05-01-2007, 01:07
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: tanrı nedir??
|
"Tanrı dua kabul eder mi?"
|
Etmez.
Ama Tanrıyı insanları yaratan ve herşeylerini izleyen, bilen, müdahale eden, sınava, sınamaya tabi tutan, hesaba çekecek, ceza ve ödül verecek bir kudretli varlık olarak kabul edersek mümkün.
Şimdi bilimsel ama teist olarak düşünelim, hayal edelim:
Kudretli, bilinçli bir varlığın hiçbirşey yokken varolması mümkün mü?
Bilimsel olarak mümkün değil.
Ama bir ilk varlık olması şart. Olmasa biz olmazdık.
Peki ilk varlığın cansız, bilinçsiz olduğunu varsayalım. Bu varlıktan Tanrı oluşur mu?
Oluşur.
Saçma gibi görünse de olmayacak birşey değil.
İlk varlıktan insan oluştuğuna göre, insanın da çağımızdaki gücünü bildiğimize göre, insanın gelecekteki ulaşacağı evrimin boyutunu kim tahmin edebilir?
Bugünkü insandan çok daha akıllı, bilinçli, kudretli olamayacağını kim iddia edebilir.
Kafanızda çok mükemmel, çok kudretli bir insan hayal edin.
İşte size cansız bir varlıktan mükemmel varlığa erişim.
Bu mükemmel varlık ezelden beri vardı. Değişim geçirdi, evrimle mükemmelliğe ulaştı.
Peki bu geçmiş dönemlerde yüz milyarlarca yıl önce yaşanmış olamaz mı?
Olabilir.
Evrimini tamamlamış, mükemmelliğe ulaşmış bu varlıklar içinde sadece biri diğerlerinin tümünden üstün ve onların da efendisi olabilir.
Bu efendi Tanrı uzayda yaşama uygun yerlerde yeni yaşamların tohumlarını atmış ve olan biteni izliyor olabilir.
Dualardan uygun bulduklarını da kabul edebilir.
|

05-01-2007, 03:24
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
pante";p="´isimli üyeden Alıntı
|
"Tanrı dua kabul eder mi?"
|
Etmez.
Ama Tanrıyı insanları yaratan ve herşeylerini izleyen, bilen, müdahale eden, sınava, sınamaya tabi tutan, hesaba çekecek, ceza ve ödül verecek bir kudretli varlık olarak kabul edersek mümkün.
Şimdi bilimsel ama teist olarak düşünelim, hayal edelim:
Kudretli, bilinçli bir varlığın hiçbirşey yokken varolması mümkün mü?
Bilimsel olarak mümkün değil.
Ama bir ilk varlık olması şart. Olmasa biz olmazdık.
Peki ilk varlığın cansız, bilinçsiz olduğunu varsayalım. Bu varlıktan Tanrı oluşur mu?
Oluşur.
Saçma gibi görünse de olmayacak birşey değil.
İlk varlıktan insan oluştuğuna göre, insanın da çağımızdaki gücünü bildiğimize göre, insanın gelecekteki ulaşacağı evrimin boyutunu kim tahmin edebilir?
Bugünkü insandan çok daha akıllı, bilinçli, kudretli olamayacağını kim iddia edebilir.
Kafanızda çok mükemmel, çok kudretli bir insan hayal edin.
İşte size cansız bir varlıktan mükemmel varlığa erişim.
Bu mükemmel varlık ezelden beri vardı. Değişim geçirdi, evrimle mükemmelliğe ulaştı.
Peki bu geçmiş dönemlerde yüz milyarlarca yıl önce yaşanmış olamaz mı?
Olabilir.
Evrimini tamamlamış, mükemmelliğe ulaşmış bu varlıklar içinde sadece biri diğerlerinin tümünden üstün ve onların da efendisi olabilir.
Bu efendi Tanrı uzayda yaşama uygun yerlerde yeni yaşamların tohumlarını atmış ve olan biteni izliyor olabilir.
Dualardan uygun bulduklarını da kabul edebilir. 
|
Abi kabul eder mi etmez mi? Karar ver lütfen.Kafam karıştı yahu  Bir tanımlalamışsınız ki gene aklım almadı :cry: *Demekki içten dua edicez samimi olucaz yani.Onu mu demek istediniz.Evet evet heralde onu dediniz.Öyle yapmak lazım demekki.
Ya işte insan düşündükçe çıkamıyo işin içinden böyle durumlara düşüyo yazık bize ya valla bak pante abim.
Allah vardır.
|

05-01-2007, 10:14
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
beelzbb;
Tanrı dua kabul edemez. Ederse kendi ilminde ve insan yaşamında, gündelik hayatında değişiklik yapmış olur.
Gündelik falını yazmak için yerinden kalkan bir burç yazarı, dün akşamdan yazdığı burçlar yazısını gece baskısına yetiştirmiştir. Sabahleyin kalkmış, çayını yudumlarken, gazetesi önüne gelmiştir. Yapması gerekenin her gün insanların gündelik hayatta karşılaştıkları olgu yada olayları süslü bir şekilde işlemektir. Bu şu demektir ki, herhangi bir burçtan olabilirsiniz, yazarda, bu gün para gelebilir diye yazmıştır burcunuza, sizde o burçdan binlerce kişiden birisinizdir, birde çalışan iseniz ve ayın başları ise, size para gelmesi kuvvetle muhteöeldir. Bu durumda dersiniz ki ben burcuma inanıyorum arkadaş. Yada dikkatli olun ufak bir kaza olabilir demiştir, milyonlarca insan var, farzetki binlercesinde en azından bir kaçına ufak tefek kazalar olması muhtemeldir, bu durumda yine yazar çayını yudumlarken, bu gün ne uydurayım diye düşünmektedir...
Dua da öyledir, olağandır.
Dünyanın ünlü Gangsteri Al Capone şöyle diyor;
"Çocukken her akşam yatmadan önce tanrıya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün tanrının çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim, kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce tanrıya günahlarımı affetmesi için dua ettim."
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

05-01-2007, 11:51
|
 |
Üye
|
|
|
|
spartacus ; Dünya düzeni sizin inandığınız gibi olsa söylediklerinde tamamen haklısın. Kende kendine işleğen bir dünyada dua etmek kadar saçma bir davranış olmaz, Dünya kendi evrimi içinde akıp gidecektir çünkü.
* * * * * * *Fakat islam inancında dünya sürekli bir yaratılma halindedir, yartılma Allahın kendi tasarrufunda ve kendi sıfatları dahilinde cereyan etmektedir.yani şöyle düşünürsek heralde çok yanlış olmasa gerek, İnterneti düşün heran müdahale edebilirsin ve yazdıklarını değiştire bilirsin, Sürekli yaratma halinde olan Allah gelceği duayı kabul ederek değiştirebilir. Örnek; Başına bir kaza veya bir bela gelecek bir insan bundan habersiz dua ederse Allah bir vesile ile onu bu kazadan veya beladan uzak tutabilir. Tabi bu müdahale beraberinde birçok değişikliği zorunlu kılar ama bunlar Allahın zaten kendi tasarrufudur.
* * * * * * * Allah bu tasarrufunu kullanırken kullarının hakkını yemez, yani torpil ve baleşciliğe dayalı dualar kabul olmaz.
Gerçekle savaşan elbette altolur gider. (Hz.Ali)
|

05-01-2007, 14:37
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Duada torpil ve beleşçilik değil benim ifadem sevgili İntizar. Zaten Dua bir karşılık almadır-beklemedir, karşıt tarafıda vermedir. Karşılıksızda değildir, bana inanırsan şeker, şerbet bal kabul edilen DUA lar, inanmazsan vay geldi halinedir. Hiç dua etmesenizde hayatınızda iyi şeyler olacaktır, etsenizde olacaktır, birincisinde dua ya yormazsınız ve böylelikle Burçlarla aynı duruma düşmezsiniz, ikincisinde duaya yorumlarsınız burada Dua sembolleşir, ilahileşir. Çok dua etsenizde hayatınızda kötü şeyler olacaktır, bunuda gider Şeytana yorarsınız duanın ilahiliğini böylelikle korursunuz.
Zaten inancın teolojisinde bir yığın ayrışma karmaşa var. Birisi der sürekli yaratım diğeri der zaten yaratmış, düzeni kurmuş çark tıkır tıkır işler. Mesala birisi der Yağmuru Allah yağdırır, öbürüde der iyide bulutlarda bombalanarak yağmurun derecesi arttırırlabiliyor, yapay yağmur sağlanıyor der. Diğeride iyide Allah yaratıyor, bomba hikaye, sizde döner, 10.000 yıl önce neredeydi bu hikaye dersiniz uzar gider... Çocuğu olmayan gider bilmem ne Efendi hazretlerinin başında duran taşa mum yakar, ağacına çaput bağlar, onu sembol(putlaşma-aracı) yapar, ne olur çocuk diye on yıllarca yalvarır, öbürü der doktora git bırak 1 taneyi papatya gibi bir sürü olabilir der....
Sürekli yaratım açısından da bakalım, Kader dediğiniz şey belirleyici bir etken ise, duanın anlamı yoktur. Bu kaderin değişimi için bir istek demektir. Ben hiç dua etmiyorum ama Allah bana bunları yazdırıyor, yani bu fiiliyatı yaratıyor. Siz dua etseniz bunu değişir mi? Deneyin... Sürekli Yaratan sizin isteğinizle hoşnut olmadığınız şeyleri yaratmaktan vageçecek mi? Öyle olsa idi, kötülüğü süregiden bir şekilde yaratırmıydı ? Hiç mi kimse lanet Kör Şeytan demedi?
Kadere inanmıyorum derseniz, sözlerim sizin şahsınızda geçerli değildir. Dua ve burçlar şahsında ise geçerlidir.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

05-01-2007, 15:00
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili intizar kardeşim sana göre ALLAH hangi tip insanların duasını
kabul eder. bed duaları da kabul edermi?
örneğin FİLİSTİN'deki insanlar sürekli dua ediyorlarmıdır.ediyorsa
RAHİM sıfatını bu çaresiz insanlara karşı niye kullanmıyor.
niye onları ,HAK yoldan sapmış,üstüne üst birde onlara gönderdiği kitabı
TAHRİF etmiş isra-el'e fırsat veripte kundaktaki çocukları öldürmesine izin veriyor.neden NEDEN?
BEN BİR ATEİST OLARAK BUNLARA DAYANAMIYORUM.
RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN kılı kıpırdamıyor
isra-el: tanrıyla güreşen. demekki İSRA-EL hala galip durumda
|

05-01-2007, 19:51
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Tanrının sıfatları var mıdır? (Bir şeyin hem sifatlari, yani nitelikleri olup, hem de o şey her şeye kadir olabilir mi? Eğer olursa, peki o sıfata sahip olmamaya da kadir midir?)
Tanrı, herhangi bir sıfatına (Tanr'nn 99 ismi olan esma-ül hüsna'da geçen tüm isimleri birer sfatına karşılık olduğuna göre) aykırı şekilde davranabilir mi? Davranabilirse, ve davranrsa, o zaman bu sıfatı nasıl hakeder?
Hem vardır ve birdir, hem de her şeye kadir midir? (O zaman varolmamaya ve birden fazla olmaya da kadir midir?)
Her şeye kadir olmamaya da kadir midir?
Hem her şeyi bilir, hem de değiştirebilir mi? (Değiştirirse bildiği şey yanlış olmaz mı?)
İnsanları gerçekten sınav yapar mı yaparsa neden yapar?
Hem her şeyi bilip, hem de özgür iradeye sahip olabilir mi? (Her şey biliniyorsa, baştan bellidir. Her şeyin belli olduğu bir evrende insanin veya tanrının özgür iradesinden söz edilebilir mi?)
Tanrı mantık ilkelerinin üzerinde midir? Ayn anda hem doğru olan hem de yanlış olan birşey yaratabilir mi örneğin:daire şeklinde bir kare?
Tanrı düşünebilir mi? (Düşünme geleceğe ve geçmişe dairdir. Tanrı geleceği ve geçmişi bildiği için düşünememelidir. Düşünmeye kalktğında kendini yalanlamş olmaz mi?).
http//dolfen.blogcu.com/
Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
|

05-02-2012, 15:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Tanri canli mi, cansiz mi?
|