13-09-2008, 12:57
|
 |
Üye
|
|
|
|
Adem de savaştı mı?Ben Ademi gayet naif efendi biri olarak canladırıyorum kafamda mesela..Savaşçı bir ruha sahip olabileceğini düşünmek bile istemiyorum..
Özgürlük;savurmaktır saçlarını rüzgarlarda..
|

13-09-2008, 13:05
|
|
Üye
|
|
|
|
niveru´isimli üyeden Alıntı
selam ,
Kusura bakmayin ama said nursinin bu lafindan onun bos ,bilime karsi , sacmalayan ve sadece kuran yeterli cikarimina nasil vardiniz?
Sizler butun bilimadamlarinin dinsiz , atesit oldugunu filan mi saniyorsunuz ki oyleyse yaniliyorsunuz .
bilim ile dinin birarada olamiyacagi teoremi bana gore dayanakdan yoksundur , bilim kendi basina bir din degildir.
Ayrica said nursi bunu bilimin dinsizlige yada dinin bilimi dislamasi manasinda soylememis , bir fikre karsi fikir gelistirirken , sacma , bos , gibi hic bir temele dayanmayan yargilar ortaya koyarsaniz , sadece kendiniz calar kendiniz oynarsiniz..
|
ya sevgili niveru:
bilim adamlarının boş ve inançsız olduğunu söyleyen biz değiliz saidi nursi diyor baksana söylediği söze. Ya okuduğunun anlamadın, yada saidi nursinin söylediğini sende kabul etmiyorsun. bilim tabiki bir din değildir.. ne saçma sözler söylemisşin adamı savunucam derken.. savunmadan önce bi araştır deki saidi nursi bu sözü şu anlmada ve şu kıstas içinde kullanmıştır.. sonra gel tersini söyleyenlerle tartış.
Ayrıca bu tarikatlarda şeyhlerini bilerek yada bilmeyerek allahın üzerinde tutan ver kendi inandıkları din haline getiren insanlar çoğunluktadır.. Ama bilimde bir bilim adamına kimse tanrı gözüyle bakmaz.
Konu umutbitmez tarafından (13-09-2008 Saat 13:12 ) değiştirilmiştir.
|

13-09-2008, 14:18
|
|
Üye
|
|
|
|
Testesteron Hormonu salgılamayı Savaş'ın sağladığı hangi bilimsel kaynakta geçiyor?
Erkekler, erkekliklerini kaybetmesin diye dünyayı kan gölüne çevirmek gerektiği mantığı beni tiksindirdi.
K.C kardeşim Erkeklik ne demek kadınlık ne demek önce onu bilmek lazım kaldı ki hangi bilimsel kanıt demişsin sanki bilim herşeyi bulmuşta bilimin bulamadıkları yokmuş gibi kusura bakmayın kardeşlerim müslümanları dogmatik ve kafalarını kullanmaz her duyduklarına inanır addeden bilimperest kardeşlerim kendileride bilime dogmatik olarak inanmaktalar.
neyse konumuza dönelim yani erkeklik dişiliğe
Erkeklik ve dişilik insana has bir husus değildir ve zıtlıklar kuralına görede evrensel bir kuramdır yani erkek ve dişi olmak için illa canlı olmaya ve cinsel organ olmasına gerek yok nasıl mı
Bilirmisiniz ying yang diye bir şey var evet evrende bir ying yang mahsulü gibi Kur"an buna hunnes kunnes diyor.
İşte KC kardeşim bu kurala göre erkeklik özelliği nedir ALLAH"ın kanunlarını bilip ALLAH"ı tanımak için evrene bakacağız evrende erkeklik ve dişilik özelliği nasıl gelişmiş ona bakacağız
Önce erkek ve dişi organlarına bir bakalım evet erkek organları dikkat ederseniz vücudun dışında iken yani saldırmaya hazır iken dişilik organları içeride yani korumaya geçmiş dikkat ederseniz bitirimler kollarını aça aça yürürler yani saldırmaya hazır yani erkekçe ama bir ortama girdiğiniz çekingensiniz yada korktunuz ne yaparsınız bi düşünün ya ellerinizi bağlarsınızı ya ayak ayak üstüne atarsınız yani içinize kapanır savunmaya geçer yani dişileşirsiniz. ama bulunduğunuz ortama alışıksanız yada cüretkarsanız kollarınızı 2 yana açar göğsünüzü gere gere oturursunuz. bunun gibi daha nice örnekler mevcuttur. işte bu yüzden Erkeklik hormonu ile saldırmanın doğrudan ilgisi vardır erkekle zaten mücadele için yaratılmışlardır eğer mücadele yani kas gücü gereksizse kadın korunmaya ihtiyacı yoksa o zaman erkeğede ihtiyaç kalımaz
Bigbang erkekçe saldırıp göğsünü gere gere açığa çıkmak ise
Karadelik içine çökerek yok olma süreci olan kıyamet ise dişice içine kapanmaktır.
Merkezçek kuvveti dişi ise Merkez kaç erkektir.
Yerçekimi dişi ise
Zayıf ve kuvvetli nükleer kuvvet elektromagnetik kuvvet te erkektir
LaMevcud Diyor ki Gerçekler Hayaldir; Hayallerse gerçek. Ama Tekbir HAKİKAT vardır. O
|

13-09-2008, 14:21
|
|
Üye
|
|
|
|
vinemirage kardeşim Erkeklik sadece salt kan döküp savaşmak değildir tabi buda vardır ama sadece o değildir zalime karşı fiili müdahale olduğu gibi Kendi nefsi ile de mücahade de savaştır.
Savaş için savaş değil Barış için savaş.
LaMevcud Diyor ki Gerçekler Hayaldir; Hayallerse gerçek. Ama Tekbir HAKİKAT vardır. O
|

13-09-2008, 14:38
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Yerçekimi dişi ise
Nasıl bu tanımlamaları yapabiliyorsunuz,şaşıyorum!
Yerçekimi diye bir şey yok kütle çekim kuvveti var ve bu kütle büyüklüğü ile artıyor,yani bütün maddelerin çekim kuvveti var.O zaman sizin tanımlamanıza göre maddelerin tümü dişi!
Maddenin cinsiyeti yoktur.Cinsiyet canlılarda var olan üreme faaliyeti ile ilgilidir.
Var demekle var olmaz ne maddede cinsiyet ne de sizin inançlarınız ,hayal aleminde yaşamaya devam edin bakalım.
Belki bir gün gerçekleri görürsünüz.
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

13-09-2008, 15:50
|
|
Üye
|
|
|
|
Yerçekimi dişi ise
Nasıl bu tanımlamaları yapabiliyorsunuz,şaşıyorum!
Demişsin aydoe kardeşim ben dişilik erkekliği cinsellik olarak almadığımı daha baştan belirttim bu bir yerçekimi yada kütle çekimi çekmekle alakalı olduğu için yani içe dönük olduğu için elektro magnetizma veya van allen kuşakları ise dışa itim yani dışa dönük saldıgan olduğu için böyle bir termaloji kullandım ama siz cinselliğe şartlandığınız için dediklerimi cinsel olarak anladınız ben fiilleri anlattım.
Yerçekimi diye bir şey yok kütle çekim kuvveti var ve bu kütle büyüklüğü ile artıyor,yani bütün maddelerin çekim kuvveti var.O zaman sizin tanımlamanıza göre maddelerin tümü dişi!
Demişsin ayydoe kardeşim varsın yerçekimi değil kütle çekimi olsun ki ben yerçekimi derken yeryüzünü değil kütle çekimi kastettim yanlız kardeşim mantık hatanız var burada kütle yada maddeye dişilik yada erkeklik vermedim maddenin çekim eylemine dişilik verirken yine maddeden kaynaklanan itme yani elektromagnetizmaya da erkeklik özelliği verdim ki bu öncede söyllediğim gibi cinsellikle alakalı değil.
Maddenin cinsiyeti yoktur.Cinsiyet canlılarda var olan üreme faaliyeti ile ilgilidir.
Maddenin cinsiyeti var diyen mi oldu cinsiyet cinsellikle alakalı ben cinsellikten değil yapılan eylemin sonuçları ile alakalı yorum yaptım.
Belki bir gün gerçekleri görürsünüz.
Demişsin aydoe kardeşim ben gerçekleri görmek istemiyorum çünkü gerçekler görecelidir yani senin gerçeklerin farklı benim gerçeklerim farklıdır ben hakikate bakarım ki tek bir hakikat vardır.
Saygılar
|

13-09-2008, 16:14
|
|
Üye
|
|
|
|
lamevcud,
savas kiliclar ile yapilir, penisler ile degil..
olum korkusu yasadiniz mi? yada savasa katildiniz mi?
o korku size erkeklik hissinizi bile kaybettirebilir...
yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
|

13-09-2008, 16:28
|
|
Üye
|
|
|
|
lamevcud,
savas kiliclar ile yapilir, penisler ile degil..
Yahu kardeşim niye cinselliğe takıldınızki
olum korkusu yasadiniz mi? yada savasa katildiniz mi?
o korku size erkeklik hissinizi bile kaybettirebilir...
Bir kişi üzerinde erkeklik hissi kaybolabilir ama savaşlar mücadele yani refah olmayan ortamlarda toplumda erkekler azalır azalmasada yumuşar.
Bakınız kardeşim çetin iklim şartları olan yerlerdeki insanlara kadınları bile erkeklere benzer
Mesela Güneydoğulu kardeşlerimizin yaşadığı coğrafya çok çetin olduğu için erkekleri daha kabalaşmış(Hakaret manasında değil) Kadınları ise daha bir erkekleşmiş ama ege marmarada ise tam tersi erkekleri kabalıktan uzak hatta kadınlığa yakın kadınlar ise daha latif
|

13-09-2008, 23:04
|
|
Üye
|
|
|
|
Konu aydoe tarafından (14-09-2008 Saat 02:00 ) değiştirilmiştir.
|

15-09-2008, 13:36
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
sayın Lamevcud;
Birincisi, savaş ile testesteron hormununu nasıl bağdaştırdınız anlayamadım. Ama, Kur'an'ı doğru çıkarma uğraşınız her yöne çekmenizi sağlıyor.
Her insanın içinde sadece hormonlar yoktur. Öldürme, yok etme v.b. içgüdülerimiz de vardır. Yani bütün canlıların karanlık yönleri.... Ancak, psikoloji biliminde yönlendirme diye bir kavram vardır. İçindeki karanlık tarafının yönlendirilmesidir. Bu en iyi spor ile yapılmaktadır. Spor Akademisi eğitimi hakkında hiç araştırma yaptın mı ? Ama, benim kuzenim spor akademisi mezunu ve bir üniversitede veleybol antrenörlüğü yapıyor. "Sporun özü, kişinin içinde bulunan öldürme dürtüsünün yönlendirilmesidir" diye başlar. Yani anlayacağın gibi, insanlar savaşmadan yaşayabilirler. Erkekler erkekliklerini kaybetmez. Spor ile yönlendirilirler. Erkekler için en büyük testesteron ihtiyacının olduğu spor Vücut Geliştirme sporudur ki, hiç kadın vücut geliştiricilere baktın mı, onlar neredeyse erkeğe benzerler. Ben hiçbir zaman bir savaşa katılmadım. Herhalde erkekliğimden şüphe etmem gerekir. Demek ki, testesteron savaşla değil, kas gücü kavramı ile bağlantılıdır.
Doğada herşeyi eril ve dişil kavramını yapmayı ilk İngilizler bulmuştur. Lütfen kopya çekmeyelim. Onlar, senin düşündüğün gibi değil; İçine Girilen şeylere Dişil, içine giren maddeye ise Eril demişlerdir. Örnek; Gemiden bahsedilirken SHE (dişil) denilir. Neden, çünkü gemiye binersin... İçine girersin... Tabii Harun Armutunun tercümelerinden yola çıkarsan böyle olur. ...
|