Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-07-2019, 05:40
Enketum Enketum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Saygi, ve ihtiyac olmasa da takdir

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Enerjinin ne olduğunu sanırım hala anlamamışsın. Enerji, bir cisimin, sistemin(maddelere ve birbirile ilişkisine dayalı), İŞ kapasitesidir.
Enerji Nedir?
"İş kapasitesi" neye ait bir kapasite, maddenin, kuvvetine bağlı bir ifade. (in eki aidiyet olarak düşünümeli, ney-in kapasitesi, madde-nin iş kapasitesi, iş nedir?

İş Nedir?
Bir maddenin, herhang bir maddeye uyguladığı kuvvet(etki-tepki) sonucunda ortaya çıkan değişimdir, bu ister fiziksel(formca) isterse kimsaysal olsun.

İş'in Kapasitesi nedir?
Enerjidir, biz bu kapasiteye enerji diyoruz. Bunu ölçmeye çalışıyoruz. O halde her parçacık hem durağan hem de, hareket halinde değişken kapasiteye de sahiptir.

Biz nasıl ki, ısı diyorsak, enerji de maddenin iş kapasitesidir(bir "-e göreliği" vardır), bu sebeple enerjiden söz ediyoruz. Konu maddenin herhangi bir iş'ine, şu ya da bu işi gerçekleştirme potansiyeli, kuvveti vs dair ise, elbette enerjiden söz ederiz, kapasite önem arzeder.

acımak duygusu nedir mesela madde midir enerji midir
Reaksiyondur(etki-tepki), fiziksel ve kimyasal etkileşimler, tepkimelerden soyutlanır.
Tepkime ise İŞ anıdır, ve değişim gerçekleşirse, iş de gerçekleşmiş olur. O halde, sormak ve kıyas yapmak durumunda kalırız, şu ya da bu parçanın, cisismin, iş kapasitesi(enerjisi) nedir?

Acımak madde değildir, ama bu hissiyatın oluşumu ve zemini maddidir ve iş'tir, yani alınan-verilen etki-tepkiler, kimsayal değişimlere, böylece "iş" durumuna yol açar. İşte o an, iş gerçekleşiyor demektir, dolaysıyla gerçekleşen iş'in de bir kapasitesi vardır, bu kapasite etki-tepki durumuna göre de değişir, böylece az acır, çok acır...
Acımak madde değildir, maddelerin etkileşimin, tepkimenin kısaca reaksiyonun oluşturduğu değişimin(bu değişim durumuna iş diyoruz) yorumudur.

Bir cümlede kelimeler doğru kullanılsa dahi yanlış anlaşılabiliyor.

Üşüdüğünüzde enerjiye(ısı) gereksinim duyarsınız, bu aslında uzun yoldan şu demektir; maddeyim, organizmam, bileşenlerim, moleküllerim, en küçük parçalar, iş temelinde hareket kazanıyor, çalışıyor vs, o halde iş'i sağlayacak kapasiteye gereksinimim var, aldığım her türlü kimsayal, kimyasal reaksiyonlara yol açar(ısı vb açığa çıkar, bu ısı sayesinde de diğer ihtiyaç işlerin gerçekleşmesine ortam sağlar, elektronlar alınır, verilir, bu sayede kimyasal tepkimeler gerçekleşir vs), alınan madde, bu rekaksiyonlar sonucu değişir(iş gerçekleşir), ihtiyaç duyduğum kimyasal değişimleri de sağlar, böylece ilgili maddelerde iş gerçekleşitğinde, kimyasal yapıları da bozulur, bu sebeple, yine iş yapabilecek maddelere geresinimim var, bu iş gerçekleştiğinde, kapasitesi tükenir, çünkü kimyasal yapıları değişir, birleşir, ayrışırlar ve artık beklenen iş kapasitesi(enerjisi) namına bir şey kalmamıştır.

Bu kadar uzun ifade yerine biz enerji deriz, böylece, "enerjiye gereksinim, enerji" diyerek, 1-3 kelimeyle ifade ederiz. Yoksa konu "enerji nedir" değilken, her cümlemizde yukarıdaki gibi açıklama yapamayız...

A elementini, B elementine dönüşmesi nedir? İş'tir, o halde, A'nın, B'yi değiştirmesi, enerji(iş kapasitesi) sayesindedir, ama insanlar bunu hep yanlış anlıyor, demek ki diyor, şu, "maddenin oluşması için enerji gerekir, o halde önce enerji vardı" vs yanlıştır. Kavramları bilmemekten gelir, elbette her oluşumun temeli enerjidir, enerjinin temeli de her bir parçanın taşıdığı kapasitedir(iş kapasitesi), kısaca madde oluşmaz, form-yapılar(örn:moleküler yapı) değişir(buna da oluşmak deriz)
Sn. Spartacus, ne denilebilir ki: hepsi bir yana sabriniza hayranim. Anlamadigini anlayamayan birine nasil anlayabilecegini yaziyor ve tekrar yaziyorsunuz. Anlamayana yazmadiginizin farkinda olsam da, paylastiginiz nimetten cok memnunum. Elinizi sikmak isterdim...
Alt 11-07-2019, 10:18
kendosertadam kendosertadam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

"...belkide bu yüzden Hinduizm de yatarken baş kısmın KUZEY de olması önerilir."

ÖNERİLMEZ !!!
www.haribhakt.com sitesinde ki bir uyarıyı yanlış anlamışım.yatarken başınız "KUZEY " de OLMAMALI !.dünya büyük bir mıknatıstır.başınız kuzeyde olacak şekilde uyursanız,demir beyinde birikir,böylece başağrısı,alzaymır,beyin dejeneresyonu,parkinson gibi rahatsızlıklara yakalanabilirsiniz.
Aylarca başım kuzeyde yattım.son haftalar şiddetli başağrısı yaşamaya başlamıştım.beynimde basınç hissi,vücut ısısında artma,ellerim ve ayaklarımda şişme oldu.dün farkettim ki uyarıyı yanlış anlamışım.
Bazen bilmişlik tasladığım oluyor.herkesten özür diliyorum.

Kabe kuzeyinde olanlar günah diye ayaklarını kuzeye uzatmayabilirler ...bu insanların sağlığı ciddi tehdit altında olabilir.
Alt 11-07-2019, 11:04
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

kendosertadam´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"...belkide bu yüzden Hinduizm de yatarken baş kısmın KUZEY de olması önerilir."

ÖNERİLMEZ !!!
www.haribhakt.com sitesinde ki bir uyarıyı yanlış anlamışım.yatarken başınız "KUZEY " de OLMAMALI !.dünya büyük bir mıknatıstır.başınız kuzeyde olacak şekilde uyursanız,demir beyinde birikir,böylece başağrısı,alzaymır,beyin dejeneresyonu,parkinson gibi rahatsızlıklara yakalanabilirsiniz.
Aylarca başım kuzeyde yattım.son haftalar şiddetli başağrısı yaşamaya başlamıştım.beynimde basınç hissi,vücut ısısında artma,ellerim ve ayaklarımda şişme oldu.dün farkettim ki uyarıyı yanlış anlamışım.
Bazen bilmişlik tasladığım oluyor.herkesten özür diliyorum.

Kabe kuzeyinde olanlar günah diye ayaklarını kuzeye uzatmayabilirler ...bu insanların sağlığı ciddi tehdit altında olabilir.
Abisi, böyle üfürüklerle-sanrılarla kendini de başka insanları da meşgul etme.

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 13-07-2019, 20:30
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

manda yuva yapmış söğüt dalına
bizim forumun türküsünün kalibresi bunu aşamadı

benim gelinen noktamı tespit ettiğini zannnediyor

gerizekalı
o senin noktan

o iletiyi kirpi iyi anlamış
ama sen anlamamışsın
anlayamayacaksın

gerzek geldin gerzek gideceksin
Alt 13-07-2019, 21:50
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bunu sen yazmadın mı özürlü.

Blitzkrieg´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yaptığım derin ilmi araştırmalar neticesinde
allahın yerin ve göğün nuru olması gerçeğini de nazar-ı dikkate aldığımda
manyetik alanın madde değil mana olduğuna kanaat getirdim
Bir anda olsa ( beynine giden oksijen seviyesi artınca) böyle şeyler yazabiliyorlar.
Tamam tamam üzülme mana alemine dalmış derviş oldun demedik. Olur böyle şeyler.

Hani eski arabalar vitesten atar ya ! Boşa çıkar , Hah seninkide ona benzer bir durum. Kayışın kopuyor arada onuda idare ediyoruz .

Manyetik alan vb durumların maddenin ortaya çıkardıgı dedik bitti.
Sen dogada biraz fazla temiz hava alınca devrelerin karışıyor .
Derviş oluyorsun.
Kayışı koparıyorsun. Kopsun bise olmaz. Sana bişe olmasın.
Alt 13-07-2019, 22:31
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

anti-çekim ~ dalgaları ...

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 14-07-2019, 15:45
Üye

Türkü´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunu sen yazmadın mı özürlü.

elbetteki ben yazdım
senin düşüncene ayna tuttum

beni şaşırtıyorsun

anlayışsızlığın da bi sınırı var
sen tam idiot çıktın

manyetik alanın neden madde kavramında içkin olduğunu
sana sadece 10 cümlede anlatırdım
ama kendi çabanla bulacaksın

anladın mı çekirge

anladığın gün,
sana hakaret etmeyi bırakıp muhbbet moduna geçerim
anlamadığın sürece aptal yerine konulacaksın

git spartükese
kır dizlerini
usta bana bu işi öğret de
sana öğretir

dervişmiş
gerzek herif
o ileti senin idealizminle dalga geçiyor

o tarz bi idealizmle benim gibi bi adamın bu saatten sonra hiç işi olur mu
kirpi anladı, sen anlamadın
aslında anladın elbette ki
ama nevrozlarını aşıp adam olamıyorsun

olacaksın

acı da aşk da mannyetik alanda maddedir
şu evrende ne varsa maddedir, maddidir, madde kavramına dahildir

hadi çekirge
yakala
yakaladığında mezun olacaksın
Alt 14-07-2019, 18:57
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nerede durduğunu bilemeyen
Gel git aklı olan
Kararsız
Tutarsız
Fırıldak tiplerin duruma göre yazabilecegi bir yazı tipi altta.

Blitzkrieg´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yaptığım derin ilmi araştırmalar neticesinde
manyetik alanın madde değil mana olduğuna kanaat getirdim

Özürün kabahatinden büyük . Özürlü
Yazdın bari sahip çık. Yok öyle demedimde , yok böyle dedimde , ayna tuttumda cart da curt da ... külahıma anlat derviş bli
Alt 14-07-2019, 20:14
ForumKirpisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ForumKirpisi ForumKirpisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kişi uzman olup olmadığı her konuda kendini konunun uzmanı, her şeyin sırrını diğerlerinden daha da çözmüş gibi hisseder.
Kendine narsist bir şekilde özgüven duymaz. Tam aksi güven eksiği duyabilir.

Laf ustalıklarıyla karşısındakini gizli mesajlarla yermeye çalışır hatta över gibi yerdiği olur.

Megalomani, büyüklük hezeyanı ya da büyüklük kuruntusu, kişinin kendisine gerçekle uyuşmayan üstün nitelikler yakıştırmasıdır. Derin bir ruhsal sorunun belirtisidir. Megalomani, kendi başına bir hastalık değilse de oldukça şaşırtıcı bir psikolojik durumdur. Büyüklük hezeyanları kişinin, yetenekleri, nitelikleri ve yaşantısı hakkındaki mantıksız inançlara dayanır. Megalomani, kendini önemseme duygusunun gerçekliğe dayanıp abartılı bir biçim alan, aşırı bir özgüven değildir.

Kişi gerçekten belli konularda diğerlerinden daha üstün veya en azından aynı seviyede olabilir. Ama megalomani hemen hemen her konuda kişinin kendini daha üst konumlandırması oluyor.

"Sen benim kalibremde değilsin."

Lisede megalomani yaşıyordum ben de çünkü etrafımdaki yaşıtlarımla aynı frekansta değildim. Çok gündelik ve çok yüzeysel konularla ilgileniyorlardı, hobileri yoktu, uzman oldukları alan yoktu. Bilgi dağarcıkları çok dardı vs.

Genelde megalomani yakın çevrenin uzun süre çok kötü olmasından kişinin kendini içten içe yüceltmesi sonucu hipokampüsün bozulmasına da sebep olabilir. Örneğin, askeriyede komutanlar çok kapar.
Hipokampüs, beyindeki yeni yapılanmaları ayarlayan bir bölüm. Bu bölüm stresle küçülüyor.
Yatkınlık önemli.

Bizim sülale kurmay albay general zart zurt. Birisi hariç hepsinde bir yamukluk var. Askeriyede rütbe ve görevlendirme olayı da megalomaniyi tetikliyor.

Nasıl olsa Bade' lenen daha evvel de bade' lenmiş Hatta bazıları '' Nur Çeşmesinden '' içerek ?? nurlanmışlardırlar
Alt 14-07-2019, 20:42
Üye

olum

bu kadar küçülmeyin
karaktersizliğiniz
forum taktikleriniz
yavşaklığınız
çok açık

laf kalabalığınızı burda yemezler
kaç kez dedim akıllanmadınız

kırk kişiyiz, hepimiz birbirimizi tanırız

''yaptığım derin ilmi araştırmalar neticesinde
manyetik alanın madde değil mana olduğuna kanaat getirdim''

şu üstteki cümlelerin seninle geçilen taşşak olduğunu anlatmak zorunda kalmam bile
yavşak olduğunuzu gösterir
anlamayacak kadar aptalsanız zaten size ancak acırım
anladığınızı biliyorum herkes biliyor

komik olan ise; lafazanlığınızın zavallılığı
dinciler bile sizden iyi lafazanlık yapıyor

ikinizi toplar araya karbon kağıdı koymam demiştim
yaparım bunu

sorun zayıf akıllı olmanız değil
onu defalarca ortaya koydunuz

sorun yavşaklığınız
düşünce dürüstlüğünüz yok
cesaretiniz ise hayranlık verici