Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-08-2006, 09:40
istavrit istavrit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: KADININ HAKKINI EN İYİ İSLAMİYET VERİR

Kadınlar gittiğinde çok kişi gider,bir ağır işçi bir temizlikçi, bir bakıcı, bir bahçivan,bir muhasebeci,
*
*
Bir anne gider
*
Bir dost
*
Bir arkadaş
*
Bir servgili
*
Ne çok kişi yok olur bir kadın gittiğinde
*
*
Mutfaktaki dolap, perdeler,krem kutularındaki düğmeler, özenle saklanmış küçülmüş giysiler, dolap diplerindeki çanta ve ayakkabılar öksüz ve yetim kalır.
*
*
Sabah karanlığında mutfaktan gelen tıkırtılar susar, yetim kalır tabaklar, suyu unutulur saksıların, teki kalmış eski bardağın anlamını bilen olmaz, balkon sessiz ve yetimdir.
*
Çamaşır asılmaz, koridor kimsesiz.
*
Kapı eşiğindeki "DİKKAT ET" *GİDİNCE ARA duyulmaz..Annesi gitmiştir "GEÇ KALMA" * *YİNE GEL' in
*
*
Ve bir kadın gittiğinde pek çok YETİM bırakmıştır arkasında......................

dini, mezhebi inanci ne olursa olsun kadinlarimizin kiymetini bilelim, hak ettikleri saygiyi ve sevgiyi verelim...onlar bizlerden fazla bir sey istemiyorlar..

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
Alt 23-08-2006, 15:04
agnostic_z agnostic_z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İslamın kadına verdiği mükemmel(!) haklar
1-İki kadının şahitliği bi erkek şahitliğine eşittir.
2-Yalnız başına seyahate çıkamaz.
3-50 derece sıcakta bile tesettür bizim deyimimizle ninja tırtıl olmak,vs vs zaten bunları herkes biliyo uzatmak istemiyorum.Siz en iyisi mi güney sahilimize inin ve insan olmanın herkes gibi plaja gidebilmenin tadını çıkaran binlerce iranlı kadınları görün,hattaa onlara şeriat ve islam hakkında bi iki soru sorun bakalım övgülerle mi yoksa sövgülerle mi bahsediyolar ?
Alt 23-08-2006, 15:15
ibrahim_z ibrahim_z isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ibrahim_z - MSN üzeri Mesaj gönder

bu komik başlığa başka cevap yazmayalım lütfen * * islamın içinden bir insan bu kelimeyi nasıl kullanır aklım almıyor

UĞRAŞ, DİDİN, DÜŞÜN, ARA, BUL, KOŞ, ATIL, BAĞIR
DURMAK ZAMANI GEÇTİ
ÇALIŞMAK ZAMANIDIR.
t. fikret
Alt 25-08-2006, 12:46
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dostlar!
Ben islamcı dostların cahiliye devri dedikleri o döneme inanmıyorum. Sebebine gelince, *Madem o dönemde kadının bi kıymeti harbiyesi yoktu neden putlarını kadın olarak tasvir ettiler lat uzza ve menat birer tanrıçaydı. İnsan değer vermediği bir şeyi neden en kutsal yapsın ki. Ayrıca turok dostunda dediği gibi maalesef bizim kadınların pek sesi çıkmıyor daha doğrusu çıkarılmıyor. Erkek egemen bir kültür, çocuk yaştan itibaren baskı. *Nasıl hakkını savunsunlarki sadece İslamın onlara verdiği haklarla yetinmek zorundalar. Yada zincirlerini kırıp şuan sayıları az olan özgür kadınlara katılamk zorundalar saygılarımla dostça kalın
Alt 25-08-2006, 13:05
mep
Üye Değil

cahiliye devri muhammetle başlamış bir devrin adıdır gerçekte.
muhammede kafa tutabilmiş ebu cehl bile karısıyla birlikte hareket etmesinden ötürü karısıyla anılmıştır kuranda,kız çocuklarının kuma gömüldüğü,kadının horlandığı hepsi hikayedir,hamza nın yüreğini söktürecek güce bile erişebiliyordu,islam ordularına kafa tutacak,onlarla savaşacak güce bile sahipti kadınlar,gelsinler bir örnek koysunlar kuma gömülmüş kız çocuğuna dair,yada savaşlara bile kocalarıyla katılan cahiliye devri kadınlarıyla, evlere kapattıkları yüzlerini gözlerini kapattıkları
insan değil cinsel ihtiyaçlarını giderecek bir araç olarak değerlendirdikleri asrı saadet kadınları ve günümüz iran arabistan afganistan gibi ülkelerde yaşayan kadınlarla kıyaslasınlar ve dönüp muhammet öncesi cahiliyeydi desinler,insanların inançlarına putlarına saldır kendini kabul ettirmek uğruna arap yarım adsını kana bula ve bunlar öncesi yaşanan sukunetli bir devre cahiliye de,cahiliye muhammetle başlamış günüğmüzde bile kanla,baskıyla,savaşla ve her türlü bağnazlık ve gerilikle süren devrin adıdır asıl.
Alt 25-08-2006, 16:30
Murat Murat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Vallahi arkadaşlar affınıza sığınarak hepinizi kınıyorum ( konu başlığını açan arkadaş hariç çok değerli olduğu burdan bakınca anlaşılıyor ) Elbetteki müslümanlık kadının hakkını verir hemide en ii bir şekilde. Nasılmı 1 Karnından sıpayı sırtından sıpayı eksik etmeyerek 2 Ayak topukları da görünmeyecek bir şekilde örterek 3 erkeğin 3 adım arkasından yürüterek. Çoğaltırım bu örnekleri zor değil. Şimdi sevgili arkadaşlar burda sizin hak ihlali saydığınız şeylere bakalım *şunuda belirtmeden edemeyeceğim islam dini çok ileri bir dindir nasılmı mesela kadın niye kocasından geride yürür ta o zamandan bu trafik olayının çıkacağı ve böyle keşme keş olacağı belliymiş hani bizim kadınlarımız değerliya değer veriyoruz demişki yahu koca nerde olsa bulunur şu kadıncağız az biraz geriden gitsin araba vuracaksa ona vursun. Örtünme işi ileri görüş işte abi bilir her şeyi bu insanlar deler demiş bu ozonu bu kadınları sıkı sıkı kapatalım ki *yazık cilt kanserinden etkilenmesinler. Burdaki sıpanın *anlamı şu tamamen babasına çeken çocuk. Sıkıysa şimdide dil uzatında göreyim bakayım cahiller topluluğu *
Alt 25-08-2006, 16:41
Murat Murat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Buyrun nazım babadan

Ve kadınlar,
bizim kadınlarımız :
korkunç ve mübarek elleri,
* * * * * * *ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *anamız, avradımız, yârimiz
ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri
* * * * * * * * öküzümüzden sonra gelen
ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki
ve karasabana koşulan
ve ağıllarda
ışıltısında yere saplı bıçakların
oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * kadınlar,
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * bizim kadınlarımız
şimdi ayın altında
kağnıların ve hartuçların peşinde
harman yerine kehribar başaklı sap çeker gibi
aynı yürek ferahlığı,
aynı yorgun alışkanlık içindeydiler.
Ve on beşlik şarapnelin çeliğinde
* * * * * * * * * * * * * * ince boyunlu çocuklar uyuyordu.
Ve ayın altında kağnılar
* * * * * * * yürüyordu Akşehir üstünden Afyon'a doğru.
Alt 04-07-2008, 18:51
dew_genç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dew_genç dew_genç isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kadınların hakkı dayak yemekse,evlerinden kocalarının izni olmadan çıkamamaksa,sosyal hayatlarının olmayışıysa,üzerlerine kumaların gelişini seyretmek ve buna karşı koyamamaksa,bütün hak ve hürriyetlerinin alınmış oluşuysa evet bu konularda kadınların haklarını islam koruyo
Alt 04-07-2008, 20:23
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Sayın İTTİHADİ-İSLAM kardeş.
Yazınızın başında diyorki:
Cahiliye dönemi arkada bırakılmış ve o döneme ait her şey artık, ya acı bir teessür....
Yav bu CAHİLİYE DÖNEMİ dediğin dönem İslamiyetten önceki dönem mi Yoksa İSLAMİYET le başlayan dönemmi.
Senin CAHİL GEVUR uzaya cıkalı 55 yıl olduü sen halen KARDEŞ KANIYLA kadeh tokusturuyon, kadınlar kızlar eğitimsiz. Müslüman ülkeler dünyanın en geri ve cahil ülkeleri.
BU CAHİLİYE DÖNEMİNE bir açıklık getirsen diyorum.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 19-07-2008, 19:58
no_religion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_religion no_religion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

günümüzde islami ülkelerin hangisinde kadın parlementer var??? hangi islami ülkede kadın devlet başkanı var...bırakın ya bu hikayeleri...ordan burdan çekip çekiştiriyorsunuz istediğiniz şekile getiriyorsunuz..harbiden insanı sinir edersiniz siz

Önerilen Siteler