Exclusive kardeş o genişlese böyle olurdu bu genişlese böyle olurdu değil.Neyin genişlediğini zaten söylüyor .Kuran heralde gökbilimleri kitabı değil.Bunlar sadece biz inananlar için açıklanmış ayetler.Ben diğerlerinden bahsetmedim daha şu an bu ayetten ne anlamaktasınız diye soruyorum.Çoğunuz ise başka taraflara kayıyor.1 soruya 10 cevap.Bu ne önyargı daha durun konuyu genişletecem.O zaman sorarsınız.
Sargon:
|
Zariyat 47 ve 48'i birlikte okumak lazım. Şöyle:
47- Göğü gücümüzle biz kurduk; şüphesiz biz onu genişleticiyiz.
48- Yeri biz döşedik biz ne güzel döşeyiciyiz.
Yani, gökyüzünü içinde yıldızların, bulutların falan olduğu atlas bir kumaş gibi birşey olarak düşünün. Tanrı üstün "gücüyle bu kumaşı dünyanın üstüne gerer. Gökyüzünün atlas bir perde gibi birşey olduğu ve yıldızların da onun üzerine serpilmiş mücevherler olduğu yada bu perdenin üzerindeki delikler olup da arkasındaki nurun ışığının o deliklerden süzülüp geldiği gibi "atlas gökyüzü" versiyonları yazının keşfinden önce bile birçok toplumda en yaygın inanışlardan biri. İnanış aynen tek tanrılı dinlerde de sürer tabii ki.
Tanrı yaptığı iki akılalmaz işi anlatarak, işte bizim büyüklüğümüzü görün der. Önce gökyüzünü "gerer", sonra da yeryüzünü "döşer". "Duvardan duvara döşeme" yapanlar gibi. Olay bence budur. Batıl bir inanış diyebiliriz kısacası. *
|
Ah abicim ah bide diğer ayetlerde de birlikte okusanız ne güzel olacak ya ben genede konuyu saptırmayayım.Tektanrılı dinlerde de olacak tabi Allah sadece Kuran ı incili tevratı zeburu göndermemişki.Herkese rehberler göndermiş.Sen de batıl diyorsun o da güzel bir bakış açısı.
Sosyalist 18
|
Abi bir kere baslik absurt *"Kuranda bilimsel ayetler". Yani allah ayeti gondermeden oncebilimsel olarak denemis mi? Bu basligi koyan arkadasim bilimsel kelimesinden ne anliyorsun?Senin mantigina gore; Eger kuranda bazi ayetler bilimsel ise,diger ayetler nedir?Onlar degil midir?.Oyleyse kuran ile bilim celismiyormu?
Yani *Hz. herseyi bilen allah ayeti gondermeden once,
1-once problemi belirledi,
2-hipotezler uretti
3-hipotezlerin dogrulunu denemek icin deney yapti
4-sonrada dogru hipotezi kanunlastirdi ve Ayet olarak gonderdiBu gonderilern ayetlere *"Kurandaki bililmsel ayetler" diyoruz arkadaslar
|
Bilimsel derken bizim kullandığımız manayı kasdediyorum Allah böyle ayrım yapmamıştır.Yani bu olay bilimin ilerlemesi ile açığa kavuştuğu için bilim kelimesini kullandım.Sanırım ne anlatmak istediğimi anlamışsındır.Benim mantığıma göre bunlar iman edenler ve inkar edenler için birer öğüttür.Kuran bu öğütleri çoğu yerde tekrarlar.Diğer ayetlerde ne anlatılıyorsa o alana girer.Yani Kuran bilimsel bir kitabtır demiyorum merak etme.
|
*evet arkadaşlar gayet bilimsel bunları ilkokul ögrencilerine bilim diye okutursak bizlerden şüphe ederler wallaha
|
Önyargı olduktan sonra profesörlere okutsan ne olacak?
|
bilim ve sanatla alakali olmadig icin *kurani kerim turkiyede universite egitiminden *ve hocalarindan bahsedemiyoruz,,hatta hatta dunyanin en iyi ilk 500 universitesi arasina giremiyo dandik t,c universiteleri..Bilim ve sanat devingendir kendini yeniler.bugun biseye inanirsin yarin baska biseye..yani gelenekselcilik tabuculuk dogmacilik ; evcilik filan oynamak gibi komik kacar *kocaman adam olmusunuz hala evcilik mi oynuyonuz gelenekselcilik tabuculuk dogmacilik mi oymuyonuz derler,...
|
Muhammed İkbal,Ali şeriati,Hüseyin Atay gibi din adamlarını takip edersen,bunun nedenlerini daha yakından öğrenir evcilik oynamadığımızn farkına varırsın.T.C üniversitelerinin dandikliği Türkiye Cumhuriyetinin sorunudur.Allah ın değil!!!
Gandalf
|
zariyat48.Yeri de Biz döşeyip-yaydık; ne güzel döşeyici(yiz).
ona ne şüphe senden daha iyi döşeyen görülmedi *
zariyat49.Ve Biz, herşeyi iki çift yarattık. Umulur ki, öğüt alıp-düşünürsünüz.
çift olan hiç bir şey yok yeryüzünde,varsa gören beri gelsin
|
Sen öyle diyorsan doğrudur şüphesiz!!!

*
Özgür_brain
|
yahu humayın abi *bu *bilimsel gerçekleri tüyo olarak bize vermedide bu gavurları bizeegemen kıldı.neden bu. bilinen allah çalışana verir teranelrine sarılmadan izah edebilirmisin.
|
Seni gidi seni diğer arkadaşların gibi iyi okumamışsın Kuran ı iyi oku!!!
RA’D SURESİ : *11 .... Gerçek şu ki Allah, bir toplumun mâruz kaldığı şeyleri, onlar, birey olarak içlerindekini/birey olarak kendilerine ilişkin olanı değiştirmedikçe, değiştirmez. Allah bir topluma bir perişanlık dileyince de artık onu geri çevirecek bir güç yoktur.
Gördüğün gibi İslam da bedavacılık,beleşcilik yok.İlk önce adam olup çalışacan ve üretecen.İş kendinde bitiyor Allah ta değil...
Walla
|
Diyanetin Türkçe kuranında göğü genişlettik yazmıyor. genişletme kelimesi kuranda yoktur, tercümanlar tarafından ilave edilmiştir...
İşte ispatı
46.
Bunlardan önce de Nûh kavmini helak etmiştik. Çünkü onlar fâsık bir toplum idiler.
47.Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz bizim (her şeye) gücümüz yeter. 48.Yeri de biz döşedik. Biz ne güzel döşeyiciyiz.
49.Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık.
|
Bak hele sen analizde yapmış göğü genişlettik yazmıyormuş.Bu da enteresan.Bende bulunan 25 ye yakın tefsirde ingilizcesinde bilem yazıyor.
Sakına sorosun finanse ettiği Cihad ayetlerinin olmadığı Kuran gibi bir Kuran olmasın elinde.Orjinali yukarda.En yakın arapça bilen hocaya götür okut.Bakalım neler varmış.Bizde öğrenelim
|
Gözlerimden hiç gitmeyecek çok hoş bir sahne var...
Zekeriya Beyaz hocamız bi elini yumruk yapıp baş ve işaret parmaklarının olduğu kısım yukarı gelecek şekilde tutyor, öteki elini de açıp havaya kaldırıyor ve avuç içiyle, yumruk yaptığı elinin tam tepesine vurarak şöyle diyordu: "dine ilave yapmayın"
|
Alem adam zekeriya hoca.Ama eksik biraz adam.Tatlı hoca ne diyelim.Bazıları Kuran kursunda kaşları çatılmış dayakçı hocaları eleştirir şimdi de çıkıp hep güler yüzlü olmaya çalışanını yok ya kimse bize yaranamıyor