Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-07-2009, 07:04
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Hristiyanlığın Çürütülmesi bile yeter

değerli forumcular;

şu anki hristiyan toplumu, müslüman toplumuna nazaran daha aklı başında insanlardan oluşmakta olup, dinin onlara verdikleri zararı yüzlerce yıl önce farketmişler; bilim, sanat ve hukuktan soyutlamışlardır.

Baskıları hiçe sayıp, diğer dinlerden önce kendi dinlerinin bir palavra olduğunu ispatlamaya ve insanlara anlatmaya çalışmışlardır. Ve bunu başarmışlardır.

Artık 3. dünya ülkeleri dışındaki hristiyan topluluklarında, hristiyanlık bir gelenek olarak yaşatılmakta ve sadece ahlâki yönden faydalarıyla yaşamlarına sokulmaktadır. Kısaca, hristiyanlık din özelliğini kaybetmiş durumdadır.

Fakat MAALESEF; bugünkü hristiyanların bile aslen inanmadıkları bir din, Kur'an-ı Kerim tarafından tasdiklenmiştir.

hristiyanlık balonuyla beraber islamiyet balonunun da patlamakta olduğunu neden görmezlikten geliyor bazı arkadaşlarımız?

Bunun cevabını yıllar sonra bulabildim. TABU.
Son derece entellektüel ve modern bir insan olan eşim bile; dinlerdeki çelişkileri öğrenip onaylamasına rağmen kabullenemedi. Doğduğu günden beri müslümanlık öğretisiyle yetiştikten sonra gerçekleri öğrenmesi soğuk duş etkisi yaptı. Bu durumu anlayışla karşılayıp, dini konularda daha fazla konuşmamaya karar verdim.

Hayatım boyunca karşılaştığım dindar insanların %90'ından fazlasının iyi kalpli insanlar olduğuna tanık oldum. Bu insanların nerdeyse tamamı dini olduğu gibi kabul etmiş, sorgulamaktan kaçınmışlar. Dindarlıkta ısrar etmelerinin sebebi sadece bilgisizlik ve tabu.

Geri kalan %10 ise herşeyin farkında olup dini kendi özel amaçları için kullanan kişilerdi (Muhammed gibi).

hepinize saygılar...
Alt 17-07-2009, 01:58
Ryuk Ryuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tanrı kavramını reddedip de cinni, şeytani varlıklara inanmak da bambaşkaymış...

hak-dostu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sevgili kardeşim bizim hiç değilse bir kanıtımız var senin neye kanıtın var? inanmak-inanmamak senin tercihin tabii ama hiç değise o kitap kainata dair birşeyler anlatıyor...bir de seni dinleyelim söyle bakalım bu kainat nasıl oluştu?dünyaya gelmene sen mi karar verdin? kuran mı daha mantıksız yoksa şu koca kainat raslantı sonucu oluştu demek mi?
hak-dostu, kuran kainata dair pek bir şey anlatmıyor açıkçası. daha çok müslümanlar bilimsel verileri kuran'a uyarlıyorlar. kuran'da bahsedilene göre dünyayı yaratmak, evreni yaratmaktan daha uzun sürmüş. bu ne kadar mantıklı olduğunu gösteriyor zaten.

kainatın nasıl oluştuğuna dair bir bilgimiz yok, fakat varsayımlarımız var. bulmak için çaba sarf ediyoruz. zamanı geldiğinde insanlık öğrenecektir.

dünyaya gelmeye ben karar vermedim, ama bir başkası da vermedi. annem ve babam sevişmişler, döl yatağına ulaşan spermlerden biri olmuşum ve yumurtaya yerleşebilme başarısını göstermişim falan. olay bundan ibaret.

kuran mantıksız evet. çünkü koca kainatın bir yaratıcıya ihtiyacı varsa, onun yaratıcısının da bir yaratıcıya ihtiyacı vardır. mantık budur. kastırmaya gerek yok, o doğmaz, doğrulmaz geyiğine girmeyelim. ayrıca evren şans eseri değil, belirli koşulların el verişiyle oluşmuştur. hayat ve evrim gibi. tabii şu an için düşüncelerimiz bu yönde.

Konu Ryuk tarafından (17-07-2009 Saat 02:07 ) değiştirilmiştir.
Alt 05-08-2009, 21:36
Davudi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Davudi Davudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

neden olmasınki ,bu dünyada her sey mümkündür bu tahminde onlardan biriydi

Önerilen Siteler