Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-10-2007, 19:27
Üye Değil

Standart Re: Muhammed'in Meryem aşkı..

Kuran'da Muhammed'in bilgisizliginden kaynaklanan bir hata vardir. Bu ayette bahsedilen Meryem aslinda Musa'nin kiz kardesidir. Musa'nin babasinin adi Imran'dir. Bahsi gecen hadiste, Kuran'daki hatanin aynen tekrarlandigini goruyoruz.
Alt 31-10-2007, 19:40
no_panik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_panik no_panik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın özgür beyin. Zaten ne bilirsek nedense hep yanlış biliyoruz. Bir tek doğru var. O da size patentli... Yanarım yanarım ki şuna yanarım Marx bile hz. Ömer'in adalet anlayışından etkilenmişken sizlerin bunları söylüyor olmanız çok düşündürücü doğrusu.

dünle beraber gitti düne ait ne varsa bugün yeni şeyler söylemek gerek
Alt 31-10-2007, 19:43
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Marx bile hz. Ömer'in adalet anlayışından etkilenmişken

* * * * bunun nasıl ve nerede oldugunu, Marks'ın nerede bundan bahsettigini açıklayabilir misin no_panik.

* * * * *saygılarımla
Alt 31-10-2007, 19:45
-Maximus- -Maximus- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

marks ömerin adaletini okuduktan sonra müslüman olmuştu, ama kimseye açılamadı
garibim, bak seninde haberin yok dilaver *

yükseldikçe, uçma bilmeynlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır
Alt 31-10-2007, 19:51
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili panik cevap, tenkitle olmaz. neden ve nasıl olduğunu, kaynaklarıyla anlatmalısın.
sen, başkasını , ''cahil'' olmakla suçlayabiliyorsun. (bu kolay seçimdir) ama aksini ispat edebileceğin bir şey, yazmıyorsun.

seninki şuna benziyor. bir matematikçi diyorki ''iki kere iki dört eder'' *senin cevabın *şu. ''her ne bilirsen yalnış biliyorsun'' . aha meydan ,sen doğrusunu söyle. tıss ,ses yok. bu nedir? savunmamı ?tenkit etmekmi ,ezberden okumakmı?

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 31-10-2007, 20:13
no_panik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_panik no_panik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yaşımızın verdiği toyluktan olsa gerek gerekli cümleyi kurarken fiiliyatını düşünemiyorum. Aslında benim söylediğim olay bir söylentidir ve kuvvetli söylentilerden biridir. İslam tarihinde hz. ömer'in adalet anlayışını bilmeyen yoktur. Her ne kadar kabullenmeseniz ve tek taraflı kaynaklardan yararlanıyosunuz desenizde..... Hz. ömer'in adaletine delalet bir çok kanıt bulabilirsiniz. İleri sürdüğünüz gibi bunlar yalan olsaydı mutlaka böyle büyük bir yaygara koparılmazdı. Marx'a geldiğimizde ise her ne kadar farklı düşünüyor olsakta marx'ın insani ve adaleti arayan yapısını görmezden gelemeyiz. Bu çerçevede adaleti savunan kim olursa olsun marx'ın da hz.ömer'in adalet anlayşından etkilenmesi kadar doğru bir şey olamaz. ki bana da oldukça mantıklı gelmekte. Sizin sorununuz hz. ömeri adalet terazisine koymamakta başlamaktadır ve böyle bir şeyinde söylenemeyeceği şeklindedir.... Yine içinizin rahat olması bakımından bunlarla ilgili gerekli kanıtları fırsat buldukça sizlerle burada paylaşmayı düşünüyorum.

dünle beraber gitti düne ait ne varsa bugün yeni şeyler söylemek gerek
Alt 31-10-2007, 21:20
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

no_panik

* * *genellikle kendimi marksist addederim ve Maksın külliyatını da okudugumu düşünürüm, ama şimdiye kadar ne kendimin ne de başka bir Marksistin böyle bir şey gözüne çarpmadı. Şayet senin bu konuda tahmin ya da temenninin dışında bir bulgun var ise inan ki külliyata ve gelenege çok şey katacaksın. Ama en dogrusu " yahu bilmeden salladım işte " diyebilmendir. Konu da kapanmış olur. *

* * *saygılarımla
Alt 31-10-2007, 21:47
deggial - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
deggial deggial isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

imkansıza yakın bir olasılık olsa dahi hadi diyelim marks amca ömer'i adil bulup ondan etkilenmiş olsun, eee marks etkilendi diye biz de mi etkileneceğiz?! marks herşeyin en iyisini bilir, o öyle dediyse ömer kesin adil bir adamdı mı diyeceğiz?! öyle körü körüne etkilenme genelde inananlarda olur

bu arada mehmet arkadaş, "hurilerle ilgili ayetlerin tefsiri yanlıştır" demiştin, ben de "o zaman doğruları nasıldır" diye sormuştum. arada kaynamış olabilir diye tekrar sormak ihtiyacı hisstetim.

All thinking men are atheists
Alt 31-10-2007, 23:00
-Maximus- -Maximus- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

deggial şansını fazla zorlama bak sonra mehmet sanada abi tavsiyesinde bulunur *
ben ne zaman başlık açsam hemen ilk ileti mehmetin '' bak maximus sana abi tavsiyesi''
deyip kalaylıyor, dikkatli ol.

yükseldikçe, uçma bilmeynlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır
Alt 31-10-2007, 23:15
mehmet mehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

deggial";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
imkansıza yakın bir olasılık olsa dahi hadi diyelim marks amca ömer'i adil bulup ondan etkilenmiş olsun, eee marks etkilendi diye biz de mi etkileneceğiz?! marks herşeyin en iyisini bilir, o öyle dediyse ömer kesin adil bir adamdı mı diyeceğiz?! öyle körü körüne etkilenme genelde inananlarda olur

bu arada mehmet arkadaş, "hurilerle ilgili ayetlerin tefsiri yanlıştır" demiştin, ben de "o zaman doğruları nasıldır" diye sormuştum. arada kaynamış olabilir diye tekrar sormak ihtiyacı hisstetim.
ilginç gerçekten kinayede bulunacağına hiramusta nın yazdıklarını okusana.anlaşılan sen de abi tavsiyesi istiyorsun

şaka bir yana bunda ne kötülük var anlıyamıyorum tavsiyede bulunuyoruz fenamı? bunu yaparken nefsimin kibrinden değil sadece okursanız en azından bu kadar saçmalamazsınız diyerek yapıyorum.

Önerilen Siteler