Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-10-2006, 15:42
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Kuran da Bilimsel Ayetler

Yine de kuranda yazan pek çok şey bilimsel olarak ispatlanmıştır. Kuran ve Bilim yazılarım için tıklayın: http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=4471

m.kara
Alt 08-10-2006, 15:52
marty marty isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bilim ve sanatla alakali olmadig icin kurani kerim turkiyede universite egitiminden ve hocalarindan bahsedemiyoruz,,hatta hatta dunyanin en iyi ilk 500 universitesi arasina giremiyo dandik t,c universiteleri..Bilim ve sanat devingendir kendini yeniler.bugun biseye inanirsin yarin baska biseye..yani gelenekselcilik tabuculuk dogmacilik ; evcilik filan oynamak gibi komik kacar kocaman adam olmusunuz hala evcilik mi oynuyonuz gelenekselcilik tabuculuk dogmacilik mi oynuyonuz derler,...imdaaat biri beni bukadar acayip çok müslümanın olmadığı bi coğrafyaya ışınlasın..Yada ben kaçayım en iyisi yurtdışına..Ne cozuttu müslüman kardeşlerimiz..Şeriat getirecekler madem buyursunlar getirsinler..Karşı koyacak değilim..Müsade ister gideriz napalım..Sanat ve bilim kuranı kutsallıktan çıkartan düşman şeylerdir..O yüzden islamcı insanlar bilimden anlamaz..Kafaları düşünerek bazı gerçekleri irdelemeye *yeterli IQ ya sahip değildir..Üzgünüm ama beni çok kırdı bu müslüman amca ve teyzeler zamanında çok fena kızdım..Mesela bi gideyim yurtdışına anti islamik partilere oy vericem yeni ülkemde..oh beeeaa t.c den de kurtulucam..Ne çok ürüyolar bu türkler..Yeter yaşam alanı kalmadı bilim bunun neresinde .. Kuran buna bişey demiyomu??sipastik akraba evlilikleri var heryerde..İmdaaat kurtarın zeka seviyesi yiksek farkındalığı aşmış bizleri bu acayip tuhaf insanların arasından...Bide ben ne yazsam sevgili site yöneticileri bana kızıyo .. Size sadece şunu diyorum bana neler yaptılar bu yaşıma kadar bi bilseniz faşist müslüman amca ve teyzeler.. Çok fena şeyler..Bi daha yüzlerini görmek istemiyorum inanın sevgili arkadaşlar..Çok fena insanlar bunlar..Muhammed amcalarına çekmişler pıt demiş burnundan düşmüşler..Faşistler aynı hazreti ilahları gibi....Görceniz olm siz..Az buldunuz gücünüz bize yetiyo dimi..Bunun rövanşı var unutmayın..Farzedeleim İslam - Hristiyan ( haçlı seferlerinin modern versiyonu) savaşları oldu..Emin olsunlar Hristiyan amcaların yandaşı olacağım..Mesela Fransa diyecek ki aman müslüman gelmesin buraya çok fena o insanlar diyecek hemen atlıycam ben de evet evet diycem oy vericem .. Hangi ülkede olursam olayım hiç farketmez..O ülkenin en faşist (anti islamik) politikacılarına karşı örgütlenicem..Görecekler..Boruları burda ötüyo..Bunun deplasmanı da var unutmasınlar..Dünyada hiç bir müslümanın giremeyeceği arındırılmış bölgeler yapıcam..Pilot bölge olarak yavaş yavaş çoğalıcaz.. *
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *DİN YOK . TANRI YOK !
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *HEAVY METAL POWER !
Alt 08-10-2006, 16:00
Üye Değil

zariyat48.Yeri de Biz döşeyip-yaydık; ne güzel döşeyici(yiz).

ona ne şüphe senden daha iyi döşeyen görülmedi

zariyat49.Ve Biz, herşeyi iki çift yarattık. Umulur ki, öğüt alıp-düşünürsünüz.

çift olan hiç bir şey yok yeryüzünde,varsa gören beri gelsin

komedi komedi komedi
Alt 08-10-2006, 17:13
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

yahu humayın abi *bu *bilimsel gerçekleri tüyo olarak bize vermedide bu gavurları bizeegemen kıldı.neden bu. bilinen allah çalışana verir teranelrine sarılmadan izah edebilirmisin.
Alt 08-10-2006, 17:54
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Diyanetin Türkçe kuranında göğü genişlettik yazmıyor. genişletme kelimesi kuranda yoktur, tercümanlar tarafından ilave edilmiştir...

İşte ispatı
46.
Bunlardan önce de Nûh kavmini helak etmiştik. Çünkü onlar fâsık bir toplum idiler.

47.Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz bizim (her şeye) gücümüz yeter. 48.Yeri de biz döşedik. Biz ne güzel döşeyiciyiz.
49.Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık.

http://www.turkcekuran.com/oku.php?k...=01&sure_no=51

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 09-10-2006, 02:35
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gözlerimden hiç gitmeyecek çok hoş bir sahne var...

Zekeriya Beyaz hocamız bi elini yumruk yapıp baş ve işaret parmaklarının olduğu kısım yukarı gelecek şekilde tutyor, öteki elini de açıp havaya kaldırıyor ve avuç içiyle, yumruk yaptığı elinin tam tepesine vurarak şöyle diyordu: "dine ilave yapmayın"

Aynı el hareketini beyaz şovda da yapmış:

m.kara
Alt 09-10-2006, 04:47
humayun humayun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Exclusive kardeş o genişlese böyle olurdu bu genişlese böyle olurdu değil.Neyin genişlediğini zaten söylüyor .Kuran heralde gökbilimleri kitabı değil.Bunlar sadece biz inananlar için açıklanmış ayetler.Ben diğerlerinden bahsetmedim daha şu an bu ayetten ne anlamaktasınız diye soruyorum.Çoğunuz ise başka taraflara kayıyor.1 soruya 10 cevap.Bu ne önyargı daha durun konuyu genişletecem.O zaman sorarsınız.

Sargon:
Zariyat 47 ve 48'i birlikte okumak lazım. Şöyle:

47- Göğü gücümüzle biz kurduk; şüphesiz biz onu genişleticiyiz.
48- Yeri biz döşedik biz ne güzel döşeyiciyiz.

Yani, gökyüzünü içinde yıldızların, bulutların falan olduğu atlas bir kumaş gibi birşey olarak düşünün. Tanrı üstün "gücüyle bu kumaşı dünyanın üstüne gerer. Gökyüzünün atlas bir perde gibi birşey olduğu ve yıldızların da onun üzerine serpilmiş mücevherler olduğu yada bu perdenin üzerindeki delikler olup da arkasındaki nurun ışığının o deliklerden süzülüp geldiği gibi "atlas gökyüzü" versiyonları yazının keşfinden önce bile birçok toplumda en yaygın inanışlardan biri. İnanış aynen tek tanrılı dinlerde de sürer tabii ki.

Tanrı yaptığı iki akılalmaz işi anlatarak, işte bizim büyüklüğümüzü görün der. Önce gökyüzünü "gerer", sonra da yeryüzünü "döşer". "Duvardan duvara döşeme" yapanlar gibi. Olay bence budur. Batıl bir inanış diyebiliriz kısacası. *
Ah abicim ah bide diğer ayetlerde de birlikte okusanız ne güzel olacak ya ben genede konuyu saptırmayayım.Tektanrılı dinlerde de olacak tabi Allah sadece Kuran ı incili tevratı zeburu göndermemişki.Herkese rehberler göndermiş.Sen de batıl diyorsun o da güzel bir bakış açısı.

Sosyalist 18
Abi bir kere baslik absurt *"Kuranda bilimsel ayetler". Yani allah ayeti gondermeden oncebilimsel olarak denemis mi? Bu basligi koyan arkadasim bilimsel kelimesinden ne anliyorsun?Senin mantigina gore; Eger kuranda bazi ayetler bilimsel ise,diger ayetler nedir?Onlar degil midir?.Oyleyse kuran ile bilim celismiyormu?

Yani *Hz. herseyi bilen allah ayeti gondermeden once,
1-once problemi belirledi,
2-hipotezler uretti
3-hipotezlerin dogrulunu denemek icin deney yapti
4-sonrada dogru hipotezi kanunlastirdi ve Ayet olarak gonderdiBu gonderilern ayetlere *"Kurandaki bililmsel ayetler" diyoruz arkadaslar
Bilimsel derken bizim kullandığımız manayı kasdediyorum Allah böyle ayrım yapmamıştır.Yani bu olay bilimin ilerlemesi ile açığa kavuştuğu için bilim kelimesini kullandım.Sanırım ne anlatmak istediğimi anlamışsındır.Benim mantığıma göre bunlar iman edenler ve inkar edenler için birer öğüttür.Kuran bu öğütleri çoğu yerde tekrarlar.Diğer ayetlerde ne anlatılıyorsa o alana girer.Yani Kuran bilimsel bir kitabtır demiyorum merak etme.

*evet arkadaşlar gayet bilimsel bunları ilkokul ögrencilerine bilim diye okutursak bizlerden şüphe ederler wallaha
Önyargı olduktan sonra profesörlere okutsan ne olacak?

bilim ve sanatla alakali olmadig icin *kurani kerim turkiyede universite egitiminden *ve hocalarindan bahsedemiyoruz,,hatta hatta dunyanin en iyi ilk 500 universitesi arasina giremiyo dandik t,c universiteleri..Bilim ve sanat devingendir kendini yeniler.bugun biseye inanirsin yarin baska biseye..yani gelenekselcilik tabuculuk dogmacilik ; evcilik filan oynamak gibi komik kacar *kocaman adam olmusunuz hala evcilik mi oynuyonuz gelenekselcilik tabuculuk dogmacilik mi oymuyonuz derler,...
Muhammed İkbal,Ali şeriati,Hüseyin Atay gibi din adamlarını takip edersen,bunun nedenlerini daha yakından öğrenir evcilik oynamadığımızn farkına varırsın.T.C üniversitelerinin dandikliği Türkiye Cumhuriyetinin sorunudur.Allah ın değil!!!

Gandalf
zariyat48.Yeri de Biz döşeyip-yaydık; ne güzel döşeyici(yiz).

ona ne şüphe senden daha iyi döşeyen görülmedi *

zariyat49.Ve Biz, herşeyi iki çift yarattık. Umulur ki, öğüt alıp-düşünürsünüz.

çift olan hiç bir şey yok yeryüzünde,varsa gören beri gelsin
Sen öyle diyorsan doğrudur şüphesiz!!! *

Özgür_brain
yahu humayın abi *bu *bilimsel gerçekleri tüyo olarak bize vermedide bu gavurları bizeegemen kıldı.neden bu. bilinen allah çalışana verir teranelrine sarılmadan izah edebilirmisin.
Seni gidi seni diğer arkadaşların gibi iyi okumamışsın Kuran ı iyi oku!!!

RA’D SURESİ : *11 .... Gerçek şu ki Allah, bir toplumun mâruz kaldığı şeyleri, onlar, birey olarak içlerindekini/birey olarak kendilerine ilişkin olanı değiştirmedikçe, değiştirmez. Allah bir topluma bir perişanlık dileyince de artık onu geri çevirecek bir güç yoktur.

Gördüğün gibi İslam da bedavacılık,beleşcilik yok.İlk önce adam olup çalışacan ve üretecen.İş kendinde bitiyor Allah ta değil...

Walla
Diyanetin Türkçe kuranında göğü genişlettik yazmıyor. genişletme kelimesi kuranda yoktur, tercümanlar tarafından ilave edilmiştir...

İşte ispatı
46.
Bunlardan önce de Nûh kavmini helak etmiştik. Çünkü onlar fâsık bir toplum idiler.

47.Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz bizim (her şeye) gücümüz yeter. 48.Yeri de biz döşedik. Biz ne güzel döşeyiciyiz.
49.Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık.
Bak hele sen analizde yapmış göğü genişlettik yazmıyormuş.Bu da enteresan.Bende bulunan 25 ye yakın tefsirde ingilizcesinde bilem yazıyor.
Sakına sorosun finanse ettiği Cihad ayetlerinin olmadığı Kuran gibi bir Kuran olmasın elinde.Orjinali yukarda.En yakın arapça bilen hocaya götür okut.Bakalım neler varmış.Bizde öğrenelim

Gözlerimden hiç gitmeyecek çok hoş bir sahne var...

Zekeriya Beyaz hocamız bi elini yumruk yapıp baş ve işaret parmaklarının olduğu kısım yukarı gelecek şekilde tutyor, öteki elini de açıp havaya kaldırıyor ve avuç içiyle, yumruk yaptığı elinin tam tepesine vurarak şöyle diyordu: "dine ilave yapmayın"
Alem adam zekeriya hoca.Ama eksik biraz adam.Tatlı hoca ne diyelim.Bazıları Kuran kursunda kaşları çatılmış dayakçı hocaları eleştirir şimdi de çıkıp hep güler yüzlü olmaya çalışanını yok ya kimse bize yaranamıyor

''Milletimiz din gibi kuvvetli bir fazilete sahiptir. Bu fazileti hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz''Atatürk SD; II, s. 66-67
Alt 12-08-2007, 09:53
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Zariyat 47, ''Genişleme''Yalanı

İslamcıların ''mal bulmuş, mağribi gibi'' sarıldıkları zariyat 47'de ''genişleme''anlamına gelecek hiç bir kelime yoktur.
Bu tip uydurma mealler, tamamen sahtekarlıktan ibarettir.''Genişlemeyi'' MUSİUNE'ye yüklerler.
''Musiune'' (موسعون)*kelimesi *nasıl genişleme anlamına getirildiğini affınıza sığınarak bir fıkra ile anlatacağım.

Adamın birinin lakabı ,ÖRDEKMİŞ.
Bu ördek! *bir gün bir arkadaşıyla kasabaya alış veriş yapmak *için yola çıkmışlar.Epey bir yol aldıktan sonra
Ördeğin arkadaşı gök yüzüne bakıp.
- Hava bu gün, *amma bulutlu demiş,
Ördek lakaplı ,hemen arkadaşına çıkışmış
Ayıp değilmi ?Biz arkadaşız
Öteki
- Ne olduki? Deyince
- Sen bana ördek dedin
- Ya ben sana ördek, demedimki. Deyince
*Ördek lakaplı ,şarlamış.
-Sen havada bulut var dedin. Hava bulutlanıca yağmur yağar ,yağmur yağınca su bir yelerde toplanır, gölet olur.
Gölette ne yüzer?Ördek .Şimdi inkar etme, sen bana ördek dedin.

İşte zariyattaki ,''genişleme'' uydurması aynı bu fıkra gibidir.

İnançlı arkadaşların, itiraz etmemesi için, arapçadaki genişleme ve genişletmek manasına gelen kelimeleri yazıyorum.

genişlemek * اِتَّسَعَ; genişlemek; büyümek; çok geniş olmak; zenginleşmek; (ل için) yeteri kadar büyük veya geniş olmak; (ل birinin) emrinde olmak; (ل birine karşı) hassas olmak; (bir şeyi) yapabilmek; *

--------------------------------------------------------------------------------

genişlemek * اِسْتَوْسَعَ; genişlemek; daha da büyümek; (bir şeyi) geniş veya büyük saymak; *

--------------------------------------------------------------------------------

genişlemek * اِنْفَسَحَ; ferah olmak; genişlemek; [vakit] yeterince olmak; *

genişlemek * عَرُضَ; u (عِرَض,عَرَاضَة); geniş olmak; genişlemek; *

genişletmek * مَطَّطَ; (bir şeyi) genişletmek; açmak; (birine) sövmek; *

genişletmek * نَدَحَ; a (نَدْح) (bir şeyi) büyütmek; genişletmek; *

genişletmek * وَسَّعَ; (br şeyi) büyütmek; genişletmek; (bşi) yaymak; (bşi veya من bşi) büyütmek; (على birine) zenginlik vermek, (birine, bir şeyi) bol bol vermek; *

genişletmek * اَسْبَغَ; (bşi) genişletmek; (bşi) tam yapmak; eksiksiz yapmak; (على b-e, bşi) bol bol vermek; *

genişletmek * اَسْهَبَ; (…i) عن açmak; genişletmek; *

genişletmek * فَرَّجَ; (bşi) genişletmek; ( ...arasını) بَيْنَ aralamak; *

genişletmek * فَسَّحَ; (bşi) genişletmek; (ل için) yer açmak; *

genişletmek * عَرَّضَ; (bşi) genişletmek; (bşi, …e) ل maruz bırakmak; (bşi) sergilemek; *

genişletmek * عَظَّمَ; (...i) yüceltmek; (...i) ululamak; (bşi) büyütmek; (bşi) genişletmek; *

Bakınız, şu an önümde Diyanetin Kamuran Yıldırım'a çevirttiği 1983 basımı kuran var. Orda zariyat 47 ye verilen anlam şöyle.
GÖĞÜ GÜCÜMÜZLE BİZ KURDUK, ŞÜPHESİZ BİZ GENİŞ KUDRET(GÜÇ) SAHİBİYİZ

*Diyanet şimdiki mealini ''modaya ''uyarak şöyle çevirmiş

GÖĞÜ KENDİ ELİMİZLE BİZ KURDUK VE BİZ ONU (ELBETTE)GENİŞLETİCİYİZ
Ne olduda? Kuranın anlamı 24 senede bu kadar değişti. Artık milleti kandırmak için, abartılı yalanlara *ihtiyacınızmı var?

En namuslu çeviriyi yapan Abdul Baki Gölpınarlıdır. Onun çeviriside şöyle

Ve biz, gökleri kurduk kudretle, onlardan daha üstününü, daha büyüğünü kurmaya da gücümüz yeter.

Ayrıca Abdul Baki Gölpınarlı , arapçayı ve farsçayı ,şu an ortada dolaşan'' mealcilerden ''çok daha iyi bilen bir ''uzmandır''
İslamcılar, arapçadan hiç anlamayan ''mankurtlarına'' olurda ,kamusa bakarlar diye '' mus'' kelimesinin ''vüs''
kelimesinden türediğini anlatırlar ki ,külliyen yalandır(genişleme manası)

Şimdi bu ayetin türkçe *harflerle okunuşuna bakalım.
vessema beneyneha bieydin ve inne le MUSİUNE

Burdaki ''vessemae'' bildiğiniz *SEMA başındaki ''ve''de bizim bildiğimiz ve ''beneyneha'' da bizimde kullandığımız
binadan gelme(arapçası' binae)
Uydurmasız meali ise, (ARAP, zaten bunu okuduğunda *bundan başka bir şekilde anlamaz.)

VE SEMAYI GÜCÜMÜZLE BİNA ETTİK.

BU'' GENİŞLETME'' uydurması tefsircilerin zorlamasıyla daha sonra popüler olmuş ve halk nezdinde''tutturulmuştur.''

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 12-08-2007, 11:24
Üye Değil

Standart Re: Zariyat 47, ''Genişleme''Yalanı

Cok guzel bir arastirma olmus, boylece asil genisleyenin birtakim dini kesimler oldugunu anladik.
Alt 12-08-2007, 14:01
Üye Değil

Standart Re: Zariyat 47, ''Genişleme''Yalanı

Sevgili özgür_beyin ;

Öpüldün sevgili arkadaşım.
Ördek fıkrası ile konuyu, "Cuk oturmuş" "Oynayacak bir milim yer bırakmamış" ve "Taşı tam gediğine oturtmuşsun."
Önce beynine sonra yüreğine en sonunda da ellerine sağlık.

Not :Sen bu tür eli ayağı düzgün fıkra da bilir miydin Ya Hu ? * *
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler