03-10-2005, 02:42
|
|
|
sevgili my-zone kardeşim. budizm yaşan bir toplum göster bana. çok az kişi bu inancı yaşıyo. kimsenin umrumda değildir budizm. insanlar sonradan anladılarki budizmin saçmalığın ve kimse sallamıyo şu anda. budizm ne bilmiyosunki sen. budistler hayatalrı boyunca tek bir kıyafet giyer, tek öğün yemek yer. ve dilenerek geçimini sağlarç bunu yapmalarının tek sebebi ise . bir sonraki hayatlarında fare veya kedi olarak dünyaya gelmemek. bunun saçmalığını çoktan farketmişlerdir. bu yüzden şu anda budizmi bu şekilde yaşayan çok az insan vardır.
sevgili kula kardeşim. benim karanlıkta olduğumu nerden çıkardın. ayrıca allahın adeletindne şüphen olmasın. sizin kalbinizin mühürlü olmasının sebebi sizin inanmamak için ısrar etmeniz. ha şunu belirteyim. 3 tip insan vardır. (inanmak istemeyen. inanmak isteyen. ve inananlar.) inanmayanlar yoktur. size nasıl anlatsam. ben gördüğüm rüyalarla sahit olduğum büyülerle metafiziği algılamış bulunuyorum. ve bunları algılamam beni islamiyete yöneltti. işte farkımız bu. ben inanmamak için uğraşmadım. ve inandım. ama siz inanmamak içn uğraştığınız içim. rabbim sizin kalplerinizi mühürledi. yani adaletsiz bir durum söz konusu değil. benimkini mühürleyecek değilya. ama şunuda belirteyim. yücerabbim o kadar merhametlidirki. kendisine karşı yapılan herşeyi affedebilir. ama insanlık suçlarını affetmez. siz yinede insanlık suçu işlemeden. sadece ataist bir şekilde yaşayın. belki kurtuşuşa erenlerde olabilirsiniz. benim yaptığım ibadetlere yazık değilmi demişsin. neden yazık, kime göre yazık. yazık diye allahın nimetlerine verilmeyen değerlere denir. bir ataisttin yazık demesi beni şaşırtı. ben diyorumki biraz mantık biraz gayret. belki o mühürün açılmasını sağlayabilirsiniz. kaybedek bir şeyiniz yok. herşeyi araştırdığınız gibi şu müslümanların derdi neymiş diye bir de onların arasında bulunun ve inceleyin. her fırsatta ansılda metanetli ve rahatlar. her tahlikede nasıl da doğuk kanlılar. bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. bütün canlılar simetriktir. yamuk yumuk değildir. bunlar tesadüf olamaz kardeşelrim. gülünç oluyosunuz. lütfen insanları kendize güldürmeyin. size kızmıyorum. çünkü sizinm kızılacak bir haliniz yok. suç bizim gibi gavatlarda. biz insanlara öğretemedik. ben 22 yaşındayım. yaklaşık 4-5 senedir islamiyetle ilgilenirim. belki 10 yaşında namaz kılmaya başlamadım. ama bir zmaanı vardır. alah ne zaman iman ateşi düşürür belli olmaz. ne insanalr var. öleceği vakit imana gelenler.
|

03-10-2005, 03:51
|
|
Üye
|
|
|
|
bence kendini budist olarak gören insanları töhmet altına bırakmaya senin hakkın oldugunu dusunmuyorum her dinde oldugu gibi dinin kurallarını harfiyen uygulayanlar vardır gevsek uygulayanlar nuhim olan kendilerini nasıl gordukleridir.
ikincisi yarın sen baska bir dinle ilgili bir ruya gorsen ve etkisi altında kalsan direkt o dine mi gecicen bence seninki sakat bir dusunce bence onemli lan ruya ile degil okuyup ogrenip ikna olarak inanmaktır.
|

03-10-2005, 04:01
|
|
|
Rüya görmekten kastım islamiyetşe alakası olması değildir. gördüğüm rüyayı yorumlayanların islamiyeti benimsemiş olmasıdır. yani burda anlatmak istediğim rüya falan değil. rüyalrın bir mantığı olduğudur. bilinç altından kaynaklanan rüyalarda olur tabi. ama sana başımdan geçen bir olay anlatayım. benim abim kadar sevdiğim bir insan vardı. 27 yaşlarında. bu kişi 1 sene boyunca hiç görmedim telefonla bile konuşmadık. ama çok sevdiğim biri idi. ve tam bir sene sonra ben bu kişi yi üc gece ard arda rüyamda gördüm. be 4. gün sabahleyin bir telefonla uyandım. çok sevdiğim abimin karısı vefat etmişti. ve 2 yaşıdnaki çocuk anasız kalmıştı. daha bunun gibi bir sürü örnek verebilirim. şimdi burda ehrşeyi anlatmak istemşyom. çünkü millet yalan söylediğimi düşüncek. eğer yalan söylüyorsam sizin gibi olayım.
|

03-10-2005, 04:12
|
|
|
Allah var mıdır yok mudur? diye bir soru saçma bir sorudur? Böyle bir şeyi tartışmanın manası bile yoktur. Çünkü Allah vardır. Tektir, herşeyi bilen, duyandır.
Yoktur diyenlere inkar eden diyenlere sözüm ; gözlerinizi açın ve aynaya bakın ne kadar harika yaratılmıi bir varlıktır göreceğiniz. Böyle bir sistemi olan bir varlığın tesadüfen bir kontrol mekanizması olmadan yaratılması münkün müdür? Derininiz bir parçası, kemiğiniz bir iliği vb...
Doğa olayları bunları kontrolsüz müdür? Rastgele olan şeyler midir? Güneş, dünya, gezegenler ve bizim bilmediğimiz trilyonlarca yıldız şans eseri mi bir yörüngededir. Ayın dünyaya olan uzaklığı ile çekim gücünün dengelenmesi tesadüf olabilir mi?
Bu sorulara cevap verebilecek bir baba yiğit var mıdır?
Saygılarımla,
666 Number of the Beast
|

03-10-2005, 04:17
|
|
|
666 kardeşimi tabrik ediyorum çok önemli bir noktaya parnak basmış. bende önemli bi noktaya parmak basayım.
Hiç bir tesadüf simetriyi oluşturmaz. ama bütün canlılar. kurtçuklardan fillere akdar insanalrda böceklere kadar bütün canlılar smetriktir.
|

03-10-2005, 12:51
|
|
Üye
|
|
|
|
"sevgili kula kardeşim. benim karanlıkta olduğumu nerden çıkardın."
"benim yaptığım ibadetlere yazık değilmi demişsin. neden yazık, kime göre yazık."
ACİZ bunları söylemiş.Böyle adamlara neyi ne kadar anlatacaksın ki.Kendisi allah ya varsa muhabbeti açmıştı.Eğer yoksa benim kaybedecek bir şeyim yok demişti.Bende bu sözlerin üstüne kaybettiği şeyleri söyledim:
"...Diyelim ki allah yok ve sen ömrün boyunca yalanlara inanmışsın.Onca kıldığın namaz,uykusuz geçen kadir geceleri ve karanlıkta geçen bir ömür.Bunlar kayıp değilmi imanlı kardeşim. "
Her şey gayet açık.Yani durup dururken kıldığın namaza yazık değil mi demedim Aciz kardeşim.Ama siz lafı tersten anlamaya alışıksınız.Çünkü bu safsataları başka türlü insanlara anlatamazsınız
|

03-10-2005, 13:25
|
|
|
Ya varsa muahabbetini sisin düşünmeniz için çıkardım. ben allahın varlığına eminim. çünkü ben firasetli bir insanım. ben ya varsa demedim hiç bi zaman. öyle bişeye sisin ihtiyacınız var. Çünkü rabbim sizin inadınız yüzünden sizleri mühürlemiştir. bu sebeten ötürü firaset sahibi değilsiniz. bundan dolayı size allahın varlığını kabul ettiremem. allahı göstersem bile siz yine inanmamak için beyninizi kandıracaksınız. atasit piskolojisi inanmak istemez. çünkü kibirli dir. kibirli olduğu için çok gururludur. Burda kalp kırmak sitemiyorum. ama siz bizi sürekli bizi aşağılamaya çalışıyosunuz. ben lafı tersten anlamam. hepiniz malesef at gözlüğü takmışsıız. sadece gördüğünüze gidiyosunuz. halbuki bizim ufkumuz çok geniştir. görmediğimiz şeyleirn varlığını firasetimiz sayesinde algılayabiliriz. aramızdaki fark budur.
|

03-10-2005, 20:33
|
|
Üye
|
|
|
|
Aciz lafı değiştirme.Sen allah varsa bizim çok büyük cezalar çekiceğimizi,eğer yok ise senin allaha inanmakla hiç bir şey kaybetmeyeceğini iddia ettin.Bende sana allah eğer yoksa neler kaybedeceğini belirttim.Olay bundan ibarettir.
|

03-10-2005, 21:06
|
|
|
Aciz bir kul,
Yazımı iyi okursan başka insanlara karşı aciz olduğunu değil yaşamı anlamaya karşı aciz olduğunu anlatmak istediğimi anlarsın. Kendini aciz gördüğün için karşılaştığın karanlıklarda ürküyor geri çekilip safsatalar uydurarark karanlığa anlam vermeye çalışıyorsun. Burada "karanlık" demekle anlatmak istediğim şeyleri anlamışsındır umarım. Ama ben gene de açıklayayım. Karanlık derken, sorduğumuz ama henüz yanıt bulamadığımız, bulamayacağımızı sandığımız şeyleri kasdediyorum. Örneğin şu sorduğun "DNA nın bilgisi nereden geliyor?" sorusu veya bunun benzeri pek çok soru da insanlığın henüz çözemediği bölgeyi yani şimdili "karanlık" bölgeye dikkat çekiyorsunuz.
Bu karanlık bölgeyi çözemediğiniz için, aklınız/aklımız henüz ermediği için ileride de aydınlatamayacağımızı farz ediyorsunuz. İşte acizliğiniz burada. Biz de diyoruz ki yaşamın bilinmeyen yönlerine karşı aciz değil cesur olun. Acizlik insanlık onurunu yaralar. Yakın bilim ışığını dalın karanlıkların içine. Siz giremiyorsanız bari girmeye çalışanlara engel olmayın. Karanlığın ideolojisi olan dinlerden smile99 insanlığa fayda gelmez. İnsanlık ancak bilimle, sanatla, barışla ve bu dünyayı temel alan anlayışlarla gelişebilir, huzur bulabilir.
|

05-10-2005, 02:52
|
|
|
SAnırım benbi geri kafalılıkla suçlıytorusn. ben bilime karşı değilim kardeş. dna nın bilgisin nerden geldiğini bilmemiz gerkir aslında. çünkü o dna bizim ta kendimizdir değilmi. halbuki hiç birşey bilmiyoruz. sadece dna da yazlıdır deyip geçiyoruz. henüz dna nın % 60 ının ne işe yaradığı çözülememiştir. bunada dikkat çekmek gerek.islam bilime karşı değildir kardeşim. islam bilimle ilgilenenleride engellemekte de değildir. şöyle bir bak ve düşün. evren, yıldızlar ,güneş ,sistemi, dünyanın, açısı, ayın dünyaya olan uzaklığıdnaki ince hesaplar. bütün bu mükemmelliklerin yaratılmasındaki tek sebep, bakıpğda allahın varlığın anlıyalım diyedir. hele bir bak dünyaya. tamamen insanlar için yaratılmış herşey. yemek yemek su içmek, gülmek. ağlamak. duygular. aşk. cinsellik. iyi ve kötü kavramı. duygusal zeka, pisikoloji, bütün canlıların smetrik olması. yunus balıklarındaki sonar sistemi. mason balılarının şelaleden yukarı doğru çıkabilme kabiliyetleri. san bunlar hiç bir şey ifade etmiyormu. hiç bir tesadüf simetriyi oluşturmaz. ama bütün canlılar smetriktir. bunalra cevap verin. veremessiniz. ama sizi küçük düşürmeye çalışmıyorum veremssiniz derken. çünkü gerçekten veremezsiniz. bir meniyi sokağa atsanız kendi kendine insana dönüşürmü. bunun gibi bir çok örnek verebilirim. lütfen biraz firasetli olun. ben hepinizi kazanmaya çalışıyorum. ama siz turan denen herifin sizi yönlendirmesine izin veriyosunuz. allah turana rahmet eylesin. am eylermi bilmem. ama turan gitmiş artık. sizide yanıdna götürmek istiyo. tıpkı şeytan gibi. şeytanlarda insanları allahtan uzaklaştırmaya çalışır.
|