05-07-2009, 06:22
|
|
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Evrensel gerçekten uçmuş.Chat'te birkaç kere sohbet ettiğim ve yazılarını takip ettiğim birinden böyle ucuz ithamlara inanmasını,ispat istenince de "benim dusunce tarzim, ispat degil; curutmedir" gibi bir söz söylemesini hiç beklemezdim.
Acaba cumhurbaşkanlığı teklif ettiği kişi Fevzi Çakmak olabilir mi?
Ayrıca Atatürk'ün sabetaycılığı konusuna gelecek olursak; Selanik'te büyük bir (hatta 20.yy'ın başına kadar dünyadaki en büyük) yahudi nüfusunun olduğu da bir gerçektir. Masonların dünya üzerindeki etkileri de herkesin bildiği gibi özellikle son dönemlerde sıkça işlenen bir konudur. Fakat soyu sopu belli, (bazı kesimlerin yarattığı ve muhtemelen gelecekte de yaratacağı uyduruk belgeler dışında) Atatürk'ün masonlarla veya sabetaycılarla hiçbir ilgisi bulunamamıştır. İşkembeden sallayarak ve Atatürk'e her türlü yakıştırmayı yapanlara inanmak adeta bir moda halini aldı.
"Ataturk, kisisel olarak kendinde belli bir guc hissetince; tarihteki her lider gibi; Kendi basina hareket ederek, mason localarini kapatmis ve bu onun sonu olmustur.
Ataturk, masonlar konusundaki girisimi haric; hic bir zaman, kendi dusunce ve davranislarini uygulamamistir. Sadece olunmasi gereken ozellikleri, olabilmeyi cok iyi basarmistir."
Bu yazılarınız da yine çok büyük bir iddiadır. Acaba bunun ispatını sorarsam ne cevap vereceksiniz?
"Ataturk'un Selanik'li oldugu ve 1924 teki; nufus degisiminde de; Turkiye'ye Selanikten; Sebatayci kesimin geldigi ve buna karsi da; Turkiye'den bir grubun Yunanistan'a gectigi bir gercek."
Bunların Atatürk'le ne gibi bir ilişkisi olabilir?
Son olarak da 188 nolu mesajınızda
"Site yazarlari olarak ve ATATURKSEL yanasmamayi, yada tarafin gozuyle bakmamayi basarabilecek bir yazarimiz var mi? Varsa; lutfen; bu yazilanlara, bir acilim, katki, bilgi ekleme ve icerik getirsin."
yazınızın ardından 191 nolu mesajınızda mesajımda alıntıladığım kısımları yazmanız,daha sonra da 199 nolu mesajınızda
"Teorilerin ise; komplo mu, komple mi oldugu da; yine bakis acisina baglidir. Butun bunlarin yaninda; Ataturk'un TC icin yaptiklari ve bugunku TC nin bugunlere de, nasil geldigi ortada ve gercektir." diye yazmanız kendi içinizdeki tutarsızlığı gösteriyor.yine son alıntımda her bakış açısının gerçeği yansıtmayacağını bildirmek isterim.Eğer kanıtlar yoksa bakış açıları komplo teorisinden öteye gidemez.
Eğer Atatürk'ün sabetaycı ve mason olduğuna inanıyorsanız ben de keşke bütün sabetaycı ve masonlar Atatürk gibi olsa derim.
Konu al bundy tarafından (05-07-2009 Saat 06:58 ) değiştirilmiştir.
|

05-07-2009, 13:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sargon´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Milomanara,
Atatürk ve yeni Türkiye devletinin kurulmasina da bilimsel bakmak gerekiyor. Bunda akil almayacak birsey yok. Olayi kutsal hale getirmeden incelersek gayet acik sekilde gelisen bir sürecin devam ettigini görüyoruz. Atatürk'den önce de cumhuriyet talepleri cokca gündeme gelmis, laiklik gibi konular hic yeni degil, saltanat ve halifeligi kaldirma düsüncesi de var. Atatürk bilinmeyen seyleri kesfetmis, kimsenin aklina gelmeyen birsey yapmis degil, burda bir inanilmazlik yok. Yaptigi sey bu niyetleri hayata gecirmesi ve bu konularda oldukca da tavizsiz olmasi. Bunlar ayri tartismalar. Benim üstünde durmak istedigim Cumhuriyet, Laiklik, Saltanatin ve Hilafetin kaldirilmasi gibi konularin gökten birden bire inmemis oldugu.
|
Sevgili sargon,
Mustafa Kemal'in bir filozof ya da felsefi bir kavramın fikir babası olduğunu iddia edebilecek biri olduğunu sanmıyorum. Zaten değildir. Kemalizm de felsefi bir akım değil, Mustafa Kemal'i destekleyenler anlamında kullanılmış, savaştan sonra altı doldurulmuştur.
Laikliği Mustafa Kemal'in bulduğu bir fikir sanan var mıdır bilmiyorum.
Uygulamaya gelince, Mustafa Kemal, demokrasiden başka bir çok alternatife yönelebilirdi. Rusya gibi sosyalist totaliter bir rejim ya da başka totaliter bir yapı. Demokratik başka bir yöntem bile kullansaydı, örneğin padişahı sepetlemeseydi, meşruti bir rejim getirseydi yine sosyal yapı elverdiği üzere totaliterleşmeye çok açık olacaktı.
Benim aklım almıyor dediğim, Samsun'a çıkışın bir birini izleyen inanılmaz tesadüflerle gerçekleşmesi(mutlaka süreç Mustafa Kemal tarafından çok iyi yönetilmiştir) ve savaşın sonunda kararlılıkla benimsenen rejim.
Çok açık ortadadır ki, siyasi hayatına görece eş zamanlı başlayan S.S.C.B., Afganistan, vs.. bu işi becerememiştir. 80 yıl gibi devletler ölçeğinde çok kısa bir sürede dünyanın 17. ekonomisi olarak stabil bir şekilde hayatımızı sürdüyoruz.
Ben onun iyilerini - kötülerini kendi mantığımca tarttığımda, iyilerinin çok daha ağır bastığını düşünüyorum. Bir keresinde, Yunan ordusunu kandırmayı başardığı bir hamle sonrasına çok güldüğüm "şimdi ananı ...m Trikupis" lafını dediği söylenir, heyecanlandığı, kızdığı, üzüldüğü belli olan lider bir adamdır Mustafa Kemal.
Ben o olmadan şu anda daha iyi şartlarda yaşıyor olabileceğime inanmıyorum. Yanlışlarıyla beraber, içten bir samimiyetle seviyorum bu adamı.
|

05-07-2009, 18:37
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger sargon;
Hep ayni yerde tikaniyoruz. Ben bir seyi ispata calismiyorum. Sadece bir seyi ortaya koyarken; her turlu olanagin goze alinmasi gerektigini soyluyorum, hepsi bukadar. Eger herkes, bu olanaklar icinden sadece kendine uygun olani alirsa ve o temelde yanasirsa; iste bu notr algi ve disaridan bakis acisi olmaz. Istersen, senin bildigin verilerden basliyalim, birak benim verdiklerimi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

05-07-2009, 18:40
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger al bundy;
Bunlar ne benim iddialarim, ne de savunduklarim. Sadece her belge, video, anlatim gibi; var edilmis olgular.
Peki senin iddialarin nedir? Sana sunulan tarih mi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

05-07-2009, 19:17
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger sargon;
Istersen kisim kisim gidelim. Benim onemsedigim en onemli tarihi kisim; ki seninki farkli olabilir. 1. Dunya Savasi. Osmanli, daha henuz Balkan sorununu cozememisken, neden bu savasa girdi? Osmanli'yi bu savasa sokanlarin amaci neydi? Osmanli bu savasa girmekle neyi hedefliyordu?
Bunu soyle bir ornekle destekliyebiliriz. Bugun Turkiye Iran ile savasa girse; bunu kimler ve neden onerir? Bu savastan Turkiye'nin bekledigi ne olur? Bu savasi onerenlerin, nasil bir amaci vardir?
Simdi bu temelde bak ve bana Osmanlinin 1. Dunya Savasi'na neden girdigini ve kimlerin osmanliyi bu savasa soktugunu ve amaclarinin ne oldugunu anlat. Turkiye iran savasi varsayimini da; goz onunde bulundurarak.
Burada bir ortak nokta bulursak; hem tarihte 1914'ten geriye, hem de 1914'ten ileriye gidebiliriz.
Yani balkan savaslarina, ve ta Karlofca'ya kadar. Ileri de; TC ve Kurtulus savasina ve sonrasina kadar.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

06-07-2009, 17:42
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili evrensel-insan,
Benim Atatürk'ün masonluğu konusunda bir iddiam yok,aksine sizin iddianıza kanıt istiyorum. Atatürk'ün mason olmadığına dair bir kanıt göstermem herhalde saçma olacaktır. Ayrıca bir önceki mesajımda sizin mesajlarınızdaki tutarsızlığı gösterdim.
Yine "Bunlar ne benim iddialarim, ne de savunduklarim. Sadece her belge, video, anlatim gibi; var edilmis olgular." yazınızda olduğu gibi bahsettiğiniz bir olaydan daha önce Atatürk'ün masonluğu kesin bir şekilde iddia etmeniz ve kanıt olarak da Sargon'a internetten araştırın demeniz tutarsızlıklarınızdan biri daha.
Benim bu konularla ilgili tek iddiam Atatürk'ün soyu bellidir dememdir.Onun için de bakınız ;
http://www.haberturk.com/HTYazi.aspx?ID=1516
http://www.atsizcilar.com/forum/74488-post10.html
Masonluk ve sabetaycılığa gelecek olursak, Atatürk'ün mason localarını kapatması Atatürk'e veya masonlara bir fayda sağlanmamıştır. Masonların Atatürk'e bunun için teşekkür ettiklerini zannetmiyorum. Kelime anlamı olarak da masonluk ve sabetaycılığa bakarsak ; masonlukta koşul ilahi dinlere inanmaktır, sabetaycılıkta ise önceden yahudi olup sonradan müslümanlığa dönmektir. Atatürk'ün soy ağacından da anlaşılacağı gibi dedesi hafız olan birinin dönme olmasına ihtimal yoktur. Yine aynı şekilde dinlerle bir ilgisi olmayan,sadece cumhuriyet öncesi halka islami öven açıklamarı olan birinin mason olmasına ihtimal yoktur. Olsa olsa farmason olur, onunla ilgili de belge yoktur.
|

06-07-2009, 18:12
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger al bundy;
Tarihe mal olmus kisilerin; tarihi gecmisi, bir mitolojidir. Herkes istedigini soyler, bu soylev; hem leyhte olur, hem de aleyhte. Sonucta da; bu tarihi mitolojiye bakis acisidir, her degerlendirecek olanin. Ustelik tarihte, subjektiftir ve yazanin bakis acisiyla yazilir. Oyuzden, ben sana link vermeyecegim. Ama Ataturk'un aleyhine bir iki soz yazarsan, linkleri kendin de bulursun. Ben ayrica, belirttiklerimi, bir savunu icine girmedigim icin de; sorun yoktur sanirim. Ben sadece, internette bulduklarimdan bahsettim, hepsi o kadar.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

06-07-2009, 18:28
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili evrensel-insan,
|
Tarihe mal olmus kisilerin; tarihi gecmisi, bir mitolojidir. Herkes istedigini soyler, bu soylev; hem leyhte olur, hem de aleyhte. Sonucta da; bu tarihi mitolojiye bakis acisidir, her degerlendirecek olanin. Ustelik tarihte, subjektiftir ve yazanin bakis acisiyla yazilir.
|
Dediğinizde haklısınız,fakat herkes tarafından kabul edilen ve gerçekliği olan belgeler ve olaylar vardır. Atatürk'ün yaptıkları da öznele göre değişse de gerçek olaylardır. Bu olaylardan çıkartılan yorumlar dediğniz gibi öznele göre yazılır.
Tarihte ve yaşamda iddialar ve gerçekler vardır.Eğer bu iddiaların gerçekliğini gösteremezseniz bunlar iddiadan öteye gidemez.
İddia: Atatürk masondu.
Gerçek: Şu ana kadar Atatürk'ün masonluğuyla ilgili hiçbir belge olmadığı,üstelik mason localarını bizzat kapattığı için bu iddia yalandır.
Bunun gibi birçok örnek verebiliriz.
|
Ben ayrica, belirttiklerimi, bir savunu icine girmedigim icin de; sorun yoktur sanirim. Ben sadece, internette bulduklarimdan bahsettim, hepsi o kadar.
|
Madem kişisel görüşlerinizin savunmasına girmiyorsunuz, o zaman başta 191 nolu mesajınızda olduğu gibi kesin ve iddiacı bir biçimde konuşmayın,ya da bunun sizin öznelliğinize ait olduğunu belirtin.
Son olarak da iddialarınıza dayanak olan belge veya linkleri çok merak ediyorum. Ondan daha önemlisi onların gerçekliğini daha çok merak ediyorum. Malum internette neyin gerçek neyin uydurma olup olmadığı pek belli olmuyor.
|

06-07-2009, 18:43
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger al bundy;
Cok merak ediyorsan, sana o.m. yoluyla, linki veririm. Iddialar, Turancilara ve dincilere ait. Ataturk'un elini ceketinin icine sokarak duran fotograflarini, masonik durus olarak degerlendiriyorlar. Ayni duruslari, Marx ve Napolyon ve Stalinden de ornek veriyorlar.
Ayrica bir de; Newyorkta, bir gazetede ciktigi soylenen ve Ataturk'un, yahudi donmesi oldugu itirafini iceren olarak lanse edilen, ingilizce haber var. Bu arada; 1924 yilinda; Selanikten, Anadoluya getirtilen 1 milyondan fazla, sebatayci oldugu soyleniyor. Turkiye'den de; buna karsilik 600 bin kisinin Yunanistan'a gittigi. Sebataycilik ile ilgili haber de bu linkte.
http://www.turandursun.com/forumlar/...127#post198127
Bir giris yapayim istersen. Bence; -e.i. mesaj 191
Bu yeteri kadar, oznel mi, sence?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Konu evrensel-insan tarafından (06-07-2009 Saat 18:49 ) değiştirilmiştir.
|

17-07-2009, 18:45
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger arkadaslar;
Ataturk'un Turrkiye ve dunya insanligi adina yapmis oldugu ilerici girisim; dinde uyguladigi reformizmdir. Bu reformizmin sistemlenmesi ve dusunce-davranisa tasinisi sonucu, din ve bilhassa muslumanlik ve islam dusuncesi sorgulanabilmis; hem ateizm ve dini sorgulayan diger izmler ulke butununde dogmus, hem de bu dogum, bu izmlerin istlerini yaratmistir.
Bence, Ataturk'un dindeki bu reformist yanasimi; kisiligin kimlik degerlerinden en onemli olan ikincisi, yani milli kimlik konusunda ise; tam bir diktator, tutucu ve zorlayici bir politika izlemistir. Turkiye'nin en azindan cagi yakalayabilmesi icin; bir milli reform yanasimi gereklidir. Bu yanasimda en azindan; Anadolunun gercekci yapisini, yani, milli cok sesliligini yansitacak ve zamanla dusunce ve davranisa tasinarak; hem kisisel hak ve ozgurluklere ve onlarin hukuk guvencesine acilacak, hem de gerceklere ters dusen, tek millilestirme dusunce ve davranisina bir sorgulama getirecektir. Boyle bir hareketin baslamasi, belki de ileride; ayni dinde oldugu gibi; bir milli ozgurlugu ve milliyetci cekismeyi onleyici bir yanasimi ve herkesin; kendi milli farkini ortaya koyabilmesine yol acacaktir.
Bu da belki, ilk defa Turkiye tarihi gelisiminde; tum bolucu ve ayirici milliyetci akimlarin ulke temelinde politika yurutemeyeceginin ve zamanla yok olacaginin baslangici olacaktir. Ayrica; Anadolunun o eski mozayiginin, tum Turkiye capinda saglanmasinin ve farkli milli kokene mensup kisilerin; birarada ve farklarinin esitligi temelinde bir butun olarak beraberce yasayabilmesini saglayacaktir.
Ne acidir ki; bu tarihsel bir geri donustur. Cunku osmanlilardan gelen bu milli mozaik butunlugu bir yerde yeniden saglanacaktir.
Iste Ataturk'un 80 kusur senede gozardi ettirdigi bu gercek; cagimiza uygun bir sekilde yeniden saglanacaktir.
Kisilerin kimliklerini ve degerlerini olusturan, milli konudaki bu yanasim; dinde yasanmis Turkiye halkina, milliyette de bunu yasatarak; evrensel-insansal birliktelige biraz daha yaklastiracaktir.
Iste, en azindan Ataturk ve ulke icin getirdikleri degerlendirilirken; milli konudaki tutuculugu ve teklestirme diktatorlugu, goz onune alinmalidir. Dinde getirdigi reformun da; ilericiligi goz onune alinmalidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|