Tarafsız olarak izlemekteyim
Sizede öneririm lütfen C.Şengör hocanın söylediklerine kulak veriniz Karadenizli kardeşim.
Tartışma biraz teizm ateizm tartışmasına da döndü.
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Tartisma; tam tahmin ettigim gibi; iki insandisiligi, yani madde-evren ile tanriyi birlestirmeye; yani bilim ile dini birlestirmeye yonelik. Ne diyelim, tum insanogluna, da layik olan bu birlestirme; hayirli olsun.
Sevgideğer evrensel-insan,
Hiç alakası yok C .Şengör hoca bilimsel görüşü koyuyor ve ilk defada tv de dini reddediyor.
Kimsede bişey söyleyemiyor,sona doğru işi sulandırıp öpüştürürler felan ama hocanın söyledikleri gençlerin kafasında soruları doğuracaktır.
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Çok şükür bugünü de gördük.
Tam özgür bir ortam olmasa da, ateistlerin konuşabildiği bir program.
Bu programların daha hoşgörülü, daha cesur ortamlara ulaşması dileğiyle.
Ilahiyatci"herkes tanrinin varligini kabul ediyor, konu muslumanlarin allaha kulluk konusu" diyor, senin evrimci; sesini cikarmiyor. Ustelik, "ben yaraticiya inanmiyorum " v.s. gibi, bir ifadede duymadim. Isin acisida; inanma-inanmama temelinde konunun ilerlemesi. Bu toplantiya, asil; inanci sahiplenmeyen bir serbest dusunur, gerekirdi. Ustelik, inancin; bilime ters oldugunu da soylemiyor. Belki, politik olarak davraniyor olabilir, bilemem.Bak nediyor"bilim insanlar icin calismaz, bilim bir merak meselesidir" Bende ekliyeyim "Allah insanlar icin calisir, o da merak meselesidir. Iste, senin evrimcinin, geldigi yer.