Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-09-2013, 21:53
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

NOLAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Müslümanlar;kendileri gibi düşünmeyen,yani kendi mezheplerinden olmayanların ölümünden rahatsız olmazlar..Bu bakımdan bu kişilerin topluma seslenmeleri söz konusu değildir..Bir nakşibendinin veya Fethullahçının açıklamaları sadece kendileri gibi olanları bağlar..Bu bağlamda müslümanlardan tüm topluma,tüm Dünya'ya çağrıda bulunacak hiç kimse yoktur..

Reyhanlı'da onlarca insan öldü..Ne dedi Sünni(nakşibendi)başbakan RTE?
''53 SÜNNİ VATANDAŞIMIZ ŞEHİT EDİLDİ..''
Diyeceğim,müslümanlar samimi olamaz..Ancak taraf olurlar..

Samimi olmak için tarafsız/objektif olmak lazımdır..Bunun yolu da dogmalardan kurtulmakla mümkün olur..Dogmaları hayatın tek gerçeği sanan birisi,tarafsız/objektif/samimi/dürüst olamaz..Mümkün değil..!
Bizleri haksız çıkarsınlar ben kendi adıma haksız çıkmaya razıyım yeterki kafa kesmeler tecavüzler el ayak kesmeler zehirli gaz kullanmalar dursun.Savaşmanın dahi onuru vardır onurlu olsunlar.Bizleri haksız çıkarsınlar.Sokağa çıksınlar islam adına kan dökemezsiniz diye protesto gösterileri düzenlesinler El-Nusra'yı El-kaideyi El-Şebabı benzerlerini protesto etsinler.

Vay bunlar Muhammede hakaret etti vay camiye ayakkabı ile girdi vay camide içki içtiler vay türbanlı kadına hakaret ettiler vay kuran sayfasını yırttılar diye sokağa çıkanlar islam adına tecavüzler içinde sokağa çıksınlar.Bizlerin yüzünü utançtan kızartsınlar.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 22-09-2013, 22:00
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Secpol´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İncilde belli başlı bir şiddet bulamadım ben açıkçası,aksine sevginin ve insanların birbirini sevmesine teşvik eden cümlelerle karşılaştım
http://kutsalkitap.info/tr-mat23.html
KÖRLER,BUDALALAR,İKİ YÜZLÜLER,ENGEREK SOYLARI,YILANLAR..
Bu mu sevgi?!
Yapmayın,yahu..!

Haçlı seferleri ile ilgili olarakta şu alıntıyı yapıyım;

Haçlı Seferleri, Haçlı Savaşları ya da Haçlı Akınları, 1095-1270 arasında, Avrupalı Katolik Hıristiyanların, Papa'nın talebi ve çesitli vaatleri üzerine, Müslümanların elindeki Ortadoğu toprakları (Kutsal Topraklar) üzerinde askeri ve siyasi kontrol kurmak için düzenledikleri akınlar.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ha%C3%A7l%C4%B1_Seferleri
Linkin biraz aşağısında da şu yazıyor;
Papa'nın teşvikleri: Papa'nın Katoliklere, Müslümanlarla savaşmaları durumunda cennet vaadinde bulunması.
Alt 22-09-2013, 22:09
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

marcos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bizleri haksız çıkarsınlar ben kendi adıma haksız çıkmaya razıyım yeterki kafa kesmeler tecavüzler el ayak kesmeler zehirli gaz kullanmalar dursun.Savaşmanın dahi onuru vardır onurlu olsunlar.Bizleri haksız çıkarsınlar.Sokağa çıksınlar islam adına kan dökemezsiniz diye protesto gösterileri düzenlesinler El-Nusra'yı El-kaideyi El-Şebabı benzerlerini protesto etsinler.

Vay bunlar Muhammede hakaret etti vay camiye ayakkabı ile girdi vay camide içki içtiler vay türbanlı kadına hakaret ettiler vay kuran sayfasını yırttılar diye sokağa çıkanlar islam adına tecavüzler içinde sokağa çıksınlar.Bizlerin yüzünü utançtan kızartsınlar.
Keşke böyle şeyler yapsalar ama böyle birşey yapmaları için üstten emir gelmesi lazım..Üstteki kişi ne derse o..Biliyorsunuz,müslümanların özgür iradeleri yoktur..Üstlerindeki kişi ne derse onu bilirler/yaparlar..(Mesela;RTE ''doğurun''diyor,doğuruyolar..Rabia işareti yapıyor,herkes Rabia işareti yapıyor..)

Şu el ayak kesme olayı zaten Kuran'da olan bir gerçek..Bu yüzden müslümanların vahşi katliamlara ses çıkarması zor..Mesela şöyle bir ayet var;
ENFÂL - 57 Eğer onları savaşta yakalarsan, bunlar(a vereceğin ceza) ile arkalarındakileri de dağıt ki ibret alsınlar.
Bu ayeti bilen bir mücahit,yakaladığı ve öldürdüğü bir kişinin kalbini çıkarıpta sırf korkutmak amaçlı olarak,yemez mi?
Tabi ki yer..Çünkü Allah istiyor bunu..!

Hem müslümanların özgür iradelerinin olmaması,hem de Allah'ın vahşiliği/terörü emretmesi;sizin temennilerinizin beyhude olduğunu gösterir..
Alt 22-09-2013, 22:15
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

NOLAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
http://kutsalkitap.info/tr-mat23.html
KÖRLER,BUDALALAR,İKİ YÜZLÜLER,ENGEREK SOYLARI,YILANLAR..
Bu mu sevgi?!
Yapmayın,yahu..!

Haçlı seferleri ile ilgili olarakta şu alıntıyı yapıyım;

Linkin biraz aşağısında da şu yazıyor;
Katolik Kilisesi ve Papalık kurumu Orta Çağda boğazına kadar siyâset pisliğine batmış durumdaydı. Papa'nın kendisini Krallardan da üstün gördüğü dönemler yaşanmıştı. Haçlı seferler bu dönemlere tekâbül eder.

İncilde (Matta/Markos/Luka/Yuhanna) şiddet içeren, şiddeti tavsiye eden tek kelime yoktur.
Zorlama yorumlara girişmeyin.
Bir de, başlıkta verilen haberle ilgili yazalım lütfen.
İncil-Kur'an mukâyesesi yapılacak ise, ayrı bir başlık altında olsun bu.
Alt 22-09-2013, 22:33
Üye

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Katolik Kilisesi ve Papalık kurumu Orta Çağda boğazına kadar siyâset pisliğine batmış durumdaydı. Papa'nın kendisini Krallardan da üstün gördüğü dönemler yaşanmıştı. Haçlı seferler bu dönemlere tekâbül eder.

İncilde (Matta/Markos/Luka/Yuhanna) şiddet içeren, şiddeti tavsiye eden tek kelime yoktur.
Zorlama yorumlara girişmeyin.
Bir de, başlıkta verilen haberle ilgili yazalım lütfen.
İncil-Kur'an mukâyesesi yapılacak ise, ayrı bir başlık altında olsun bu.

Başka bir başlıkta hiristiyanların paganlara yaptıkları katliamlardan bahsedelim.Hemde ilk hiristiyanların.

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 23-09-2013, 10:14
Üyeliğini Sonlandırmış

Başka bir başlıkta hiristiyanların paganlara yaptıkları katliamlardan bahsedelim.Hemde ilk hiristiyanların.
Bakınız; benim bahsettiğim şey Müslümanların, Hristiyan veya Yahudilerin gerçekleştirdiği katliamlar değil. Din adına Allah adına yapılan öldürmeler. Bunun için de katliamı yapan "inanır"ların kitabına bakarım; "Öldürün" emri var mı diye.

İncilde MESİH'in böyle bir emri yok.

Açın bir başlık.
"İlk Hristiyanların paganlara yaptığı katliamlar" ne imiş; biz de bilgilenelim.
Alt 23-09-2013, 15:55
Üye

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bakınız; benim bahsettiğim şey Müslümanların, Hristiyan veya Yahudilerin gerçekleştirdiği katliamlar değil. Din adına Allah adına yapılan öldürmeler. Bunun için de katliamı yapan "inanır"ların kitabına bakarım; "Öldürün" emri var mı diye.

İncilde MESİH'in böyle bir emri yok.

Açın bir başlık.
"İlk Hristiyanların paganlara yaptığı katliamlar" ne imiş; biz de bilgilenelim.
İlk hiristiyanların paganlara karşı yaptıkları katliamları bilmediğini sanmıyorum.Ben başlık açacam sende kelime oyunu yapacaksın.Ama o gerçek hiristiyanlık değil ki İncil de öyle yapın yazmıyor diyeceksin.Aynı SORGULA' nın yaptığı gibi.

Alt 23-09-2013, 16:45
Üyeliğini Sonlandırmış

İlk hiristiyanların paganlara karşı yaptıkları katliamları bilmediğini sanmıyorum.Ben başlık açacam sende kelime oyunu yapacaksın.Ama o gerçek hiristiyanlık değil ki İncil de öyle yapın yazmıyor diyeceksin.Aynı SORGULA' nın yaptığı gibi.
Muhterem; hemen de niyet okumaya başlamışsın.
İstersen "suç üstü" yap.
Ha, ne dersin ?
Ben senin dediklerini yazayım, sen de beni itham ederken elinde kanıtın olsun.

"ilk Hristiyanlar" derken Yeni Çağda İspanyol ve Portekiz devletlerinin, Kuzey ve Güney Amerika yerlilerine yaptığı zulümleri kasdediyorsan; evet biliyorum.

Bliyorum da;

Katliamlara cevaz veren hükümlerin bir dinin kutsal kitabında açıkça bulunuyor olması ile, "Öldürün" emri hiç geçmediği halde "İsâ adına" diyerek Kızılderililer, İnka ve Aztekler katledilip, gerçekte bu halkların zenginliklerinin yağmalanması olduğu gerçeğini ayırd edemezseniz, elbette benim itirâzım olur.

Aynı "dümen" ler daha önce Haçlı seferleri için de kullanılmıştı. Görünen amaç "Kutsal yerleri geri almak" ve fakat gerçekte Müslümanların eline geçen İpek ve Baharat yolarının denetimini tekrar elde etmek idi. Buna muvaffak olamadıkları içindir ki, Hindistana giden yeni yollar ararken tesâdüfen Kıta Amerikasını keşfettiler. Sömürü ve emperyalizmin tavan yapmasında yeni bir "köşe başı" olan bu süreç, 'cici' gösterme adına "Coğarfi Keşifler" diye lânse edildi.

Bir yerde anlaşalım.

Ben şu an resmi prosedürlere göre Hristiyan bile değilim.
Ne vaftiz oldum ne de Kilise'ye gidebildim.
Herhangi bir mezhebin müntesibi de değilim.
Yaşamakta olduğum mekân itibâriyle, gelecek baskıları göğüsleyebileceğimden endişeli olduğum için,
Nüfus İdâresine giderek din hanesindeki "İslâm" ibâresini dahi değiştiremedim.
"Kafa kâğıdı"na göre hâlen müslüman görünüyorum.
"Gündüz İnsan, gece Kurt" misâli.
Bu itibarla beni "Hristiyan avukatı" gibi görme.

Hrsitiyanların tarihsel süreçte yaptığı her şeyi savunuyor değilim.
İncilde "öldürün" emrinin olmadığını söyulüyorum.
Umarım bu defâ açık anlatabilmişimdir.
Sn sorgula ile aynı kulvarda koşmuyoruz çünki.

Konu Vefik Sami tarafından (23-09-2013 Saat 16:56 ) değiştirilmiştir.
Alt 23-09-2013, 16:48
vishnu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vishnu vishnu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

isa öldürün demiş mi o önemli.

muhammed öldürün demiş.

insan olsak yeter
Alt 23-09-2013, 16:49
vishnu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vishnu vishnu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

yalnız tevrat kısmı en az kuran kadar kötü. o kısmı atsalar hristiyanlık gayet barışçıl bir din olacak.

insan olsak yeter

Önerilen Siteler