Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-06-2008, 04:17
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Algı canavarı yaptın hepimizi zaten

Sayende algı kelimesini iki kez düşünüp yazıyorum

Tc ve osmanlı da ırkcı ve de mıllıyetcı tutumlara davranıslara varmak mantık dısı olur dedın ya ona takıldım, Vardı yanı zaten hep bırseyler demek ıstedım olmasa bugun bu tablonun zemını bu kadar dolu olmazdı. Nitekim hanedanlık sülalesi bile benim için başlı başına bir örnektir. Yada bu kavramdan elde edilen imtiyazlar.
Alt 29-06-2008, 04:20
Aydınus
Üye Değil

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Aydınus

Benim banlama tehdidim uslubu bozanlara idi ve de arkasındayım. Sizin bu yazınızla meseleye hangi düşünsel pratilk açılımı getirdiginizi de anlamış degilim.

Var mı bir fikriniz, tarihsel bir açılımınız buyrun koyun ortaya tartışalım, yararlanalım.

Ama bu başlıgın hamasi nutuklar yeri olmasına taraf degilim.

Bu başlık bir seneden eski bir başlıktır, ben DDKO yu yazınca güncellendi. Neden yazdım onu gerçekler bilinsin diye. Buyrun DDKO nun ABD emperyalizmi ile baglantısını kurun , örnek verin tartışalım.

Ben bildiklerimi paylaşmak amacındayım. Yanlış olanı eleştirin ama lütfen hiç bir arkadaşım hamasi nutuklarla burada olmasın. Buna ihtiyacımız yok, vatanı da bu şekilde kurtaramayız.

saygılarımla
Sayın Dilaver !

İnanın tüm yorumları , üstelik de büyük bir dikkatle okudum ve anlamaya çalıştım .

Elbetteki sizin gerçekten de emek sarfederek bizlerle paylaşmış olduğunuz yorumlarınızı da okudum ve hayli de yararlandım . Hatta o sayfalardan bazılarını favorilerim arasına aldım .

( Bakın ; inanın size yağ felan çekmiyorum . Böyle birşey yapmak ne karakterime uyar ne de düşüncelerime . )

Hamasi nutuk demişsiniz ...

Ben bu başlık altında yazılan yorumlarda sizinle aksi düşüncede olanların hamasi nutuk felan attığını göremedim .

Onlar da sadece şunu söylemeye çalışmışlar :

- Yahu , gelin bölünmeyelim ; bu , emperyalistlerin işine gelir . Tamam , kendinizi ille de Kürt olarak tanımlamak istiyorsanız , edin . Ama bu ülkeye de böyle bir kötülük yapmayın ...

Sayın Dilaver !

Gerçi bazı arkadaşlarımız birçok örnek vermişler , kaldı ki geçenlerde ben de size cevabi bir yorumda yazmıştım .

Şöyle ki :

- Kürtler istediği gibi Kürtçe konuşsunlar , konuşuyorlar da zaten , ki bu beni rahatsız etmez . Ama bir ülkenin sadece bir resmi dili olur . Sen Kürtçe konuşabilirsin ama , devletin bir kurumuna Kürtçe dilekçe veremezsin . Bu durum Amerika'da da böyledir , Almanya'da da , Fransa'da da ..

Evet , Doğu ve Güneydoğu'nun geri kaldığı malumdur . Ama ülkemizin bazı bölgelerinin de , ki birçoğu da başkente hayli yakın olduğu halde geri kaldığı da bir gerçektir ; Yozgat , Çorum , Çankırı , Kırşehir vs..

Ama bakınız , o bölgede GAP adı altında dev bir proje de yürütülüyor .

Tamam , devletin de geçmişte hataları olmuştur , ama amaç sadece ekonomik istemler olsa , konu çözülür bence .

Amaç , ayrılmak ve ayrı bir devlet kurmak sözkonusu olunca haliyle işler çatallaşıyor .

Amaç , bölücülük olursa haliyle ortada tartışılacak bir şey de kalmamış demektir ; artık kimin gücü kime yeterse .

Kim ister ki habire kan aksın , kim ister ki ülkemizin onca kaynakları heba olsun ...

Özerklik mi isteniyor ?

Çocuklar bile bilir ki , bu yola girilmesi Kürdistan'ın kurulması yolunda özelikle ayrılıkçılar açısından atılmış çok gerekli bir adımdan başka bir şey değildir .

Ama kimse , evet hiç kimse ve hiçbir Türk politikacısı böylesi bir oyuna gelmez .

İç savaş mı isteniyor ?

Halk gelmez bu oyuna .

Gelseydi bu zamana kadar çoktan gelirdi .

Kısacası , neyin çözümünü istiyorsunuz benden ?

Benim anlayamadığım bir diğer nokta da ; halkların bağımsızlığına ve kardeşliğine bu kadar meraklı olanların , neden bir zamanlar SSCB esaretinde yaşayan , ki birçoğu da Türk ulusuna mensup halklar hakkında bu kadar candan ve samimi davranmadığıdır .

Hayır ; Türk komünistlerinden bir zamanlar SSCB içinde yaşayan halkların bağımsızlığı ve hakları konusunda tek kelime işitmedik .

Tam tersi oldu ; bu konudan bahsedenlerin ne Turancılığı kaldı , ne Kızıl Elmacılığı ne faşistliği ne ırkçılığı ...

Nedir bu ?

Artniyet değilse , bal gibi de ikiyüzlülük değil midir bu ?
Alt 29-06-2008, 04:31
kaancan
Üye Değil

sevgili aydınus sataşma yada yazmak için yazma gibi bir girişim içinde olmadığımı bilmeni isteyerek bir soru sormak istiyorum : bu nasıl bir farkındalık ve bu nasıl bir çelişki?
Farkındalık:

Tamam , devletin de geçmişte hataları olmuştur , ama amaç sadece ekonomik istemler olsa , konu çözülür bence .

Amaç , ayrılmak ve ayrı bir devlet kurmak sözkonusu olunca haliyle işler çatallaşıyor .

Amaç , bölücülük olursa haliyle ortada tartışılacak bir şey de kalmamış demektir ; artık kimin gücü kime yeterse
çelişki:

Bu toplumu, toplum olabilmek ve bir arada beraberce yasayabilmekten alikoyan, bu iki tarihsel hatadir. Yani muslumanlastirma ve turklestirme.
Bati toplumlarinda tamamen kalin cizgilerle ve bireysel hak ve ozgurluklerin hukuk guvencesindeki bu renkliligi ayakta tutan, ANTIAYRIMCILIKTIR.

Ama bu renkler bir farktir ve her fark kendini nasil ortaya koyuyorsa, baska farklarinda farkina varip, o farklarin ortaya konmasina, toplumun birligi, butunlugu ve uniter yapisi temelinde saygi gostermelidir.

Iste bizim toplumun yasam kaynagi; FARKLARIN BIRLIGI VE BUTUNLUGUDUR.
Hatta her fark, diger farkin varligini surdurmesi cabasina destek olmalidir.

AYRIM YOKTUR, FARKLAR VARDIR. Eger bunun bilincine varirsak, farklarimizin butunlugunde, her turlu ayrimci girisime karsi ayakta durabiliriz
Aksi husrandir, ayrismadir, bolunmedir ve parcalanmadir.Tehlike de hem yakin hemde cok buyuktur.
Alt 29-06-2008, 04:40
kaancan
Üye Değil

asla sorgulayıcı olmak istemem ama batı toplumlarında ayrımcılık yok öylemi?
hani şu ermeni iddaları?
hani bide şeriatçı hükümet kapatılırsa a.b görüşmeleri biter tehtidleri?
hani bide kıbrıs falan?
sanırım batıdan kastın kapıkuleye kadar olan trakya ?
yoksa senin batı kızıldereli ve zenci olayları içinde ,dışında ise afganistan ırak vs ile mimli amerika ve a.b falan olamz dimi o insan haklarıyla ünlü ülkeler?
ve sanırım Atatürk'te ünlü bir hitler almanyası düşünür ve yazarı o yuzdende ne mutlu türküm diyene şeklinde aptalca laflar ediyor bir üst kimlikten bir toplum bilincinden bahsediyor falan filan
gerçi bencede boş bunlar herkes dilediğince yaşamalı bu ülkede herkes silahlanıp dağa çıkma özgürlüğünü doyasıya kullanmalı bu ülkede renkler önemlidir elbette
elbette gönülden inanıyorum farklılıklar bizi bütünleştirecek kaynaştıracaktır birbirimizle(!)
ulusallık falan bencede hikaye globalleşme asıl olandır senin dediğin gibi kimin gücü kime yeterse

Konu kaancan tarafından (29-06-2008 Saat 04:43 ) değiştirilmiştir.
Alt 29-06-2008, 04:53
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger meaculpa;

Irkcilik ve milliyetcilik ayri ayri kavramlardir.

Irk, biyolojik anlamda ten farkini ortaya koyar. Yani beyaz, siyah, sari, diye baslayan ve kahverengi-ki afganistan, hindistan, iran v.s. ulkelerinde yasayan toplumlar icin, yani yakin dogu-ve kizil da kizil derililer icin kullanilan kavramlardir.

Bunu eger dusunceye tasiyip, birini digerine ustun kilmaya calisirsan bu da irkcilik olur. Bilirsin, Amerika da ki beyaz-siyah savaslarini, daha dogrusu, beyazlarin siyahlara insani haklar tanimama cabalarini. Iste bu temelde irkcilik ne Osmanlida, ne daha once, ne de TC'de hic olmamistir.

Milliyetcilik ise, daha sonralari toprak butunlugu temelinde, sehirlesmeyle ortaya cikan bir kavramdir. Biyolojik hicbir icerigi yoktur. Tamamen bir dusunce urunudur. Bu dusunceye de Osmanli'nin Tanzimat sonrasi ve devami olan TC, disaridan nakil temelinde uyum saglama cabasi vermistir ve vermektedir. Iste turklestirmenin temeli budur.

Irkcilikta ise biyolojik renk farkindan dolayi, beyazlastirma veya sarilastirma mumkun olmadigindan, irkcilik daha tehlikeli ve kafatascidir. Yani mumkunse o irka yasam hakki vermek istemez. O yuzden ya kole yapar, ya da ikinci sinif vatandas.

Burada cok ilginc bir tarihi olgu var.O da Hitlerin yaptigi yani saf bir alman yetistirme ve yahudileri yok etme girisimi. Ben kisisel olarak, bu olaya irk degilde; bir milliyet temelinde bakiyorum. En basiti Almanlar da, yahudiler de ayni irkin yani beyaz irkin temsilcileridir.

Temcit pilavi gibi olacak ama, burada bir nihilizm felsefesi yatmaktadir.Zaten fasizm de nihilizmin bir urunudur.

Ne Osmanli Tarihinde ne de TC tarihinde herhangi bir irkcilik veya irki bir dusunce ve davranistan bahsetmek, hem mantik disi hem de abestir.-e.i.

Iste yukaridaki cumlemin demek istedigi de budur.

Bu arada bilimsel temeldeki IQ testleri ve zeka olcumleri ve bunlara dayanarak bazi milliyetlerin " zeka ustunlugu" ve bazi milliyetlerin "zeka geriligi" de ayni irkciliktan gelen ve milliyetcilikle hiz kazanan ayristirma veya asimiliye etme dusuncesinin bir urunudur.

Yani kisaca;AYIR, USTUN KIL, USTUN KILDIGINLA BOL VE BOLUNENI AYRI AYRI YONET.USTUN KILINANIN EMRINE VER.TEK BIR MERKEZIYETTEN BU BOLUNMUS VE EMRE VERILMIS DUNYAYI YONET VE YONLENDIR.

Yine temcit pilavi olacak belki ama, iste amerikan idealizminin de tam yapmak istedigi budur. Bunu basarabilmesi icin de, dusunce ve davranis olarak, insanligi 1600 lere, yani ronesans oncesine cekmek istemektedir.

Umarim bu yazim, irk ve milliyet farkini ve osmanli mirasli TC'ni irkci degil; disardan siringalanan bir milliyet teklemesine yonelttigini yeteri kadar aciklamistir.

Rahatca algilayabilirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 29-06-2008, 04:53
Aydınus
Üye Değil

kaancan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili aydınus sataşma yada yazmak için yazma gibi bir girişim içinde olmadığımı bilmeni isteyerek bir soru sormak istiyorum : bu nasıl bir farkındalık ve bu nasıl bir çelişki?
Farkındalık:

Amaç , bölücülük olursa haliyle ortada tartışılacak bir şey de kalmamış demektir ; artık kimin gücü kime yeterse
çelişki:

Bu toplumu, toplum olabilmek ve bir arada beraberce yasayabilmekten alikoyan, bu iki tarihsel hatadir. Yani muslumanlastirma ve turklestirme.
Bati toplumlarinda tamamen kalin cizgilerle ve bireysel hak ve ozgurluklerin hukuk guvencesindeki bu renkliligi ayakta tutan, ANTIAYRIMCILIKTIR.

Ama bu renkler bir farktir ve her fark kendini nasil ortaya koyuyorsa, baska farklarinda farkina varip, o farklarin ortaya konmasina, toplumun birligi, butunlugu ve uniter yapisi temelinde saygi gostermelidir.

Iste bizim toplumun yasam kaynagi; FARKLARIN BIRLIGI VE BUTUNLUGUDUR.
Hatta her fark, diger farkin varligini surdurmesi cabasina destek olmalidir.

AYRIM YOKTUR, FARKLAR VARDIR. Eger bunun bilincine varirsak, farklarimizin butunlugunde, her turlu ayrimci girisime karsi ayakta durabiliriz
Aksi husrandir, ayrismadir, bolunmedir ve parcalanmadir.Tehlike de hem yakin hemde cok buyuktur.

Sevgili Kaancan ; Kürtler de kendi gelenek ve kültürlerini rahatlıkla ortaya koyabilmeli , ben bunu savunurum . Resmi görüş , aksini iddia ediyorsa ben ne yapabilirim ?

Ama beri tarafta da birilerinin eline silah alıp dağa çıkması ve Kürt devleti kurmak gibi bir ideali var , bu da yaşadığımız somut gerçek .

Haliyle amaç böyle açık seçik ortada olunca , bundan sonra yazılanların çizilenlerin samimiyetine niye inanılsın ?

Hem artık bu işin pek öyle samimiyeti de kalmadı diye düşünüyorum . Ok yaydan çoktan çıkmış artık . İşte ben de o sebeple , sizin çelişki gibi gördüğünüz o cümleyi kurdum . Yoksa amacım , asalım keselim demek değildi .

Neyse ..
Alt 29-06-2008, 05:07
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger kaancan;

Ben bati toplumlarinda ayrimcilik yoktur demedim. Bati toplumlarinin farkli milli-dini kokensel yapisini bir toprak butunlugu altinda tutmayi basaranin ANTIAYRIMCILIK ilkesi ve resmi yanasimi ve bunun getirdigi hak ve ozgurluklerin hukuk garantisi oldugunu soyledim.

Batinin, baska ulkelere-kendi disinda- bakis acilari tamamen politik ve politik cikar iliskisi temellidir.Tabi mumkunse amac bu politik cikari, ekonomik cikara donusturmektir.

Oyuzden-ki altina isim vermeden yazmissin, cumlelerimden benim yazim oldugunu tanidim-benden yapmis oldugun alintida ne gibi bir celiski var? gosterebilir veya aciklayabilirsen sevinirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 29-06-2008, 05:16
kaancan
Üye Değil

sevgili dilaver pkk terör örgütüyle türk devletnin her nekadar yöneticileri türklük kelimesinden hoşlanmasada bir vatandaş olarak soruyorum ? masaya oturup anlaşmalımıdır diyorsun?

Savaş politkanın şiddet yoluyla devamıdır demişti Clausweitz ve aklı başındaki her düşünür de bunu kabul etti ve bu bir yasa oldu. Şimdi 24 senedir bir politika hala şiddet yoluyla da olsa çözülmedii ise burada bir yanlışlık vardır. Bu hem Pkk için hem Tc için böyledir. O halde gözden geçirmek gerekit çünkü aşikar iflas etmiştir.

sevgili dilaver şehitlerin hesabını verecek olan kişi zaten imralıdadır ama ona hesap soracak kişi henüz otada yoktur! ama çıkması yakındır çünkü rengarenk allah satan demokrasi aracında tur atan globalist sahtekarlar şuan için pkk dan daha buyuk tehlikedir dikkat edersen meclistede akp yi sonuna kadar destekleyen sadece dtp dir

Bir 24 sene sonra ölen 30 bin kişinin hesabını kimden soracagız ya da yeni 30 binler olmalı mı. Süreç bu şekilde devam ediyor çünkü. Bu 30 bini kurtarabilmek için ya da bir insan hayatı için yapılacak bir şey var mıdır. Bunu düşünmek zorundayız. Orada ölen insanlar bunu düşünmek zorunda. Orada ölen yakını olan bunu düşünmek zorunda. İnsan olan bunu düşünmek zorunda.

ve son olarak orada ölen ve savaşanların adını ağzına almışsın onlar ordaki vatan hainlerinin kökünü kazımak için oradalar onların düşüncesi çok basit ya seveceksin yada terk ediceksin; ölerek yada göçerek ki aynı özal zamanında milyonlarca teröristin Türk devletine göç etmesi gibi...
umarım tatmin olmuşsundur
saygılarımla...

Ama orada ölmeyen, ölme ihtimali olmayan ve oradaki şiddetten nemalananlar elbette böyle bir düşünce geliştiremezler. Önce oraya gidecekler, savaşacaklar, yaşayacaklar sonra ölüm diye haykıracaklar

Konu kaancan tarafından (29-06-2008 Saat 06:56 ) değiştirilmiştir.
Alt 29-06-2008, 05:23
kaancan
Üye Değil

sevgili dilaver son sözüne açıklama getirmedim sanırım tamamen kendin için yazmışsın diye düşündüm
kaancan...
Alt 29-06-2008, 06:02
kaancan
Üye Değil

Türk devletinin ve Türk ordusunun gelecek yüz-yüzelli yıllık zaman için hiç bir jeostratejik ve jeopolitik planı yoktur diye düşünenler ve ortadoğudaki devlet oluşumlarının bir oldu bittiyle sağlanabileceğini düşünenler 85 yıllık cumhuriyet sınırlarına ve kırmızı çizgilerine bir baksınlar bakalım?
eğer varsa değişimler anlatsınlar ispatlasınlar! bırakınız yapsınlar bırakınız etsinler
yok önümüzdeki 85 içinde olacağını düşünenler kandilliden destek alsınlar...
söylediklerimi milliyetçi bir şoven ağzıyle değil bilinen gerçekler olarak söylüyorum ırak işgal edileli yıllar oldu ama bundan barzani berzenci vs gibi birkaç çeçe başı sülaleden başka kimse nemalanamadı neden?
hani kurulacak olan kürdistanın temelleri? bırakın temellerini demirleri nerede?
dengeler herzaman kendi balans ayarını yapar
oradaki arapların,kürtlerin,türkmenlerin vs..(sünni-şii-alevi) fark etmez bazı arkadaşların dediği gibi hepimizin ne güzel farklılıkları var ne güzel çeşit çeşitiz deyipte birleşip hadi kürdistan kuralımmı diyeceğini sanıyorsunuz?
yok gerçekten böyle sanıyorsanız harbi yanılıyorsunuz ama amerika öyle istiyor diyenlerede bende çok şey istiyorum derim:istemekle yapmak farklı şeylerdir unutmayınki sizin amerikanız hala düzenli bir orduyla ciddi anlamda savaşmamıştır!
hiroşima ve nagazakiyi hatırlatacak arkadaşlara gelince dünya eski dünya değil kimin neyi var hiç belli değil ve her türlü sıcak gelişmeye açık iran ,çin, rusya ,japonya gibi ülkeleri hatırlatırım
ama g.doğudaki kan durmuyor diyenlerede elbetteki herkez durması taraftarı ama nemalananlar aynı sizin gibi güçlü devletler olunca birileri maşa olup kanı akıtmaya elbetteki devam edecektir kısacası dış politikanızı ya daha da güçlendireceksiniz yada daha cesur bir yönetim sergileyeceksiniz şöyleki ;Atatürkün nota gönderdiği amerikaya askerlerimizin başına cuval geçirilincede nota gönderebileceksiniz kısacası müzik notasımı bu deyip cahil bıraktığın halkınla birde dalga geçmeyeceksin dahada özetle politikacılarında enaz asker kadar devletini ve milletini sevecek yada şuankiler gibi türklük kelimesinden rahatsız olmayacak, askeriyesini ünv lerini yargısını aşağılamayacak ,yargı reformunu yargıya danışmadan yapmayacak gidip bide bunu herkezden önce avr.parlementosunda açıklamayacak ,öcalana sayın ,şehit askere kelle demeyecek ve böyle bir amerikan mandası isteyen nakşi tarikatının neferlerinden kurulu hükümet yönetimde olmayacak tabi g.doğudaki kanı bitirmek istiyorsak
saygılarımla

Konu kaancan tarafından (29-06-2008 Saat 06:52 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler