meo´isimli üyeden Alıntı
Sayın ulpian. Bu vermiş olduğunuz hadisler 1570 ve 1745 nolu hadisler. Ben Buhari'nin 146 nolu hadisini soruyorum. Yok siz, "vermiş olduğum hadislerden çıkarım olarak böylebir şey yaptım" diyorsanız o başka. ama vermiş olduğunuz 146 nolu hadis sizin vermiş olduğunuz hadis gibi değildir. Yani sizn verdiğiniz 146 nolu hadis uydurmadır. bu konuda anlaştığımızı / anlaşmış olmamız gerektiğini savunuyorum.
|
Yukarda yazdığım gibi sayın meo:
''Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi'' rivayeti aslına uygun bir rivayet. Yukarda doğru kaynaklarıyla verdiğim 5 hadiste de Peygambere baskınlarda öldürülen kadın ve çocukların durumu soruluyor, kendisi de sakınca olmadığı şeklinde cevap veriyor.
İlk olarak kontrol etmeden başka bir siteden alıntıladığım bu rivayetin altındaki kaynak numaraları doğru değilmiş. Fakat rivayetin kendisini birçok farklı kitapta daha önce görmüştüm (dediğim gibi Turan Dursun'da da geçiyor dini kitaplarda da). InVi'nin itirazı üzerine hemen kaynaklara başvurdum ve rivayetin kendisinin sahih olduğunu gördüm. Doğru kaynak numaralarını da yukarda birkaç kez astım.
meo´isimli üyeden Alıntı
hadisin kendisini daha önce güvenilir yazarlardan okuduğum için kontrol etmeden başka bir siteden kaynak numaraları ile olduğu gibi alıntıladığımı söyledim. -ulpian-
Az önce sormuş olduğum soruyu tekrarlayayım. Site adı verebilirmisini? Biz de öğrenelim şu GÜVENİLİR YAZARLARI.
|
Sayın meo,
lütfen iki konuyu ayrı tutalım:
Birincisi hangi kaynak numaralarının (bab, sayfa, hadis nolarının) doğru olduğu.
İkincisi rivayetin kendisinin sahih olup olmadığı.
Rivayetin kendisi sahihmiş ve doğru olan kaynak numaralarını da yukarda SCANlerle verdim.
Ibn Mace, Ebu Davud ve Buhari.
saygılarımla