Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-12-2008, 19:45
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Karadenizli karar ver canlılar değişim geçirir mi yoksa allahın onları yarattığı ilk günkü gibi
hayatlarına devam mı ederler ? Bu soruya vereceğin cevaba göre devam edelim.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 06-12-2008, 20:34
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bak güzel kardeşim kurtla köpek örneği verdin ve dedinki ikisi hala gen alışverişinde bulunur.

Ben sana diyorumki eğer bugün maymun ve insanda gen alışverişinde bulunursa bana haber ver hemen evrime iman edeyim.

Hem dediklerin yine örnek teşkil etmez çünkü kurtla köpeği taksonomide aynı türde değerlendiriler dedin.

Bunları bırakalımda kuş ve zürafa meselesinde beni aydınlatırmısın
Alt 06-12-2008, 21:00
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Karadenizli bir; senin kardeşin olamayacak yaştayım. İki bu başlıkta canlıların milyonlarca
yıldır değişmediği iddiasıyla açmamış mıydın ?

Fikir değiştirdi isen söyle gereksiz zaman kaybetmeyelim.

İnsanla maymun değilde şempanzeler arasında gen alış verişi muhtemelen mümkün. Bu denendi mi bilmiyorum. Denendi ise de etik kurallar açısından kimsenin bunu açıklayacak cesarette olduğunu sanmıyorum.

Köpek ve kurt örneğini iki nedenle verdim. Birincisi canlıların stabil olmadığını çevresel etkenlere uyum yoluyla cevap verdiğini anlatmak, ikincisi ise türleşmenin ne kadar uzun süreceğine anlaşılır bir örnek olması nedeniyle. Ama anlıyorum ki benim çabam beyhude.

Zürafa yükseklerdeki dallara ulaşmaya çabalayarak boynunu uzatmaz. Hiç bir canlıda ben
uçuyum diye çaba göstererek kanat edinmez. Doğal seçilimin ne olduğunu senin anlayacağın kadar basit biçimde anlatan şu siteyi öneriyim sana. Hala anlamaz isen
fırsat buldukça anlatmaya çalışırım.

www.evrimianlamak.org

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 07-12-2008, 00:20
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart Anlayacabileceginiz sekilde örnekler,

karadenizli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben hayvanlardan,insanlardan bahsediyorum frodo bitkilerden,meyvelerden değil

Bana bir hayvan gösterki bilim adamlarının mutasyon üzerinde çalıştığı canlı olsun ve o canlı mutasyonlar sonucu farklı bir türe dönüşsün.

Yokki böyle bir hayvan ancak sakat olur soyu yürümezz veya ölür.

Herkes ihtisas alanında konuşacaksa tartışma nasıl olacak?
Bitklieri,meyveleri evrimlesmenin disina koyamazsiniz !!! Durum cok vahim, onun icin ben sizin anlayabileceginiz örnekleri vereyim.Bulundugumuz zamandan olsun cünkü evrimlesme hic duraklamaz. Su anda carpik gelisen, Dünya mizi kirleten hizli sanayilesme, insan nüfusunun artmasi ve yerlesim alanlarinin cogalmasi en önemli etkenlerin basinda geliyor.Evrimlesmeye ne kadar katkilari oluyordur dersiniz?

1- Eger günümüzde güvercinlere dikkat ederseniz, her ülkede evlerin ve insanlarin arasinda yasiyor, neden? Yasadiklari yerler istila edildi, yiyecek bulamaz oldular, Insanlar her tarafa kuslar icin yiyecek atiyor ! Hazir yiyecek varsa neden ucup arasinlar ? Catida beklemek daha rahat. Böyle devam ederse belki 500 sene sonra ucamayacaklar, ayni tavuklar gibi. Kasimda balkona yumurtluyorlar ve yavrulari birakip kaciyorlar, artik arabalar güvercin ezer oldu. Siz de izleyin... Avrupa nin bazi ülkelerinde ekmek dahi vermek yasak, para cezasi alabilirsiniz. Ayrica insanlari yiyecekleri icinde bulunan katkilarin, kuslara zararlari vardir. Ekmekde bile...Avustralya da böyle bir kus türü var ''emu'' artik ucamiyor.
2-Dogumlarda kullanilmaya basliyan sezaryan yöntemi 100 seneyi asiyor. Gittikcede artiyor.(Gelismis ülkelerde her 4 dogumdan biri )Bu sayede dogan cocuk ölümleri azaliyor ve akilli dogan cocuk sayisi artiyor, dogum sonrasi hasta anne sayisi azaliyor.( Bir cok daha var saymiyorum ) Karsit etkisi nedir ? Simdilik izlenebilen, kadinlarin bellerinin kalinlastigi. %25 lik oran %100 e cikarsa ve onu takip eden bir on kusak sonra, kadinlarin can catisinin artik iyice daralacagi ve dogum esnasinda ki islevleri yapamayacagi düsünülüyor, arastiriliyor. Fakat ekonomik konumu iyi olan ve bilincli ebeveynlerin artmasi, bu orani yükseltiyor. ( Özel hastanelere bakiniz )
3-Cografi kosullar, insan irkina etkendir. Topragin icinde bulunan madenlerin bile, degisik etkileri bulunmaktadir.Simdi siz; 40 yasina kadar,kayalik,daglik sarp bir bölgede yasamis insani sehire götürün adimlarina bakin !! Ayaklarini daima fazla kaldirir. Tam tersini örneklersek, ayaklarini daima taslara vurur. Kuzey Avrupa ülkelerindeki Türkler, sosyal yasamda, bagirarak konusurlar. Diger irk onlarin konustuklarini degil, aralarinda kavga ettiklerini sanir.Daha Kuzeye giderseniz Finlandiya, Norvecte sakinlik ve soguk kanlilik daha da artar. Simdi burada dogup,büyüyen 3. kusak ayni özellikleri tasimiyor. Finlandiya'da 9. kusak Diyarbakir'li nin,9 kusak önceki karektiristik özellikleri tasimayacagini, bu konulari merak edip arastiranlar, izleyebilenler ve ufuklarini acabilenler icin sir degildir. Sir gibi görenler olabilir.
4- Domates, patates, pirinc, üzüm, elma, armut, karpuz, salatalik........

Saygilarimla.
Alt 07-12-2008, 00:30
Yasaklandı

Gen Bencildir,
Bir de önerim Richard Dawkins'in Gen Bencildir kitabini okuyunuz... Cok ilginc ve güzel bulacaginizi saniyorum.
Bir de soru.. Su anda uzay boslugunda ( Kosmos ) canli bakterinin bulundugunu biliyormuydunuz?

Saygilarimla.
Alt 07-12-2008, 00:56
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger cigi;

Gen, bir fiziksel olgudur ve soyut bir kavrama sahip olamaz. Genin bencil oldugunu; ayrimci dogal dusunce soylemektedir. Amac, "insan bencildir ve bu onun dogal yapisidir" i kabul ettirme cabasidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 07-12-2008, 02:14
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Son yüzyılın en ünlü bilim kitaplarından birinin önsözünde yer alan bu sarsıcı cümle, yazarını uluslararası üne kavuşturdu. Richard Dawkins, şu sırada Oxford Üniversitesi'nde profesör ve muhtemelen Darwin'in evrim kuramının en etkili savunucusu.

Bu çarpıcı iddianın ortaya atıldığı kitap "Gen Bencildir", ilginç ismi sayesinde yüksek satış rakamlarına ulaştı. Ancak, bu isim aynı zamanda büyük yanlış anlamalara da yol açtı. Pek çok kişi, Dawkins'in keşfinin, insanlar dahil bütün canlıların sadece kendi hayatını düşünen ve hayatlarına devam etmek için, taşıyıcılarını kurban etmek dahil her şeyi yapabilecek, "bencil genler" tarafından kontrol edildiğini açıklayan bir kuram olduğunu düşünüyordu.

Oysa gerçek daha farklı. "Gen Bencildir", evrimi en iyi şekilde anlamak için, genlerin bencil varlıklar gibi düşünülmesi gerektiğini iddia eden bir kitap. Dawkins, ne genlerin gerçekten bencil olduğunu ve bilinçli hareket ettiğini söylüyordu; ne de evrimi destekleyen kanıtlar bulduğunu iddia ediyordu.

İnsanların bencil genlerinin isteklerine karşı koyamayacak kadar güçsüz varlıklar oldukları ise, anlatmak istediği en son şeydi. Gerçekte Dawkins, evrime genleri temel alan bir bakış açısıyla yaklaşma fikrini daha geniş kitlelere tanıtmak istiyordu. Bunu yaparken, bilim dünyasındaki en güçlü, ama yanlış anlaşılmaya uygun metaforu ortaya koydu.

"Bencil gen", Darwin dahil pek çok evrimciyi uğraştıran bir sorunun çözümü yolunda bir girişim aslında. Darwin, "Türlerin Köken"i (1859) başlıklı en ünlü kitabında, varlığın devamı için yapılan mücadelenin, sadece en dayanıklı canlıların geçebileceği bir "filtre" görevi gördüğünü söylüyordu. Bu canlılar, hayatı sürdürmeye elverişli özelliklere sahip nesiller ürettiklerinden, evrim devam ediyordu.

devamı için tıklayınız

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 07-12-2008, 02:57
Yasaklandı

Sayin evrensel-insan,
Gen Bencildir, öncelikle kitabin adidir. Saniyorum kitabi okumadiniz. 1976 yilinda yayimlandi, fakat Türkiye'ye girisi biraz gecikti. Bir kitap okunmadan, hakkinda hic bir zaman yorum yapma ve fikir üretme hakkina sahip degilsinizdir.
Benim kusagim, Türkiye'de her tartistigi kisinin inandigi fikiri, ideolijisinide kaynagindan ögrenip öyle tartisan bir kusakti...Okul bahcelerinde mermi kovanlari olan bir zamanda bile, bitmek tükenmez bir okuma,ögrenme arzusu vardi.12 Eylül, bu kusagi yerle bir etti.
Diger katilmadigim konu ise sizin söyleminiz; bu sizin kendi düsünceniz. Ayrica kendi
düsüncenizi ispatlanmis bir kuram gibi veya yazili degismez doganin kanunu gibi gösterimi taviri takinmamaniz gerekir.
Size katilmadigim konuda, bencil genin sadece insanda degil, hayvanlarda da oldugunun arastirmalarinin yapildigi, kanitlandigi bilgilere göz atmanizi öneririm. En popüler olani Penguenlerinkidir.
Darwin'in evrim kuramini olusturdugu dönemde genler hakkinda ciddi kanitlar yoktu. Daha sonra 1964 yilinda Oxford Üniversitesinde kuramci William Hamilton'un ''akrabalik seleksiyonu'' 1966 yilinda George C. William'sin '' uyum ve dogal seleksiyon'' 1970 yilinda Italyan genetikci Luigi Cavalli-Sforza'nin '' gen-kültür ortak evrimi'' en son Dawkins'in '' Gen bencildir '' kitabi.
Bir de bu genlerin, degisen ortamla etkilenmeleri. Ona göre uyum saglama tavirlarini takinmalari gibi konulari önerebilirim.

Saygilarimla.
Alt 07-12-2008, 03:12
Kıdemli Üye

Saygideger cigi;

Ben, kitaba yonelik degil; cumleye yonelik bir yazi yazdim. Ne demek istedigimide soyledim. Sonucta, o kitap ve o kitaptaki yazilarda; bir ozneye aittir. Kendi kendini ureten, hicbir sey; bencil olamaz. Bencil olan sadece kendini dusunur. Bir, genin bencil olarak lanse edilmesi; herseyden once evrime terstir. Evrim, evolution dan gelir ve evolve, temelini tasir. Evolve da; seyden meydana gelme, dogma demektir.

Evet, kitabi okumadim ve okumakta istemem. Cunku, bu cumle; zaten kitabin icerigini ortaya koymaktadir. Bencilligin anlami " kendinden baskasini dusunmeyen" demektir. Ozaman, bir annenin icinde baska bir canli tasimasini, bana "gen bencildir" cumlesi ile nasil aciklarsiniz? Ayrica unutmamak gerekir ki; herhangibir somut olgunun, ne oldugunu kelime olarak ortaya koymak; soyut bir icerik vermektir. Bu tip soyut icerikli, ifadelerin bile kullanilmasi; Insanoglunun, nasil bir bireyci temelde; sirf kendini dusunmesini onermektedir. Bu da BIREYCI AKILCILIKTIR. BIR, BIREYIN; HIC BIR ZAMAN, INSANSAL BIR YAPIYA KAVUSAMAYACAGINI SAVUNMAKTADIR.

Bu, da insanligin onune konmus, ayrimcilik temelli dogal dusuncenin; baska bir versiyonundan baska birsey degildir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 07-12-2008, 03:27
Kıdemli Üye

Saygideger cigi;

Ayrica, teorinin tam Turkcesi; evrim degil; evrimlesme-evolution dir. Evrimlesmede; evrim-evolve-yoluyla olmak demektir. Cunku, evrim; ayni zamanda; devrimlesmenin-revolution- karsitidir. Revolutionda; revolve dan yani-dogal olani degistirmeden, dogaldan farkli olmaktan-yani devrimden gecer. Cunku, evrim ve evrimlesme; fiziksel bir dogal olgudur ve kendi kendine isleyen bir carktir. Ama, devrim ve devrimlesme; dusunsel ve dogal olani yeniden duzenleyen anlamini tasir. Genin evrimlesmeyle olustugunu soylemek baska; bu soyleme, birde soyut bir icerik vermek baskadir. Geni, gorebilirsin; bencilligi nasil gorursun? Bencillik, yerlestirilmis ve alisilagelmis bir inanctir.

Evrimci olan, devrimci olamaz. Ama bir devrimci; evrimlesmeyi bilimsel olarak savunabilir.

Evrimlesme, yaratilisin karsiti; evrim, devrimin karsitidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Konu evrensel-insan tarafından (07-12-2008 Saat 03:42 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler