Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-12-2008, 16:37
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili Yusuf bizler Mustafa İslamoğlu'nun ne dediği ile ilgili değiliz. Zaten bu tür yazılara
ulaşmak artık çok kolay. Yusuf'un ne dediği ile ilgiliyiz ve Yusuf'u dinlemek, okumak
için veri tabanının düşünmezken internette zaten var olan bir yazı için bu kaygıyı duyarız.

Uyarılar için müdahale olarak düşünme. Gereksiz yere veri tabanını şişiren copy/paste yazılara tahammülsüzlük olarak gör.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 27-12-2008, 16:46
mep
Üye Değil

İşte kadın...

6530 - Abdullah İbnu Ebi Evfa (S.a.v) anlatıyor: "Hz. Muaz Şam'dan dönünce Resulullah aleyhissalatu vesselam'a secde etmişti. Aleyhissalatu vesselam hayretle : "Ey Muaz! Bu da ne?" dedi. O açıkladı: "Şam'a gitmiştim, onların reislerine ve patriklerine secde ettiklerine rastladım. İçimden, aynı şeyi size yapmak arzusu geçti." Aleyhissalatu vesselam, bunun üzerine: "Bunu yapmayın! Zira, şayet ben, bir kimseye, Allah'tan başkasına secde etmeyi emretseydim, kadına kocasına secde etmesini emrederdim. Muhammed'in nefsi elinde olan Zat-ı Zülcelal'e yemin ederim ki, bir kadın, kocasının hakkını eda etmedikçe Rabbinin hakkını da eda edemez. Kadın (deve sırtındaki) semere binmiş iken kocası nefsini talep edecek olsa, kadın bu isteğe mani olamaz."
Alt 27-12-2008, 16:49
yusuf yılmaz
Üye Değil

evet Frodo
aynı şikayeti ben bildirdiğimde konu Atatürk ün islam ve Türklük adına olunca silinmeyişi serzenişiydi
bu haksızlığı dile getirdiğimde önce güzel bir azar işitme ve akabinde konunun tamamen silindiğine şahit olmak açıkcası beni bazı şüphelere düşürmedi değil
ben bu siteye girerken herkese eşit muamele yapılacağı tahahdünü okuyarak girmiştim
Alt 27-12-2008, 17:21
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

yusuf yılmaz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
evet Frodo
aynı şikayeti ben bildirdiğimde konu Atatürk ün islam ve Türklük adına olunca silinmeyişi serzenişiydi
bu haksızlığı dile getirdiğimde önce güzel bir azar işitme ve akabinde konunun tamamen silindiğine şahit olmak açıkcası beni bazı şüphelere düşürmedi değil
ben bu siteye girerken herkese eşit muamele yapılacağı tahahdünü okuyarak girmiştim
Yusuf mesajların sağ üst köşesinde ünlem işareti olan bir kutu var. Şikayetçi olduğunuz mesajı raporlayabilmeniz için bu linki kullanın. Şikayetleriniz site
yöneticileri tarafından en kısa zamanda değerlenidirilir. Bu değerlendirmede
üyelerimizin inançları ya da düşünceleri esas alınmaz tüzüğümüze göre işlem
yapılır.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 27-12-2008, 17:31
yusuf yılmaz
Üye Değil

ben hiçbir konudan ve hiçbir arkadaşımdan şikayet babında bu serzenişten bahsetmedim böyle bir görüşüm olamaz
sanırım ifade etmekte yetersiz kaldım
benim bahetmiş olduğum durum benim gibi bir arkadaşımın kopyala yapıştır yönteminde uyarı almaması idi ve nedense bu durum islam karşıtı konularda görmezden gelinirken
islam lehine konularda hatalar aranması
tekrar belirtmeliyim hiçbir konu veya hiçbir üye beni rahatsız etmez
bazı linkler konuyu geniş çaplı açıklarken genelde benim yaptığım konunun sadece bir kısmının buraya yapıştırılması
Alt 27-12-2008, 22:37
suzi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
suzi suzi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kadınlarımız, tiksinti yaratan bu bencil,şeriatçı insan türlerinin pençesine düşmüş durumda.
Bu özürcülerden başka cesur çıkışlar bekliyorum kadınlar adına.Onlar bilirler ne yazacaklarını ama işlerine gelirmi bilmem.
Örneğin şöyle başlasınlar;Kadınlarımızı aşağı ve zavallı gören,özgürlüklerden yoksun bırakan böyle bir dini başımıza bela eden atalarımız adına.......
Alt 28-12-2008, 00:58
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder

Özür meselesi gerçi başka konudaydı ama modern müslümanların bu konuda bir özür beyan edeceğini sanmam hatta şöyle diyebilerler:
Allah uçsuz bucaksız cenneti kadınların ayağı altına paspas yapmış hala konuşuyor(sun)uz
Alt 01-01-2009, 13:18
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Tarihi, örfü, kültürü bir tarafa bırakalım. Bugünün gerçekleriyle olaya bakalım.
İslam hangi hükümleriyle KADINA DEĞER VERMEKTE, KADINI YÜCELTMEKTEDİR?

Kadın, İslam'daki hangi uygulamayı görünce "işte bu, beni bu kadar değerli hissettiren başka bir şey yok, olamaz" demektedir.

Kadın ne ister, ihtiyaçları nelerdir? İslam, kadının bu ihtiyaçlarından hangilerini karşılamaktadır?

Yusuf İslamoğlu'nun buraya üye olup sorularımı yanıtlamasını isterdim.
Erkek bakış açısıyla bakmayı bırakıp empatiyle yaklaşırsa belki yukarıda aşağıladıkça aşağıladığı (ama bunu yüceltmek sandığı) kadınlara dini emirlerden arınmış daha insanca bir gözle bakmayı BAŞARABİLİRDİ.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 08-02-2009, 21:37
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Standart Konuya benzer bir yazı daha ..

IRZ NAMUS HAYA VE TESETTÜR ..

''Tanzimattan bu yana Batılı olmaya ve modern görünmeye çalıştık. Böylece ilerleyeceğimizi ve medeni olacağımızı zannettik. Halbuki umulanın tam aksiyle karşılaştık. Irz, namus, haya gibi hasletlerimizle beraber insanlığımızıda kaybettik. Çünkü asıl medeniyet kaynağı olan İslami hayattan uzaklaştık''

''Tesettüre riayet etmez olduk. Kadın ve kızlarımız, evden dışarı çıkarken şık görünmeye, cazip olmaya çalıştılar. Bunun için de açık-saçık, daracık kıyafetler giyindiler. Yetmiyormuş gibi, bir de parfüm süründüler. Bu halleriyle işlerlerinde ve çeşitli müesseselerde erkeklerle beraber çalıştılar. Sokaklarda gezdiler, erkeklerle karışık tıkış-tıkış kalabalık umumi vasıtalara bindiler... Elbette bu hal erkeklerin dikkat nazarlarını çekecek, duygulanmaya ve tahrike sebep olacaktı,ve oldu da''

Tam metin ;
http://www.mollacami.com/konu/islam-...usu-12159.html

Yazılanlara bakılırsa ırz namus ve hayanın ilacı olarak tesettür gösterilmiş..
Tesettür e girmeyenlerde namussuzluğun baş mimarı olarak tanıtılmış..

Ah kadınlar siz yokmusunuz kırın bacaklarınızı oturun evinizde !

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 08-02-2009, 21:57
pervane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pervane pervane isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Mecnun ile çölde namaz kılan bir Müslümanın hikayesi vardı. Mecnun çölde kendinden geçmiş bir vaziyette yürümektedir. O sırada namaz kılmakta olan adamın önünden geçer ve adam bre gafil ! görmezmisin önümden geçtin ben yaradanıma ibadet etmekteyim aramıza girdin namazım bozuldu. Mecnun ise ey adem ben leylanın aşkından başka bir şey görmüyorum ki seni nasıl farkedeyim. Sendeki nasıl bir aşktır ki beni hemen gördün.

Önerilen Siteler