Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-09-2010, 00:17
Fight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Fight Fight isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin fight;

Soylemeye calistiginiz El- Cahiz'in kitaba katkisi oldugu mudur? Malum Muhammed 632'de olmustur.

Bu kismi bir acar misiniz?

darwin'in türlerin kökeni ismini verdiği kitaba el cahızın ciddi bir katkısı olmuştur. darwinin ele aldığı doğal seçilim kuramını el cahız bin yıl öncesinde kitabında yazmıştır...
kitap diye kastınız el cahızın kitabı ise tabi.
yok eğer kuran ise kuran vahiydir.

"Oysa O sizi EVRİM ile yarattı." Nuh-14
Alt 08-09-2010, 09:43
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Fight´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

darwin'in türlerin kökeni ismini verdiği kitaba el cahızın ciddi bir katkısı olmuştur. darwinin ele aldığı doğal seçilim kuramını el cahız bin yıl öncesinde kitabında yazmıştır...
Senin ilahiyatçı profosorlerin bile ilk insan ademdir diyor. Sen onlardan daha iyi mi islam biliyorsun ???
Alt 08-09-2010, 11:28
denklem denklem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hadisleri kabul etmeyen arkadaşlar söyliyebilirler mi oruç tutuyorlar mı?
tutuyorlarsa neye göre tutuyorlar.namaz kaç rekat,hangi ayetlerde belirtiliyor?
Alt 08-09-2010, 11:45
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sayin Fight ;

El Cahiz ilk degildir .. Onunda kendinden once beslendigi kaynaklar vardir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Evrim

El Cahiz hayvanlar uzerine inceleme yapmis evet.

Ama, hayvan ve insanin ortak ata fikrini sunmamistir bildigim kadariyla. Sunmussa, lutfen bilgi girin biz de faydalanalim. Tamam dogal secilimden bahsetmis olabilir, ancak Darwin gibi insan ve hayvanin ortak atadan geldigini, bir tanri olmaksizin ileri surdugunu sanmiyorum.

Yanisira, gecmis donemlere iliskin ortaya atilan evrim dusuncesi, Nuh tufani bahsinden etkilenmistir. O donemki inanisa gore, tufan tum dunyada gerceklesmistir. Oysa kutsal kitapta yoresel oldugu acikca bellidir. Tum dunyayi kapsamaz yani. Nuh ve toplumu.. Hud/25

Kaldi ki Nuh, Muhammed gibi butun insanliga gonderilmis bir peygamber degildir. Muslumanlar Muhammed'in tum insanliga gonderilmis son peygamber oldugunu ileri surerler.
Nuh'un kendine ait bir kutsal kitabi yoktur.

Adem'e iliskin;

Adem ve esinden 7/19'da, 7/189 da bahsedilir.
Ikinci ayet icerigi, cok acik ve net bir sekilde bir erkek ve bir kadinin birlesmesini anlatir. Malum hala gunumuzde de bir erkek bir erkek'le kucaklastiginda bir hamilelik olayi gundeme gelmiyor.

15/28'de sekil verilmis kuru balciktan insanin yaratilisi anlatilir.

19/58'de de Adem soyundan bahseder, ayrica Nuh neslinden de bahseder, digerleri ile birlikte.

3/33, 3/34'de de bakacak olursaniz, Adem, Nuh, Ibrahim ve Imran soyu ayni zurriyetten, birbirlerinden gelir.

Kaldi ki kutsal kitapta, insan, hayvan ve bitki ayri ayri yaratilmistir.

Yani Darwin'in evrimindeki gibi, tanrisiz bir evrim zinciri soz konusu degildir bildigim kadariyla..
Alt 08-09-2010, 15:08
Üye

Sayin Fight ;

El Cahiz ilk degildir .. Onunda kendinden once beslendigi kaynaklar vardir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Evrim

El Cahiz hayvanlar uzerine inceleme yapmis evet.

Ama, hayvan ve insanin ortak ata fikrini sunmamistir bildigim kadariyla. Sunmussa, lutfen bilgi girin biz de faydalanalim. Tamam dogal secilimden bahsetmis olabilir, ancak Darwin gibi insan ve hayvanin ortak atadan geldigini, bir tanri olmaksizin ileri surdugunu sanmiyorum.

Yanisira, gecmis donemlere iliskin ortaya atilan evrim dusuncesi, Nuh tufani bahsinden etkilenmistir. O donemki inanisa gore, tufan tum dunyada gerceklesmistir. Oysa kutsal kitapta yoresel oldugu acikca bellidir. Tum dunyayi kapsamaz yani. Nuh ve toplumu.. Hud/25

Kaldi ki Nuh, Muhammed gibi butun insanliga gonderilmis bir peygamber degildir. Muslumanlar Muhammed'in tum insanliga gonderilmis son peygamber oldugunu ileri surerler.
Nuh'un kendine ait bir kutsal kitabi yoktur.

Adem'e iliskin;

Adem ve esinden 7/19'da, 7/189 da bahsedilir.
Ikinci ayet icerigi, cok acik ve net bir sekilde bir erkek ve bir kadinin birlesmesini anlatir. Malum hala gunumuzde de bir erkek bir erkek'le kucaklastiginda bir hamilelik olayi gundeme gelmiyor.

15/28'de sekil verilmis kuru balciktan insanin yaratilisi anlatilir.

19/58'de de Adem soyundan bahseder, ayrica Nuh neslinden de bahseder, digerleri ile birlikte.

3/33, 3/34'de de bakacak olursaniz, Adem, Nuh, Ibrahim ve Imran soyu ayni zurriyetten, birbirlerinden gelir.

Kaldi ki kutsal kitapta, insan, hayvan ve bitki ayri ayri yaratilmistir.

Yani Darwin'in evrimindeki gibi, tanrisiz bir evrim zinciri soz konusu degildir bildigim kadariyla..
el cahiz modern anlamda yani evrimi determine eden unsurlarıya türlerin kökenini inceyen ilk evrimcidir. dikkat edereseniz ilk evrimci demiyorum. modern anlamda ilk evrim düşüncesini ortaya atandır...

el cahız herşeyden önce bir müslüman. yani tanrı inancını red ettiği filan yok. ortak ata teoremi daha sonra ortaya atılmıştır. onu da ortaya atan yine bir müslüman olan 930 doğumlu ibn-i misveyktir. köken olan maymun ile türdeş olduğunu eserlerinde belirtmiştir.

7/189 ise adem ve havvadan insan soyunun gelmediğini gösteren en ilginç dellilerindendir. en büyük demiyorum ama gerçekten ilginç.
kısaca açıklayayım. o ayet önce nisa (kadın) suresinde geçiyor. nisa suresi 1. ayete bakınız. öncelikle gelenekçi inanışa göre burada adem ve havvadan söz edildiği sanılarak sizi tek bir canlıdan derken ademden ve ondan da eşini derken havvadan şeklinde tefsir edilir...
ama işin aslı hiç de öyle değilidir...
arapçasına bakalım
"Huvellezî halakakum min nefsin vâhıdetin ve ceale minhâ zevcehâ li yeskune ileyha" şeklinde başlıyor...
sizi tek bir nefisten (canlıdan) yaratan ve ondan (minha) da eşini (zevceha) yaratan mealinde söyleniyor....

pek bu tek nefis adem olabilir mi? arapçada zamirler dişil ve erkek olarak ayrılır. ondan kelimesinin yanına parantez içinde kuranda geçen şekli ile minha diye yazdım. ondan dediğinin cinsiyeti burada veriliyor. HA eki arapçada O demek olup yalnızca dişiler için kullanılır. erkekler için ise HU şeklinde kullanılır. eğer vahdetül nefs yani ilk canlı diye ademden söz ediliyor olsaydı adem erkek olduğuna göre MİNHU kullanılacaktı. Ama ayete gördüğümüz gibi minha kullanılmış. dahası zevceha kelimesine bakalım. bu ha nın eşi demektir ki arapçada kocası anlamındadır. dilediğiniz bir arapça türkçe sözlüğe baktığınız da zevceha nın kocası olarak çevirdiğini görebilirsiniz...
evet 7/189 a ve Nisa / 1 e göre ilk yaratılan dişilmiş.ve kocası da o dişil ilk yaratılan canlıdan yapılmış...

dahasına bakalım... 7/189 a baktık ama 7 / 190 a bakarsak daha nelerle karşılacağız...
Allah onlara eli yüzü düzgün bir çocuk verdiğinde ise, Onun verdiği şeyde Allah'a ortaklar koştular. Oysa Allah onların ortak koştuğu şeylerden yücedir.7/190

geleneksel meal ve tefsirlerde sizin de sandığınız gibi nisa 1 ve 7/189 adem ve havvadan söz edildiği sanılır. 7/189 a bakarken zahmet edip 7/190 a bakmazlar. ademi peygamber olarak ve havvayı da eşi olarak gören geleneksel meal ve tefsirciler bir peygamberin nasıl olur da Allah'a ortak koşabildiğini düşünmeden geçerler...
halbuki en büyük günah Allaha ortak koşmak olduğu ve bunların çekeceği azapdan kuran defalarca söz etmişken hz. adem diye bir peygamberin olduğunu bunun ilk insan olduğunu 7/189 da adem peygamberden söz ettiğini söyleyen mealci ve tefsirci 7/190 a göre de bu peygamberin allaha ortak koştuğunu da söylemek durumundadır ki bir peygamberi cehennemlik yapmak demektir bu....
diğer yazdıklarına sonra gireceğim öncelikle yukarıdaki yazdıklarım üzerine düşünülmesini istiyorum...
diğer yazdıkların da geleneksel çevirilerin çelişki ve hatalarını barındırdığını söyleyeyim şimdiden...
selamlar...

Alt 08-09-2010, 16:52
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sayin Fight ;

O halde bu dediginiz dogruysa, kitap yillardir zaten degistirilmistir. Hani bir kelimesi bile degismemistir denir hep. Kulliyen yalan demek ki.. Bircok kelimenin bu sekilde carpitildigini dusunebiliriz. Insanlar yuzyillardir boyle inandilar zira..

Tesekkurler aciklamalariniz icin.
Alt 08-09-2010, 17:04
Üye

Sayin Fight ;

O halde bu dediginiz dogruysa, kitap yillardir zaten degistirilmistir. Hani bir kelimesi bile degismemistir denir hep. Kulliyen yalan demek ki.. Bircok kelimenin bu sekilde carpitildigini dusunebiliriz. Insanlar yuzyillardir boyle inandilar zira..

Tesekkurler aciklamalariniz icin.
Pardon benim anlattıklarımdan nasıl oluyor da kuranın değişmiştir sonucuna varıyorsunuz ki? Kuranın değiştiğine dair hiç bir bilimsel delil de yoktur. ben yalnızca kuranda ne yazıyorsa onu yazdım...
Kuran yani İslam evrimcidir ve değiştiğine dair de bilimsel(belgeli) bir delile rastlamadım...

Alt 08-09-2010, 17:20
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Pardon benim anlattıklarımdan nasıl oluyor da kuranın değişmiştir sonucuna varıyorsunuz ki? Kuranın değiştiğine dair hiç bir bilimsel delil de yoktur. ben yalnızca kuranda ne yazıyorsa onu yazdım...
Kuran yani İslam evrimcidir ve değiştiğine dair de bilimsel(belgeli) bir delile rastlamadım...
Kuran evrimcidir derken ?

Senin üniversite mezunu ilahiyatçıların bile evrimi reddediyor...

Onlar kuranı bilmiyorda mı reddediyor. ?
Alt 08-09-2010, 17:39
Üye

hackercesur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kuran evrimcidir derken ?

Senin üniversite mezunu ilahiyatçıların bile evrimi reddediyor...

Onlar kuranı bilmiyorda mı reddediyor. ?

1. benim bugüne kadar hiç ilahiyatçım olmadı.
2. dilersen bir çok ilahiyatçının evrimi savunduğunu delilleri ile yazabilirim.
3. kaldı ki ölçü ilahiyatçılar değilidir. yalnızca kurandır.
4. kuranda evrime ters hiç ifade yoktur. (varsa gösterin)
5. evrim kuramını destekleyen bir çok ayet vardır.

yanılgılar ise kuranda olmayan ancak var sanılanlardır. sırasıyla ;

1 kuranda ademi anlatan ayetlerde ademin ilk insan olduğunu hiç bir şekilde yazmaz. yani kurana göre adem ilk insan değildir.
2 kuranda geçen peygamberler için kuran nebi ve resul der. ancak adem için nebi ve resul demez. yani adem peygamber de değildir.
3.kuran da konusu adem olan hiç bir ayet yer yüzünde geçmez. yani maddesel/biyolojik varlık olarak adem tanımlanamaz.
4. yaradılış ile ilgili ayetler adem için değil insan içindir ki insan ile ademi birbirinden kuran ayırmaktadır.

Alt 08-09-2010, 18:59
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sayin Fight;

Siz degil misiniz, mealler duzgun cevrilmemis diyen?

Bakin milyarlarca insan, bu mealler uzerinden gidiyor. Farkinda misiniz?

Demek ki insanlarin Adem ve Havva'ya dair bugune kadar ki inanci, sizin aciklamalariniz dogrultusunda yalandir, sahtedir.

Bu da belirgin bir tahrifattir zaten. Demek ki Allah boyle anlatmamis. Mealciler tutup bu sekilde cevirmisler.

Oysa soylenen bir kelime bile degismemistir cumlesidir yillardir. Iste gordugunuz gibi meal sayesinde degismis. O kadar alim de yanilmis olamaz sanirim.

Kuran'in orjinali yoktur ki ortada, bilimsel delil olsun.!!!

Önerilen Siteler