Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-07-2011, 22:15
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Greatestlieevertold´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
benim kedi ne depremden önce ne de deprem sırasında hiç oralı bile olmadı malesef oturduğu yerden kalkmaya bile tenezzül etmedi. benide hayal kırıklığına uğrattı bu umursamazlığı.

nat. geo da hayaletler ile ilgili, vampirler yada birçok alakasız şeyle iligli testler yapan bir program var. unuttum o programın adını, acaba ondan mı bahsediyorsun? uzun saçlı bi adam var genellikle o anlatıyo programı.
Yapma be kardeş;

o bahsettiğin çocuklar için gündüz saatlerinde yayınlanan bir program.

Benim bahsetiğim "Bilimin Ta Kendisi" (Naked Science) idi sanıyorum. akşam 21'de yayınlanmıştı.

senin kedi umrumda değil. hangi şehirdeydin, depremi ne kadar hissettiniz bilmiyorum.

Uşak'ta UFO gören insanlara, kayseri'den "meteoroloji balonudur o" diyen profesörümüzden farkınız nerede? ben yalan mı söylüyorum?

saygılar...
Alt 19-07-2011, 22:17
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ilk linki okudum diğerlerini de bir okuyayım ama ben evreni sonlu biliyordum..
(sınırsız fakat sonlu)

diğerlerine de bir bakayım

benim bu konuda bir fikrim yok.
yok çünkü bilgi düzeyimin çok üstünde.
sadece bu konunun taraflarını kabaca tanıtmak adına link koydum.
şu yada bu teorinin taraftarı değilim.

bence çözüm öncelikle kavramların analizinde yatıyor.

sonlu yada sonsuz ne demektir.
hiçlik ne demektir.
zaman ne demektir.

tamamı tartışmalı.
bu tartışmaları görmezden gelmemek adına şu ya da bu düşünceye ait herhangi bir link koyabilirdim.
yine de plazma evren modeline karşı sempatim olduğunu,
büyük patlama modelinin ise kozmolojiyi dejenere ettiğine dair fikrimi itraf etmeliyim.
Alt 19-07-2011, 22:59
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bildiğim kadarıyla telekinezinin fiziksel olduğu söyleniyor bilim tarafından(yanlışsa düzeltiniz),telepatiye gelince artık bilim bile yapmaya başladı telepatiyi.Düşünce okuma adına büyüka adımlar atıldı.Düşünce ile hareket eden makineler emekleme döneminde.

İnsanın da en teknolojik makina olduğunu düşünürsek,insanda bu yeteneklerin olması hiç şaşırtıcı değildir.Örneğin insanın gözü bir kameraya oranla çok çok yüksek çözünürlüktedir.Fakat insanlar da yavaş yavaş aynı çözünürlüğe yaklaşmayı başarıyorlar.Bence bu yeteneklerin ruh ile ilgisi olmaya bilir en azından durugörü ve astral seyehat gibi paranormal olaylara da bilimsel bir açıklama getirilse tıpkı telekinezi ve telepatiye olduğu gibi ben de zaten direk ateist olurum.

Rüyalar da ruhsal sanılıyordu fakat bilim ilerleyince öğrendikki ruh ile ilgisi yokmuş.Kısacası insanın fiziksel olarak böyle yeteneklerinin bulunması olasıdır.İnsan çok gelişmiş bir makinedir.Kamera icat edilmezden öncede insanın gözü mükemmel bir çözünürlükteydi aynı şekilde zaman makinesi icat edilmedi fakat insan zaman makinesi de olabilir.
Kesinlikle haklisin sevgili Dark_Prince, hepsi maddenin/maddeye etkisi(fizik kurallari) ile ilgilidir. Ve beyin kullanimina iliskindir. Yani tencere tava bukerken, astral seyahat yaparken, ileri durugoru yaparken, telekinezi vs. tek kullandiginiz kendi anatominizdir.

Fakat istisnasiz herkeste ayni sonuclar ve basari alinamadigindan, resmi bilim kabul edilmemektedir.
Alt 19-07-2011, 23:02
Deistic Thought - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Deistic Thought Deistic Thought isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Deizmi oldum olası sevmedim. Ben tesitken " ya teist olacaksın ya ateist, arası yok bu işin " derdim. Deistler tanrıya inanıyor. Bu tanrı hakkında biraz bilgi verebilirler mi acaba? Nasıl bir Tanrı'dır ? Ayrıca Onun hakkında söylediklerinizin doğruluğunu ve gerçekliğini gösterebilir misiniz?

Ben şöyle bir tanrıya inanıyorum diyen kişi, bunu neye yada hangi bilgiye göre söylüyor. Yoksa söyledikleriniz, içi boş bir fantezi mi? Ben etlisine sütlüsüne karışmayan, muhteşem zekası olan, gökkuşağı renklerine sahip görünmez, yaratıcı bir zürafaya inanıyorum. Herşeyin sebebi odur, diyorum. Görünmez zürafa____Evet, kesinlikle!
deizmi teizme benzetmekten ne zaman vazgeçeceksiniz? deizm inancında tanrının idealleri ve kuralları falan mı var? bir din midir size göre deizm? tanrı şöyledir böyledir diyelim. sadece yaratıcı bir tanrı olduğuna inanıyorum. bu kadar. zürafaymış bizonmuş geçiniz bunları.

peki siz tanrının kesinkes olmadığını neye bağlıyorsunuz? her şeyi ve tüm evrenin nasıl oluştuğunu tamamen çözdünüz mü? ''ben bunların hepsini anladım, ahanda tanrı yok, sen inançlı kardeş! zürafa bak uçuyor haha'' demeden önce açıklayın da bilelim. siz deizme saygı duymayabilirsiniz, ben ateizme saygı duyarım ama deizme saldıran ''en doğrusunu ben biliyorum'' diyen ateist arkadaşlarımıza değil.
Alt 19-07-2011, 23:05
Deistic Thought - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Deistic Thought Deistic Thought isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Khaos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
deistin tanrısının, muhammedin tanrısından bir farkını göremiyorum.

muhammedin tanrısı , muhammedin keyfine göreydi.
senin tanrın da senin keyfine göre.
çıkıp sana nasıl biri olduğuna dair birşeyler anlatıyorsa, işin orasını bilemem.

kendini ortaya koyamamış,
varlığı salt inancın konusu olmaya mahkum,
hayalürünü bir içerik.
te allam.

tabi biz deistler cihad yapıyoruz, kendi şeriatımız var kol bacak doğruyoruz, bize inanmayanları aşağılıyoruz, kadınları hor görüyoruz, doğru. ikisinin farkı yok
Alt 19-07-2011, 23:09
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Keşke öyle olsaydı. Bir metafizik olay daha tarihe karışırdı.
NatGeo'da 3 gün önce bununla ilgili bir belgesel vardı.

Bir sürü hayvan üzerinde ultra-sound testleri yaptılar. sonuç koca bir fiyasko.
bu önsezinin sesle falan alakası yok.

Deprem konusundaki önsezileri bir biçimde çözülecektir. ama köpeklerimin kendi ölümlerini 2-3 gün önceden sezmiş olmaları sesle, elektromanyetizmayla falan açıklanamaz.

saygılar...
Yalniz sorun olan tum hayvan alemini tursel bakimdan ayni sanmaktir. Bu sebeple fiyasko demek pek gerceklik barindirmaz. Evcillestirilmis hayvanla, dogadaki ozgun sartlarinda yasayan hayvan fazlasiyla farklidir.

Ayrica dogadaki hayvanlarin bizler gibi kiyafet, ayakkabi, corap vs. kullanmadigini goz onune alirsak, ortamdaki elektrigi bir nevi bizden daha iyi algiladiklari mantiklidir.

Veya su altindaki canlilarin "su"'yun iletkenligini dibine kadar deneylemislikleri gercektir.

Kopeklerinize iliskin;

Bu hayvanlara dair populasyon kontrolu ile de aciklaniyordu hatirladigim kadariyla.. Belki ispat olmasa da dusunsel anlamda fikir verebilir.

http://www.stanford.edu/group/stanfo..._Dynamics.html

http://www.unipr.it/arpa/mirror/pubs...EJP%202005.pdf

http://www.globalpolitician.com/2695-sex
Alt 19-07-2011, 23:16
Üye

Neva´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Yalniz sorun olan tum hayvan alemini tursel bakimdan ayni sanmaktir. Bu sebeple fiyasko demek pek gerceklik barindirmaz. Evcillestirilmis hayvanla, dogadaki ozgun sartlarinda yasayan hayvan fazlasiyla farklidir.
...
sayın Neva;

sadece evcil hayvanlarla deney yapıldığını da nerden çıkardınız.

O belgeselde gergedanlar, filler, kaplanlar da deneye tabi tutuldular.
o belgesele, YouTube'da falan denk gelirsem linkini gönderirim size.
verdiğiniz linklere bakıyorum bu arada.

Konu YasasinBilim tarafından (19-07-2011 Saat 23:24 ) değiştirilmiştir.
Alt 19-07-2011, 23:22
Üye

Sayın neva;

verdiğiniz linkler kel-alaka.

benim köpeklerimin ölümü hissetmeleriyle hiç bir bağlantısı yok.

bir tanesi hayvan göçlerinden, bir tanesi primatlardaki homoseksüellikten bahsediyor.

siz iyi misiniz?

akıl sağlığınız yerinde mi?
Alt 19-07-2011, 23:26
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Deistic Thought´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
te allam.

tabi biz deistler cihad yapıyoruz, kendi şeriatımız var kol bacak doğruyoruz, bize inanmayanları aşağılıyoruz, kadınları hor görüyoruz, doğru. ikisinin farkı yok
Sayin Deistic Thought ;

Ikisinin arasinda pek bir fark olmayisinin bir gerekcesi de su;

Ornegin bugun Turkiye'deki bir kisim inanir da cihad yapmiyor, kol bacak dogramiyor, kadini hor gormuyor, ibadetleri yapmiyor vs.. Ama bu insanlar da musluman ve inaniyor. Yani hepsini ayni sepete koyamayiz muslumanlar diye..

Veya okyanus otesinde muslumanliga gecmis biri de, ayni davranislari sergilemeyebiliyor.

Bu anlamda teizm'den fazla bir farki var denilemez, deizm'in.

Zira tanri modeli size kalmis, istediginiz gibi modelleyebilirsiniz.
Alt 19-07-2011, 23:26
Greatestlieevertold Greatestlieevertold isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yapma be kardeş;

o bahsettiğin çocuklar için gündüz saatlerinde yayınlanan bir program.

Benim bahsetiğim "Bilimin Ta Kendisi" (Naked Science) idi sanıyorum. akşam 21'de yayınlanmıştı.

senin kedi umrumda değil. hangi şehirdeydin, depremi ne kadar hissettiniz bilmiyorum.

Uşak'ta UFO gören insanlara, kayseri'den "meteoroloji balonudur o" diyen profesörümüzden farkınız nerede? ben yalan mı söylüyorum?

saygılar...
istanbulda 9. katta hissedilir bir şekilde sallamıştı neyse, uyurken bile camdan giren sineği anında fark eden kedinin deprem sırasında veya öncesindeki aymazlığı idi beni üzen

benimde zamanında meteoroloji balonu görmüş olma ihtimalim yüsek ilk başta bu ne acep diyip.

sizin yalan söylediğinizi söylemedim ama kendimce yaptığım çıkarım belki köpeğinizi kaybettiğiniz için olan duygusallığınız yüzünden yada belki bu tür metafizik diye anlandırdığınız şeylere kafa yormanızdan dolayı, sonuçtan sebeplere giderken olaya bu tür bir açıklama getirmiş olmanız?

naked science in o bölümünde geçenleri hatırlıyorsanız bölüm ismi olmasa bile belki izleme fırsatı bulabiliriz net üzerinden. naked science in loch ness canavarı ile ilgili bölümüde olduğunu düşünürsek aslında bölümün içeriği ve vurgulanan konuyu daha iyi anlayabilirdik izleyerek.

http://channel.nationalgeographic.co...iew#tab-Videos

buradan bakabiliyormuşuz episode kısmından isimler var.

Saygılar.

Önerilen Siteler