Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-04-2008, 19:44
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Yeni bir sosyalizm istiyorum.

Artık sosyalizmin iflas ettigini söyleyen arkadaşlara ufak bir sorum olacak. Pratik en iyi ögretmendir. Pratik bir sorun var karşımızda; sizce devlet neden İşçilerin Taksim'e çıkmasını engellemeye çalışıyor. Bu kadar korku ve öfkenin nedeni ne. Acaba devleti yönetenler sosyalizmin, Marksizm Leninizmin iflas ettiginden haberleri yok mu. *:cry:

* * Birilerinin onlara bu gerçegi hatırlatmasında fayda yok mu. Yoksa gerçek onların bildigi gibi de bizler derin bir depolitizasyon içerisinde miyiz. Bu kadar korku kimden ve neden. Asla gerçekleşmeyecek bir şeyden bu kadar korkulur mu.

* * *Devlet sınıfsal yüzünü bir kere daha açıga vurmuştur. Devlet bir sınıfın diger sınıf/ sınıflar üzerindeki baskı ve tahakküm aracıdır. 1 Mayıs Taksim süreci her şeyi açıklamıyor mu.

* * *Sermaye bedeli ödenmemiş, gasp edilmiş emektir. Sermaye ve devlet bunu çok iyi biliyor, tek korkuları emekçilerin de bir gün bu gerçegi ögrenebilecekleri.

* * * saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 30-04-2008, 22:21
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Re: Yeni bir sosyalizm istiyorum.

Saygideger arkadaslar;

Bence once suna karar vermek lazim, istenilen-her neolursa-halkla birliktemi yapilacak yoksa bir darbe olarak mi?

Bu soru temelinde, eger istenen sey halkla birlikte yapilacaksa; birincisi Turkiye toplumsal iliskileri feodal iliskilerdir.Dusunce yapisi ve davranisin temelinide feodal iliskiler belirler.

Turkiye henuz burjuva demokratik devrimini tamamlamamis; ne bir burjuva ne de bir isci sinifi bilinci yerlesmemistir.Toplum vatandaslardan olusmaktadir.Birey, bireysel bilinc gelismemistir.

Vatandas kendisi kendi hak ve ozgurlukleri icin ne bir bilince sahiptir, ne de boyle bir hukuksal yapi yerlesmemistir.Bireysel bilinc yerlesmedigi halde ben ve benim-- duygusalligi vardir.

Duygusallik dusuncenin temelini olusturur ve hakim olan dusunce sekli duygusal akildir.Herkes biribirini kendi gibi yapmaya calisir.KORKU FELSEFESI,SURU PSIKOLOJISI TOPLUMA YERLESMISTIR.

Vatandas dusunce ve davranisinin getirdigi ferdi guven,kararlilik, kendine guven yoktur.Bilgilenmeyi sevmez, hep baskalarini suclayarak veya takip ederek yasamini surdurur.

Kandirilmasi,aldatilmasi kolaydir.Dusunce ozgurluguyle tanismadigindan,dusunce uretemez,hafizasinda ne varsa onunla yasar.Tutucudur, gelenek,gorenek ahlak v.s. kurallarina bilincli degil;korukorune baglidir.

Sabirsizdir,guc kullanmayi sever.Vatandasin kisisel hurriyeti yoktur.Soz sahipligi ailesel hiyerarsi temelindedir.Ekonomik bagimsizligi yoktur.Toplumun disina cikamaz.Ya toplumda yer edinir,ya da kaybolur.v.s.

Sosyalizm, sosyal kokeninden gelmektedir.Sosyal yasam ve iliskilerin orgutlenisi anlamina gelir.

Butun bu nesnel ve oznel gercekler temelinde ve bu temelin alistirildigi kutuplasma, zorakilik guc kullanimi ozundeki bu toplumun nasil bir yonetim ve yonlendirime sahip olmasi gerektigini iyi dusunerek ve yapilacak olanin geri tepmemesini de gale alarak, ve fazla ne halktan kopuk ne de"utopist"dusunerek cevap verelim.

Bu toplum nasil,korunur,kollanir,ilerletilir,bilinclendirili r,cok sesli birlik butunluk yapisi nasil korunur.Dis etkenlerden nasil arindirilir ve onlarin burnunun sokulmamasi saglanir.Nasil bir devlet yapisi tum toplumu kucaklar? v. benzeri sorularin cevaplari,nasil bir toplumsal yapi ve o yapinin savunucusu koruyucusu, tum toplumu kucaklayan devlet ve egitimsel,ogretimsel,bilgilendirici,yol gosterici, yardimci olucu sivil orgut yapisi.

Toplumunu ve birlik butunlugunu dusunecek ve ona gore davranacak bilinc ve ust yapi.

Bu belki benim istedigim degil; ama gercekci temelde olabilecek bir Turkiye cografyasi.Butun terimleri ve kavramlari onlarin uygulanabilirliginin mumkunlugunun tartisma ve onerisine girmiyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler