Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-08-2005, 01:15
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Licnako sözlerin karışık anladığım kadarıyla kafanda karışık.Arkadaşım meseller olayın anlaşılması içindir. Olayın bizzat kendisi değildir.Mesela ben birşey anlatmak istiyorum ve sana örnek getiriyorum.Sen örneğin ne demek istediğini düşüneceğine,örneğinde hata var böyle olmalı diyorsun..

Şimdi düşünüyorsun; eğer tanrı yalnızca kendi güzelliğini ön plana çıkarmak için yaratmışsa, bu egpistlik değil midir?
Yani tanrı; -hani diyorlar ya imtihan- insanların başına böyle zülümler getirmiş. Tarih boyunca uygarlıkların çoğu kan reven içinde toprak savaşları vermişler. Paylaşım savaşları olmuş. Sömürge ülkelerindeki insanlar, açlıktan ölmüşler, sömürücülerin yediği önünde yemediği arkasında...
Bununla ilgili milyon tane olar sıralanabilir...
Yani bir tanrı, sadece kendisini bildirmek için, mahluklarına (!) türlü türlü zülümler altında bırakarak, onları imtihan ediyor (!) ve bundan zevk alıyor

Licnako elinde yeteri kadar delil yokmu?Senin yerinde olsam o deliller üzerinde düşünür;doğruyu bulurum..Oysa senin yaptığın yargılamak..Hemde yeterli delilin olmadan..Şurayı iyi anlatabilmeyi umarım.İnsan Allah(c.c)'ın dünyadaki halifesidir.Onun emir ve yasaklarını insan uygulayacaktır.Kur'an'ı okursan zulmetmemek,insanlara,anneye-babaya güzel davranmak,adaletle hükmetmek,akrabası dahi olsa yalan şahitlik yapmamak gibi ahlaki kuralları insanlar uygulasa en güzel bir meddeniyet ortaya çıkar.Şimdi adam hasta doktora gitmiş,ilaç yaılmış ve bu adam ilaçları kullanmamış üstelik avazı çıktığı kadar herkese bu ne biçim doktor hasatalığımı iyi etmedi diyor..Arkadaşım söylermisin doktormu yoksa bu adammı haklı?Zulum varsa bu zulmeden insanalrın yüzündendir ve zulumlerinin karşılığınıda göreceklerdir.Sen zulmetme ve adaletle hükmet,fakirlere yardım et...Bu dünyada bir kural var;tarlayı ekersen yazın biçersin;tarlada izi olmayanın hasatta payı yoktur..Sen tarlanı ek..Seni engelleyen yok..Ama yok Allah(c.c) zulmediyor demek kadar yanlış bir hüküm olamaz.Çünkü irade vermiş,akıl vermiş.Zulmet dememiş amasen seçim hakkını kullanmışsın ve zulmetmişssin.Bu senin bileceğin birşey...Karşılığını görmek kaydıyla...

Ve Bedizzaman şöyle destekliyor sözlerini:
İnsanlar bile -hani tanrının sıfatlarını küçültülmüşü bizde var ya- güzel bir şey giydiklerinde, onu insanlara gösterip, sergiledikleri güzellikden -insanlar gözünde- tatmin olmak ister. "Aaa! ne de güzelsin..." dediklerinde, mutlu olur...

Kur'an'da Karun kıssasını biliyormusun?Lütfen oku demekki senin bu manada anladığın bir egoistliği Allah(c.c) beğenmiyor..Kendini beğenmek,gurulanmak,insanlara fiyaka basmak kendini üstün görmek.Birde Lokman Suresin'de Lokman(a.s)'ın Oğluna yaptığı nasihatleri oku..İnsanlara yüz çevirme..Yürüyüşünde itidalli ol..Sesini kıs,yükseltme..Tam mealini buraya almayayım yeteri kadar uzun olur sen bakıver..Demekki gururlanmak değil,kendindeki örneklere bakıp,Allah'ın sıfatlarını iyi anlamaya yönelik bir çabadır.

İnsanlar gözünde bu, kendini tatmin etme, egoizm falan diye adlandırılır. Hatta psikolojide; insanların kendilerini tam olarak ifade edemediklerinden, böyle yollara başvuracağının doğal olacağından bahsedilir.
YANİ BU BİR KUSURDUR!!!
Düşünüyorum da; hadi tanrı var...
Bunu kusur olarak kabul etsek, tanrı da kusurludur. Yani bu olayda bir kusuru olduğu gibi, diğer tüm kurallarında falan da sorun olabilir. Yani tanrı da yanlış işler yapabilir...
Hadi bu bir kusur değil; o zaman neden insanlar bunları yaptıklarında "enaniyet" olarak adlandırılıp, günah yazılıyor...
Bu tam bir çelişki!!![/b]

Yine örneklerin ne demek istediğiyle değil,örneğin kendisiyle ilgileniyorsun..Burada denmek istenen şu:Kur'an'da da böyle örnekleri görebilirsin.İnsanın kendisinden örnekler verilir.Mesela insan işinde ortak istemez,lakin Allah'a ortak koşar.. Bu bir çelişkidir,bu çelişkileri insana gösterilir..Mesela bir ordunun 3-5 komutanı olsa o ordu bozulur..Tek bir komutan varsa işler daha kolaydır.Bu manada işimin tek hakimi ben olmak isterim malımın sahibi olmak isterim ve bir ortağı kabul etmem.Şu açık arkadaşım bir mahallede 2 muhtar olsa orada işler karışır.Öyle değil mi?Enaniyet bu manada sırf kendini düşünmek manasında değil,arkadaşım..Yani insan bazı şeyleri kendisine layık görmezde,Allah'a layık görür..Bu örnekler bununla ilgilidir.Ve anlamayı daha da kolaylaştırıyor..
Alt 24-08-2005, 04:49
Cengaver Cengaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Pisagor Diyor ki
lütfen ilk siiri bulup sonra okuyun bunu.....

ALLAH'IN ASKERİ ( BÖLÜM 2)

..piyade kendine gelmiş
agrisi gecende dübür-ü vakaa
kendini daha bir yakin hissetmiş
bagislayan ve merhamet eden hakka

haykirmis var gucuyle :
"nedir bu olanlar rabbim"
"kapanmadan aciliyor arka kapım...."

hak dönmüş yüzünü gökten
piyade dönememiş sırtını
ne saygıdan , ne dertten.... agriyan götten

"ey kulum "
"ben seni okudum"
"sen y.rrak istersin "
"tehdit ile azarsın"
"bana kızmayasın hiç... "
"sen kendi kaderini kendin yazarsın"....

Evet Ateistlerin Rezilliğine Bakın Kendi Kendilerini Nasıl basit DüşürüyorlarŞüphesiz Başta ''Allah'' Sonra Gerçek Mü'minler bu söylediğin kelimelerden Münehzih Ancak Sen kendi kendine Bocalıyorsun..Komik Cahil Beş Kuruş Etmez Değersiz Yazık SanA Yazık Ateistlerin Rezilliği.
Alt 24-08-2005, 04:56
Cengaver Cengaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu Arada Başlığa Göre cVP vereyim bide

''Allah'' bizi neden yarattı:İnsanoğlu Haşa ''Allah''ı hEsaba Çeker Gibi ''Allah'' Bizi neden Yarattı ''Allah'' Dilediğini Yapar NeYapacağınıda Kendi Yarattığı İnsana Soracak Değil''

Hepimizde ''Allah''a İbadet İçin Yaratıldık İbadet ederekde ''Allah'' bizi Mutlu Yapmak İstiyor Bu Dünyadaki geçiçi Zevklerden Vazgeçin Nefsin Arzusundan Vazgeçin ve Yarın Pahabiçilemez Ebediyyen Mutluluk,Zenginlik Rahatlık var daha ne olsun İşte herşey ortada..
Alt 24-08-2005, 16:12
gazibicer gazibicer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

"Yarın Pahabiçilemez Ebediyyen Mutluluk,Zenginlik Rahatlık var daha ne olsun İşte herşey ortada.."
cengaver aslında hiç bir şey ortada değil
yarın diye bir şey olmayacak bunu bil
onlar sadece insanlar isyan etmesin diye uydurulmuş yalanlar...
onlar kaymağını yesin dünyanın, sen ben ebediyyen mutluluk kazanayım diye uğraş dur.
insanlar ölümle birlikte her şeyin inanacığına inanmak istemiyor ve bu yalanlara inanıyor...
çünkü insanlar hep sonsuzluk istiyor...
hep kendilerini düşünüyor...
bu dünya çocuklarımızın olacak onlar için bir şey yapayım diye hiç düşünmüyor...
yoldaki dilenciye bile allah rızası için sadaka veriyorsun...
hep çıkar hep çıkar hep çıkar...
siz çıkarınız olmadan kılınızı kıpırdatmazsınız...
birilerinin iyiliğini düşünüyorsanız, iyilik yapmak istiyorsanız bunu çıkar beklemeden yapın ne olur...
dinlerin tek güzel yanı da belki bu...
yoksula yardım edin diyor...
fakat karşılıksız yapmak insana daha huzur verir bunu bilin...
Alt 30-08-2005, 19:50
kani kani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allah insanı neden yarattığını sadece Muhammede söylemiş.
Benim hiç bir şeyden haberim yok.
İnsan anatomisi ile hayvanların anotomileri genellikle aynı,hepsinin kanı kırmızı,hepsi aynı çalışan kaslara ve benzeşen dolaşım sistemlerine sahip
Acaba allah insanı neden yarattığını söylerken Hayvanları da hesaba katmıştı da Muhammed mi es geçti.
İnsanın özel yaratılması için özel bir neden varmı acaba?
akıl demeyin sakın
beline bomba bağlayıp cennette yer kapacak müslümanları düşününce bu savınız havada kalır.
Alt 08-09-2005, 03:09
boeing
Üye Değil

canı sıkılmıştır...yanlızlık zordur .kesin ondandır
Alt 14-09-2005, 21:42
burkay
Üye Değil

allah şöyle buyuruyor : biz kimseye zulmetmeyiz insanlar kendi yaptıklarının cezasını çekerler... sen kanun dışı iş yaptığın zaman sana kimse mükafat vermiyor ceza veriyor ... cezayı veren kanun kendini ispatlamasımı grerek kendini tanıtımını böylemi yapması gerek diye sorsana ? fitne sokunda nerden olursa olsun ... kızma ama öyle ... adam öldür hırsızlık yap sonra senden kimse hesap sormasın .... geçin bunları ...
Alt 20-09-2005, 02:50
Aciz_bir_kul
Üye Değil

hahahaah vay ansını. çok zeki dedikleri muhammed nasıl böyle bir hata yapmış. yaw kardeşim peygamber olduğunu söyleyen bir insan, sudan yaratıldınız ve çamurdan ve balçıktan yaratıldınız diyipde sizin gibi insanların tepkisini neden alsınki. o sizin kadar akıllı deyilmiydi, bilmiyormuydu bu kadar ayetin kafa karıştıracağını. peki ya neden bu kadar kafa karıştıran ayet yazmış olsunki. hani çok zeki bir insandı. yoksa okuma yazma bilmediği için edebi yönüde zayıf olduğu için, yazdıklarınımı unutuyodu.
karar veremedim yaw. sumuydu toprakmıydı.
bırakın kardeşlerim. allah bütün herşeyi tek bir ayettemi yazmalıydı. baştan sona kadar. biyolojik açıklamalarla, fizik kanunları yla mı açıklamalıydı. 1400 senesinin insanlalrı ancak bu şekilde algılayabilirdi. ne demeliydi sizce. ben sizi bir dna dan mı yarattım demeliydi. şukadar kromozoma sahipsiniz gibi cümlelermi olmalıydı. . komiklik yapıyosunuz arkadaşlarım. zaten bir sürü ayet var. o zamanlarda anlaşılmamış ama günümüzde ortaya çıkan ayetler. rüzgarların aşılayıcı olduğunu örnek verebilirim.
Alt 20-09-2005, 16:47
licnako licnako isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ensareo Diyor ki
Licnako sözlerin karışık anladığım kadarıyla kafanda karışık.Arkadaşım meseller olayın anlaşılması içindir. Olayın bizzat kendisi değildir.Mesela ben birşey anlatmak istiyorum ve sana örnek getiriyorum.Sen örneğin ne demek istediğini düşüneceğine,örneğinde hata var böyle olmalı diyorsun..

Şimdi düşünüyorsun; eğer tanrı yalnızca kendi güzelliğini ön plana çıkarmak için yaratmışsa, bu egpistlik değil midir?
Yani tanrı; -hani diyorlar ya imtihan- insanların başına böyle zülümler getirmiş. Tarih boyunca uygarlıkların çoğu kan reven içinde toprak savaşları vermişler. Paylaşım savaşları olmuş. Sömürge ülkelerindeki insanlar, açlıktan ölmüşler, sömürücülerin yediği önünde yemediği arkasında...
Bununla ilgili milyon tane olar sıralanabilir...
Yani bir tanrı, sadece kendisini bildirmek için, mahluklarına (!) türlü türlü zülümler altında bırakarak, onları imtihan ediyor (!) ve bundan zevk alıyor

Licnako elinde yeteri kadar delil yokmu?Senin yerinde olsam o deliller üzerinde düşünür;doğruyu bulurum..Oysa senin yaptığın yargılamak..Hemde yeterli delilin olmadan..Şurayı iyi anlatabilmeyi umarım.İnsan Allah(c.c)'ın dünyadaki halifesidir.Onun emir ve yasaklarını insan uygulayacaktır.Kur'an'ı okursan zulmetmemek,insanlara,anneye-babaya güzel davranmak,adaletle hükmetmek,akrabası dahi olsa yalan şahitlik yapmamak gibi ahlaki kuralları insanlar uygulasa en güzel bir meddeniyet ortaya çıkar.Şimdi adam hasta doktora gitmiş,ilaç yaılmış ve bu adam ilaçları kullanmamış üstelik avazı çıktığı kadar herkese bu ne biçim doktor hasatalığımı iyi etmedi diyor..Arkadaşım söylermisin doktormu yoksa bu adammı haklı?Zulum varsa bu zulmeden insanalrın yüzündendir ve zulumlerinin karşılığınıda göreceklerdir.Sen zulmetme ve adaletle hükmet,fakirlere yardım et...Bu dünyada bir kural var;tarlayı ekersen yazın biçersin;tarlada izi olmayanın hasatta payı yoktur..Sen tarlanı ek..Seni engelleyen yok..Ama yok Allah(c.c) zulmediyor demek kadar yanlış bir hüküm olamaz.Çünkü irade vermiş,akıl vermiş.Zulmet dememiş amasen seçim hakkını kullanmışsın ve zulmetmişssin.Bu senin bileceğin birşey...Karşılığını görmek kaydıyla...

Ve Bedizzaman şöyle destekliyor sözlerini:
İnsanlar bile -hani tanrının sıfatlarını küçültülmüşü bizde var ya- güzel bir şey giydiklerinde, onu insanlara gösterip, sergiledikleri güzellikden -insanlar gözünde- tatmin olmak ister. "Aaa! ne de güzelsin..." dediklerinde, mutlu olur...

Kur'an'da Karun kıssasını biliyormusun?Lütfen oku demekki senin bu manada anladığın bir egoistliği Allah(c.c) beğenmiyor..Kendini beğenmek,gurulanmak,insanlara fiyaka basmak kendini üstün görmek.Birde Lokman Suresin'de Lokman(a.s)'ın Oğluna yaptığı nasihatleri oku..İnsanlara yüz çevirme..Yürüyüşünde itidalli ol..Sesini kıs,yükseltme..Tam mealini buraya almayayım yeteri kadar uzun olur sen bakıver..Demekki gururlanmak değil,kendindeki örneklere bakıp,Allah'ın sıfatlarını iyi anlamaya yönelik bir çabadır.

İnsanlar gözünde bu, kendini tatmin etme, egoizm falan diye adlandırılır. Hatta psikolojide; insanların kendilerini tam olarak ifade edemediklerinden, böyle yollara başvuracağının doğal olacağından bahsedilir.
YANİ BU BİR KUSURDUR!!!
Düşünüyorum da; hadi tanrı var...
Bunu kusur olarak kabul etsek, tanrı da kusurludur. Yani bu olayda bir kusuru olduğu gibi, diğer tüm kurallarında falan da sorun olabilir. Yani tanrı da yanlış işler yapabilir...
Hadi bu bir kusur değil; o zaman neden insanlar bunları yaptıklarında "enaniyet" olarak adlandırılıp, günah yazılıyor...
Bu tam bir çelişki!!![/b]

Yine örneklerin ne demek istediğiyle değil,örneğin kendisiyle ilgileniyorsun..Burada denmek istenen şu:Kur'an'da da böyle örnekleri görebilirsin.İnsanın kendisinden örnekler verilir.Mesela insan işinde ortak istemez,lakin Allah'a ortak koşar.. Bu bir çelişkidir,bu çelişkileri insana gösterilir..Mesela bir ordunun 3-5 komutanı olsa o ordu bozulur..Tek bir komutan varsa işler daha kolaydır.Bu manada işimin tek hakimi ben olmak isterim malımın sahibi olmak isterim ve bir ortağı kabul etmem.Şu açık arkadaşım bir mahallede 2 muhtar olsa orada işler karışır.Öyle değil mi?Enaniyet bu manada sırf kendini düşünmek manasında değil,arkadaşım..Yani insan bazı şeyleri kendisine layık görmezde,Allah'a layık görür..Bu örnekler bununla ilgilidir.Ve anlamayı daha da kolaylaştırıyor..
Bak arkadaş,
Ben dolaylı olarak falan değil, bizzat said nursinin eserlerinden okudum bunu. Ve aynen bunu iddia ediyor...
Sözümona tanrı, insanları kendi güzelliğini göstermek için yaratmışmış...
Bu ne demek ya!!!
Bu tanrının bir kusuru sayılmalıdır.
NEDEN BÖYLE YAPTI? KENDİSİNİ İLLAKİ BAŞKALRI TARAFINDAN ÖVÜLMESİ, YÜCELTİLMESİ Mİ GEREKİYOR? YANİ BU İSTEĞİ NE OLARAK ADLANDIRIRSIN?
Psikoloji bilimi bunu, KUSUR DAHASI TOPLUM İÇİNDE KENDİNİ BİR ŞEKİLDE KABULLENDİRME olarak açıklar...
Bu sana mantıklı gelmiyor mu?
İnsan bunları yaparak günaha giriyor.
Neden?
Büyüklenme tanrıya mahsustur da ondan...
Yalnızca tanrı kasıla kasıla konuşur...
İnsan çok acizdir. hiçbir şeye gücü yetmez...
..........
...........
Bu söylemler insanları tatmin etmez.
Yani bir gerçeğin öylesi böylesi olmaz. Bu insan için bir kusursa, tarı için de öyle kabul edilmesi lazım. Yok değilse, öyle...
Zaten sail nursinin de eserlerinin, kur'anla bağdaşmadığı da, islam profları tarafından olsun, Turan dursun tarafından olsun -ki o zamanlar müslümandı- eleştirilere sunulmuştur.
Müslümanlık ve nurculuk kitabında turan dursun, nurculuğun-müslümanlıkla bile bağdaşmadığını açık açık ispatlıyor...
Konuyu saptırmadan;
Ben mesela güzel bir şey giydiğimde, insanların arasına hoplamam yani. Beni pohpohlasınlar diye...
Bu egoizmdir...
Alt 21-09-2005, 20:49
burkay
Üye Değil

SÜREKLİ KENDİ DÜŞÜNCELERİNİN DOĞRULUNU KABUL EDEN NE OLUYOR ? .... ( EGOİZM ) ... OLMUYORMU ?

Önerilen Siteler