Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-04-2006, 18:03
Üye Değil

Standart Re: islamda kadının yeri ve değeri

Alfasilin";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İslam peygamberinin söylediklerinde hiçbir yenilik yoktu, dünyadan haberi olmayan bir insanın yeni birşeyler söyleme şansı da zaten yoktur.. Bu nedenle çevresini ikna etmekte çok zorlandı. Kur-an'a bakarsanız inanmayanları inandırmak için anlatılan "mucizeler"le, inanmayanlara atılan küfürle, tanrının inanmayanlara ne kadar azap verici olup da ne kadar bağışlayıcı olduğuyla ilgili ayetler, inananlara verilen tavsiye ve emirlerden daha fazladır. Kadınlar için tariflediği durum da yep yeni bir durum değildir zaten.
demişsin alfasilin abi,
Dünyadan haberi yoksa bu kurandaki bazı bilimsel ifadeler nasıl var? Eğer vahiy gelmiştir diyosan. İlahi olmayan dinlerdeki ve destanlardaki geçen yazılardada bunlar var (mesela sudan yaradılış.) ayrıca kuranda çelişkilerde var. Biraz açıklarsan sewinirim alfasilin abi.
Alt 16-04-2006, 20:00
servet servet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

dindar arkadaşlar hala soruma cevap vermedi; islam toplumunda kadın olmak istermiydiniz diye sormuştum... eminimki isterler, eh islam kadınlara çok değer ve özgürlük veriyor ya, koşa koşa o toplumda kadın olmayı kabul ederlerdi
türkiyedeki başı lahana dolması gibi sıkı sıkıya sarılı türbanlı bayanlar yaşamak istermiydi o toplumlarda? biraz zor isterlerdi, türkiyedeki kanunlar bayanlara haklar tanıdığı için rahatlar ama bunu belli etmiyorlar acı çektiklerini söylüyorlar, o zaman gidin arabistana islamı orda yaşayın kadın olarak lafla olmaz bu din, dininizi gidinde doğduğu yerde yaşayın.

HER İNSAN TANRIDIR!
Alt 16-04-2006, 21:05
Üye Değil

Servetçim biz o türbanlılara: yumurta kafa diyoruz. Bunu da lügata ekle kardeşim.
Bu türban namus simgesi olmuş çıkmış zaten. Yaw dinen takıyosnız başörtüsü diye bişey var onu takın ne o öle boyundan sarıp bağlamalar? Yani biz namusluyuz geri kalan malum... Ve şu da var hade öle bağladın bari vücud hatlarını belli eden şeyler giyme ya. Takıyo türbanı gerisi umumi...[hr:4f9605d2ed]"Benim naciz vücudum elbet birgün toprak olacaktır, ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." Kemal ATATÜRK
Alt 16-04-2006, 21:36
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

arkadaslar,
cevrenizde hergun sayisiz kadin esi ve cocuklari tarafindan *dovulmekte ve oldurulmekte iken,sayisiz kucuk cucuklar tecavuz edilip oldurulurken,sayisiz kadin hayatini idame edecek parasi olamadigindan ,kan ter *pislik icindeki erkeklerle ayni yatagi paylasmak zorunda kaliyorken,is bulabilen vasifsiz kadinlar sosyal guvenceleri olmadan asgari ucretten de az paraya calisirken,vasifli kadinlarinda buyuk kismi isyerlerinde cinsel tacize ugrarken,ve evinde kocasinin getirecegi ile yetinen kadinlarin buyuk bir kismi da kocalarinca cinsel yonden aldatiliyorken,.......,...bu istismarlari yapan erkeklerin kac tanesi bunlari islam emretmistir diye yapiyor acaba ,islam boyle seyler emrediyormu?

neymis dovebilirsiniz *demis.kardesim eger dovebilirsin dediyse hic olmazsa onune engelleyici sartlarini siralamis.soyle soyle *olursqa diye.simdiki ulkemizde dovenler o sartlarin yerine gelmesini bekliyomu?yemek soguk cak bi tane.kapiyi niye gec actin cak bi tane.bu insanlik mi?islam buna izin vermez.islaminki simdiki uygulamaya gore dovme olayini azaltici ve ortadan kaldirici bir uygulama.daha ileri ve daha kadinca.

yok efendim cok evlilik varmis.arkadasim cok evlilik demek cok nikah demektir.nikah bir akittir ve hukuki sonuc dogurur.oyle simdiki gibi seviyeli arkadaslik yapip.kadini ihtiyarlanlayinca degistiremezsin.simdikiler degil dort,kirk dort kadinla beraber oluyor.ve kadinin hicbir hukuku yok.asna fisneligi bitince vut gitsin.limit yok.bunu herkes biliyor.goruyor.yani bana isbat et falan demeyin.kadin surunuyor.simdi kadinin bu dusurulmus mal durumundan islam hic degilse ona nikahlanma sartini getirmistir.alan veren razi ise nasil simdi kimse karismiyorsa hukuki bir akit yapilinca da kimse karisamaz.burada da islam daha kadinci gunumuze gore.

Cariyelik cok genis bir hukuk sistemince cevrelenmistir.her firsatta hurriyetin verilmesi one cikarilmistir.gunumuz super gucleri ve moderniteligi temsil edenlerin yaptiklarina bakinca islam bu konuda da daha kadincadir.

kadinlar islamdan gelen haklarini gunumuzle kiyaslasalar seriat isteruk diye isyan eder.
Alt 16-04-2006, 22:31
Üye Değil

sorogren";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
neymis dovebilirsiniz *demis.kardesim eger dovebilirsin dediyse hic olmazsa onune engelleyici sartlarini siralamis.soyle soyle *olursqa diye.simdiki ulkemizde dovenler o sartlarin yerine gelmesini bekliyomu?yemek soguk cak bi tane.kapiyi niye gec actin cak bi tane.bu insanlik mi?islam buna izin vermez.islaminki simdiki uygulamaya gore dovme olayini azaltici ve ortadan kaldirici bir uygulama.daha ileri ve daha kadinca.
Sorogren biz islamı tartışıyoruz günümüz Türkiyesini değil. Hem ayeti dikkatli okursan kadının başkaldırmasından endişelenmen bile nisa34 de yazılanları gerçekleştirmene yeterli. DAha neyi savunuyosunuz ki? Hem hiç peygamber dövmemiştir, kötü davranmamıştır dersiniz. Yaaw insanlar allahın resulü diyolardı. Tapıyolardı resmen, karılarımı baş mı kaldıracaktı? Ne dese "eywallah resullulah" diyolardı.
Alt 16-04-2006, 22:44
Üye Değil

İşi dövmek-dövmemek boyutundan bir çıkaralım isterseniz,

İslam'a göre kadının yeri nedir? Erkek ile tamamen aynı haklara sahip midir?
Kadının toplum yaşamında yeri nedir? Erkek ile eş midir?

Güncel yaşama göre örnekler verelim biraz;
Kadın 18 yaşından sonra "Ben artık kendi evime çıkacağım" dese buna karşı bakışınız nedir?
Evli olduğunu düşünelim, "Ben kendi işimi kuracağım, kocamın kazancı ile benim kazancım ayrı olabilir" dese buna karşı İslam'ın bakışı nedir?
ya da, "Kocamla anlaşamıyorum, boşanacağım" dese, durumu ne olur?

Dayak sorunu sadece dinsel bir sorun değil, dinsel bir tutuculuğu bulunmayan insanlarda bile kadını dövme eylemine bol bol rastlayabiliyoruz. Kadının toplum içindeki yeri çok daha önemli bence.
Alt 16-04-2006, 22:55
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

jayjayim,
islami kotulerken her zaman ve zeminden ornek verebilirken tersi neden acaip oluyor.benim verdigim orneklere gore islamin durumu gunumuzden daha ileri kadin tarafinda.
sen birsey tartisacaksan islami neyle kiyaslayacaksin anlamadim.neye gore kotuluyorsan soyle ben de ona gore cevaplayayim.bu dunyada yasadigimiza gore bu insanlarla kiyaslayacagiz.hadi sen ne zamanki insanlarla kiyaslarsan kiyasla sonuc aynidir.erkeklerde bu hakimiyet ve sahiplenme duygusu varoldugu muddetce kadinlar hep ikinci sinif muamele gorur ve gorecektir.islam bunu engellemektedir.ben seneler boyu evli olupte bir kez bile karisini ibadet gayesiyle doven bir musluman gormedim.
peygamber dovdu dovmedi meselesini bilmem.aile ici isleri kimseyi ilgilendirmez.ama cikan firsatlari o zamanin dinsizleri veya yahudileri iyi degerlendirir,ayyuka cikarirlardi.
peygambere tapma meselesi islami bir mesele degildir.
Hz.Muhammed dogup buyudugu yerleri birakip gitmek zorunda kalmisken boyle umumi bir dokunulmazlik zirhi oldugunu dusunmuyorum.yapacagi tek hata atalariniz ve sizlerce her an takip ediliyordu.ama hic hatasi olmadi.
Alt 16-04-2006, 23:04
Üye Değil

kardeş bi da şu hadise bak istersen muhammed mustafaya göre kadın uğursuzdur:

Hadis No : 4083
Ravi: Sehl İbnu Sa'd
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir şeyde (uğursuzluk) olsaydı, bu atta, kadında, meskende olurdu."
Kaynak: Buhari, Cihad 47, Nikah 17; Müslim, Selam 119, (2226); Muvatta, İsti'zan 21

biz islamın temelini tartışıyoruz. Yani her zaamnı ve islamı sonuna kadar uygulayanların davranışlarını.
Alt 17-04-2006, 01:06
Alfasilin Alfasilin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

jayjay";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dünyadan haberi yoksa bu kurandaki bazı bilimsel ifadeler nasıl var? Eğer vahiy gelmiştir diyosan. İlahi olmayan dinlerdeki ve destanlardaki geçen yazılardada bunlar var (mesela sudan yaradılış.) ayrıca kuranda çelişkilerde var. Biraz açıklarsan sewinirim alfasilin abi.
Hangi bilimsel ifadelerden bahsettiğini bilmiyorum. Birkaç ilginç şey söylemişse, bu söyledikleri de kulaktan dolma şeyler, bu söylenenlerin de içinde bulunduğu toplum için yeni olduğu tartışılır..
Alt 17-04-2006, 01:16
Üye Değil

bnm merak ettiğimde bu zaten islamcılar bazı gelecekteki icatları kuran sölemiştir derler. Sen dedinki "dünyadan haberi olmayan bir insan". Yane dünyadan haberi warmış denilebilir.

Kuran-ı Kerim Yaşar Nuri Öztürk Meali:
1.Ey giysisine bürünüp kenara çekilen!
2.Kalk da uyar!
3.Rabbinin yüceliğini duyur!
4.Temizle giysilerini!
5.Uzaklaştır kendinden pisliği!
6.Çok bularak başa kakma yaptığın iyiliği!
7.Ve yalnız Rabbin için dayanıklı kıl benliği!
8.O boruya üfürüldüğünde,
9.İşte o gün çok zorlu, çok çetin bir gündür.
10.Küfre batmışlar için hiç de kolay değildir.
11.Benimle, yarattığım kişiyi baş başa bırak!
12.Hesapsız bir mal verdim ona.
13.Göz doyurucu oğullar verdim.
14.Alabildiğine imkânlar döşedim onun için.
15.Tüm bunlardan sonra hırs ile daha da artırmamı istiyor.
16.Hayır, iş sanıldığı gibi değil! O, bizim ayetlerimize karşı bir inatçı kesildi.
17.Ben onu dik bir yola süreceğim.
18.Derin derin düşündü o; ölçtü-biçti.
19.Kahrolası, nasıl bir ölçü kullandı!
20.Bir kez daha kahrolası, nasıl bir ölçü kullandı?!
21.Sonra baktı.
22.Sonra yüzünü buruşturdu, kaşlarını çattı.
23.Sonra arkasını döndü ve böbürlendi.
24.Şöyle dedi: "Bu, rivayet edilerek gelen bir büyüden başka şey değil."
25."İnsan sözünden başka bir şey değil bu."
26.Onu sekara fırlatacağım.
27.Bilir misin nedir sekar?
28.Ortada bir şey bırakmaz, hiçbir şeyi görmezlik etmez o.
29.İnsan için tablolar/levhalar/ekranlar sunandır o/deriyi yakıp kavurandır o.
30.Üzerinde ondokuz vardır onun.
.................................................. ....................................
http://www.turkcekuran.com/oku.php?k...=03&sure_no=74

burada bilgisayarlardan bahsettiği söylenir.

Önerilen Siteler