30-10-2005, 15:05
|
|
|
Hz.Muhammed (S.A.V)hak peygamber olduğunu ve ondan önce gelen peygamberlerin kendisini nasıl müjdelediğini ispatlar 1.BÖLÜM
Hz. İsa’nın (as) müjdesi:
“Hatırla ki, Meryem oğlu İsa, ‘Ey İsrailoğulları! Ben size Allah’ın benden evvelki Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmed adında bir peygamberi de müjdeleyici olarak (geldim)’ demişti. Fakat o, kendilerine apaçık deliller getirince ‘Bu, âşikâr bir büyüdür’ dediler.” (Saf, 61/6)
“Ben size hakkı söylüyorum. Benim gitmem sizin için hayırlıdır. Çünkü ben gitmezsem Faraklit size gelmez. Ama ben gidersem O’nu gönderirim.” (Yuhanna, bab: 16, âyet, 7).
İncil’in ilk gelişi İbrânicedir. Daha sonra Yunanca’ya tercüme edilmiştir. Bizim elimizdeki Arapça tercümeler ise Yunanca’dan yapılan tercümelerdir.
“Faraklit” ismi, Yunanca’ya yapılan ilk tercümelerde geçtiği için, İbranice asıllarında bu kelimenin karşılığı nedir onu bilemiyoruz. Faraklit, Yunanca bu kelimenin Arapça karşılığıdır. Yani ta’rîb (arapçalaştırma) yoluyla Arapça’ya girmiştir. Ancak biz sadece bu kelime üzerinde durup meselemizi ona binâ etmeyeceğiz. Belki, İncil’de müjdelenen gelecek nebînin, bütün hususiyetlerini, Efendimiz’de tahakkukunu görmeye çalışacağız.
Peygamber âşığı bir zâtın sözlerini serlevha edelim.. evet, Mevlânâ Hazretleri ne güzel söyler!:
“Mustafa (sas)’nın sıfatları İncil’de vardı, O ki peygamberlerin sırrı, ve bir bahr-i safâydı, Hilyesi, şemaili, gazveleri, orucu ve yemesi, Hep teker teker İncil’de bulunmaktaydı
Âlemin Reisi
Yuhanna İncil’i, bab: 14, âyet 30’da şöyle demektedir:
“Mesih şöyle dedi: Artık ben sizinle çok söyleşmem. Çünkü bu âlemin reisi geliyor. Bende asla O’nun nesnesi yoktur.”
|

30-10-2005, 15:51
|
|
Üye
|
|
|
|
Yaratan, Yaşatan, Rızıklandıran , öldüren ve zamanı gelince diriltecek olanın adıyla...
Allah varmıdır.Ortada bir eser varsa muhakkak bir müessir vardır.Ortada bir sanat varsa muhakkak sanatçı vardır.Şu sanatlarla örtülü muazzam kainat müzesinde sergilenen sanatın muhakkak sanatçısı şu muazzam kainat kitabının muhakkak bir yazarı vardır.
Kainatın tek başına var olduğuna inanalar acaba bir kitabın kendiliğinden yazıldığına inanırlar mı...?
Olgun Akıl şuna inanır mı
zor olanın kendiliğinden var olduğuna kolay olanın kendiliğinden var olmayacağına...
şimdi bir bilgisayarda rasgele tuşlara basarak anlamlı bir kompozisyon yazdığına geçtim kompozisyonu anlamlı bir cümle yazılabileceğine inanmayan insanlar nasıl oluyor bir gözün kendiliğinden olacağına inanıyor..bu çelişki değil mi...
Darwin bile herşey evrimleşmiştir göz hariç diyor...
Bir damla su muyuz sadece bir damla suya şekil veren olmasa nasıl göz kulak kalp olur.10 milyar hücre ve kendi arasında 100 trilyon bağlantıyla muazzam beyin sanatı meydana gelir.
tesadüf denen şey ne derece açıklar herşeyi...
bir zarı kaç defa atarsan üst üste aynı rakam gelir.
100 trilyon anlamlı bağlantıdan bahsediyorum..
ya hücredeki DEOKSİRİBONÜKLEİKASİTLERİN (DNA)dizilimlerindeki şifrelerin sadece 4 harfle insanı oluşturması..
Bir batılı biliadamının ifadesiyle dna nın rasgele oluştuğınu söylemek bir hurda yığınına rüzgarın kasırganın vurup uçak üretmesine benzer...
|

19-11-2005, 12:54
|
|
Üye
|
|
|
|
|
abdullah Diyor ki
Hz.Muhammed (S.A.V)hak peygamber olduğunu ve ondan önce gelen peygamberlerin kendisini nasıl müjdelediğini ispatlar 1.BÖLÜM
Hz. İsa'nın (as) müjdesi:
"Hatırla ki, Meryem oğlu İsa, ‘Ey İsrailoğulları! Ben size Allah'ın benden evvelki Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmed adında bir peygamberi de müjdeleyici olarak (geldim)' demişti. Fakat o, kendilerine apaçık deliller getirince ‘Bu, âşikâr bir büyüdür' dediler." (Saf, 61/6)
"Ben size hakkı söylüyorum. Benim gitmem sizin için hayırlıdır. Çünkü ben gitmezsem Faraklit size gelmez. Ama ben gidersem O'nu gönderirim." (Yuhanna, bab: 16, âyet, 7).
İncil'in ilk gelişi İbrânicedir. Daha sonra Yunanca'ya tercüme edilmiştir. Bizim elimizdeki Arapça tercümeler ise Yunanca'dan yapılan tercümelerdir.
"Faraklit" ismi, Yunanca'ya yapılan ilk tercümelerde geçtiği için, İbranice asıllarında bu kelimenin karşılığı nedir onu bilemiyoruz. Faraklit, Yunanca bu kelimenin Arapça karşılığıdır. Yani ta'rîb (arapçalaştırma) yoluyla Arapça'ya girmiştir. Ancak biz sadece bu kelime üzerinde durup meselemizi ona binâ etmeyeceğiz. Belki, İncil'de müjdelenen gelecek nebînin, bütün hususiyetlerini, Efendimiz'de tahakkukunu görmeye çalışacağız.
Peygamber âşığı bir zâtın sözlerini serlevha edelim.. evet, Mevlânâ Hazretleri ne güzel söyler!:
"Mustafa (sas)'nın sıfatları İncil'de vardı, O ki peygamberlerin sırrı, ve bir bahr-i safâydı, Hilyesi, şemaili, gazveleri, orucu ve yemesi, Hep teker teker İncil'de bulunmaktaydı
Âlemin Reisi
Yuhanna İncil'i, bab: 14, âyet 30'da şöyle demektedir:
"Mesih şöyle dedi: Artık ben sizinle çok söyleşmem. Çünkü bu âlemin reisi geliyor. Bende asla O'nun nesnesi yoktur."
|
Hz. İsa'nın (as) müjdesi:
"Hatırla ki, Meryem oğlu İsa, ‘Ey İsrailoğulları! Ben size Allah'ın benden evvelki Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmed adında bir peygamberi de müjdeleyici olarak (geldim)' demişti. Fakat o, kendilerine apaçık deliller getirince ‘Bu, âşikâr bir büyüdür' dediler." (Saf, 61/6)
sevgili abdullah kardeşim
eğer bir dine deği$ti gibi hakaret içeren sözler yazarsanız cevabınızda o çapta olur benim kimseye hakaret etme gibi bir çabam olamaz ama bu tür yazıları okuyunca üzülüyorum... herkez sizin gibi düşünecek diye bir kavram yok ayrıca..
size bir kaç sorum var
1- yüce Allahın sözünü değiştirmeye kimsenin gücü yeter mi? Allah kendi sözünü koruyamayacak güçte mi ?
2- günümüzde bahailik inancı var bu inanç çerçevesinde muhammedden sonra peygamber benim diyor onlarında kitabı var yanılmıylorsam buna nasıl bakıyorsunuz inanıyormusunuz?
3-"Ben size hakkı söylüyorum. Benim gitmem sizin için hayırlıdır. Çünkü ben gitmezsem Faraklit size gelmez. Ama ben gidersem O'nu gönderirim." (Yuhanna, bab: 16, âyet, 7). diye bir ayet vermişsiniz bu ayette kutsal ruhtan bahsediyor..
daha fazla bilgi için;
http://www.islamacevap.net/ bu adrese bakın...
4-islamı neden kabul edelim ? incil bize sınayın diyor...?
Sevgili kardeşlerim, her ruha inanmayın. Tanrı'dan olup olmadıklarını anlamak için ruhları sınayın.
Çünkü birçok sahte peygamber dünyanın her tarafına yayılmıştır.
İsa Mesih'in beden alıp bu dünyaya geldiğini kabul eden her ruh Tanrı'dandır .
Tanrı'nın Ruhunu bununla tanıyacaksınız.
İsa'yı kabul etmeyen hiçbir ruh Tanrı'dan değildir. Böylesi, Mesih-karşıtının ruhudur.
Onun geleceğini duydunuz. Zaten o şimdiden dünyadadır.
Yavrularım, siz Tanrı'dansınız ve sahte peygamberleri yendiniz.
Çünkü içinizdeki Ruh dünyadakinden üstündür.
Sahte peygamberler dünyadandır. Bu nedenle söyledikleri sözler de dünyadandır ve dünya onları dinler.
Biz ise Tanrı'danız ve Tanrı'yı tanıyan bizi dinler. Tanrı'dan olmayan bizi dinlemez.
Gerçeğin Ruhuyla yalan ruhunu böyle ayırt ederiz.
Kitap'ı Mukaddes/İncil/ Yuhanna'nın 1. Mektubu 4:1-6
Aslında başka bir müjde yoktur. Ancak aklınızı karıştıran ve
Mesih'in müjdesini çarpıtmak isteyen kimseler vardır.
Biz ya da gökten bir melek bile, size bildirdiğimiz müjdeye ters düşen bir müjde bildirirse,
lanet olsun ona!
Daha önce söylediğimizi şimdi yine söylüyorum, bir kimse size,
kabul ettiğinize ters düşen bir müjde bildirirse, ona lanet olsun!
Şimdi ben insanların onayını mı, Tanrı'nın onayını mı arıyorum?
Yoksa insanları mı hoşnut etmeye çalışıyorum?
Eğer hâlâ insanları hoşnut etmek isteseydim, Mesih'in kulu olmazdım.
Kitap'ı Mukaddes/İncil/Galatyalılara Mektup 1:7-10
5- siz benim kitabıma deği$ti dediniz bende sizin kitabınıza deği$ti deme hakkım var
detaylı bilgi için
http://www.incilturk.com/islamiyet/k...il_yazildi.htm
bu yazılar hakkında dü$ünceleriniz...
6- diğer yazınıza yanıt da burdan okuya bilirsiniz...
http://www.incilturk.com/MAKALELER/barnaba_incili.htm
Saygılarımla..
One Turk Against The World
|

19-11-2005, 13:28
|
|
|
SEVGILI KARDES EGE SUM ... YAZILARINDAN BEN SU SONUCU ÇIKARTTIM : SANKI BIZ ALLAHIN GÖNDERMIS OLDUGU PEYGAMBERLERDEN HZ ISAYI KABUL ETMIYORMUS ONA INDIRILEN INCILE INANMIYORUZ SEKLINDE YORUM GETIRIYORSUN ... TAM TERSI HIRISTIYANLAR HZ MUHAMMEDI RED EDIYORLAR ... BIZIM INCILIN DEGISTIRILMIS KONUSUNDA SIRF ISLAMIYET DEGIL BÜTÜN YERYÜZÜ BUNUN BILINCINDE ... : DIYORSUNKI SIZ BIZE KITAP DEGISTIRILDI AYNI SEYI BIZLERDE SIZE UYGULARIZ VE DERIZ KI KURANIN YANI ALLAHIN SÖZLERI DEGISTIRILDI DIYE ... BANA INCILDE BIR YAZI GÖSTEREBILIRMISIN : ALLAH BU KITABI KIYAMETE KADAR MUHAFAZA EDICEK DIYE ? KURANI KERIME BAKARSAN O KITABI BIZ KORUYACAGIZ KIYAMETE KADAR DIYE BIR AYET YAZILI ... ISTE OLAY BUNDAN IBARET ... SENIN O KAYNAK VERMIS OLDUGUN YAZIYI DA OKUDUM VE SANA ORADAN SORACAGIM BIR SORU VAR ... SORU ? Söylendiğine göre, en ziyade yararlandığı kimselerin başında, Hıristiyanlıktan dönme Selma'nı Farisî ile, Yahudilikten dönme Abdullah İbn-i Selam gelirdi. BUNLAR HANGI TARIHDE DOGMUSLAR VE HANGI TARIHDE ÖLMÜSLERDI BAN BUNU AÇIKLARMISIN ?
|

19-11-2005, 14:05
|
|
Üye
|
|
|
|
|
burkay Diyor ki
SEVGILI KARDES EGE SUM ... YAZILARINDAN BEN SU SONUCU ÇIKARTTIM : SANKI BIZ ALLAHIN GÖNDERMIS OLDUGU PEYGAMBERLERDEN HZ ISAYI KABUL ETMIYORMUS ONA INDIRILEN INCILE INANMIYORUZ SEKLINDE YORUM GETIRIYORSUN ... TAM TERSI HIRISTIYANLAR HZ MUHAMMEDI RED EDIYORLAR ... BIZIM INCILIN DEGISTIRILMIS KONUSUNDA SIRF ISLAMIYET DEGIL BÜTÜN YERYÜZÜ BUNUN BILINCINDE ... : DIYORSUNKI SIZ BIZE KITAP DEGISTIRILDI AYNI SEYI BIZLERDE SIZE UYGULARIZ VE DERIZ KI KURANIN YANI ALLAHIN SÖZLERI DEGISTIRILDI DIYE ... BANA INCILDE BIR YAZI GÖSTEREBILIRMISIN : ALLAH BU KITABI KIYAMETE KADAR MUHAFAZA EDICEK DIYE ? KURANI KERIME BAKARSAN O KITABI BIZ KORUYACAGIZ KIYAMETE KADAR DIYE BIR AYET YAZILI ... ISTE OLAY BUNDAN IBARET ... SENIN O KAYNAK VERMIS OLDUGUN YAZIYI DA OKUDUM VE SANA ORADAN SORACAGIM BIR SORU VAR ... SORU ? Söylendiğine göre, en ziyade yararlandığı kimselerin başında, Hıristiyanlıktan dönme Selma'nı Farisî ile, Yahudilikten dönme Abdullah İbn-i Selam gelirdi. BUNLAR HANGI TARIHDE DOGMUSLAR VE HANGI TARIHDE ÖLMÜSLERDI BAN BUNU AÇIKLARMISIN ?
|
Sevgili kardeşim burkay
Mat.24: 35 Yer ve gök ortadan kalkacak, ama benim sözlerim asla ortadan
kalkmayacaktır."
bu istediğin ayet ayrıca ben ne islama nede ba$kabir dine laf attım ancak benim dinime neden laf atılıyo? sence tepkim normal değil mi?
|

19-11-2005, 16:37
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Haha burada gereksiz tartışmalar söz konusu.
Anlamadığım nokta turan dursun Müslümanlığa karşı. Ama bir Yahudi yada Hristiyan gelipte duran dursuna karşı siper alabiliyor. Haristiyanların ne alıp veremediği var anlamadım. Dursun; Dinsizliğimi savunuyor? Evet savunuyor ama bunu savunurken sadece İslam dinine çatmasını becerebiliyor.
Hz. Muhammed hakkında sadece nefsinin dediklerini söyleyebiliyor!
İnanmayan arkadaşlara her zaman söylediğimi söylerim;
Allah'ın varlığını inkar edebiliyorsunuz.
Tabi edersiniz, olmayan bir şey inkar edilemez ki Allah var ki inkar edilebiliyor./edebiliyorsunuz.
Mantıksa mantık, bilimse bilim !!! Olmayan bir şeyi bana inkar edebilecek biri varmı? Edemessiniz olmayandan haberiniz olmaz ki !!!
Turan Dursun'un eserlerini, yazılarını kendisini tartışmak anlamsız !!!
Bırakın Turan Dursun'u kendi haline uyusun yatağında...
Mantığınıza bakın arkadaşlar....
Allah'ın nerden geldiği sormak densizliktir!
Padişaha nerden geldin diye sorulur mu?
İslam mantık dinidir! Mantığınla anlıyacaksın önce !! Bilimsel bir dindir İslam;
Bakın en güzel örnek;
Kuran Mucizeleri (Rastgele yazılmadığının en güzel ispatı) Hem bilimsel haraketleri doğrulamakta, hem Mantığı doyurmaktadır...
Elbette bir gün Allah'a döndürüleceğiz... Kefeni düşünün... 4 köşe mezarı düşünün.
Lucretius diyor ki!: Ben Allah'a inanırım çünkü eğer yoksa Ona inanmakla hiçbirşey kaybetmem ama eğer varsa inanmamakla çok şey kaybederim...
Din insanları geride bırakır diyen vatandaş! (Hangi ilahi din olursa olsun)
Senin savunduğun hırsız Matertal kesimin çıkardığı kitapları benim Hocalarım İslam Alimleri çıkarmıştı!
Senin çok çok ilerde olarak gördüğün Amerika da İbn-i Sina'nın (Tıbbın Kurusu) (Hipograt halt etmiş kandılar gene milleti) Kânun ismindeki kitabı
500 yıl temel ters kitabı olarak okutulmuştur! İbn-i Sina aynı zamanda Büyük İslam Alimidir.
Senin yine modern gördüğün Amerika'nın ürettiği uçaklardaki devasa bombaların temel projesini (Uçak olarak değil) Fatih Sultan Mehmet hazırlamıştır ve bu proje ile İstanbul'u feth etmiştir. Aha bu büyük Sultan'ım da İslam önderlerindendi! Geride mi kaldı Osmanlı...
Gereksiz konuşmayın lütfen....
İslam dini çalışmayı emreder! Büyük Alimler zaten der ki, çocuğa sadece İslam'ı öğretmek yeterli değildir. Hem Fen Bilimleri hemde Fıkıh ilimlerini öğreteceksin ki iyiyi ve kötüyü ayırabilsin.
Siz de bir eksiklik var, varın onu siz düşünün.!!!
|

19-11-2005, 22:47
|
|
|
EGE SUM KARDES :SEVGILI KARDESIM ALLAHIN SÖZLERI ORTADAN KALKMADIKI ZATEN ... KIM KALKDI DEDIKI SANA BEN DEDIMKI INCILIN DEGISTIRILDIGINI SEN DAHIL YERYÜZÜNDE MILYARLARCA INSAN BILIYOR ... SENIN DININE HAKARET KIMSE EDEMEZ BENIM KINEDE ... YANLIZ SURADA HATIRLATMA YAPALIM KURAN AYETLERINI KIMSE DEGISTIREMEZ ÇÜNKI KURANI KERIMDEKI AYETLERI ALLAH BIRZAT KENDI DEGIMIYLE ONU BIZ KORUYACAGIZ ... KIYAMETE KADAR ... SEN DEMISSINKI :Mat.24: 35 Yer ve gök ortadan kalkacak, ama benim sözlerim asla ortadan
kalkmayacaktır."
BUNUN ANLAMI KIYAMETE KADAR INCILI BIZ KORUYACAGIZ ONU KIMSE VEYA BENZERINI YAZAMAZ DIYE BIR YAZI YOK ... INCILIN DEGISTIRILDIGINI NEREDEN ÇIKARTIYORUZ ÇÜNKI OZAMAN INCILI HIÇBIR INSAN EZBERLEMEMISTI SADECE KITAPDAN OKUYUP ORADA KALIYORDU ... AMA KURANI KERIMI BINLERCE INSAN OKUYUP EZBERLIYORLARDI ARADAKI FARK BU ... BIZ HIRISTIYANLIGI INKAR ETMIYORUZ KABUL EDIYORUZ ANCAK HZ ISA DÖNEMINDEKI HIRISTIYANLIGI SIMDIK ÇAKI ÇARPILTILMIS HIRISTIYANLIGI DEGIL ... KARANLIK BIR ODAYA GIRIYORSUN KILISEDE VE O PAPAZ VEYA HER KIMSE HANGI DINI GÖREVLIYSE GELIP SENIN GÜNAHLARINI AF EDIYOR ... BEN BÖYLE BIR HIRISTIYANLIGA INANMIYORUM ... BUNUN BIR AÇIKLAMASI VAR MI NEYE GÖRE O INSAN SENIN GÜNAHLARINI SILEBILIYOR ? BENIM DINIMDE DUA VE AFFI ANCAK ALLAH KABUL EDER ...
|

20-11-2005, 20:45
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
arkadaşlar
burada bahsettiğiniz şeyleri saygıyla dinliyorum fakat analayamıyorum.Hele bu ateistlere yaw sonuçta bu dünya kendiliğinden oluşmadı deilmi mutlaka bir yaradan var dimi
burada lütfen boş konuşmnayıon bakın insan gibi söylüyom sizde cevabınızı insan gibi verin oqe mi arkadaşlar herkesin inancına saygılıyım ama ateistlere ASLAAAAA
oldfağiifkjfioadnifa
|

20-11-2005, 20:50
|
|
Üye
|
|
|
|
|
burkay Diyor ki
EGE SUM KARDES :SEVGILI KARDESIM ALLAHIN SÖZLERI ORTADAN KALKMADIKI ZATEN ... KIM KALKDI DEDIKI SANA BEN DEDIMKI INCILIN DEGISTIRILDIGINI SEN DAHIL YERYÜZÜNDE MILYARLARCA INSAN BILIYOR ... SENIN DININE HAKARET KIMSE EDEMEZ BENIM KINEDE ... YANLIZ SURADA HATIRLATMA YAPALIM KURAN AYETLERINI KIMSE DEGISTIREMEZ ÇÜNKI KURANI KERIMDEKI AYETLERI ALLAH BIRZAT KENDI DEGIMIYLE ONU BIZ KORUYACAGIZ ... KIYAMETE KADAR ... SEN DEMISSINKI :Mat.24: 35 Yer ve gök ortadan kalkacak, ama benim sözlerim asla ortadan
kalkmayacaktır."
BUNUN ANLAMI KIYAMETE KADAR INCILI BIZ KORUYACAGIZ ONU KIMSE VEYA BENZERINI YAZAMAZ DIYE BIR YAZI YOK ... INCILIN DEGISTIRILDIGINI NEREDEN ÇIKARTIYORUZ ÇÜNKI OZAMAN INCILI HIÇBIR INSAN EZBERLEMEMISTI SADECE KITAPDAN OKUYUP ORADA KALIYORDU ... AMA KURANI KERIMI BINLERCE INSAN OKUYUP EZBERLIYORLARDI ARADAKI FARK BU ... BIZ HIRISTIYANLIGI INKAR ETMIYORUZ KABUL EDIYORUZ ANCAK HZ ISA DÖNEMINDEKI HIRISTIYANLIGI SIMDIK ÇAKI ÇARPILTILMIS HIRISTIYANLIGI DEGIL ... KARANLIK BIR ODAYA GIRIYORSUN KILISEDE VE O PAPAZ VEYA HER KIMSE HANGI DINI GÖREVLIYSE GELIP SENIN GÜNAHLARINI AF EDIYOR ... BEN BÖYLE BIR HIRISTIYANLIGA INANMIYORUM ... BUNUN BIR AÇIKLAMASI VAR MI NEYE GÖRE O INSAN SENIN GÜNAHLARINI SILEBILIYOR ? BENIM DINIMDE DUA VE AFFI ANCAK ALLAH KABUL EDER ...
|
Sevgili burkay kardeşim;
BEN DEDIMKI INCILIN DEGISTIRILDIGINI SEN DAHIL YERYÜZÜNDE MILYARLARCA INSAN BILIYOR ...
eski ahit ve yeni ahit değiştirilmemiştir sen çok ön yargılısın belkide okumadığın birşeye nasıl değiştirildi diyebilirsin Allahın varlığını kabul ediyorsan Allahın ayetlerinin değişmediğinin mantığın'da kabul etmek zorun kalırsın. Allah kendi sözünün değiştirilmesine nasıl razı olsun ? maddem değiştirildi diyorsun Rabbin kendi sözünü koruyamadığını savunuyorsun kendi sözünü bile koruyamayan bir rab nasıl bir rabdir ? değiştirildiyse ne zaman değiştirildi ? benim bildiğimi savunuyorsun öyle birşey demedim ve bu forumda islam hakkında yazı yazmıyorum ve bana geliyorsunuz senin kitabın değiştirildi... bunu sende kabul ediyorsun bunu akıl ve mantığın kabul etmesi mümkün değil benim öyle bir beyanatım yok ayrıca öyle düşünsem neden hristiyan olayım ? hristiyan oldum diye ne madalya taktılar nede bir çıkarım var.. araştırdım ve karar verdim demokratik olarak "Her insan özgür doğar" bu sözü demokrasinin temellerini avrupada atan biri söyledi ismi aklımda değil bende bu özgürlüğümü kullandım... inanmasam neden inanmadığım birşeyi savunayım? ben yazılarımı okuyabilirsin Allahın bizi ne kadar çok sevdiğini bizimle olduğunu ve Rabbin varlığını kendimce anlattım bana hakaret ettiler sadece rabbi sevdiğim için bunlara katlandım ben buraya yazmak için kimseden para da almıyorum sadece rabbi arayan insanlara yardımcı olmak istiyorum kendimce eğer yazılarımı okursanız bunu daha rahat algılarsınız..
BUNUN ANLAMI KIYAMETE KADAR INCILI BIZ KORUYACAGIZ ONU KIMSE VEYA BENZERINI YAZAMAZ DIYE BIR YAZI YOK ...
sevgili kardeşim gerçekten yaklaşımınız mantık hatalarıyla dolu kuranı alalım ele bunu biri değiştirse bir ayet ekleyemez mi? kurandeğiştirilemezdir diye? eğer mantığınız o şekilde çalışıyor... bunun hakkında daha fazla birşey yazmak istemiyorum benim hiç bir kitaba laf atma gibi bir gayem yok bence buda doğru gelmiyor bana insanlar okusun kararversin...
OZAMAN INCILI HIÇBIR INSAN EZBERLEMEMISTI SADECE KITAPDAN OKUYUP ORADA KALIYORDU ...
bu bana gerçektende komik geldi incilin nasıl yazıldığını araştırırsan bu yazın sizede komik geleceği inancındayım... değerli kardeşim eğer merak ediyorsanız
http://www.incilturk.com/MAKALELER/i...il_yazildi.htm
bu adrese göz atabilirsiniz...
BIZ HIRISTIYANLIGI INKAR ETMIYORUZ KABUL EDIYORUZ ANCAK HZ ISA DÖNEMINDEKI HIRISTIYANLIGI SIMDIK ÇAKI ÇARPILTILMIS HIRISTIYANLIGI DEGIL ... KARANLIK BIR ODAYA GIRIYORSUN KILISEDE VE O PAPAZ VEYA HER KIMSE HANGI DINI GÖREVLIYSE GELIP SENIN GÜNAHLARINI AF EDIYOR ... BEN BÖYLE BIR HIRISTIYANLIGA INANMIYORUM ... BUNUN BIR AÇIKLAMASI VAR MI NEYE GÖRE O INSAN SENIN GÜNAHLARINI SILEBILIYOR ? BENIM DINIMDE DUA VE AFFI ANCAK ALLAH KABUL EDER ...
kardeşim katolik inancı ile yargılamak bence doğru değil ben incili esas alıyorum... ama katoliklerede saygı duyuyorum...o onların yorumlama şekli bu da benim yorumlama şeklim...
Sevgiyle ve esenlikle sevgili kardeşim...
|

20-11-2005, 21:48
|
|
|
http://www.timesonline.co.uk/debate DAN BIR YAZI VAR INGILIZCE BUNU OKUYABILIRSEN VE TERCÜME EDEBILIRSEN OKU ... 1.2 MILYAR KATOLIGIN ÖNDE GELEN LIDERININ INCIL HAKINDAKI ÇARPICI ITIRAFLARI ...
|