zeitgeist´isimli üyeden Alıntı
Bir işaret bekleyip,sonrasında kuranda kaldığı yerden devam ederken "içinizde işaret arayanlar için size zaten yeteri kadar göstermedik mi?"ayetini görmesi
eğer doğruysa algıda seçicilik olarak değerlendiriyorum..Gerçekten de başına böyle birşey geldiyse etkilenmesi doğal...
|
Titan´isimli üyeden Alıntı
Bu video hiramusta tarafından verilmişti, aslında onu islama sürükleyen sürecin biraz da cami imamı ve cemaatının katkısı olduğunu düşünüyorum, şöyle ki; islam dışında diğer dinleri, alanında uzman olmayan kişilere sormuş, ancak, sorduklarının hem fazla bilgileri olmadığı, hem de kendi dinine çekmek için bir çaba sarfetmediklerinden bahsetmiş ve sonuç alamamıştır.
İslam'a yönelmesiyle müslüman ahalinin sıcak karşılaması ve bilgileri ilk elden (imamdan) öğrenmesi, islama yakınlaşmasını sağlamış olabilir, islamı seçmesinde sunumun önemi ve misafirprverlik büyük önem kazanmış bence. Ayrıca, işaret (muzice) beklerken buna gerek olmadığını kısa zamanda anlaması, bizim müslümanların ise neden yıllar boyunca mucize aramaları gerektiğine en güzel örneklerden biri.
|
Objektif değerlendirmeleriniz için teşekkürler...
Videonun önceden verildiğini bilmiyordum. İlgili bir kelime verip forumda arama yaptım, sonuç vermeyince yoktur düşüncesiyle ekledim.
sinner´isimli üyeden Alıntı
İyi ozaman biz de tez zamanda, ateist olma hikayemizi anlatan bir video hazırlayalım 
|
Kusura bakma ama sinner, ateist olma hikayeleriniz imana erme hikayeleri kadar ilginç ve etkili olamaz. Ancak ''duvar ve duvara rastgele sürülen boya'' misali olur

Ama dinleyin bir hristiyan olma, yahudi olma ya da müslüman olma hikayesini, hepsinde olmasa da çoğunda bir olağanüstülük, bir ilginçilk ve etkileyicilik görürsünüz. Çünkü hepsi de ısrarla aramış ve aradıklarını bulmuşlardır.
Siz se kaybetmek için elinizden gelen gayreti göstermiş ve kaybetmişsiniz. Birşeyi kaybetmenin ne gibi bir ilginçliği olabilir ki?
''Arayın bulacaksınız, kapıyı çalın, açılacak...'' (hz. İsa)