Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-12-2017, 01:52
BATIRALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BATIRALP BATIRALP isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Felâsife´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öyle dediklerine ne bakıyorsun, o lafın gelişi, gerçekte olay 2 M2 toprak (kurgan) için, yapmayacakları yoktur.
İskit hükümdarının, Dairus'a cevabına bakar mısın?
Öyle kolay değil at sırtında, çadırım otağım demek. O lafın gelişi. Dokunulmazlar her zaman vardır yani.

Neyse, bencede bitmez, şehrin gözlerini de dedimya, gerisi de çok önemli değil, gözleniyoruz, gözleneceğiz, ötesi yok.
Gerisi laf kalabalığı.
Arkadaşım öncelikle Türklerde çok eski dönemlerde göçebe bir toplum olması nedeniyle yerleşik düzene geçmediği dönemlerde toprağın vatanın kutsaliyeti diye birşey yoktu ve Türkler tarımlada ilgilenmediği için asla toprağa bağlı değildi kutsal olan TÖRE yani yazılı olmayan hukuk kuralları idi ve KÜLTÜR dü ... daha sonra yerleşik düzene geçtiğinde toprak kutsaliyet kazandı ve vatan sevgisi değeri ortaya çıktı hatta Türkler göçebe oldukları dönemde hapis cezası bile yoktu idam vardı yine el sanatları gelişmişti kalıcı eserler verilememişti ....

Yine sizin bahsettiğiniz bizi gözetliyor konusu doğru ancak siz buna Tanrı demiyorsunuz şehir diyorsunuz afaki hayali bir açıklama ! şehir dediğiniz nedir insanların kurduğu yerleşim birimlerimi onlarmı insanları gözetliyor ? yoksa insanı yaratan evreni makrodan mikroya kadar yaratan bir güç mü gözetliyor ? bu gözetleme konusu islamda da vardır ayetlerde de Allah yaptıklarınızdan haberdardır denilmektedir hem görüntülü hem yazılı hemde sesli olarak melekler tarafından kayıt altına aldığı vardır ... ki Tanrı bu kayıtları her insanın şahsına verecektir itiraz etmek isteyenler tüm yaptıkları gösterilecektir ...

Bizim dinimiz, milletimize hakir, miskin ve zelil olmayı tavsiye etmez. Tam tersine Allah da, Peygamber de insanların ve milletlerin izzet ve şerefini korumalarını emrediyor.ATATÜRK
Alt 12-12-2017, 02:02
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şu yazdıklarına bir tek kanıt ver . Süslüman olacağım

. Allah yaptıklarınızdan haberdardır denilmektedir hem görüntülü hem yazılı hemde sesli olarak melekler tarafından kayıt altına aldığı vardır ... ki Tanrı bu kayıtları her insanın şahsına verecektir itiraz etmek isteyenler tüm yaptıkları gösterilecektir
Alt 12-12-2017, 02:15
Üye

BATIRALP´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ZIRVA
Tanrıya , ahirete inanıyorsan , sende kendini ATINLA gömdür. Senin atında yoktur şimdi ! Araban varsa onunla gömdür kendini! Cep telefonun , tabletin falan ellah ne verdiyse artık.

İnancınızda samimi olun dimi yani.

Yok öyle birilerinin yaptıklarıyla slogan atmak.

Vasiyetini yaz.

Aparatif inanır.
Alt 12-12-2017, 02:27
Üye

Fabula´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tanrıya , ahirete inanıyorsan , sende kendini ATINLA gömdür. Senin atında yoktur şimdi ! Araban varsa onunla gömdür kendini! Cep telefonun , tabletin falan ellah ne verdiyse artık.

İnancınızda samimi olun dimi yani.

Yok öyle birilerinin yaptıklarıyla slogan atmak.

Vasiyetini yaz.

Aparatif inanır.
Arkadaşım sen önce okuduğunu anla ben arabamla gömülürüm merak etme ben ne diyorum sen ne yazıyorsun !! bir daha oku anla olurmu ? ben ne dedim ahiret inancı var ama kendi düz mantıklarına göre ahiretde insanların eşyaları ile birlikte dirileceğini zannetmişler onun için gömmüşler bir ahiret inancı var ama tam gerçeği yansıtmıyor içinde yanlışlarda var o da şudur kıyametde kozmik evrenin yok olmasında herşey yok olacaktır insan yeniden yaratılacaktır o gömülen eşyalar yok olacak ahiretde olmayacak dedim

Bizim dinimiz, milletimize hakir, miskin ve zelil olmayı tavsiye etmez. Tam tersine Allah da, Peygamber de insanların ve milletlerin izzet ve şerefini korumalarını emrediyor.ATATÜRK
Alt 12-12-2017, 02:32
Üye

Nasıl bir kanıt istiyorsun ? ha eğer peygamberin döneminde ki putprest araplardan olsaydın elbette kanıt veremezdim o dönem insan ne kamera biliyordu ne görüntü kaydı nedir biliyorlardı nede sesli kayıt neye denir bilmiyorlardı ama görmedikleri bilmedikleri halde inanan inanmıştı inkar eden yine inkar etmişti sana şöyle felsefi şekilde izah edeyim sen anne karnında ki bir bebeğe dünya hayatını anlatsan yani öyle bir fırsatın olsa anlatsan nasıl pislik bir yer olduğu insanların nasıl zalim olduğu ne kötülüklerin savaşların olduğunu anlatsan uzun uzun bebek bunları dinlediğinde yok artık a.q filan diyecektir inanası gelmez çok afaki bulur ! çünkü insan bilmediği görmediği bir konu hakkında anlatılan herşey ona hikaye gibi gelir hayalinde canlandıramazsa ama senin bahsettiğin konu öyle değilki insanlar dahi heryere gizli kamera koyup sokakları caddeleri dahi izliyorsa her esnaf mağazasını güvenlik kameraları ile izleyip kaydediyorsa istihbarat örgütleri hedef kişilerin her adımını izleyip ses kaydı telefon dinlemesi yazışmalarını kaydediyorsa tüm yaptıklarını not alıyorsa bu sana hiçbir fikir vermezmi ???? insan dahi böyle bir teknolojiye ulaşmışken insanı ve bu kozmik evreni yaratan Tanrı böyle birşeyi yapmakdan aciz olabilirmi !!

Alt 12-12-2017, 02:38
Üye

ZIRVA 2
Bırak zıravalamayı da soruma cevap ver. Var mı iddiana kanıtın.? Süslüman olacağım.

Yok sa yok de .....nede olsa senin ki bir inanç. Hayal leri süsleyecek her seye inanabilirsin.
Alt 12-12-2017, 02:41
Üye

Arkadaşım sen önce okuduğunu anla ben arabamla gömülürüm merak etme ben ne diyorum sen ne yazıyorsun !! bir daha oku anla olurmu ? ben ne dedim ahiret inancı var ama kendi düz mantıklarına göre ahiretde insanların eşyaları ile birlikte dirileceğini zannetmişler onun için gömmüşler bir ahiret inancı var ama tam gerçeği yansıtmıyor içinde yanlışlarda var o da şudur kıyametde kozmik evrenin yok olmasında herşey yok olacaktır insan yeniden yaratılacaktır o gömülen eşyalar yok olacak ahiretde olmayacak dedim
Madem öyle ne diye elin şeyiyle gerdege giriyorsun ?

Mısır firavunları da aynı kafa , onları neden örnek vermedin. Mısır firavunları yarı tanrı. Piyasa tanrı kaynıyormuş eskiden.
Alt 12-12-2017, 02:43
Üye

Fabula peki ben senden bir kanıt isteyim diyelim ki ben insanda düşünce denen bir olgunun olmadığını yada duygular denen şeyin olmadığını hepsinin insan uydurması insanların isimlendirdiği hayali afaki kavramlar olduğunu söylesem bana nasıl ispat edersin ??? hangi kanıtlarla maddesel somut kanıt sunabilirmisin ??? örneğin beyinden tüm vucuda dağılan elektriksel sinyalleri bana maddesel şekilde somut şekilde anlatabilirmisin ??

Bir ateist astronot doktor arkadaşına şunu söylemiş biz uzaya çıktık Tanrıya dair hiçbirşey bulamadık göremedik Tanrı diye birşey yoktur ! Doktor arkadaşıda bakmış yüzüne bende yıllardır beyin ameliyatına girerim akla ve düşünceye dair hiçbirşey göremedim !

Alt 12-12-2017, 02:49
Üye

Fabula hariç , zırva 3
Ben sana TANRI dedigini ispatla demedim ki ?

Tanrı dedigine ait görüntü ses algılayıcıları ve kayıt cihazlarına bir tek kanıt ver . Süslüman olacağım dedim.

İddia sahibi sensin.

Korkma söyle. İSPATLAYAMAM. de. Ben sadece bir inançlıyım de.
Çokmu zor . İnaniyorum demek ?
Alt 12-12-2017, 02:50
Üye

Madem öyle ne diye elin şeyiyle gerdege giriyorsun ?

Mısır firavunları da aynı kafa , onları neden örnek vermedin. Mısır firavunları yarı tanrı. Piyasa tanrı kaynıyormuş eskiden.
Elin şeyiyle gerdeğe girmek bu konuyla hiç alakalı değil daha sen arkadaşım deyimleri nerde nasıl kullanacağını bilmiyorsun ki sana ne anlatayım ! ben sana TÜRKLERDE ki en eski Tengirci şaman inancında ki inanışlardan örnek verdim ! Ki bende Türküm ! elin şeyiylemi gerdeğe girmiş oluyorum ! ayrıca senin bilmediğin milyarlarca konu var mısır firavunlarının bir kısmı kendini Tanrı adlederken insanları köle edip kullanırken bazı mısır firavunları ise müslümandı ! yine sana örnek vereyim kendini Tanrı adleden öyle zanneden mısır firavunun karısı müslüman olmuştu hz.Musaya inanmıştı !! demek ki inanç kişinin kendi hür iradesine bağlıdır bu arada müslümanlığı bilmeyenler var kelime manasını sadece islama inanlara müslüman zannedenler var onada çaıklık getireyim müslüman demek Tanrıya ve onun gönderdiği peygambere tabi olan inanan demektir !! yani hz.Musa döneminde Musaya tabi olanlar o dönemin müslümanlarıdır ! hz.İsa döneminde İsaya tabi olanlarda o dönemin müslümanlarıdır ki 124 bin peygamber gelmiştir insan yaşadığı dönemden mesuldür şuan ki geçerli din islam olduğu için islama inanalara müslüman denir günümüzde ki hiristiyan ve yahudiler müslüman değildir çüknü dinde yobazlığa kaçıp ruhban sınıfı kurup dini değiştirmişlerdir hiristiyanlar peygamber sevgisinde aşırıya kaçıp İsayı Tanrının oğlu ilan etmiş yahudiler ise kendilerini Tanrının ortağı ilan etmişlerdir ....

Sana müslüman firavunun sözlerini yazayım isteidğin kaynaktanda araştırabilirsin ...

**Ananın karnında çocuğa Sen hayat verirsin. Sen ana rahminde dahi çocuğu besleyensin. Ne zaman civciv kabuğu içinde bağırsa, sen ona hayat vermek için nefes verirsin. Ey Tanrım, senin ne kadar çok eserlerin vardır.
***"Tanrı Uludur, birdir, tektir. Hiçbir şey yokken o vardı. Her şeyi o yarattı. Varlığı ezelden beri süregelen ve ebediyete kadar sürecek.
Bu sözler Akhenaton'a ait....
(müslüman firavun)
''''''''''''''
Her bir toplum içinde, 'ALLAH'a kulluk edin ve putperestlikten sakının,' diyen bir elçi gönderdik. Onlardan kimine ALLAH yol gösterdi, kimi de sapıklıkta kalmağa mahkum oldu. Yeryüzünü dolaşın ve yalanlayanların sonunun nasıl olduğuna dikkat edin.
Nahl suresi 36.ayet

Önerilen Siteler