dilaver´isimli üyeden Alıntı
Sayın Aydınus
Benim banlama tehdidim uslubu bozanlara idi ve de arkasındayım. Sizin bu yazınızla meseleye hangi düşünsel pratilk açılımı getirdiginizi de anlamış degilim.
Var mı bir fikriniz, tarihsel bir açılımınız buyrun koyun ortaya tartışalım, yararlanalım.
Ama bu başlıgın hamasi nutuklar yeri olmasına taraf degilim.
Bu başlık bir seneden eski bir başlıktır, ben DDKO yu yazınca güncellendi. Neden yazdım onu gerçekler bilinsin diye. Buyrun DDKO nun ABD emperyalizmi ile baglantısını kurun , örnek verin tartışalım.
Ben bildiklerimi paylaşmak amacındayım. Yanlış olanı eleştirin ama lütfen hiç bir arkadaşım hamasi nutuklarla burada olmasın. Buna ihtiyacımız yok, vatanı da bu şekilde kurtaramayız.
saygılarımla
|
Sayın Dilaver !
İnanın tüm yorumları , üstelik de büyük bir dikkatle okudum ve anlamaya çalıştım .
Elbetteki sizin gerçekten de emek sarfederek bizlerle paylaşmış olduğunuz yorumlarınızı da okudum ve hayli de yararlandım . Hatta o sayfalardan bazılarını favorilerim arasına aldım .
( Bakın ; inanın size yağ felan çekmiyorum . Böyle birşey yapmak ne karakterime uyar ne de düşüncelerime . )
Hamasi nutuk demişsiniz ...
Ben bu başlık altında yazılan yorumlarda sizinle aksi düşüncede olanların hamasi nutuk felan attığını göremedim .
Onlar da sadece şunu söylemeye çalışmışlar :
- Yahu , gelin bölünmeyelim ; bu , emperyalistlerin işine gelir . Tamam , kendinizi ille de Kürt olarak tanımlamak istiyorsanız , edin . Ama bu ülkeye de böyle bir kötülük yapmayın ...
Sayın Dilaver !
Gerçi bazı arkadaşlarımız birçok örnek vermişler , kaldı ki geçenlerde ben de size cevabi bir yorumda yazmıştım .
Şöyle ki :
- Kürtler istediği gibi Kürtçe konuşsunlar , konuşuyorlar da zaten , ki bu beni rahatsız etmez . Ama bir ülkenin sadece bir resmi dili olur . Sen Kürtçe konuşabilirsin ama , devletin bir kurumuna Kürtçe dilekçe veremezsin . Bu durum Amerika'da da böyledir , Almanya'da da , Fransa'da da ..
Evet , Doğu ve Güneydoğu'nun geri kaldığı malumdur . Ama ülkemizin bazı bölgelerinin de , ki birçoğu da başkente hayli yakın olduğu halde geri kaldığı da bir gerçektir ; Yozgat , Çorum , Çankırı , Kırşehir vs..
Ama bakınız , o bölgede GAP adı altında dev bir proje de yürütülüyor .
Tamam , devletin de geçmişte hataları olmuştur , ama amaç sadece ekonomik istemler olsa , konu çözülür bence .
Amaç , ayrılmak ve ayrı bir devlet kurmak sözkonusu olunca haliyle işler çatallaşıyor .
Amaç , bölücülük olursa haliyle ortada tartışılacak bir şey de kalmamış demektir ; artık kimin gücü kime yeterse .
Kim ister ki habire kan aksın , kim ister ki ülkemizin onca kaynakları heba olsun ...
Özerklik mi isteniyor ?
Çocuklar bile bilir ki , bu yola girilmesi Kürdistan'ın kurulması yolunda özelikle ayrılıkçılar açısından atılmış çok gerekli bir adımdan başka bir şey değildir .
Ama kimse , evet hiç kimse ve hiçbir Türk politikacısı böylesi bir oyuna gelmez .
İç savaş mı isteniyor ?
Halk gelmez bu oyuna .
Gelseydi bu zamana kadar çoktan gelirdi .
Kısacası , neyin çözümünü istiyorsunuz benden ?
Benim anlayamadığım bir diğer nokta da ; halkların bağımsızlığına ve kardeşliğine bu kadar meraklı olanların , neden bir zamanlar SSCB esaretinde yaşayan , ki birçoğu da Türk ulusuna mensup halklar hakkında bu kadar candan ve samimi davranmadığıdır .
Hayır ; Türk komünistlerinden bir zamanlar SSCB içinde yaşayan halkların bağımsızlığı ve hakları konusunda tek kelime işitmedik .
Tam tersi oldu ; bu konudan bahsedenlerin ne Turancılığı kaldı , ne Kızıl Elmacılığı ne faşistliği ne ırkçılığı ...
Nedir bu ?
Artniyet değilse , bal gibi de ikiyüzlülük değil midir bu ?