|
1) Ayette akıldan bahsediyor. Bu ayete bakarak aklın, düşünmenin hangi organın sorumluluğunda olduğunu çıkaramayız.
|
akıl nerde işte...madem tekrarlayıp duruyorsunuz neden buradaki ayette kalbinizle akletmezmisiniz neden demiyor...madem cok onemli bir mevzu...ama demiyor...cunku akıl beynin fonksiyonudur..
şimdi sana bir soru
akletmeyen beyin ne işe yarar?..et parçasından ibarettir..işte islamiyet et parçasınla ilgilenmez...ozellikle Allah...onu nasıl kullandıgınla ilgilenir...o yüzden sen bu ayetten hic bir zaman kalbi cıkaramazsın..cunku teşbih yoktur yani benzetme...
kaldı ki akleden beyin...mutlaka duygularını da işe katar..o yüzden kalple teşbih kullanması çok normaldir...cunku beyin komutlarını motor reflektore verirken..kalbinde etkilenip etkilenmeyecegine gore ayarlama yaparak verir...
|
2) Üremekten bahsederken sperm ve yumurtalar söz konusudur. Bugünkü bilimsel makalelerde de penis'ten bahsetmez (ayıp olduğu için değil gereksiz olduğu için). Ama seksten bahsedecek olursanız o zaman işe karışan organları anmanız gerekir.
|
bahsedenleri getirirsem ne vereceksin bana

hayır sperm ve penis ilişkisini bahsedenleri..
|
Valla kardeşim Evrim Teorisini, İzafiyet Teorisini, Kuantum Fiziğini, Diferansiyel denklemleri anlıyoruz da ne yapsak Kur-an'ı aklımızla (beynimizle) anlayamıyoruz (başka bir organla belki anlaşılıyordur).
|
hiç birini anladıgını sanmıyorum...cunku bu teoremler eğitim gerektirir...yuksek lisans gerektirir...evrimde oyle bir şey yokda diğerlerinde var...
kuranı anlamazsınız cunku isinize geleni yorumluyorsunuz...
ivankaramazov diyor ki
kalpler kör olur bunda mecaz vardır...ispatı yok...kafasına göre...hangi tefsirde yazıyor...düşünen kalpin mecaz olmadıgını kalplerin kör oldugunun mecaz oldugunu...
bariz hatalı bir kere
düşünen kalp ve kalplerin kör olması...5 yasındaki cocuk anlar bunların benzetme oldugunu...siz hala beyin arıyorsunuz...

cok ararsınız daha...