Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-10-2008, 19:47
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Vahdettin hain ise , ataturku nereye koyacagiz ! Oyle ya ataturk birden bire samsunda ortaya cikmadi , ataturkun en bilinmez donemi , cocukluk yillari degil , uzerinde cok az konusulan hatta tabu sayilan 1.dunya savasi sonlarina dogru ve samsuna ciktigi vakte kadar istanbulda oldugu donemdir.
Bu donemde ataturk , bir gazete cikarmis ,gazete de milli mucadele fikrinden ziyade muttefiklerle anlasma fikri on plandadir! .
Ayrica bu donemde ataturkun kabinede savunma bakani olarak gorev almak icin kulis yaptiginida biliyoruz.
Ataturk bugun bililen sekilde , samsuna vahdettin tarafindan , dincilerin idda ettigi gibi milli mucadeleyi baslatmak icin degil , aksine o bolgede muttefik kuvetlere bir isgal bahanesi verecek karisikliklari onleme yani,yerel mudafa orgutlenmelerini fesh etmye gittigidir.
Vahdettin en buyuk korkusu , bu tur orgutlenmeler yuzunden muttefik kuvetlerinin ulkeyi parca parca isgal edecegidir.
Peki neden ataturk! , vahdettin ataturku hem ozel yaverligini yaptigi sirada tanimasi, hemde daha savas devam ederken , vahdettine cektigi telgrafda muttefiklerle ne kosulda olursa olsun gerekirse almanlarda ayri bir sekilde baris yapilmasini tavsiye etmesi , hemde istanbulda oldugu donemde minder gazetesinde yayinladigi goruslerini bilmesi ile
mudafa orgutlerinin tasfiyesinde en ideal kisinin ataturk olacagi dusunmeside ayrica onemlidir.
Ataturk istanbul doneminde milli mudafaci bir cizgi takip etmemistir., yukarida aciklamaya calistigim verilerden cikan sonuc budur!
Peki ne olduda ingilizler tarafindan onaylanarak ,gonderildigi anadoluda tasfiyesi ile gorevlendirildigi milli mucadelenin basina gecmistir. Ben bu konuda kazim karabekirin onemli bir rol oynadigini dusunuyorum .
Diyecegim odur ki tarihde ne olduysa o sekilde olmaz zorunda oldugu icin olmustur , ataturk eger kabinede gorev alsaydi damat ferit gibi onunda hainligini konusuyor olacaktik ,

Konu Atatürk'ün hainliği değil Nıveru.
Vahdettin tartışılıyor.
Somut belgelerle konuşun. Varsayımlarla, duygularla değil.
Alt 14-10-2008, 23:45
Kıdemli Üye

İhanetin Belgesi:

http://pante.blogcu.com/vahdettin-ha...u_3156273.html
Alt 15-11-2008, 09:26
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Dersaadet İşgal Orduları Başkumandanı
General Harington Cenaplarına

İstanbul'da hayatımı tehlikede gördüğümden İngiltere devlet-i fahimanesine iltica ve bir an evvel mahall-i ahare naklimi talep ederim efendim.
16 Teşrinisani 1922

Halife-i Müslimin

Mehmed Vahidettin

(tercümenin doğruluğu hakkında kesin bilgim yoktur..Bu dili bilen arkadasımız varsa bizahmet )
Alt 15-11-2008, 14:16
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Arkadaşlar siz onun yerinde olsanız ne yapardınız.toplar yıldıza doğru dönmüş her sabah onla uyanıyorlar.vahdettinin yaptığına hainlik değil siyaset derler nutuk ta açıkça geçer atatürkü anadoluya gönderen odur atatürkün buna hiçbir itirazı yoktur.

Ama maalesef cumhuriyet rejimi kendinden öncekileri kötüleyerek büyümek istediği için vahdettin i hain ilan etmiştir.

Tarihteki bütün devletler kendinden önceki devletleri kötülemiştir. mesela sovyet rusyası çarlık rusyasını kötülemiştir.
Alt 15-11-2008, 19:59
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Kimin "hain", kimin "kahraman oldugunu; tarihin gidisati ve gerceklesen durumu belirler. Bu aynen, bir "darbe" ve "devrim-karsi devrim" icinde gecerlidir.

Bugun, osmanli tarihsel olarak devam ediyor olsaydi; Ataturk'un durumu ne olurdu dersiniz? Ya da, bir kurdistan kurulmus olsaydi, bugun Ocalan'in durumu ne olurdu dersiniz?

KIMIN NE OLDUGUNU TARIHIN GIDISATI BELIRLER VE SUBJEKTIFTIR.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 15-11-2008, 20:16
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Olur mu karadenizli? O makamda oturan birine yakışmış mı işgal eden "gavur"a "İstanbul İşgal Orduları başkumandanı saygıdeğer Harington" demek, "efendim" demek? Bunları dedikten sonra da "(tüm) Müslümanların halifesi" diye imza atmış. Ölmek bile daha iyi değil mi? Kaldı ki tarihte pek çok şahsiyet ölümü göze almış. Milyonlar can verirken bir kişinin kendi canını bu kadar tatlı görmesi kabul edilemez.
Alt 15-11-2008, 20:39
terekeme terekeme isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Azavur Ahmete paşalık rütbesini babam vermedi.Şehlüslam fetvalarını Yunan uçaklarından ben attırmadım.Yıllardan beri Vahtettin tartışılır,Kurtuluş Savaşı'ndaki rolüne bakarak bir yargıya varmak mümkünken uzatmanın mantığı anlaşılır gibi değil.
Alt 15-11-2008, 20:43
Kıdemli Üye

Olur mu karadenizli? O makamda oturan birine yakışmış mı işgal eden "gavur"a "İstanbul İşgal Orduları başkumandanı saygıdeğer Harington" demek, "efendim" demek? Bunları dedikten sonra da "(tüm) Müslümanların halifesi" diye imza atmış. Ölmek bile daha iyi değil mi? Kaldı ki tarihte pek çok şahsiyet ölümü göze almış. Milyonlar can verirken bir kişinin kendi canını bu kadar tatlı görmesi kabul edilemez.
İslam halifesi, Dar-ı İslam'dan (Türkiye'den) Dar-ı Harb'e (İngiltere'ye) cihad eylemiş.
Alt 15-11-2008, 21:11
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Artık ona vahnettin desek?
Alt 15-11-2008, 21:13
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sevgili atlas bazı olaylarda sabırlı olmak gerekir vahdettin ingilizleri hedef alan açıklamalar yapsaydı düşünebiliyormusun ne olurdu bence istanbulda taş taş üstüne bırakmazlardı.

Bak sevgili atlas tarihte yine böyle bir olay vardır adını tam hatırlayamadım yunanlılar izmiri işgal ettiklerinde bir öğretmen ilk kurşunu atmış. ve ondan sonra ne olmuş biliyormusun kaç kişiyi öldürmüşler. işkence yapmışlar yani ne olurdu biraz sabretseydi. arkadan destek bekleseydi. Bir hamle sonrasını hesap etmek gerekir.

Bana sorsan belki bende o sinirle aynı şeyi yaparım ama ben sana doğru olanları söylüyorum benim vereceğim tepkiyi değil

Önerilen Siteler