düzenli orduya katılmama sebebi de işte bu kibiridir.

Yahu anlamıyorum adam kaçmış birlikleriyle birlikte düşman ordusuna katılmış hala neyi tartışıyoruz...
Alt 11-10-2008, 20:02
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Kandahar düşmanla birlik olmuş ve bir sürü Türkü öldürmüşmüdür?
Çerkes Ethem Yunan'la savaşmayıp ta Yunan'la birlikte Türkler'le mi savaşmıştır?
Yunan dostu Ethem'i niye yardıma çağırdınız çapanoğlu ayaklanmasında?
Ethem kuvvetleri kuvvai-seyyarenin temelidir,Ethem batı cephesinde yunanaı tutmasaydı zor kazanılırdı kurtuluş savaşı.
Hele Hele topyekün Çerkesler Yunan'lılarla bir olup ve onlarla anlaşıp Anadolu'nun işgalinde aktif rol oynasalardı o zaman ne yapardınız acaba?

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 11-10-2008, 20:12
kandahar
Üye Değil

İngiliz Kemal'i İzmir'de kimin Yunanlılar'a ispiyonlayıp hapse atılmasına sebep olduğunu bilen var mı? Cevap bekliyorum.
Alt 11-10-2008, 20:35
Kıdemli Üye

Sorulanlara cevap verilmeyipte soru sorulması da etik değil

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 11-10-2008, 20:48
kandahar
Üye Değil

Abi soruların soru değil ki? Ne diyeyim şöyle olsaydı böyle olsaydı türünden sorulara? Sonra Çerkesler haindir diyen mi oldu? O zaman ben de "Türkler büyük bir merhamet ve alicenaplık göstermeseydi bu sorduğun soruları bile soramayacaktın çünkü Rus postalları altında ezilmiş olacaktınız" mı diyeyim yani anlamadım ki?
Alt 11-10-2008, 21:15
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Ethem birliklerini milli mücadele katmış, kendisi katılmamış ve Yunanistana geçmiştir. Ethem ile Mustafa Suphilerin tasfiyesi aynı döneme tekabül eder bunu da bir not olarak belirteyim.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 11-10-2008, 21:29
Kıdemli Üye

"Ben milletime ve tarihe hain diye tanıtılmış, gıyabında idama mahkûm edilmiş bir adamım. Ama hakikatte ben, asgari bana böyle diyenler kadar vatanperverim. Ve Milli Mücadele'de hepsinden kıdemliyim. Ben hain olmaya icbar edildim, buna rağmen hain olmadım. Şimdi hakikatleri açıkça konuşabilecek miyiz? Hepimiz adil ve bitaraf hâkimler önüne çıkabilecek miyiz? Haydi bunlar oldu diyelim; ya zihinlere yerleştirilmiş menfur kanaatleri nasıl ıslah edeceğiz. Burada gurbette ölürüm, fakat hiç olmazsa günün birinde doğru tarihin hakikatları ele almasını ümit ederek gözIerimi kaparım." ETHEM

http://www.circassiancanada.com/tr/a...rkes_ethem.htm

CEMAL KUTAY
…..Mondros mütarekesinden sonra ta meclisin kurulmasına kadar, ne Erzurum kongresinde, ne Balıkesir kongresinde, ne Alaşehir, ne Sivas kongresinde bulunmamış insanlar, İstanbul un işgalinden sonra sığınacak yerleri kalmadığı için, mecbur kaldılar Anadolu ya geldiler. Mücadele bunun mücadelesidir. Milli mücadelede öncekiler ve sonrakiler mücadelesidir…..
…. Ethem iki şık arasında tercihe mecbur bırakılmıştır; Ya üzerine sevk edilen askerlere karşı koyacak kardeş kanı dökülecektir, veyahutta bırakıp gidecektir. Nereye gidebilir? Yunana. Hayır en büyük tarihi hakikat şimdi size söyleyeceklerimdir. Ethem Yunan a iltica etmemiştir.Ethem geciş hattı istemiştir.
…..İnsanlara Hain demek kolay,kaldiki kendini müdafa etme hakkından mahrumsun, Kahraman demekte kolay, çünkü kimse kendisine kahraman denilmesini tekzip etmez. Bizim milli mücadelemiz kronolojisi sıhhatle yazılmamış olan bir buhran dönemidir. Ethem yanına kimseyi almadan gitmiştir, ve yanındakiler gelelim diye dayatmışlardır, dövüşelim demişlerdir, ikisini de reddetmiştir. Bir kulübesi bile olmayan bir nehir kıyısında kalbi duran bir adamın, layık olmadığı halde hain damgasıyla damgalanması vicdanları rahatsız etmektedir.
http://www.uzunyayla.com/icerik/448/...ilmelidir.html

Önerilen Siteler