marcos´isimli üyeden Alıntı
İlk hiristiyanların paganlara karşı yaptıkları katliamları bilmediğini sanmıyorum.Ben başlık açacam sende kelime oyunu yapacaksın.Ama o gerçek hiristiyanlık değil ki İncil de öyle yapın yazmıyor diyeceksin.Aynı SORGULA' nın yaptığı gibi.
|
Muhterem; hemen de niyet okumaya başlamışsın.
İstersen "suç üstü" yap.
Ha, ne dersin ?
Ben senin dediklerini yazayım, sen de beni itham ederken elinde kanıtın olsun.
"ilk Hristiyanlar" derken Yeni Çağda İspanyol ve Portekiz devletlerinin, Kuzey ve Güney Amerika yerlilerine yaptığı zulümleri kasdediyorsan; evet biliyorum.
Bliyorum da;
Katliamlara cevaz veren hükümlerin bir dinin kutsal kitabında açıkça bulunuyor olması ile, "Öldürün" emri hiç geçmediği halde "İsâ adına" diyerek Kızılderililer, İnka ve Aztekler katledilip, gerçekte bu halkların zenginliklerinin yağmalanması olduğu gerçeğini ayırd edemezseniz, elbette benim itirâzım olur.
Aynı "dümen" ler daha önce Haçlı seferleri için de kullanılmıştı. Görünen amaç "Kutsal yerleri geri almak" ve fakat gerçekte Müslümanların eline geçen İpek ve Baharat yolarının denetimini tekrar elde etmek idi. Buna muvaffak olamadıkları içindir ki, Hindistana giden yeni yollar ararken tesâdüfen Kıta Amerikasını keşfettiler. Sömürü ve emperyalizmin tavan yapmasında yeni bir "köşe başı" olan bu süreç, 'cici' gösterme adına "Coğarfi Keşifler" diye lânse edildi.
Bir yerde anlaşalım.
Ben şu an resmi prosedürlere göre Hristiyan bile değilim.
Ne vaftiz oldum ne de Kilise'ye gidebildim.
Herhangi bir mezhebin müntesibi de değilim.
Yaşamakta olduğum mekân itibâriyle, gelecek baskıları göğüsleyebileceğimden endişeli olduğum için,
Nüfus İdâresine giderek din hanesindeki "İslâm" ibâresini dahi değiştiremedim.
"Kafa kâğıdı"na göre hâlen müslüman görünüyorum.
"Gündüz İnsan, gece Kurt" misâli.

Bu itibarla beni "Hristiyan avukatı" gibi görme.
Hrsitiyanların tarihsel süreçte yaptığı her şeyi savunuyor değilim.
İncilde "öldürün" emrinin olmadığını söyulüyorum.
Umarım bu defâ açık anlatabilmişimdir.
Sn sorgula ile aynı kulvarda koşmuyoruz çünki.