Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-02-2006, 21:37
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Aura yazdı:

''Seninde söylediğin gibi islam d ı ş ı n d a yaşayan Kafir - Mürted, Zındık- Münafık - Müşrikler için sevgi yoktur Allahı sevmeyeni Allahda sevmez ve bunun yadsınmasıda asıl şaşılacak durumdur.

Biri tarafından sevilmeyen bir insanın, karşısındakini sevmesini beklemek tabii ki anlamlı değildir...

Fakat Bu iki eşit unsur arasında söz konusu olabilecek bir kıyaslamadır..

Bir yaratıcı ve onun yarattığı varlık arasında böyle bir durum mantık sınırlarını zorlar..

Yarattığı varlık, yaratanı sevmez ise; yaratan da yarattığını sevmez imiş ve onu cehenneme Odun niyetine atar imiş..

Ne komedi yav.. Buna gerçekten gülebilmeyi isterdim.

Aynı zamanda o denli de acıklı; insan gülemiyor
Alt 16-02-2006, 03:37
sodomo sodomo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Mutezile bu "kötülük" üzerine oldukça kafa yormak gerek çünkü öyle kolay hazmedilebilir bir konu değil ve de çoğunluklada inançsızlığın temelinde yatan konudur , "eğer tanrı olsaydı yeryüzünde böyle zulüm olmazdı" der bir çok insan ve bu yüzden inanmamaya başlar sanılanın aksine evrim teorisi vb. fikirlerden dolayı oluşmaz inançsızlık daha çok vicdani bir konudur.

İstersen olaya önce geleneksel islami anlayıştan bakalım ;

a) kötülük olacak ki iyilik de olsun çünkü herşey karşıtıyla beraber vardır,

b) o kadar çok iyilik ve güzellik var ki neden birazcık kötülüğü büyütüyoruz ?

c) kötülüğün bazan bir “İlâhî ikaz ve ihtar-ı Rahmanî” olması keyfiyetidir. Bazan zahmet, rahmete götüren bir yol olabilmektedir. Önemli olan onlardan ibret alınmasıdır. Said Nursi

d) "Sanatkâr, bir çok güzelliği üzerinde denemek için modele çeşitli hareketler yaptırır. Buna karşılık ona ikramda bulunur, oldukça yüksek ücret öder. Modelin bütün bu nimetleri görmezlikten gelerek sanatkâra dönüp “bana niçin eza ve cefa ediyorsun” demesi ne kadar meşrudur? İmdi, bazı cüz’i kötülüklere bakarak âleme vücut veren sayısız nakışların hâliki olan Nakkaş-ı Ezeli’ye dönüp “bize bu yolla niçin zahmet veriyorsun” diye sual etmek doğru mudur?" Said Nursi

İmdi bütün bu yukarıdaki geleneksel yorumları alalım ve bugün Irakta yaşanan USA askerlerinin Ebu Garip deki işkenceleri ile birlikte yorumlayalım acaba hangi yorum bu geçeklerin üzerini örter ?

HİÇBİRİ, hatta bu yorumlar bugün yaşanan trajedilerin karşısında komik kalır.

devam edeceğim.........
Alt 16-02-2006, 05:42
Üye Değil

Standart CEVAP

İyilik kötülükten kötülükte iyilikten gelmiştir Doğanın kanunu bu

Uzaya füzeyi fırlattıklarında patlama olasılığıda var

Her iyinin kötüsü her kötününde iyisi olmak zorunda Allah sadece iyiliği yaratmış olsaydı önce sen çıldırırdın

Sorun okadar okadar ironik ve saçmaki

Muteizelee sanada bir sözüm var hala ayetleri tek tek karşımıza çıkarmaktan biz cevaplamaktan bıktık aynı şeyleri sen sölemekten sormaktan bıkmadın

Ayetleri tek başlarına ele alma güzel kardeşimm yanılan hep sen olursun olucaksında böle devam edersen 5 yaşındaki çocuğun yeni bişey bulması gibi karşımıza çıkartıyosun onlar bişey bulur arkasına önüne bakmadan ahaa bakın buu der durur böyle yapma yazık hüsrandasın

Cennetle Cehenmle alakalı ayetler vardır senin orda yazdığında Cehennemle alakalı ayetlerden biridir ama sevgi bumudur demek okadar saçmaki sevgiyi anlamak istiyosan Cennetle alakalı ayetleride iyice oku araştır madem bukadar bakıyosun
Alt 16-02-2006, 05:57
Üye Değil

Standart DİYELİMKİ BİR YARATAN YOK

Diyelimki Allah peygamber melekler kuranı kerim yok öylece ölür gideriz yaşadımız yanımıza kar kalır veya varda nolursaolsun sizin düşücelerinizde söylediniz gibi iyilik yapmışta olsak ibadet etmişte olsak dünya hayatında direk sorgusuz sualsiz cehenneme giricez diyelimki böyle mesela hiçbişekilde cennette yok diyelim

NOLUR NOLUCAK VEYA SİZ ATEŞTENMİ KORKUYOSUNUZ YOKSA BAŞKA BİŞEYDENMİ

Allah'ı inkar etmek nasıl bir mantığa sığıyor bir düşünün

Allah ve peygamber aşkı kalbime işlemişse ben onun Cehennemindede yanarım sorgusuz sualsiz

AŞK SEVGİ BUDUR

SİZ HALA SEVGİDENMİ BAHSEDİYOSUNUZ EĞER SEVGİ SİZİN İÇİNİZDE OLSAYDI SİZİ YARATANA BENİM YAPTIĞIM GİBİ SORGUSUZ SUALSİZ SEVGİ DUYARDINIZ O YÜZDEN ALLAH'TA SEVGİ YOKTUR DİYE SAÇMASAPAN SÖZLER EDİP DURMAYIN
Alt 16-02-2006, 10:26
Üye

SİZ HALA SEVGİDENMİ BAHSEDİYOSUNUZ EĞER SEVGİ SİZİN İÇİNİZDE OLSAYDI.......
..

Bu sözler ile sadece ciddiye alınmanı zorlaştırırsın; ki bu da kendi elinle kendine yapacağın en büyük haksızlık olur..

İtidalden şaşmamak lazım.

Tebliğci rolünü anlaşılan çok sevdin.
Alt 17-02-2006, 15:53
Üye Değil

Standart mutezilee yazıyı oku dikkatle

Ben Yaratan ve Hz Muhammedden başka bişeyi sevmem

O yüzden tebliğciliği sevdin fln demen gayet saçma burda herkesin yazdıklarını oku veya okuma anla veya anlama sırf MUHALEFET olsun diye yazılanlara bi cevap yazmak zorunda diilsin Böyle bir zorunluluğun yok
Alt 17-02-2006, 16:05
kalkandelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kalkandelen kalkandelen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

iyide bakalim allahla peygamber seni seviyormu??kurani kerim icinde bana annenizi,babanizi,karinizi,cocugunuzu seviniz diye bir ayet bulabilirmisiniz?

yok..sevgisiz din islam..

Dinler afyondur, allah zayif insanlarin kafasinda yarattigi varolmayan birseydir..
Alt 18-02-2006, 01:48
Üye Değil

Standart KARŞILIKSIZ SEVMEK

Huseyin kardeşimm öncelikle sana şunu söylemeye çalışıyim

BEN KARŞILIKSIZ SEVENLERDENİM

Allah Muhammed var yok forum yazılarımda bunla alakalı yazıda var rastlarsan okursun

Karşılıksız sevmek İslam dinindede var Allah bana cennette nekadar mükafat vericek diye sevilmez

Sen hayatta karşılıksız sevmemişin ozaman hiçbişeyi sevgilin varsa sevgilini ailen varsa aileni SANA KISACASI MENFAATÇİSİN DİYEBİLİRMİYİZ Yazdığına göre ölesin kim ne yaparsa sen onu okadar seviyosun demekki
Alt 19-02-2006, 19:44
Üye

Allah'ın kendi yarattığı -'halk ettiği' kullarını - Müşrik- Zındık - Kafir - Mürted - Münafık vb kategorilerle 'sınıflandırmasından' sonra; onun bu insanlara olan ''sevgisinin'' karinelerini yine ayetlerde net bir şekilde görürüz:

7-ARAF:
179- Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir.

9-TEVBE:
28- Ey iman edenler! Müşrikler bir pisliktirler. Artık bu yıldan sonra Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar. Eğer yoksulluktan korkarsanız Allah sizi dilediğinde lütuf ve ihsanıyla zenginleştirecektir. Allah gerçekten alîmdir, hakîmdir.
Alt 19-02-2006, 20:16
Üye Değil

asoziale
bu başlık altında yazdığı yazılarda neler demiş. İlk yazı (Posted: 2006-02-17, 06:53:31)

"Ben Yaratan ve Hz Muhammedden başka bişeyi sevmem"

bu yazıyı şöyle bitirmiş:

"O yüzden tebliğciliği sevdin fln demen gayet saçma burda herkesin yazdıklarını oku veya okuma anla veya anlama sırf MUHALEFET olsun diye yazılanlara bi cevap yazmak zorunda diilsin Böyle bir zorunluluğun yok"

Bir sonraki yazısında (Posted: 2006-02-17, 16:48:22) ise şunları demiş:
"Huseyin kardeşimm öncelikle sana şunu söylemeye çalışıyim

BEN KARŞILIKSIZ SEVENLERDENİM "

Alt alta yazılmış iki yazı.

Sabah 06:53 de "Ben Yaratan ve Hz Muhammedden başka bişeyi sevmem"
İkindi sonrası 16:48 de "BEN KARŞILIKSIZ SEVENLERDENİM"

Hangisi? Bence bu asoziale nin henüz kişiliğinin oturmadığı, daha kendisini çok iyi tanıyamadığı felsefesini yerleştiremediğini gösteriyor. Muhtemelen genç bir arkadaşımız ve arayış içinde...

Peki neden daha kendisini tanıyamayan kişiliği tam oturmayan biri "tebliğciliğe" soyunur? Oysa burada ona buna çatacağına kendisini tanıması incelemesi gerekmez mi?

Bir öykünme sözkonusu sanırım. Kendisini İslamı yayan kişilerle özdeşleştirmeye çalıştığı için burada tebliğ yapıyor veya yapmaya çalışıyor. Oysa böyle bir iş için çok okumuş olmak çok bilgili olmak gerekir. Aksi takdirde böyle çelişkilere düşmek kaçınılmaz.

Sonuçta olan şu. Bu işi beceremediği için eline yüzüne bulaştırmak ve gereksiz polemiklere girip sıkıştığı anda saçma sapan savlarla savunmaya geçmek.

Ama unutulan bir nokta var. endi benliğini oluşturmaya çalışırken belki benliği ağır yaralar da alıyor.

Bu tebliğcilik olayının gençler için oldukça sakıncalı olduğunu düşünüyorum. İslam sadece beyinlerin değil kişiliklerin de gelişmesini engelliyor.

Psikolojiden anlamam ama benim gördüğüm durum bu. Umarım yanılıyorumdur....

Önerilen Siteler