Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-03-2011, 01:32
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allame sen ne büyük hata yaptığının farkında mısın.Tabiki değilsin.

Bakara 25

1.ve beşşir: ve müjdele 2.ellezîne âmenû: âmenû olanlar, Allah'a ulaşmayı dileyenler, îmân edenler 3.ve amilû: ve yaptılar 4.es sâlihâti: salih ameller, nefsi tezkiye edici 5.enne: olduğunu 6.lehum cennâtin: onlar için cennetler vardır 7.tecrî: akar 8.min tahti-hâ: onun altından 9.enhâru: nehirler 10.kullemâ: her seferinde, her defasında 11.ruzikû: rızıklandırılırlar 12.min-hâ: on(lar)dan, oradan (orada) 13.min semeretin: ürünlerden, mahsullerden, meyvelerden 14.rızkan: rızık olarak 15.kâlû: dediler 16.hâzellezî (hâzâ ellezî): bu ki (o şey) 17.ruzık-nâ: biz rızıklandırıldık 18.min kablu: önceden, daha önce 19.ve utû: ve verildi 20.bi-hi muteşâbihan: ona benziyen, ona benzer 21.ve lehum: ve onlar için (vardır) 22.fî-hâ ezvâcun: orada eşler 23.mutahharatun: temiz olan, temiz 24.ve hum: ve onlar 25.fî-hâ hâlidûne: orada devamlı kalacak olanlar

Duhan 54

1.kezâlike: işte böyle 2.ve zevvecnâ-hum: ve onları evlendirdik 3.bi hûrin: huriler ile 4.înin: güzel iri

Bakara 25 birilerinin ortaya sürülmesin diye dua ettiği ayet.

Hani eş ezvac değildir(22.fî-hâ ezvâcun: orada eşler), hani hurin temiz anlamındadır(23.mutahharatun: temiz olan, temiz) hani herkese cennet vaad ediliyor ya, hum(onlar-erkekler)

Ne ilginç değil mi?Girişte herkese müjdele derken cennetten bahsederken, özellikle eşten bahsederken birden erkeklere yöneliyor.

Hadi bakalım, daha önce inanır bir arkadaş inin gözdür dedi hoca ne yapacağını şaşırdı.Şimdide sen tutup temiz,eş, erkeklere vaad cennet tanımıyla ortaya limon sıktın.

Senin kafanı karıştıran cennette herkese eş vaadeden ayetler ve cennetteki vaadler kısmına gelince sadece huri ( kadın -onuda erkeklere) kısmını algılayamaman.

Birileri hurileri yoketmezse ne olur dersin.İşte burdada bunu yapma gayretindeler. Sabret dediğim bundan.Sıralamayı bozmaki birileri ya itiraf edecek yada kanıtlar karşısında demogoji yapıp işi uzatacak.

Bekliyorum, bilmiyorum, öğreniyorum, sizede tavsiye ederim.Kimse sizden daha zeki değil. Hep beraber öğreniyoruz gerçekleri, gerekirse öğreterek.Banane yok.

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 18-03-2011, 02:13
AvniSinanoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AvniSinanoglu AvniSinanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Islam dininde cehennemin neden gerek görüldügü herhalde ibrani dinlerin bir üyesi gibi olma gereksiniminden mi ortaya atildi yoksa baska sebeblerden mi bilmek zor. Ama ibrani dinlerinkinden arasinda az bir fark vardir. Sonuc bir müslüman icin gereken bilgi cehennemin gercekte olmayisi ve genel olarak korku olabilecegi düsüncesidir. Suclarin cezalandirilmadigi bir hayatin zor cekilecegi gibi bir düsünce tarzi.

Düşünülen her şey yapılabilir.
"Bağnaz ateist" gördüğüm anda, sorduğum ilk soru nedir biliyor musunuz?"
"gönül nedir, gönül ne demek?"

Alt 18-03-2011, 02:47
Lynx Lynx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Islam Dininde sadece cennette istediginiz herseyin gerceklesmesi ( Kötü isler haric ) denilseydi !

Cehenneme ise sadece kötü isler yapanlarin belirli bir süre cezalandirilacaklarini deseydi ( Nasilini demeseydi )

Ozaman islam inandirici olurdu biraz !

Ama sen tut cennette sex vaad et ! Hemde cocuk yastaki kizlari ! Ickiler vaad et ve sadece sana inanip ibadet edenleri al cennetine

Ama sen inanmayaniz , islam dininde olmayani olani ama ibadetini yapmayani al sonsuza dek cehenneme at !

Sadistce acilar cektir ! derilerindeki kaynamis sulari ictir , zakkum yedir ! oda yetmemis gibi sonsuza dek cayir cayir yak !

Adalet sifir ! Mantik Sifir , Hak Sifir , Herseyi Akla mantiga aykiri !

Eger insanin yapabilecegi seyleri Tanri yapiyorsa O tanrinin bizden ne farki kaliyor ?

Yokmu senin söyle bir cehennemin böyle dünyada hic bilinmeyen esi benzeri olmayan birsey ! Acilar cekmek bile dünyada bilinen birsey !

Yokmu acaba sende insana aci cektirmekden daha caydirici bir yöntemin bunu yaratmakda gücün yokmu ?

Bak mesela insanlar hapis ile cok güzel caydiriliyor bazen ! Bu bile birsey degil ama senin daha iyi yöntemlerin olmasi gerekmezmiydi ?

Sonsuz yasam vaad edebiliyorsan 1000 sene hapis gibi bir yöntemin olabilirdi ?

Ama yok canim sen illa insanin bildigi seyleri yapacaksin

Bu toprakta bir kalp çarpar hakkın bilimin aşkına
Bir kalp çarpar her bedende Cumhuriyet uğruna
Bir çarpar ki hep ileri Mustafa Kemal adına
Öyle çarpar ki ritmine cümle alemler aşina
Alt 18-03-2011, 14:09
berguzar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
berguzar berguzar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın aliyarasfal,

Sizden tarihi bir bilgi istemek durumundayım. Ama nedenini açıklayım öncelikle.

Kuranın hitabı bölgesel/zamansal ama mesajı evrenseldir.

Ve bundan ötürü ısrarla savunduğunuz konuda, o günkü coğrafyada bunları belirten şeylerin ne olduğunu yazabilir misiniz?

Ama size bir ipucu olsun diye bir atasözümüzü örnek göstereyim.

Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla.

Niye direk geline söylemiyoruz? Mesela.

Selamlar...

Bİ SEN EKSİKTİN AYIŞIĞI! GÜMÜŞ BİR TÜY DİKMEK İÇİN MANZARAYA.
Alt 18-03-2011, 15:19
Üye

Siz isteyin durun sayın berguzar.Konuyla alakasınıda kendiniz açıklayın çok merklı iseniz.Belki anlama sorununuz vardır, cennet vaadi dün bu gün yada sosyal yapıya göre şekilleniyor diyorsanız zaten iyice batarsınız. Cennet herkese ve her kesime vaad değil midir?Vaz geçin şu konuyu saptırma gayretlerinden artık. sadece uzatıyorsunuz gereksiz olarak.

Bana savunduğum konunun ne olduğunu söylesenizde herkes bilse. Hadi size bir fırsat. Ben bu konuda hangi savı ileri sürüyorum?

Boş demogojilerle konuyu saptıramayacağınızı anlayacaksınız.

Huri konusunda tereddüt kaldı mı? Sanmıyorum.Cennette vaad edilen eşler Huri denilen cennete has varlıklardır.Bunu sadece cennette vaad edilenler kısmında vaadlerden biri olarak kanıtlarıyla gördük.İnatla hala kuranda huri yoktur diyerek konuyu tekrarlarla doldurmak isteyen buyursun.

Evet sayın berguzar konuya katkınız olacakmı (evet huri vardır veya yoktur diye) yoksa ben devam mı edeyim.?

Alt 18-03-2011, 15:36
Üye

Şimdi sırada cennetteki vaad edilen hurilerin özellikleri var.Aceleye gerek yok. Zaten özelliklerini ortaya serdiğimizde ikinci aşamaya geçmiş olacağız.

Konuya müdahil olanlar önceki mesajlarımda yazdıklarımı ayetleriyle tek tek açıklayarak ortaya koyduğumu hatırlatmama gerek bırakmasınlar.Çünkü öyle birileri gibi cımbızla kelime, ayetin bir bölümü üzerinden değil kanıtlarıyla geniş açıkladığımı hatırlatırım, gerekirse zahmet edip okumalarını rica ediyorum. Aksi taktirde hiç erinmem tekrar tekrar bilginize sunarım.Sadece konu uzar o kadar.

Şimdilik saygımla gittim...

Alt 18-03-2011, 18:12
berguzar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
berguzar berguzar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Siz isteyin durun sayın berguzar.Konuyla alakasınıda kendiniz açıklayın çok merklı iseniz.Belki anlama sorununuz vardır, cennet vaadi dün bu gün yada sosyal yapıya göre şekilleniyor diyorsanız zaten iyice batarsınız. Cennet herkese ve her kesime vaad değil midir?Vaz geçin şu konuyu saptırma gayretlerinden artık. sadece uzatıyorsunuz gereksiz olarak.

Bana savunduğum konunun ne olduğunu söylesenizde herkes bilse. Hadi size bir fırsat. Ben bu konuda hangi savı ileri sürüyorum?

Boş demogojilerle konuyu saptıramayacağınızı anlayacaksınız.

Huri konusunda tereddüt kaldı mı? Sanmıyorum.Cennette vaad edilen eşler Huri denilen cennete has varlıklardır.Bunu sadece cennette vaad edilenler kısmında vaadlerden biri olarak kanıtlarıyla gördük.İnatla hala kuranda huri yoktur diyerek konuyu tekrarlarla doldurmak isteyen buyursun.

Evet sayın berguzar konuya katkınız olacakmı (evet huri vardır veya yoktur diye) yoksa ben devam mı edeyim.?

Ben bu konuda düşüncemi daha önce belirtmiştim diye hatırlıyorum. Şöyleki cinsellik bir ihtiyaç ve karşılama şekli verilmişse bana göre nimettir ve bu sonraki hayatta da bir şekilde verilir gibi duruyor kuranda. Tabi buradakinin aynısı mı olur bilemem ama onun sağladığı hazdan kaynaklı bir mutluluk vaadi var görünüyor. Ve sizin illede erkeklere var diyerek zaten bunun olduğunu söylüyorsunuz.

Bende burada yine ısrarla diyorumki:

Eğer cennette cinselliğe dair salt erkeklere bir iltimas var ise, bu dünyada da yaşanan cinsellikten salt erkeklerin haz alması gerekirdi. Ve eğer öyle olsa idi inanın üreme olmazdı. Çünkü bu ilişki karşılıklı bir haz barındırmazsa, bir kadın bir erkeği mümkün değil o kadar mesafe yakınına yaklaştırmaz. Bunu bir hanım olarak söylüyorum üstelik.

Ve sizinle bu noktadan sonra ayrılıyoruz. Çünkü siz zira kurana bütüncül bakamadığınız için resmin tamamını göremiyorsunuz.

Ben her iki taraf içinde vardır diye düşünüyorum. Hitabın direk erkeklere olmasının benim açımdan bir sakıncası yok. Ne dedim daha önce, hitabı bölgesel ve zamansal ama mesajı evrenseldir. Bu nedenle erkeklere söyleyin hitabını salt erkeklere anlamam ben.

Mesela bakara 222 de de hayız halinden bahsedilir ve bu ayet yine erkeklere bir önerme sunar. Halbuki hayız gören kadınlardır.

O çağın sosyal, demografik yapısını görmezden gelerek ayet incelemek kuranın ruhuna terstir. Bu nedenle bugün sizin irdelediğiniz kavramları söyleyince o toplum, ondan önceki toplumlar onlardan ne anlıyormuş onu bilmek gerekir diye size sormuştum.

Ama siz hiçbir soruya cevap vermek yerine, illede odunumun parası demeyi tercih ediyorsunuz. E tabi bu durumda bizimde bir tercih hakkımız vardır ve tercihimizi siz her ne kadar görmezden gelsenizde bunları yazarak kullanıyoruz.

Selamlar...

Bİ SEN EKSİKTİN AYIŞIĞI! GÜMÜŞ BİR TÜY DİKMEK İÇİN MANZARAYA.
Alt 18-03-2011, 18:38
allame
Üye Değil

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allame sen ne büyük hata yaptığının farkında mısın.Tabiki değilsin.
kendin sor kendin yanıtla,

kendin çal kendin oyna.

saygılarımla.
Alt 18-03-2011, 22:08
Üye

Sayın berguzar kuran evrenseldir(inandım gitti). Kadın ve haz almak. karşılıklı olmak. Kölelik, bir erkeğe dört kadın, falan filan. Nihayet anladınız(ama yanlış anladınız), o günün yapısı ile ve bütünüyle kuranı inceleyen benim, sizlerse sadece birer demogogsunuz.Madem daha önce fikrinizi belirttiniz daha ne aceleniz var, sabredip okuyun bende bitireyim diyeceklerimi.Ayetleri kuranın bütününden kopartan sizler, kelimelerin anlamları üzerinden oyuna kalkan sizler, araplara bile arapça bilmiyorlar muamelesi yapan sizler ve konuya tek kanıt sunmadan vaaz veren yine sizler.
Beni yanlışlayabliyor musunuz? Buyrun yazdıklarım açık.

Huriyi kanıtlamak ilk adım dedim ve kanıtladım. Varmı itiraz ettiğiniz yer. Yok, inatla konuyu bölmeye, karmaşıklaştırmaya çalışıyorsunuz.

Sıralama
1-Huri yok diyen kişiye pınarlarla (gözlerle) çiftleşemeyeceğini kanıtladık.

Şimdi sırada hurilerin özellikleri ve kime vaad edildikleri var.
İnkarcılara sözüm mesajlarımdaki bilgi ve kurana dayalı kanıtlardır.Kendi inandığı ve doğru dediği kitabı inkar edenlere hiç saygı duymam, heleki bile bile onu çarpıtıp gerçekleri gizleyenlerin hiç değeri yoktur benim gözümde.

Sizler seyre devam edin. Konuya yönelik sıralamada cennetteki vaad edilen eşlerin(hurilerin) özelliklerini inceliyoruz. Buyrun bu işi size bırakıyorum katkı sunup devam etmek isterseniz.. Siz başlamak istermisiniz. Bakalım ne çıkacak şu eşler konusunda.

Elbette katılım veya farklı söylem hakkınız var, kim yok dediki?
Evet. Sabırla bekliyorum.

Şimdilik saygımla gittim(inkarcılar alınmasın)

Konu aliyarasfal tarafından (18-03-2011 Saat 22:16 ) değiştirilmiştir.
Alt 18-03-2011, 23:49
Üye

Sanırım başlasak iyi olacak.Katkı sunacaklar sunabilir.

Şimdi buraya kadar cennette eş olarak vaadedilen hurilerin varlığı üzerine kanıtlar sunduk.Anlaşılmayan bir taraf yok, Huri Cennette ödül olarak inananlara vaad edilen eşlerin ortak adıdır.

Özelliklerine bakalım ve soruyu soralım.

Rahman 56

1.fî hinne:
onlarda2.kâsirâtu: bakışlarını yalnız eşlerine hasreten 3.et tarfi: bakışlar 4.lem yatmis-hunne: onlara(kadınlara), kendilerine temas etmemiştir, dokunmamıştır 5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan(erkeklerden) önce 7.ve lâ: ve olmaz 8.cânnun: cinler

Özellik 1-Daha önce hiçbir varlık dokunmamıştır.Sadece eşlerine bakarlar.

Vakıa 36;

1.fe: böylece 2.cealnâ: biz kıldık3.hunne: onlar(kadınlar) 4.ebkâren: bakireler

Özellik 2-Bakiredirler

Duhan 54

1.kezâlike: işte böyle 2.ve zevvecnâ-hum: ve onları evlendirdik 3.bi hûrin: huriler ile 4.înin: güzel iri gözlü

Özellik 3-Güzel gözlüler

Vakıa 23

1.ke emsâli: sanki gibi 2.el lu'lui: inci 3.el meknûni: saklı

Özellik 4- gizli mücevhere benzerler-değerli olduklarını ve el değmemiş hazineler oldukları ifade edilmiş.

Rahman 70
1.fî hinne: onlarda vardır 2.hayrâtun: hayırlı olanlar, şükür ve hamde vesile olanlar 3.hisânun: güzel olanlar, güzeller, güzel kadınlar

Özellik 5-Çok güzel oldukları belirtilmiş.(kadın güzelliği)

rahman 72

1.hûrun: huriler 2.maksûrâtun: korunmuş, himaye edilen, belli bir yerde ikâmet eden, dışarıda dolaşmayan 3.fî: içinde, de 4.el hiyâmi: otağlar, özel çadırlar, özel mekânlar

Özellik 6- cennette çadırlar içindeler, dışarıda da dolaşmıyorlar.(niyeyse?)

vakıa 37
1.uruben: eşlerine düşkün, asık 2.etrâben: aynı yaşta, yaşıt
Özellik 7-Eşlerine aşıklar, hepsi akran, yaşıt.

Özellik 1-Daha önce hiçbir varlık dokunmamıştır.Sadece eşlerine bakarlar.
Özellik 2-Bakiredirler
Özellik 3-Güzel gözlüler
Özellik 4- gizli mücevhere benzerler-değerli olduklarını ve el değmemiş hazineler oldukları ifade edilmiş.
Özellik 5-Çok güzel oldukları belirtilmiş.(kadın güzelliği)
Özellik 6- cennette çadırlar içindeler, dışarıda da dolaşmıyorlar.
Özellik 7-Eşlerine aşıklar, hepsi akran, yaşıt.

Cennette vaad edilen eşler (hurilerin) cinsiyeti nedir?

Genel bilgi verdiğimiz önceki geniş ayetlerle sunumumuzu inceleyip sunacağınız savı yine ayetlere dayanarak kanıtlarıyla sunarsanız daha çabuk sonuç alırız.
Mesaj 394 http://www.turandursun.com/forumlar/...t=7899&page=40

Mesaj 408 http://www.turandursun.com/forumlar/...t=7899&page=41

Evet devam edeceğiz...

Önerilen Siteler

Etiket
allah, cehennem, din, huri, tanrı