11-02-2011, 19:39
|
|
|
vartor´isimli üyeden Alıntı
Hayir oyle olmadigini defalarca anlattim, anlattilar. Duzen diye birsey yok, buyuk balik kucuk baligi yutuyor, insan da bu kuraldan nasibini aliyor. Ne allah ne zeus, ne de thor fayda etmez insan acgozlulugune. Zaten bu karakterimiz sayesinde bu gunlkere varmisiz. Yetinseydik elimizdekiyle, magara devrini asamazdik,
Yukarida saydigin; zaman, yagmur, gunes gibi nedenlerden dolayi inaniyorsan cok yazik. Cunku bu saydiklarin da insan icadlari; En basiti, miladi ve hicri takvimlerden herhalde haberin var.
Yagmur Duasinin, collerde ise yaramiyacagini, tam aksine, ekvatoral ormanlarda da, duayla durduralimayacagini, herhalde ilk okulu okuduysan, kabul edersin.
Dunya 5 milyar yil once, bir ates kuresi oldugu, ancak milyarlarca sene sonra, sartlar uygun oldugunda, ilk tek hucreli canli olusabildigini umarim biliyorsun. Ancak. bunu takiben gecen 3 milyar sene sonra, insana dogru bir EVRIMLESME olabilmistir. Bugunku sartlar uygun oldugu icin, homo sapiens denilen insan cinsi son 150 bin yildir varligini surdurebilmis. Ondan onceki, ki kalinti ve izleri bugun gorulebiliyor, neanderthal insani da 200 bin yil yasayip yok olmus.
Dunyanin varolusu suresine, 5 miyar seneye, bir sene dersek, buna kiyasla insanin var olus zaman birkac saati gecmez. yani o kadar yeni bu insan denen canlinin var olusu dunya tarihine kiyasla...
Bizim neslimizin gelecek 100 bin senede var olup olmamasi, yine cevre uyumlugumuza bagli kalacaktir. Ancak sana acikca garanti ederim, bir yuzyil daha yasayamaz yarattigimiz allah fikri. Bilgi arttikca, allah batiyor. Onun icin hacilar hocalar bilime bu kadar karsi; ne de olsa, binlerce yildir suren somuru sona ererse, havadan, masaldan gecim kaynaklari da son bulacak.
Benim tavsiyem, inaniyorsan inan, ama bunu meslek edinme. masallarla avutma kendini ve karsindakileri....
|
Emin olabilirsiniz Sayın Vartor,İslam hergeçen gün kuvvetleniyor.Hayal kurmayalım gerçekleri görelim.Bilgi arttıkça İslam güçleniyor.
"Kainatın yaratıcısı zar oynamaz.Yarattığı hiçbirşey rastgele ve hesapsız değildir.Biz bu dünyanın denge ve ahengine hayranız;tabi kavrayabildiğimiz kadarıyla....Diyebilirim ki tabiatı araştıran herkes,birçeşit dini saygı sahibidir.Zira o, adeta ALLAH'ın keşfeden bir kaşiftir.Bu itibariyle derin bir imana sahip olmayan gerçek bir bilim adamı düşünemiyorum.Bu durum da şöyle ifade edilebilir dinsiz bir bilime inanmak imkansızdır.İlimsiz din kör,dinsiz ilim topaldır.
Einstein...
|

11-02-2011, 19:57
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Einestien, dunyada listelenen ateist, agnostik bilim adamlari arasinda; Yukarida yazdigin cumleler de tamamen musluman uydurmasi ve yalandir. Ingilizce biliyorsan google'dan bulabilirsin dogru cumleleri. Yoksa kendini kandirmaya devam edebilirisn. Gerci onun sozleri bile olsa, yahudi oldugunu unuttun galiba? hani musluman dusmani ilan ettiklerinizden.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

17-02-2011, 12:04
|
|
Üye
|
|
|
|
Özne´isimli üyeden Alıntı
Atlas'a Hitaben: Kendini deist sanan teistler için tespitleriniz çok doğru. Bende katılıyorum. Ayrıca ateistlerin Tanrı'nın yokluğunu kanıtlayın inanalım derken demek istediğim elbette ciddi değildi. Tıpkı bizim için korkak ateist denmesi gibi hafif alaycıydı. Hatta korkak ateist lafının yanında benim dediğim inanın çok hafif kalıyor  Yoksa sizinle o konuda hem fikiriz şüpheniz olmasın.
aydoe Hitaben: Bu mesajınızı kenara not alıyorum nedenide aslında buna south park dizisinde bu konu işlenmiş. size o diziyle cevap vereceğim. Kaçıncı bölümdü vs. hatırlamıyorum ancak sırf bunun için araştırıp sizinle paylaşıcağım. Bir konu açıp bunun hakkında yorumlar yapıp sohbet ederiz ayrıca.
Efendim benim Tanrı'ma gelince... Benim Tanrı'm bu dünyayla ilgilenmiyor. İlgileniyorsa bile işlere burnunu sokmuyor. Ne yiyip içeceğime karar vermiyor. Bütün düzeni kurmuş ve sahneden ayrılmış. Cennet/cehennem gibi ödüllendirmeye dayalı bir sistemide yok. Ton ton ve sevecenmi yada sarışın ve aptalmı bilemem. Ben bir deist olarak Tanrı'yı gözümde büyütmüyorum. Çünkü büyütürseniz aranızdaki mesafe açılır. Tıpkı dinlerdeki gibi. Deistlerde genelde mesafe yoktur. Evet benden zeki olabilir, güçlüdür vs.vs. ama sırf bana artislik olsun diye güç gösterisi yapacağını sanmıyorum. Belkide benim varlığım ona bir fayda sağlıyor. Onun için gerekli birşeyde olabilirim. Bir çok böyle tahminde bulunabilirim. ama tahminden öteye gidemez.
Kısaca bir deist için tek gerçek Tanrı gerisi insan yalanları.
|
Peki senin inandıgın tanrı bizi niçin bu dünya ya getirdi insan oğlu bizleri neden yarattı turan dursun adına kurulmuş forumda tatrtışşalım diemi acaba?
|

17-02-2011, 12:10
|
|
Üye
|
|
|
|
AerA´isimli üyeden Alıntı
Değerli melek ;
Bu yukarıda savınıza kedi-köpek bile inanmaz. Siz nasıl inandınız?
Daha gezegen sayısından haberi olmayan bir kitapdan ilginç mucize iddiaları. Tek mucize sizin bu yalanlara inanıyor olmanız olmasın?
Tüm yazdığınız mucize örneklerini teker teker inceleyip, çöpe attığımız çalışmamız olan MUCİZE YALANLARI sitemizi de ziyaret ediniz.
Esen Kalınız.
|
Allah cc alıp mucizeyi gözünün içine sokmaz güneşin doguşu bir mucizedir dünyadaki bütün deistler ve dinsizler toplansa güneşin doguşunu 1 sn bile geçiktiremez ve dünya kuruldugundan beri 1sn şaşırmadan devm ediyor bu olaylar bu bir mucizedir...
Sizin yalanlarınız çöpe atılalı 1400 kusur sene oldu...
|

12-03-2011, 21:19
|
 |
Üye
|
|
|
|
undergrant´isimli üyeden Alıntı
ALLLAHIN VARLIĞINA İNANMAYANLAR.........
BİR AYRAN ALIN ELİNİZE VE BİRDE TUZ SONRA TUZU ALIN VE AYRANIN İÇİNE ATIN VE KARIŞTIRIN NE OLACAK TUZ KAYBOLACAK SİZE SORUYORUM TUZ NERDE TABİKİ HERYERDE İŞTE ALLAHTA HERYERDEDİR
|
Beyler adam Işık dershanelerinde çok takılmış
"Din ve mantık kadar birbiriyle çelişen başka iki şey yoktur." Voltaire
|

23-03-2011, 02:15
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
vartor´isimli üyeden Alıntı
Einestien, dunyada listelenen ateist, agnostik bilim adamlari arasinda; Yukarida yazdigin cumleler de tamamen musluman uydurmasi ve yalandir. Ingilizce biliyorsan google'dan bulabilirsin dogru cumleleri. Yoksa kendini kandirmaya devam edebilirisn. Gerci onun sozleri bile olsa, yahudi oldugunu unuttun galiba? hani musluman dusmani ilan ettiklerinizden.
|
şimdi einestien yahudi mi, ateist mi, agnotik mi ben anlayamadım senin sözlerinden.
Ayrıca Melek adlı üye o sözün einestiene ait olduğuna delil getirsin, sende müslümanların uydurduğuna delil getir böyle kuru tartışma olmaz. Suçlamayla tartışmayı karıştırıyorsunuz
|

05-05-2011, 09:26
|
|
Üye
|
|
|
|
Einstein paylaşılamıyor galiba...Biz deistlere görede o deistti
Dinler Tanrıya atılmış İftiradır
|