Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-08-2009, 01:07
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

-InVi-´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi''
Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113.

yani böyle bir hadis yok ?
veya var ama sizin elinizin altindaki hadis kitaplarinda yok ?
Neden aynı dili konuşmamıza rağmen anlamamakta ısrarlısınız?

Kaynaklarda geçen hadis lafzen benim ilk alıntıladığım şekilde değil, ki baştan beri de bunu söylüyorum. Fakat anlam olarak Peygamber soru üzerine kadın ve çocukların öldürülmesinde sakınca görmediğini söylemekte.

Örneğin Ali:
''Ben eve geldim'' dediyse, ben bunu iki şekilde rivayet edebilirim.

(1) Ali ''Ben eve geldim'' dedi.
(2) Ali eve geldiğini söyledi.

Her iki rivayette doğrudur, aslına uygundur. Benim ilk alıntıladığım rivayette ikinci şekilde anlatılmış Peygamberin dediği. Fakat hadis kaynaklarında birinci şekilde (yani doğrudan hitap olarak) geçiyormuş.

Her halükarda:
Peygamber söz konusu durumlarda müşriklerin kadın ve çocuklarının öldürülmesinde sakınca görmemiş.

saygılarımla
Alt 27-08-2009, 01:10
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

meo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın ulpian Benim merak ettiğim nokta şu.
Buhari 146 diye bahsettiğiniz hadiste ne diyor? Sizin alıntıladığınız hadis hangi internet sitesinde yazıyor?

Sizin için tekrar vereyim sevigili meo:

İbn Mace,
Sünen-i Ibni Mace – Tercemesi ve Şerhi, Kahraman Yayınları, çeviren: Haydar Hatipoğlu
(Cihad Bölümü, Cild 7, Bab 30, Sayfa 569)
SCANLER:
http://img142.imageshack.us/img142/1658/ibnmace.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/1623/ibnmace0.jpg

Buhari
Sahih-i Buhari Muhtasarı – Tecrid-i Sarih Tercemesi ve Şerhi, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, çeviren: Kamil Miras
(Dördüncü Baskı, Cild 8, Sayfa 385)
SCANLER:
http://img141.imageshack.us/img141/4634/buhari.jpg
http://img339.imageshack.us/img339/6762/buhari0.jpg

Ebu Davud
Sünen-i Ebu Davud – Terceme ve Şerhi, Şamil Yayınları, çevirenler: Necati Yeniel, Hüseyin Kayapınar, Necat Akdeniz
(Cihad Bölümü, Cild 10, Bab 112, Sayfa 224-225)
SCANLER:
http://img142.imageshack.us/img142/5908/ebudavud.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/8264/ebudavud0.jpg

Ayrıca bende olmayan fakat internetten (islami sitelerden) bulabildiğim:

Sünen-i Tirmizi, Konya Yayınları, çeviren: Abdullah Parlıyan
Hadis no: 1570 (Siyer Bölümleri)

Sahih-i Muslim, Sönmez Neşriyat, çeviren: Abdullah Davudoğlu
Hadis no: 1745 (Cihad ve Siyer bölümü)

saygılarımla
Alt 27-08-2009, 01:13
-InVi- -InVi- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

-InVi- - MSN üzeri Mesaj gönder

etmeyin eylemeyin ulpian

sadece mealen degil....kaynak vermisiniz....bende bu verdiginiz kaynagi soruyorum....anlamamazliktan geliyorsunuz.....
yukaridaki belirtiginiz hadisi degil, sizin es degerde kabul ettiginiz hadisleri paylasabildiniz...
ama siz bu hadisleri es degerde kabul ediyorsunuz....
ben degil...
Alt 27-08-2009, 01:15
meo meo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın ulpian. Bu vermiş olduğunuz hadisler 1570 ve 1745 nolu hadisler. Ben Buhari'nin 146 nolu hadisini soruyorum. Yok siz, "vermiş olduğum hadislerden çıkarım olarak böylebir şey yaptım" diyorsanız o başka. ama vermiş olduğunuz 146 nolu hadis sizin vermiş olduğunuz hadis gibi değildir. Yani sizn verdiğiniz 146 nolu hadis uydurmadır. bu konuda anlaştığımızı / anlaşmış olmamız gerektiğini savunuyorum.

İnanmak için görmek lazım diyenler, görmek için inanmak gerektiğini idrak ettiklerin de inanmanın hiçte zor olmadığını anlayacaklardır. "CEYCET"
Alt 27-08-2009, 01:22
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

-InVi-´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
etmeyin eylemeyin ulpian

sadece mealen degil....kaynak vermisiniz....bende bu verdiginiz kaynagi soruyorum....anlamamazliktan geliyorsunuz.....
yukaridaki belirtiginiz hadisi degil, sizin es degerde kabul ettiginiz hadisleri paylasabildiniz...
ama siz bu hadisleri es degerde kabul ediyorsunuz....
ben degil...

Sayın -InVi-,

ama şimdi siz konuyu değiştirdiniz. Yukardaki mesajlarda ilkin vermiş olduğum rivayetin hadis kaynaklarında geçmediğini söylüyordunuz. Ben de buna itiraz ediyordum ve ilk vermiş olduğum rivayetin neden aslına uygun olduğunu anlatmaya çalışıyordum.

Şimdi ilk olarak vermiş olduğum kaynağın (yani bab numaralarının) yanlış olduğunu söylüyorsunuz. Evet, zaten ben de ilk olarak alıntılarken hadisin kendisini daha önce güvenilir yazarlardan okuduğum için kontrol etmeden başka bir siteden kaynak numaraları ile olduğu gibi alıntıladığımı söyledim. Ve daha sonra kendi bulduğum kaynaklarda hangi cild, sayfa, bab ve hadis numalarının doğru olduğunu yazdım.

Eğer takıldığınız nokta sadece burasıysa baştan beri, müsterih olabilirsiniz, size bu konuda zaten karşı çıkmıyorum.

Fakat ben şundan bahsediyorum.

=> ''Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi''

Foruma bunu yazmıştım. Ve bu rivayet asli itibariyle doğru.

Doğru kaynaklarıyla verdiğim 5 hadisin özü bu.
Peygamber, kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi.

saygılarımla
Alt 27-08-2009, 01:27
Üye

hadisin kendisini daha önce güvenilir yazarlardan okuduğum için kontrol etmeden başka bir siteden kaynak numaraları ile olduğu gibi alıntıladığımı söyledim. -ulpian-

Az önce sormuş olduğum soruyu tekrarlayayım. Site adı verebilirmisini? Biz de öğrenelim şu GÜVENİLİR YAZARLARI.

İnanmak için görmek lazım diyenler, görmek için inanmak gerektiğini idrak ettiklerin de inanmanın hiçte zor olmadığını anlayacaklardır. "CEYCET"
Alt 27-08-2009, 01:27
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Sayın ulpian. Bu vermiş olduğunuz hadisler 1570 ve 1745 nolu hadisler. Ben Buhari'nin 146 nolu hadisini soruyorum. Yok siz, "vermiş olduğum hadislerden çıkarım olarak böylebir şey yaptım" diyorsanız o başka. ama vermiş olduğunuz 146 nolu hadis sizin vermiş olduğunuz hadis gibi değildir. Yani sizn verdiğiniz 146 nolu hadis uydurmadır. bu konuda anlaştığımızı / anlaşmış olmamız gerektiğini savunuyorum.

Yukarda yazdığım gibi sayın meo:
''Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi'' rivayeti aslına uygun bir rivayet. Yukarda doğru kaynaklarıyla verdiğim 5 hadiste de Peygambere baskınlarda öldürülen kadın ve çocukların durumu soruluyor, kendisi de sakınca olmadığı şeklinde cevap veriyor.

İlk olarak kontrol etmeden başka bir siteden alıntıladığım bu rivayetin altındaki kaynak numaraları doğru değilmiş. Fakat rivayetin kendisini birçok farklı kitapta daha önce görmüştüm (dediğim gibi Turan Dursun'da da geçiyor dini kitaplarda da). InVi'nin itirazı üzerine hemen kaynaklara başvurdum ve rivayetin kendisinin sahih olduğunu gördüm. Doğru kaynak numaralarını da yukarda birkaç kez astım.

hadisin kendisini daha önce güvenilir yazarlardan okuduğum için kontrol etmeden başka bir siteden kaynak numaraları ile olduğu gibi alıntıladığımı söyledim. -ulpian-

Az önce sormuş olduğum soruyu tekrarlayayım. Site adı verebilirmisini? Biz de öğrenelim şu GÜVENİLİR YAZARLARI.
Sayın meo,

lütfen iki konuyu ayrı tutalım:
Birincisi hangi kaynak numaralarının (bab, sayfa, hadis nolarının) doğru olduğu.
İkincisi rivayetin kendisinin sahih olup olmadığı.

Rivayetin kendisi sahihmiş ve doğru olan kaynak numaralarını da yukarda SCANlerle verdim.
Ibn Mace, Ebu Davud ve Buhari.

saygılarımla
Alt 27-08-2009, 01:50
Üye

Sayın ulpian. Konuları karıştıran/karıştırmak isteyen sanırım sizsiniz. Çok açık ve net bir soru sordum. Alıntı yaptığınız sitenin adı nedir. Güvenilir yazarları ben de merak ettim Site adını vermemekteki gayenizi anlayabilmiş değilim. Daha açık bir şekilde nasıl sorulur bilemiyorum.

Daha önce astığınız 146 nolu hadisi hangi siteden alıntıladınız?

Lütfen imtina etmeyiniz.

Alt 27-08-2009, 01:50
şerafettin_81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
şerafettin_81 şerafettin_81 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

konuya biraz uzaktan müdahale gibi oluyo kusura bakmayı.peygamberimizz bu ''kadın ve çocukları öldürebilirsiniz lafını gercekten söylemiş mi?'' söylemiş se hayatı boyunca uygulamışmı bunu? bir insan birşey derse arkasında durur.icraat vardır.söylemiş ise hayatında fiiliyata dökmesi lazım.namaz kılın demiş kılmış,hacca gidin demiş,gitmiş.söz fiil gerektirir.yapmadığı şey sünneti seniyye sayılmaz.
söylemiş ise durum ve konumu bildirmiştir.

http://www.google.com.tr/imgres?imgu...num=4&ct=image

http://images.google.com.tr/imgres?i...a%3DN%26um%3D1

bu linklre bakrmısınız.savaşta bunlarla karşılaşsanız narsınız?

bakmak ile görmek duymak ile işitmek arasındaki ince bir çizgidir yaşam serüvenimiz...
Alt 27-08-2009, 01:51
-InVi- -InVi- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

-InVi- - MSN üzeri Mesaj gönder

verdiginiz kaynaklarda savas esnasinda
"istem" disi ölenlerden bahsediyor ulpian....yani burada "ölüm emrinden" ziyade...istem disi ölümüs olanlarin konumu ile alakali hadis....

bunun neresi sizin tezinizi destekliyor ?
bir insanin "öldürün" emri ile...."ölmüsler" hakkindaki görüslerini aynilastirmanin neye faydasi var ?
dedigim gibi ben sizden hadis yorumu degil....
bahs ettiginiz hadisi göstermenizi beklemistim....
beklemeye devam edeyim......

Önerilen Siteler