Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kur'an'da Mucize Yoktur

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-08-2007, 12:51
spartan-troy spartan-troy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: EVRENİN GENİŞLEMESİ

ayrıca lisanul arap ibn-i manzur ve 1876 basım ebussuud tefsiri ve eski arapca taberani tefsirleri.
ozgur beyinin yazdıkları normal arapca,biz kuran arapcasından bahsediyoruz beyefendiler.

zonnkkk....yukarıdaki tefsirlere yalan diyen,işine gelen tefsiri kabul ediyor demektir....
eski arapcaları cıkardım gozunuzun onune koydum iste...

hiç bir değişim yok....

.................................................. .

Adamın biri bir kitap yazmıs,ve bir diğeri ondan esinlenerek ona benzer cumleler kurmus.Şimdi bu adam ben esinlendigim kitabın aynısını yazdım derse ne olur...

Anlayana davul zurnayla harmandalı,anlamayana sivri sinek vızıltısı.
Alt 19-08-2007, 12:56
Üye Değil

bak sportontroy özgürün dediği gibi evrenin genişlemesi için bir bütün olması lazım, oysa evren
bir bütün değil sonsuzdur, genişleme sözkonusu değil, uzaklaşma var.

yalnız nedense bu genişleme hikayesi yalnızca turkiyede var, gölün suyundan olsa gerek.
Alt 19-08-2007, 13:03
Üye

gandalf

stephen hawking ilk 3 saniye adlı kitabında soyle yazıyor.

artık butun bilimciler inansın ki evren bir balon gibi genişliyor.

arap dilinde kuran edebiyatında eski tefsirlerde soyle gecer bak ben bunu inkar etmiyorum.
yaymak,yukseltmek,geniş tutmak...bu anlamlara tekabul ediyor...ama araştırmalarıma göre,daha detaylı bilgi bulamadım...elimde olan eski basım tefsirlerde bunlar aynen boyle gosteriliyor.

ben körü körüne yok diyenlere bu tefsirleri cıkartıp gosteriyorum.
genişlemiş genişlememis benim fazla uzmanlık alanım değil.
Alt 19-08-2007, 13:06
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

TROY, zırva tevil götürmez, tefsirlermi , kuranın önünde ,kuran mı tefsirlein önünde.
ARAPÇAnın normali ,birde anormalinin olduğunu senden öğrendim. ferasetine kurban olayım.
SAĞLAM BİNA EDİLEN gök nasıl genişler.Bu martavalları *ışıklı islamda yaz,yerler.
*Sana SENA ederler.
Paylaşımın için allah razı olsun. ZONKK

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 19-08-2007, 13:08
Üye Değil

Troyya ;

Harbiden adamın ömrünü yersin sen.
Hayatımda geniş vatandaş gördüm ama senin gibisine kalübeladan beri rastlanıldğınını sanmam.
"ozgur beyinin yazdıkları normal arapca,biz kuran arapcasından bahsediyoruz beyefendiler."
"biz kuran arapcasından bahsediyoruz " Yeni çıktı fırından galiba bu Kur'an arapçası * *
Çıkadabilir de niye senin konuya vakıflığın var da bizim yok acaba ?

"eski arapcaları cıkardım gozunuzun onune koydum iste..."
Bu konu da 6.yüzyıldan kalma 4 Kur'an olayı gibi olmuş olmasın sakın *:wink: * *
İstersen bu konuları "Gözümüzün önüne" bu şekilde koyacağına,aynı 6.yüzyıldan kalma Kur'anları scanner dan geçirip attığın gibi *bir atıver *:wink:
Kestane kebab,çok acele atmadan,sallamadan bekliyoruz cevap * * *
Alt 19-08-2007, 13:09
Üye

ozgur beyin yuhhh sana...senin imam hatip okuduguna inanmıyorum.
git bir normal arapca bilene be kuranın ayetlerini anlat....aynen soyle...bakalım yuzde kacını ceviricek.

evrenin genişlemesine inanmadıgın beni ilgilendirmez kardesım...yukarda stephen hawking oyle demiyor...

seni populer bilgilerinle bas basa bırakıyorum.ama fazla her tarafta açıklama bunları
gulerler.
Alt 19-08-2007, 13:12
Üye

kardesler bakın....

benim babam arapca biliyor ve kuran arapcasının normal arapcadan farklı oldugunu soyluyor.ve ben buna nerde tasdik ettim biliyor musunuz?

ister inanın ister inanmayın

ankara cebeci erzurum mahallesi gecim sokakta indirim market sahiplerinin ana dilleri arapca.
ve onlarla aynen kuran arapcasından bahsettik.

ayet soyledim ve 100 de 50 sini ceviremediler.
bu adamlar arapcayı resmen biliyorlar ve kendi ailesi arasında boyle konusuyorlar.

gidin bu bir arap bulun ve ayetleri soyleyin.
cogunu ceviremiyecekler...kendi gozlerinizle gorun

ben daha bir sey soylemem size
Alt 19-08-2007, 13:17
Üye Değil

of of of sabah sabah bu kadar desteksiz atılmazki, az önce eski arapçaydı şimdi eski komşular oldu 8O
Alt 19-08-2007, 13:19
Üye

off offfff muhatap buhranı cekiyorum gandalf yaaaa....
siz beni kanser ediceksiniz.eski komsulardan bahsettiğim olay eski arapca felanda değil...kuran arapcasıyla normal arapca...

biraz yazıları okusanız istiram edicem...
boğulmak uzereyim kokudan
nefes almak istiyorum
Alt 19-08-2007, 13:25
Üye Değil

Troyya ;

"benim babam arapca biliyor ve kuran arapcasının normal arapcadan farklı oldugunu soyluyor."

Babana selam söyle.Öte tarafta çarpılacak ve cehenneme gidecek haberi olsun.

MERYEM SURESI : 97. (Resûlüm!) Biz Kur'an'ı, sadece, onunla Allah'tan sakınanları müjdeleyesin ve şiddetle karşı çıkan bir topluluğu uyarasın diye senin dilinle (indirilip okutarak) kolaylaştırdık . *

KAMER : 17. Andolsun biz Kur'an'ı öğüt alınsın diye kolaylaştırdık . (Ondan) öğüt alan yok mu? *

KAMER : 22. Andolsun biz Kur'an'ı düşünüp öğüt alınsın diye kolaylaştırdık . Öğüt alan yok mu? *

KAMER : 32. Andolsun biz Kur'an'ı, anlaşılıp öğüt alınması için kolaylaştırdık . O halde düşünüp öğüt alan yok mu? *

KAMER : 40. Andolsun biz Kur'an'ı, öğüt almak için kolaylaştırdık . O halde düşünüp ibret alan yok mu? *

"Mutfakta biri mi var ?"
Baban bir başka Kur'an mı okuyor ?
"Kur'an arapçadır ama Rab arapçası, her balta da anlamaz ancak Kur'an arapçası bilenler anlar" diyen ayetleri mi var o okuduğunun.
Okuduğunu anlayamamak sonrada başkalarına laf söyleyebilmek nasıl bir yetenek gerektirir acaba ? Demiyorum çünkü
Buyrun işte Saptıran_troy karşınızda.Ehh "Armut uzağa düşmez" derler.Öyle babaya böyle evlat işte.
Bu kadar salladığın ve ortaya çıktığı halde hala konuşabilmek "Yağmur yağdı" demekten çok daha ileri bir tekniği gerektirir.
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler