Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-04-2009, 11:44
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

allah gerçekten ilginç bi kişilik yaw
bu dilediğine dilediğini yaptırması
doğru yola sokması ya da saptırması
yok efendim kalplerimizi mühürleyip gözümüze perde filan indirmesi olayı
hatta cehennemi bizler için yaratmış olması filan
allah galiba bizim gibi biri diye düşünüyor insan ister istemez
verdiği tüm tepkiler çok insani ya o bakımdan
bu durumdada korkutuculuğu filan kalmıyo tabii

"Varsan,çarp!!!"
Alt 22-04-2009, 17:30
kaancan
Üye Değil

Nahl 93(Diyanet çevirisi) ;

Allah dileseydi hepinizi bir tek ümmet kılardı(muhammed ümmeti); fakat O, dilediğini saptırır(iseviler ve museviler gibi), dilediğini de doğru yola iletir(muhammediler gibi). Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız(isevilikten ve musevilikten vaz geçmesseniz bunun hesabını vereceksiniz).

allah daha nasıl açık ayet göndersin size anlamış değilim?

tevbe31.
(Yahudiler) Allah'ı bırakıp bilginlerini (hahamlarını); (hıristiyanlar) da rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih'i (İsa'yı) rabler edindiler. Halbuki onlara ancak tek ilaha kulluk etmeleri emrolundu. O'ndan başka tanrı yoktur. O, bunların ortak koştukları şeylerden uzaktır.
(musevi ve isevilere gönderdiğimiz dinler bu denli tahrif edilmiştir)

tevbe34.
Ey iman edenler! (Biliniz ki), hahamlardan ve rahiplerden birçoğu insanların mallarını haksız yollardan yerler ve (insanları) Allah yolundan engellerler. Altın ve gümüşü yığıp da onları Allah yolunda harcamayanlar yok mu, işte onlara elem verici bir azabı müjdele
(hahamlar ve rahipler artık işi paraya dökmüş dinlerinden para kazanmaya kadar götürmüşlerdir)

sevgili white kısacası kuran onlar insan yazması ben tanrı yazmasıyım diyor...
ister inan ister inanma ama bu açık bir meydan okumadır...aslında kavram olarak mantıksal bir yaklaşım neden kızıyorsunuz anlamış değilim?(ben olsam tanrı kelamı olduğunu idda eden başka bir kitapta da iyi veya kötü bizden bahsedilmesinden memnun kalırdım)
sevgiler...
Alt 24-04-2009, 00:30
Absürdist Absürdist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Absürdist - MSN üzeri Mesaj gönder

sayın whiteface,

belirttiğiniz ayete diyecek bir şey yok.. hep aklı veren o, hep dilediğini veren o, hep sorgulayan o, ama cezayı gören biz ne hikmetse...kuran zaten çelişki dolu

bahsettiğine göre annenler islamın zorbalıklarından bahsetmişler. Ama kilisenin zorbalıklarından da bahsettiler mi.. kitaplara sansür uyguladıklarından , galileo' yu kopernik'i yargılayarak aydınlanmanın önünü kestiklerinden fln. bahsetmediler ise eğer bilim ve gelecek dergisinin şubat ayı (60.) sayısını edinip okumanı dilerim. kilisenin 400 yıllık yasak kitaplar listesi var. bilimin, düşüncenin ,insanlığın yasaklandığı liste.

bence sen hristiyan olmadan önceki haline geri dön.. dinlerden bağımsız ol.. "özgür ol"..

Tanrı mı bizi yarattı biz mi onu yarattık? Köle olmaz isek Tanrı da olmaz..
Alt 24-04-2009, 20:48
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Başarı Ödülü 

Absürdist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın whiteface,

belirttiğiniz ayete diyecek bir şey yok.. hep aklı veren o, hep dilediğini veren o, hep sorgulayan o, ama cezayı gören biz ne hikmetse...kuran zaten çelişki dolu

bahsettiğine göre annenler islamın zorbalıklarından bahsetmişler. Ama kilisenin zorbalıklarından da bahsettiler mi.. kitaplara sansür uyguladıklarından , galileo' yu kopernik'i yargılayarak aydınlanmanın önünü kestiklerinden fln. bahsetmediler ise eğer bilim ve gelecek dergisinin şubat ayı (60.) sayısını edinip okumanı dilerim. kilisenin 400 yıllık yasak kitaplar listesi var. bilimin, düşüncenin ,insanlığın yasaklandığı liste.

bence sen hristiyan olmadan önceki haline geri dön.. dinlerden bağımsız ol.. "özgür ol"..
birde ortaçağda kurulan engizisyon mahkemeleri ve yakılan insanlar faktörü var bunları da unutmamak lazım....

"Varsan,çarp!!!"
Alt 26-05-2009, 19:23
emre025 emre025 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart slm

Whiteface´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Nahl 93(Diyanet çevirisi) ;

Allah dileseydi hepinizi bir tek ümmet kılardı; fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız.

_______

Şimdi ayete baktığımızda, Allah istediği herhangi bir insanı doğru yoldan saptırabileceğinden bahsediyor.

Hemen sonraki cümlede ise, ''Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız'' diyor.

Bu nasıl bir mantıkdır? bu nasıl bir çelişkidir?

sırf Allah canı istedi diye yoldan saptırdığı bir insan bunun cezasını cehennem azabı ile ödüyor. Allah kendi yaptığı şeyin cezasını damı insana çektiriyor?

o zaman insan demezmi ''sen istedin diye yoldan saptım, şimdi niye işkencesini ben çekiyorum'' diye.

Sevgili arkadasim

Ayet senin anladiginn gibi degil ALLAH in dilemesi dilek tutmasi gibi degil

ALLAH in dilemesi demek müdahale etmemesi yada etmesidir

Örnek : ALLAH dilemeseydi bir yaprak bile yerinden kipirdamazdi

Tam türkcesini söyle acikliyabiliriz ALLAH müdahale etseydi yaparak yerinden kipirdamazdi

Sence Hz.Muhammed zamanindaki insanlarin o kadar kafasi calismiyormu ayni ayetin sonunda yaptiklarinizdan sorumlu tutulacaksiniz diyor insanlar sormazmi Beni yoldan saptiran ALLAH ise benim sucum ne ?

Burdaki anlatilmak istenen olay su ALLAH diyorki ben isteseydim herkesi bana iman ettirirdim ancak kimse mudahale etmiyorum herkesi hur biraktim

Ya bu dileme meselesi : bir adam ALLAH a küfür ediyor simdi

Simdi sorarim size ALLAH bu adamin küfür etmesini dilemeyseydi ( müdahale etseydi ) ada küfür edebilirmiydi

Insan hür iradesiyle kötü veya iyilik yapmaya yeltenir ama ALLAH dilemese her ikisinide yapmaz di

Lafi uzatmaya gerek yok ALLAH in dilemesi su insan her ne yaparsa yapsin kendi istegiyle karar veriyor
ALLAH ise kötü veya iyi isi yapmasina müsade ediyor

Umarim bir yanlis anlasilmayi düzeltebilmisimdir...

bu yazdiklarimin yanlis oldugunu düsünen bir arkadasim varsa bana yazarsa sevinirim yeni fikirler paylasmak adina

Saygilarimla.............
Alt 26-05-2009, 20:51
Çellist Çellist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sayın Emre025

Kur'an apaçık bir şekilde işlenilen bütün günahların müsebbibi olarak Allah'ı adres gösteriyor. Birçok ayette "Ben kör ettim" "Ben saptırdım" gibisinden enteresan böbürlenmeler vardır.

Peki Muhammed neden böyle bir Allah imajı çizmiştir? Açıklaması kolay: Sefalete ve zorluklara sürüklenen takipçilerinin "Allah neden bizi bu zorluklardan çıkarmıyor? Allah neden bu adamları kendi yoluna getirmiyor da bizlerle savaştırıyor?" gibi sızlanmalarına kendince bir izah getirebilmek için. Allah'a istediğini yapabilen şımarık düşüncesiz zalim ve mantıktan uzak bir imaj verilmekte ve Muhammed'in kültüne gelecek zararlar azaltılmaktadır. Herkesi yoldan çıkaran Allah imajı ise sadece Muhammed'in o zamanki takipçilerini uyutmak için oluşturulmuşken bu günlerde de etkinliğini koruması ve inananlarca çok akla yatkınmış gibi kabul edilmek zorunda olması ilginç ve bir o kadar düşündürücüdür. Günümüz insanı ile 7. yy Bedevisi arasında fizyolojik bir farklılaşmanın olmadığının kanıtıdır.
Alt 26-05-2009, 22:01
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bir dindarın başka bir dini anlamsız bulmasını anlamsız ve ironik bulurum.
  • Beni sevenleri ben de severim, Gayretle arayan beni bulur.(Suleymanin Ozdeyisleri 8:17)
  • O zaman beni çağıracaksınız, Ama yanıtlamayacağım. Var gücünüzle arayacaksınız beni, Ama bulamayacaksınız.(Suleymanin Ozdeyisleri 1:28)

Sizin tanrınızda dilediğine bulunup dilediğine bulunmuyor. Doğru din diye bir şey yoktur arkadaşım.
Alt 26-05-2009, 22:07
milomanara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
milomanara milomanara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ha bir de:
  • Size doğrusunu söyleyeyim, insanların işlediği her günah, ettiği her küfür bağışlanacak, ama Kutsal Ruh'a küfreden asla bağışlanmayacak. Bunu yapan, asla silinmeyecek bir günah işlemiş olur.(Markos 3:28)
  • Dolayısıyla kardeşler, şunu bilin ki, günahların bu Kişi aracılığıyla bağışlanacağı size duyurulmuş bulunuyor. Şöyle ki, iman eden herkes, Musa'nın Yasası'yla aklanamadığınız her suçtan O'nun aracılığıyla aklanır.(Elcilerin Isleri 13:38)
Alt 26-05-2009, 22:14
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

emre demiş:
Simdi sorarim size ALLAH bu adamin küfür etmesini dilemeyseydi ( müdahale etseydi ) ada küfür edebilirmiydi
Sayın emre, çarpıta çarpıta tanınmaz hale getirdiniz kur'an'ı.
Sizin (ya da o yorum hangi ulemanıza aitse onun) mantığıyla ayet ne hale geliyor bir bakın:

Allah dileseydi (müdahale etmeseydi) hepinizi bir tek ümmet kılardı; fakat O, dilediğini (müdahale etmediğini) saptırır, dilediğini (müdahale etmediğini) de doğru yola iletir. Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız.

Müdahale etmeseydi bizi bir tek ümmet yapacakmış ama, müdahale etmiş, yapamamış.
Var mı böyle insan aklını iğfal eden bir mantık yahu?

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 27-05-2009, 12:34
emre025 emre025 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Slm

Sayın emre, çarpıta çarpıta tanınmaz hale getirdiniz kur'an'ı.
Sizin (ya da o yorum hangi ulemanıza aitse onun) mantığıyla ayet ne hale geliyor bir bakın:

Allah dileseydi (müdahale etmeseydi) hepinizi bir tek ümmet kılardı; fakat O, dilediğini (müdahale etmediğini) saptırır, dilediğini (müdahale etmediğini) de doğru yola iletir. Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız.

Müdahale etmeseydi bizi bir tek ümmet yapacakmış ama, müdahale etmiş, yapamamış.
Var mı böyle insan aklını iğfal eden bir mantık yahu?[/quote]

Peki arkadasim ayni madem ki benim dedigim anlama gelmiyor ayni ayetin sonunda süphesiz yaptiklarinizdan sorumlu tutulacaksiniz neden diyor ?

O zaman ben sana tekrar senin anliyacagin dilde yazayim ayetin ne anlama geldigini bir kez daha

Allah isteseydi müdahle etseydi herkes iman ederdi fakat müdahale etmedigi icin kimisi sapiyor ( sapmasina müdahale etmiyor , müsade ediyor ) kimiside dogru yola giriyor . ALLAH in müdahale etmedigi icinde yaptiklarimizdan sorumlu tutulacagiz.

Dahada acalim istersen

Sapmak ne demek inkar etmek inkarci olmak

ALLAH diledigini inkar ettirir

Burdaki diledigini izin vermesi müsade vermesi müdahale etmemesi

Farz etki adam ALLAH a küfür ediyor mesala müslümanin biride soruyorki ya ALLAH niye neden veya nasil izin veriyor bu adamin kendisine küfür etmesine neden o adami yok etmiyor aninda azap etmiyor carpmiyor vs....

Sen düsün Almanyaya gelmek istiyorsun Türkiyeden
sen istiyorsunda senin istemenle bitmiyor olay Almanyanin da senin gelmene veya gümrükten gecmene izin vermesi müsade etmesi gerekir.

Ayni durum burdada söz konusu sen ALLAH i inkar etmek sapmak istiyon ama ALLAH izin vermese istemese dilemese edemesin . ALLAH isterse dilerse izin verirse müsade ederse müdahale etmesse inkar edebilirsin yada sapabilirsin ?

Yani iman etmektede ayni durum söz konusu sen iyi bir insan olmak istiyorsun peki ALLAH istemese izin vermez ise müdahale ederse nasil olacan olamasinki ?

Acikcasi burda ALLAH sunu demek istiyor Ben dilemeseydim hic biriniz ne bana küfür edebilirdiniz nede iman edebilirdiniz.

Bir baba cocugunu okula yolluyor degil mi aslinda okula giden yada gitmek iseyen cocugun kendisi simdi düsünelim ADAM COCUGUNU OKULA YOLLUYOR adamin cocugunu okula yollamasi ne demek ? her gün cocugu kutuya paketleyip postaylami yolluyor cocugun okula gitmesine izin veriyor müdahale etmiyor müsade ediyor engel olmuyor

eeeeee ne olmus oluyor adam cocugunu okula yollamis oluyor

Cocuk okula gitmek istemedigi halde baba cocugu zorla okula göndermis olsa baba müdahale ettigi icin cocuk zorla okula gitmis olur baba cocugunun okula gitmemesine müsade etse müdahale etmese baba cocugunu okula yollamiyor olcakti oysa okula gitmek istemeyen cocugun kendisi babasi ssadece karismiyor

Sirf daha da anliyasin diye yine bir örnek verecem usanmadan

Aysenin babasi onun discoya gitmesine karismiyor bir sey demiyor ve aysenin arkadaslarida aksam icin parti planliyor ve kendi aralarinda soruyorlar ayseyide cagiralimmi diger arkadasi bilmiyom ki babasi gönderirmiki diyor öbür arkadasi aysenin babasi bir sey demez ayseyi discoya gönderir

Simdi sevgili arkadasim sorarim sana bu verdigim örnekte ayseyi discoya gönderen babasi

Ayse babasi istedigi icinmi discoya gidiyor ?

Ayse discoya gitmek istedigi icin babasi müsade veriyor ?

Sonuc itibari ile babasi müdahale etmedigi icin ayseyi discoya göndermis oluyor

bunca örnekten sonra daha anlatamadiysam aglamak istiyom derim

Saygilarimla......

Konu emre025 tarafından (27-05-2009 Saat 12:40 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler