Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-06-2009, 16:56
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bence anlamakta zorlanılan nokta, kimsenin Türkiye'nin garantör olarak adaya müdahalesine bir şey demediği fakat bizdeki "alma" refleksiyle adayı işgal edip bölmemizin yanlış olduğu. Dolaysıyla, bir dönem yöneticilerimiz, strateji üretememe, basiretli yönetememe kifayetsizliklerini "tartışılmaz" yurtseverlik edebiyatıyla çocukluktan bizlere yutturmuşlardır. Kıbrısın 40 yıldır ülkemin üzerinde bir kambur olduğunu, içme suyuna kadar gönderdiğimiz bu adada hem yakınlarımızın haklarını koruyup hemde onlara kendi yağlarıyla kavrulabilecekleri bir ortam sağlayamamızın, bize başarı gibi yutturulan büyük bir dolandırıcılık olduğunu düşünüyorum.
Alt 03-06-2009, 18:48
darkofdeath darkofdeath isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

geçende haberlerde gördüm talat toprak verebiliriz çözüme yakınız demiş

yazık yaa acıyorum böyle namertlere..
Alt 03-06-2009, 19:05
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

darkofdeath´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
geçende haberlerde gördüm talat toprak verebiliriz çözüme yakınız demiş

yazık yaa acıyorum böyle namertlere..
Birde şöyle birşey eklemek isterim sayın darkofdeath...

Yılardır ermeni soykırımını bizim önümüze atan insanlar(üstelik bu savaş ortamında halkların birbirlerini kırmasından başka bir şeyde değildir)kıbrısta ortada hiçbir sebep yokken birden türk katliamına girişmiş ve çoluk çocuk ve beşikteki bebek demeden katletmiş olanları koruyup sahipleniyorlar.Ve bizde bu durumda onlarabir şey diyemiyor hatta dediğiniz gibi birde fedakarlık yapıyoruz(toprak verebiliriz falan gibi)

Üstelik batının çifte standardı burdada bitmiyor.Avrupa anlaşmalarına göre kıbrısta hiçbir taraf Türkiye ve Yunanistanın üye olmadığı bir pluşuma üye olarak kabul edilemez yasası çiğnenerek,AB ye rum tarafı üye yapılıyor ve bu gün o ufacık ülke bizi nasılda isteklerini yaptırmak için korkutuyor ve topraklardan vazgeçirtiyor bir bakın.

Sinek küçüktür ama mide bulandırr.

Genemi diceksiniz bunlar komplo teorileridir falan.Size göre herşey komplo,bir kez baksanız gerçeklere anlayacaksınız.Resmen çifte standart uygulanıyor bize görün artık ve biz her türlü boyun eğmemize karşıda gene onların kapısında bekleyen acizler oluyoruz.

Artık kendimize güvenip,kendimiz medeniye,gelişmişliğe,modernliğe,çağdaşlaşmaya ulaşmalıyız.Bunun içinde çalışmak ve en önemlisi KENDİMİZİ SEVMEYİ öğrenmeliyiz.

İki yüzlülere muhtaç olmadan...

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 03-06-2009, 22:23
boğaziçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
boğaziçi boğaziçi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Off süper yazı ya! Durduk yerde gidip askeri operasyon yapmışız, zavallı Rumlar'ın hakkını yemişiz, yazık ya! Rumlar katliam yapmamış, çoluk-çocuk demeden Türkler'i öldürmemiş, biz de aslında adadan çekildikten sonra oradaki Türkler'in can güvenliğini sağlamak için bir güvence aramakta haksızmışız ya! Yıllar yılı aldatıldık ya, işgalci Türkler gene haksızmış, zaten hiç haklı olmuyorlar ki!
kandahar katiliyorum,bir de su var cikari olan her ulkeye nifak tohumlari atan dost buyuk ulkelerimiz,nedense kibris ta basris guvercinleri ucuruyorlar....bu ne yaman celiskidir............

``biz daima hakikati arayan ve onu buldukca ve buldugumuza kani oldukca ifadeye cur`ret gosteren adamlar olmaliyiz.``mustafa kemal ataturk
Alt 03-06-2009, 23:05
prometheus4517 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prometheus4517 prometheus4517 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

prometheus4517 - İCQ üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - MSN üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - YAHOO üzeri Mesaj gönder

benim iki dönemlik AKP hükümetinden çıkardığım bir ders var:

AKP ne diyorsa tersi doğrudur.

e kıbrıstaki yönetim de AKP ile aynı koltukta olduğuna göre,

aynı ders sanırım onlar için de geçerlidir.
Alt 04-06-2009, 20:12
Cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cem Cem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Başarı Ödülü Başarı Ödülü Başarı Ödülü Onur Üyeliği 

Off süper yazı ya! Durduk yerde gidip askeri operasyon yapmışız, zavallı Rumlar'ın hakkını yemişiz, yazık ya!
kandahar katiliyorum,bir de su var cikari olan her ulkeye nifak tohumlari atan dost buyuk ulkelerimiz,nedense kibris ta basris guvercinleri ucuruyorlar
Ne kadar derin bir tahlil.

milomanara Diyor ki
Bence anlamakta zorlanılan nokta, kimsenin Türkiye'nin garantör olarak adaya müdahalesine bir şey demediği fakat bizdeki "alma" refleksiyle adayı işgal edip bölmemizin yanlış olduğu
Evet milomanara. 1. Barış Harekatı sonrası dünyada ciddi bir kınama yoktu. Çünkü adada yapılan askeri darbe ve Türklere karşı ciddi saldırılar garantör ülke olarak Türkiye'ye müdahale hakkı veriyordu.

BM'de görüşmeler ve çözüm çabaları sürerken ağustostaki 2. Barış Harekatı durumu net ve keskin şekilde Türkiye aleyhine çevirmiştir. Pek çok insanımız bu noktayı atlıyor.

2. "Barış" Harekatı TC nin adada salt güvenlik sağlama ve uzlaşma amacıyla değil de kuzeyde izole işgal bölgesi yaratma amacında olduğunun anlanılmasını sağlamıştır.
Alt 04-06-2009, 20:29
Kıdemli Üye

Katılmıyorum sayın cem bu iki toplumu birarada tekrar baştan koysalardık yine aynı vahşet ve kıyım tekrar yükselecekti.Ayrıca bazı kaynaklara göre adaya yunan tarafıda mdehale etmek istemiş bununda engellenmesi ve kesin olarak ordaki soydaşlarımızın emniyet altına alınması için bu harekat yerindedir...

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 04-06-2009, 21:42
Cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cem Cem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Başarı Ödülü Başarı Ödülü Başarı Ödülü Onur Üyeliği 

Katılmıyorum sayın cem bu iki toplumu birarada tekrar baştan koysalardık yine aynı vahşet ve kıyım tekrar yükselecekti.
Türkiyede'de aleviler ve sünniler çok kez kanlı çatışmalara girdiler. Alevilere ayrı sünnilere ayrı devlet mi kurmak gerekiyordu?

TC'nin Kürt ayrılıkçıları ile olan savaşında resmi kayıtlara göre 40.000 civarında insan öldü. Ayrı devletlerin kurulması için yeterli bir sebep mi?

Dünyanın pek çok yerinde kanlı iç savaşlar oluyor. Formül ayrı devletler mi?

Birileri bana diyebilir ki Kürt sorununda siz ayrılıkçıları desteklemiyor musunuz. Hayır benim desteklediğim selfdeterminasyondur. Arada önemli farklar var.

Kıbrıs Türkleri selfdeterminasyon haklarını kullanmamışlardır. TC ordusu adaya girerek kuzeyini silah zoruyla ayırmış, Kıbrıs Türküne Denktaş yanlıları hariç danışmamıştır. Selfdeterminasyondan değil dışdeterminasyondan bahsedilebilir.
Alt 04-06-2009, 21:55
Kıdemli Üye

Fakar yanıldığınız bir konu var ortada garantörlük anndlaşmaları ve siyasi kriterler var.Türkiye bu hakkını ulusal düzeyde almış bulunmakla beraber adaya bir müdehale yaptı.Aynı ülkede yaşaya çeşitli etnkkimliklerin birbirini kırması ne yazıkki bir insanlık suçu olmakla beraber,kabul edilmiş bir devlet kurma hakları yoktur.Var olan devletlerin iç siyaseti yada iç savaşlarıdır.

O yüzden bu olay farklı bir katagoride incelenmelidir...

Saygılarımla...

Alt 04-06-2009, 21:58
Kıdemli Üye

Cem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Türkiyede'de aleviler ve sünniler çok kez kanlı çatışmalara girdiler. Alevilere ayrı sünnilere ayrı devlet mi kurmak gerekiyordu?

TC'nin Kürt ayrılıkçıları ile olan savaşında resmi kayıtlara göre 40.000 civarında insan öldü. Ayrı devletlerin kurulması için yeterli bir sebep mi?

Dünyanın pek çok yerinde kanlı iç savaşlar oluyor. Formül ayrı devletler mi?

Birileri bana diyebilir ki Kürt sorununda siz ayrılıkçıları desteklemiyor musunuz. Hayır benim desteklediğim selfdeterminasyondur. Arada önemli farklar var.

Kıbrıs Türkleri selfdeterminasyon haklarını kullanmamışlardır. TC ordusu adaya girerek kuzeyini silah zoruyla ayırmış, Kıbrıs Türküne Denktaş yanlıları hariç danışmamıştır. Selfdeterminasyondan değil dışdeterminasyondan bahsedilebilir.
Ayrıca Sayın cem 7 seneye yakın kıbrısta bulundum ve oranın halkıyla bizzat bu konuları konustum neler yaşandığını ve türkiyenin orda nasıl karşılandığını da pek iyi bilmekteyim...

Saygılarımla...

Önerilen Siteler

Etiket
1974, annan, denktaş, kıbrıs