Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-09-2005, 09:22
Justhinking Justhinking isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

selam kardeşler;

ne yapmaya çalıştığımızı bir anlarsak konuya daha hakim olabiliriz ve ancak bu suretle akıl yürütme işlemlerimiz doğru gidebilir. kısacası Allahın dünyayı yaratırkenki düşüncesini değerlendirmeye çalışıyoruz. ancak bunu yaparken bir noktayı (bu gibi konularda daha evvel defalarca yaptığımız gibi) es geçiyoruz. Aslında temelde ne yaptığımıza bakarsak şu sonuç ortaya çıkıyor ki bir empati kurma çabası var. Ancak işte ıska bu noktada beliriyor. Allahı bir insanmış gibi değerlendiriyoruz...

Allahın egoistliği meselesine de gelirsek..licnako kardeş aslında bir yerinden yakalamış mevzuuyu ancak objektif değerlendireyim derken bu sefer de nefsinin zihnini bulandırmasına müssade etmiş ve ufak bir ıska da burada belirmiş. Senin güzel giyinip ortaya atılmanla, Allahın yüceliği, ekberliği bir yani denk olabilir mi? herhangi bir koşul, yer ve zamanda:.. olabilirse devam edersin akıl yürütmene yok olamazsa orada kesersin, çünkü yanlış olur..

ayrıca Allahı bir önermede kullanırken vasıflarını minimize edemeyiz, sınırlandıramayız. sınırlandırırsak objektiflik ortadan kalkar, geriye bağnaz bir düşünce ürünü olan manasız bir önerme kalır. şunu anlatmaya çalışıyorum ki Allahın büyüklenmeyi seven bir varlık olduğunu ve bunun bir insanda kusur sayılması paralelinde Allahın da kusurlu olma ihtimalini içeren bir önermede türlü açılardan yanlışlar göze çarpıyor. ilk olarak Allahın büyüklenmesi olası bir durum değildir ve başlı başına bir mantık hatasıdır. (Mükemmel olan bir varlığın büyüklenmesi olası değildir yani bu bir mantık hatasıdır). Burayı gözden kaçırıp objektif OLDUĞUNU, bilimsel davrandığını söylemek çok ilginç bir davranıştır. ikinci hata da temelde birinciyle alakalıdır hatta ondan kaynaklanır diyebiliriz. İnsan mükemmel bir varlık olmadığından büyüklenme insan için olasıdır. yani aslında olduğundan daha iyi, daha güzel olma iddiası bir kusurdur. bahsedildiği gibi psikoloji bilimi de bu konuyla ilgili birçok araştırma yapmıştır.

bu düşünceler paralelinde daha birçok şey söylenebilir. hata yapmış olabilirim ben de.. düşünce ve yorumlarınızı bekliyorum..

selametle bereketle hidayetle

How can you be so sure?
Alt 29-09-2005, 18:19
NUR NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ya pisagor sen şiir yazmayıda mı bilirdin keşke birazda insan olmayı ve gerçekleri görmeyi bilsen ne güzel olur dimi Merak etme senın şiiri birinci seçtim fakat kategori GERİZEKALILAR KATEGORİSİ ya kusura bakma sen gerizekalı bile olamıyosun ama bundan başka aşağı kategori yoktu yapcak bişey yok...... siz zavallılar bu şekilde karalarsınız ancak ama hiçbir zaman başarılı olamazsınız pisagor sen tamda kendi akıl seviyende yazmışsın şiiri hatta aklının sınırlarınıda zorlamışsın belli kendini çok zorlama aman kapasiten ancak bu kadar salaklık yapabılır SİZLER ARTIK SORULARA CEVAP VEREBILECEK YADA YALANLARINIZI KANITLAYACAK BAŞKA YALANLAR BULAMADIĞINIZ İÇİN BÖYLE BOŞ ŞEYLERLE UĞRAŞMAYA DEVAM EDIYOSUNUZ ....... AL BUDA BENDE PİSAGOR FAKAT AKILLICA
ÇİÇEK ÇİÇEK RENK RENK İSLAMİYET TEK GERÇEK DUYULACAK İŞİTİLECEK KAFİRLER SONUNDA BOYUN EĞECEK RABBİMİN NURLU YOLU İNANANLARI SAADETE ERİŞTİRECEK PİSAGOR GİBİLERİDE ANCAK CEHENNEMDE HESAP VERECEK
Alt 30-09-2005, 17:59
burkay
Üye Değil

NUR KARDES SELAM CEHENNEMDE ALLAHIN KIME HESAP SORACAGINI BIZ BELIRLEYEMEYIZ ANCAK ALLAH BELIRLER BIZ SADECE SUNU DERIZ EGER BÖYLE DEVAM EDERSEN CEHENNEMLIK OLURSUN ... ÇÜNKÜ KALPLERE ANCAK ALLAH HÜKMEDER BELKI YARIN BU ARKADAS DOGRULARI BULUP TÖVBE EDECEK ... YANI KIMSEYI BIZ BURDAN CENNET VEYA CEHENNEME YOLLAMIYALIM ... PESIN HÜKÜM VERMIS OLURUZ ... HZ. ÖMER DE SONRADAN KABUL ETTI BIZ ONUN DÖNEMINDE YASASAYDIK ONU CEHENNEME MI YOLLUYACAKTIK ... BENIM DÜSÜNCEM SADECE .. SAYGILAR ...
Alt 01-10-2005, 19:05
my-zone my-zone isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben olaya başka bir açıdan yaklaşıcam. Allahla insan arasında yalnızca ast ust ılıskisi de olabilir. İlla ki yaratması mı lazım örneğin patron calısan gibi veya komutan asker gibi bir ilişki olamaz mı?
Alt 07-10-2005, 16:14
NUR NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İNSANIN YARADILIŞ SAFFALARININ TOPLAMI 65 DİR.....KUR'AN -I KERİM DE İNSAN KELİMESİ 65 KERE GEÇER İNSAN ;TOPRAK ,NUTFE,EMBRIYO,BİR ÇİĞNEMLİK ET ,KEMİK,ET SAFFALARINDA YARADILMIŞTIR KUR'AN-I KERİM DE TOPRAK 17 KEZ ,NUTFE 12 KEZ ,EMBRIYO 6 KEZ ,BİR ÇİĞNEMLIK ET 3 KEZ ,KEMIK 15 KEZ ,ET 12 KEZ GEÇER TOPLAMDA 65 DIR.... BILIME ÖNDER KUR'AN-KERIMDIR ANLAMIYLA KELIMELRININ SAYISIYLA HERŞEYIYLE SELAMETLE
Alt 07-10-2005, 19:26
kani kani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

NUR bir sürü rakam giz ve sağdan oku soldan oku işte bu çıktı diyorsun sence mutlaka inanılır olsa gerek ama Kuran derlenirken direkten dönen 2 ayet bulunmasaydı (aşağıdaki yazıda detayları var) hesapların daha başka mı olurdu acaba veya
bulunamamış başka ayetler de varsa yapmış olduğun toplama ve çıkarmalar ne olacak.
Buhari'nin yer verdiği bir hadise göre; "dinden dönüş" (ridde) olayları ve bu olaylar nedeniyle savaş hali vardı. Kuran'ı ezber etmiş kişilerin bir bölüğü ölmüştü. Ölenlerin sayısı artabilirdi, bunların tümü ölüp gitmeden Kuran'ın orada burada yazılı ayetleri derlenmeli, tümü bir kitap haline getirilmeliydi. Hattaboğlu Ömer durumu ve konunun önemini Halife Ebubekir'e anlattı. Ayetlerin derlenmesini önerdi. Halife başlangıçta pek doğru bulmamıştı bu görüşü.
"Peygamberin yapmadığı şeyi yapmak nasıl doğru olabilirdi?" diye düşünüyordu. Ömer direndi ve önerisini kabul ettirdi. işin gerçekleşmesi için de Zeyd Ibn Sabit'e görev verildi. Zeyd "Ebubekir bana 'Sen akıllı bir gençsin. Peygambere vahiy yazdığın için senin başaracağına güveniyorum. Araştır ve topla Kuran ayetlerini' dedi, Tanrıya ant içerek söylerim ki, dağlardan bir dağı yükleyip taşımayı önerseydi, buyurup verdiği görev kadar bana ağır gelmeyecekti. Yani Kuran'ı derlemek kadar." diyorama sonunda görevi kabul ettiğini söylüyor ve işi nasıl yaptığını şöyle dile getiriyor:
"Kuran (ayetlerini) derlemeye koyuldum. Hurma dallarından, küçük taşlardan ve kişilerin ezberlerinden izleyip derledim. işin sonunda, Tevbe (Beraat) suresinin sonunu, Ebu Huzeymetu'l-Ensari'de buldum. Ki, başkasında bulamamıştım bu parçayı". Zeyd, bu parçanın Tevbe Suresinin sonundaki ayetleri (128 ve 129.ayetleri) oluşturduğunu açıklıyordu (http://islamiyetgercekleri.b0x.com/islkurdeg.html)
Alt 07-10-2005, 22:33
Üye Değil

pisagor kardeşim helal olsun, 6 aydır böyle gülmemiştim, süper bir şiirmiş valla yazanı taktir ediyorum. sonuna kadar destekçiniz kardeşim
Alt 16-10-2005, 00:33
mokartes mokartes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

SİZEDE ANCAK BÖLE MANTIK YÜRÜTMEK YARAŞIRKİ AKILDAN NASİBİNİZ OLSA MÜSLÜMAN OLURDUNUZ.1ZEKA 2 AKIL İKİSİNİ AYIRIYORUM ZEKİ OLABİLİRSİNİZ YANİ AKIL BAŞKA BİŞEY Kİ SADECE MÜSLÜMANA MAHSUS BENİM KANAATİM.ANASIRI ERBAA DENEN ŞEY NEDİR İNSANIN MAYASI NEVİİ DEMEK.AYETLERDE FARKLI YERLERDE FARKLI BEYANLAR OLMASI BİRİ İLE YEKDİĞERİ ARASINDA TENAKUZA SEBEP DEĞİLDİR HERBİRİ DİĞERİNİ DOĞRULAYICIDIR KURANDA EN UFAK BİR TENAKUZ SÖZKONUSU DEĞİLDİR KURAN HEM LAFZEN HEMDE MANEN MUCİZDİR. TABİİ SİZİN GİBİ ELİNE MEAL ALIP ATEİSTLİĞE SOYUNAN ZIRTOPOZLAR BU KADAR ANLARLAR İŞİ TURAN DURSUN VE BU GÜNÜMÜZ YAŞAR NURİ VS.GİBİ İLAHİYATÇILARDA İNSANLARI MEALCİLİĞE İTMEKLE SİZİN EKMEĞİNİZE YAĞ VE HATTA BAL SÜRMEKTEDİRLER NİTEKİM MEAL İLE AMEL EDEN FASIKTIR. MAALESEF İNSANLARI BU YOLLARA İTEN HOCA KİSVESİ İLE ORTALARDA DOLAŞAN SERSERİLERDİR Kİ ONLARA GÖRE HERKES MÜCTEHİD. AL ELİNE BİR MEAL OLDUN MÜCTEHİD SONRA AAA BU AYET NE DİYO BAK BAŞKA YERDE NE DİYO DERSİN OLURSUN SENDE ATEİST.MAALESEF ŞU TÜRKİYEDE NE KADAR ATEİST VAR ATEİST OLMA SEBEPLERİ EKSERİSİNİN MEALCİLİKTİR YANİ HEPSİ NAYLON MÜCTEHİDDİR...
Alt 16-10-2005, 00:38
mokartes mokartes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ULAN TARTIŞMANINDA BİR SEVİYESİ OLUR YA BU İNSANLARA MAHSUSTUR.KÜFÜR VE HAKARET DOLU O ZIRVALAR ANCAK ACZİYETİNİZİ GÖSTERİR NECİP FAZIL MERHUM ŞÖYLE DERDİ ADAMA AŞAĞALIK DESEM O BİLE BİR MERTEBE NE DİYEYİM NE DİYEYİM.......ÇUKUR HERİFLER.
Alt 19-10-2005, 22:36
Materyalist Materyalist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın büyücü mokartes: Büyülerini bekliyorum
smile146

Tek Gerçek Maddedir

Önerilen Siteler