Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-04-2009, 11:11
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

qw19´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Açlık grevi, kendini yakma çaresizlik eylemleridir.

Moroles aynı zamanda halka çaresiz olduğunu da ifade etmektedir, Gorki, Kemalettin Tuğcu edebiyatı. Devlet başkanı kim?
Kafasi o kadarina calisiyor.
Alt 17-04-2009, 21:14
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

açlık grevi çok onurlu bir duruştur çaresizlik değildir vede bu bi çare olmuştur çok açık şekilde....
ayrıca sevgili cigi moralesin kafasının nelere çalıştığını yakından izlemeni tavsiye ederim.. atmakla tutmak arasındaki farkı ve bağı anlamanız açısından...

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 19-04-2009, 00:47
Yasaklandı

kızılordu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
açlık grevi çok onurlu bir duruştur çaresizlik değildir vede bu bi çare olmuştur çok açık şekilde....
Sevgili kizilordu;

Senin bu düsüncene katilmiyorum. Aclik grevi, bir siyasi parti ve ülkenin baskanina asla yakismaz.

Bu adamin her tarafi baskan olsa ne olur, olmasa ne olur. Yüz tane Morales'i yan yana getir, hepsini birlestir; gene hava gazi.

Sevgiler.
Alt 19-04-2009, 05:30
mücerred mücerred isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

cigi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili kizilordu;

Senin bu düsüncene katilmiyorum. Aclik grevi, bir siyasi parti ve ülkenin baskanina asla yakismaz.

Bu adamin her tarafi baskan olsa ne olur, olmasa ne olur. Yüz tane Morales'i yan yana getir, hepsini birlestir; gene hava gazi.

Sevgiler.
Mohandas Karamcan Gandi
Hindistan ve Hindistan Bagimsizlik Hareketinin siyasi ve ruhani lideri
Kötülüge karsi aktif ama siddet unsuru icermeyen direnisi ile ilgili olan Satyagraha felsefesinin öncüsüdür.Bu felsefe Hindistani bagimsizligina kavusturmus ve dünya üzerinde vatandaslik haklari ve özgürlük savunucularina ilham kaynagi olmustur.
ona Mahatma (yüce ruh)adi verilmistir.O Mahatma Gandi dir.O insanligin onur abidelerindendir.
Hindularla Müslümanlar arasinda baslayacak bogazlasmaya ölüm orucuyla durdugu karsi koyus hafizalardan hic silinmeyecek kadar güclüdür.

"Ugruna ölecegim cok dava var,ama ugruna öldürecegim hicbir dava yok"
Alt 19-04-2009, 11:05
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

MEVLÜT1´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Uğruna ölmek değil uğruna savaşmak onurludur, savaşta yaşamınızı risk edersiniz, elbetteki kendi yaşamınızı korumamak da cinayettir, bunu hümanizme bağlayamıyorum, olsa olsa bıkkınlık ve intihar eğilimine endekslemek daha mantıklı.

Kimi suikastler, cinayetler daha fazla yaşam kurtaracaksa neden olmasın ki.

Hitler'in öldürülmesi Yahudi soykırımını engelleyecek olsa idi bunu yapmak gene insanlık görevidir, ha keza o soykırımı yapanların öldürülmesi de gene insanlık görevidir.
Alt 19-04-2009, 12:12
mücerred mücerred isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sn.qw 19,
tirnak icindeki sözün Mahatma Gandi ye ait oldugunu isaret edersem,belki yorumunuzu degistirirsiniz.
saygilarimla
Alt 19-04-2009, 12:22
Yasaklandı

MEVLÜT1´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sonra ne oldu?
Bagimsizliklarini kazanabildiler mi?
Commonwealth ne demektir?

Mandela'yi da göklere cikarsaniza.... Adam 30 sene hapishanede kuru ekmek fasulyeye talim ettikten sonra ülkesinin baskani oldu.

Bu zimpiriklari öve öve bir hal olur millet. Fakat söz Mustafa Kemal'e gelince herkesin elinde bir avuc camur.

Millet kendi yiyecegi yemegini yapmaktan aciz fakat lafa geldimi herkes birinci sinif ahci. Moralesi birak. Mandela Mustafa Kemal'in postal temizleyici olamaz.
Alt 19-04-2009, 12:42
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

cigi ne yapmaya çalışıyorsun anlamakta zorlanıyorum. Şimdi ne alakası var Mustafa Kemal ile. Konuyu anlayıp anlamadıgından emin degilim. Ne konuşuldgundan da haberin oldugunu pek sanmıyorum.

Ayrıca bu başlıga şimdiye kadar yazanlarınki ile kendi uslup ve yazım seviyeni bir karşılaştır. Senin gibi ifade eden var mı.

Bir düşünceniz fikriniz ve degerlendirmeniz varsa dile getiriseniz bizlere de faydası olur. Ama postal temizleyici, zımpırık, hava gazı gibi kahvehane agızlarının bizleri bir yere götürmeyecegini düşünüyorum.

Sosyalist ve komünistlere düşman olabilirsiniz, içinizde ezilen halkların kurtuluş mücadelerine karşı dinmeyen bir kin ve nefret barındırabilirsiniz, insanların düşüncelerini ifade etmelerine karşı dayanılmaz bir öfke de duyabilirsiniz, ama bunları da dile getirmenin seviye ve uslubu vardır.

Başlıgın konusu Morales ve lütfen orada kalalım.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 19-04-2009, 13:17
Yasaklandı

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
cigi ne yapmaya çalışıyorsun anlamakta zorlanıyorum. Şimdi ne alakası var Mustafa Kemal ile. Konuyu anlayıp anlamadıgından emin degilim. Ne konuşuldgundan da haberin oldugunu pek sanmıyorum.

Ayrıca bu başlıga şimdiye kadar yazanlarınki ile kendi uslup ve yazım seviyeni bir karşılaştır. Senin gibi ifade eden var mı.

Bir düşünceniz fikriniz ve degerlendirmeniz varsa dile getiriseniz bizlere de faydası olur. Ama postal temizleyici, zımpırık, hava gazı gibi kahvehane agızlarının bizleri bir yere götürmeyecegini düşünüyorum.

Sosyalist ve komünistlere düşman olabilirsiniz, içinizde ezilen halkların kurtuluş mücadelerine karşı dinmeyen bir kin ve nefret barındırabilirsiniz, insanların düşüncelerini ifade etmelerine karşı dayanılmaz bir öfke de duyabilirsiniz, ama bunları da dile getirmenin seviye ve uslubu vardır.

Başlıgın konusu Morales ve lütfen orada kalalım.

saygılarımla
Hep sen saniyorsun, her seyi sen biliyorsun dilaver.
Devamli senin istedigin sekilde olmasini istiyorsun. Sen nerede yasiyorsun?
Kristal bir odanin icerisin de mi?

Aman birisi sosyalsit veya komunist olmasin. Capi nedir, karizmasi varmidir, vizyon sahibimidir; hic bir önemi yok.

Adam ben komunistim desin yeterki. Birde aclik, sefalet edebiyati ile birlestirildimi tamam. Sen ve senin gibi düsünenlerin gözlerinde süpermen yaratilarak basliyorsunuz allayip, pullamaya.

Benim hic kimseye bir düsmanligim yoktur. Bak bu konuda bile olabilirsiniz diyorsun. Kacinci yüz yilda yasiyorsun sen dilaver?
Aclik grevi yapan devlet baskanindan ne olur?

Eger ben övgü ile yalan dolan yazilar yazsam, gözlerinin ici parlayacak. Fakat benim yazimi okuyunca gözlerin cakmak, cakmak olmustur diye düsünüyorum. Aninda görüntü, hic sasmiyorsun...

Ben köprü alti cocuguyum dilaver. Niye benim ifade hakkima zirt pirt ikide bir müdahelede bulunuyorsun? Sen mi demokrasi, sosyalizim ve komunizmden dem vuruyorsun?

Simdi seni hangi .......izm ile özlestirmemiz gerekiyor?

NOT: Senin blogda olan yazinin birisine video gösterimi yapacagim. Komunist oldugun icin senden izin almiyorum. Karistirmiyorum yapacagim ise seni. De hedi get gomunist.
Alt 19-04-2009, 13:26
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

cigi

Cevabi yazında bile hala kişilerle ugraşıyorsun. Meseleyi hiç benim demedigim noktalara getiriyorsun ve her başlıkta yaptıgın gibi bu başlıgın da içini boşaltıyor ve anlamsız kişisel polemiklere çekiyorsun.

İfade hakkı demek millete amiyane olarak saldırmak, onları küçümsemek ve aşagılamak degildir. Bu konuda sana tek ben tepki vermiyorum. Dikkat edersen pek çok başlıkta pek çok kişi ile aynı tarz üzerine polemikler sürdürdün. Ama sana göre tek sen haklısın.

Morales'ten bahsettin ve anlamsız bir şekilde Mustafa Kemai ile karşılaştırdın. Halbuki Morales benzetmesine gelen Gandhi cevabını ve örnegini degerlendirmen gerekirdi. Üstelik de iletilerinin içlerini manasız ve gereksiz kahvehane jargonu ile doldurdun. Bunların yazdıklarını güçlendirdigini sanmıyorum.

Ben komünistim, bunu da hiç saklamadım. Bu benim yaşam tarz ve görüşümdür. Ama bunca zamandır site sakinlerinin hepsi bilir ki, her türden düşüncenin amiyane olmadan dile getirilmesine hep taraf oldum. Şu yazdıgım anlamsız polemik ve uyarı yazıları bile beni son derece sıkıyor ve başlıgın içini boşaltıyor.

İddialarını verilecek daha ayrıntılı yanıtlar başlıgı hepten mecrasından saptıracagı için bunlara gerek duymuyorum. Bunca zamandır beni tanıyan tanıdı artık.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com

Önerilen Siteler