Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-09-2007, 10:51
Üye Değil

Standart Re: Kendini Müslüman Sananlar

youef";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arapoğlunun yavelerini Türkoğullarına öğretmek için Kuranı Türkçeye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler.

Adam ille de budalalık edip aldanacağım diyorsa elden ne gelir ki? Arapça bilmez, Türkçe'den okumaz, hocaefendi'nin paket programı bana yeter der, ondan sonra da "kendisine "okur" diye takma isim alır. Sen okusan ne yazar, okumasan ne yazar.

Bu tipleri yetiştirenler eserleri ile iftihar etsinler.
Bundan oniki sene evvel işittim ki, en dehşetli ve muannid bir zındık Kur'an'a karşı suikasdını tercümesiyle yapmağa başlamış ve demiş ki: "Kur'an tercüme edilsin, tâ , ne mal olduğu bilinsin." Yâni lüzumsuz tekraratı herkes görsün ve tercümesi O'nun yerinde okunsun diye dehşetli bir plân çevirmiş. Fakat Risale-i Nur'un cerhedilmez hüccetleri kat'i isbat etmiş ki; "Kur'an'ın hakiki tercümesi kabil değil ve lisan-ı nahvî olan lisan-ı Arabî yerinde Kur'an'ın meziyetlerini ve nüktelerini başka lisan muhafaza edemez ve herbir harfi, on adetten bine kadar sevab veren kelimat-ı Kur'aniyenin mu'cizâne ve cem'iyetli tâbirlerinin yerini beşerin âdî ve cüz'i tercümeleri tutamaz. O'nun yerinde câmilerde okunmaz." diye Risale-i Nur her tarafta intişariyle o dehşetli plânı akim bıraktı.
Alt 18-09-2007, 11:00
degisim degisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sn okur, bundan bir süre evvel bir arkadaşımız vardı,sizin iletilerinizi okuyunca nedense birden o aklıma geli verdi.Kendisi, kuşlarla, böceklerle konuşan bir peygambere de inanırdı, nedense sizinle benzerlikler taşıdığına inanmaya başladım.Ne dersiniz bu siteyi size o arkadaş tavsiye etmiş olmasın ?

Ha birde kendisi çok iyi bir okuyucuydu ama ne okurdu biliyormusunuz anlamadığı bir Risale-i Nur Külliyatı diye bir kitap.Dün yazdığınız bir iletide cezaevine gönderilmek üzere risale-inur2un kabul olup olmayacağını sormuştunuzda birden aklıma geli verdi her nedense (!).O arkadaşımızı tanıyorsanız eğer,ki ben öyle farzediyorum kendisine çok selamlarımızı iletin.

Bu arada, sizinde kendinizi o'nun gibi burada dinsizlerden kendimi koruyabilecek miyim aceb diye kendinize *deneme tahtası gibi bakma *ihtimaliniz nedir ? diye bir sorsam bana kızmadan cevap verir misiniz.

Saygılar.

''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
Alt 18-09-2007, 11:11
Üye Değil

Sayın okur ;

Bir deyim vardır. "Minder dışına kaçmak." denilen *

Konumuz;
Sizin imzanız
""Nice alimlerle münazara ettim, hepsini yendim; cahilere ise yenildim"
ile
Sevgili özgür_beyin'in imzası
"Sorun cahil olman değil,kendini alim sanman." * *:wink: *
Alt 18-09-2007, 11:29
Üye Değil

psikokemoterapi";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın okur ;

Bir deyim vardır. "Minder dışına kaçmak." denilen *

Konumuz;
Sizin imzanız
""Nice alimlerle münazara ettim, hepsini yendim; cahilere ise yenildim"
ile
Sevgili özgür_beyin'in imzası
"Sorun cahil olman değil,kendini alim sanman." * *:wink: *
Tamam da olay ne çözemedim.. Yaş daha 25...
Alt 18-09-2007, 11:32
Üye Değil

degisim";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn okur, bundan bir süre evvel bir arkadaşımız vardı,sizin iletilerinizi okuyunca nedense birden o aklıma geli verdi.Kendisi, kuşlarla, böceklerle konuşan bir peygambere de inanırdı, nedense sizinle benzerlikler taşıdığına inanmaya başladım.Ne dersiniz bu siteyi size o arkadaş tavsiye etmiş olmasın ?

Ha birde kendisi çok iyi bir okuyucuydu ama ne okurdu biliyormusunuz anlamadığı bir Risale-i Nur Külliyatı diye bir kitap.Dün yazdığınız bir iletide cezaevine gönderilmek üzere risale-inur2un kabul olup olmayacağını sormuştunuzda birden aklıma geli verdi her nedense (!).O arkadaşımızı tanıyorsanız eğer,ki ben öyle farzediyorum kendisine çok selamlarımızı iletin.

Bu arada, sizinde kendinizi o'nun gibi burada dinsizlerden kendimi koruyabilecek miyim aceb diye kendinize *deneme tahtası gibi bakma *ihtimaliniz nedir ? diye bir sorsam bana kızmadan cevap verir misiniz.

Saygılar.
Psikemotrapi sizin önyargılardan uzak birisi olduğunuzu söylemişti... Ben bunu her paragrafınızda gördüm ne yazık ki? Boşverin cevap versem ne olacak ki? Kızarım küfür müfür ederim şimdi size...Kalpler kırılmasın.. Selametle..
Alt 18-09-2007, 11:53
degisim degisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Okur";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
degisim";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Saygılar.
Psikemotrapi sizin önyargılardan uzak birisi olduğunuzu söylemişti... Ben bunu her paragrafınızda gördüm ne yazık ki? Boşverin cevap versem ne olacak ki? Kızarım küfür müfür ederim şimdi size...Kalpler kırılmasın.. Selametle..

Size önyargılı yaklaşmamı mazur görünüz, eğer yanlış anlamış isem sizi gerçekten üzüldüm.Hem de sevgili psiko abimiz hakkımızda önyargısızdır diye de bir ifade de bulunmuşken bana da pek yakışmadı işin açıkçası.Yukarda yazdıklarımı unutun gitsin.

Ama bir söyleminiz varki sizin nickinizle bile uzaktan yakından alakası olamaz.Çünkü okuyan insan aynı zamanda erdemli olabilmeyi, yakalamaya başlamış insandır bir nebze de olsa
benim gözümde.Bu ifadenizi, siz ve sizi temsil ettiğini sandığınız nickinizle başbaşa bırakıyorum.

Saygılar.

Boşverin cevap versem ne olacak ki? Kızarım küfür müfür ederim şimdi size...Okur

''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
Alt 18-09-2007, 12:27
ByPoSeiDoN ByPoSeiDoN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

__KokTengri__";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet arkadaşlar bugün bu konuya değinmek istiyorum.Çünkü etrafımda gördüğüm bir sürü kişi ben müslümanım diyor ama yaptıklarını görmüyorlar bile.Herkezin etrafında mutlaka vardır.

Eğer yanlış bilmiyorsam Şeriat'a inanmayan bir kimse müslümanlıktan çıkar.Çünkü Kur'an da geçen tek bir cümleye bile inanmamak bizi dinden çıkarır (bana öyle öğrettiler). Bu sözüm doğrultusunda bazı arkadaşlarımın durumunu söyleyeceğim size.Bunlar benim fikrime göre kendini müslüman sananlar. Oruç tutan arkadaşlarımdan bazılar domuz eti yiyor.Fakat ben müslümanım diyor ve oruç tutuyorlar.Çoğu arkadaşım şeriata inanmıyor ve onu kötülüyor fakat ben müslümanım diyor.Kız arkadaşlarımın hiçbiri kapalı değil ve burada söylemekten çekinmiyorum erotik videolar izliyorlar fakat müslüman olduklarını söylüyorlarr.Bazı arkadaşlarım içki içiyor bazıları hayatında namaz kılmamış arkadaşlarım ve daha namaz kılmayı bilmeyen ve oruç tutan arkaaşlarım kendilerini müslüman sanıyorlar. Ve bana diyorlarki öteki tarafta görürsün

Kesinlikle inanıyorumki bu sitede aynen böyle yüzlerce kişi vardır.Hayatında camiye gitmemiş Kur'an okumamış yada oruç tutmamış kişiler.Bunlar müslümanım diyor ama müslümanlık için ne yapıyorlar.(Bu arada sahur geldi davul çalıyor )

Evet arkadaşlar sizin de görüşlerini almak istiyorum.Kendini müslüman sanan arkadaşlar hakkında.Ve sizde örnek verin lütfen.Bende kendimi ateist sanıyorum
İşte senin o gördüğün kendini Müslüman sananlar yüzünden sizde Müslümanlığı yanlış tanıyorsunuz. Ancak yalnızca o kötüleri görmesin o güzel gözleriniz,. Pırıl pırıl, tertemiz, hem ülkesine, hem çevresine, hem ailesine hemde kendisine yararlı birsürü gencimiz var. Birazda gözünüz onları görsün.
Alt 18-09-2007, 23:31
seyyah3441 seyyah3441 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili * K.C.

Bu *türler * malesef *böyle oluyor.
Aklı * sıra *o *kıt *beyinleri ile ATATÜRK 'e *laf * ediyorlar.Kast *ettikleri *zındık *o.
Ama * en güzel *cevabı *Neyzen *vermiş *bu zavallılara.

"İŞGALDEKİ *GÜNLERİ UNUTMA
ATATÜRK'E *SALDIRMA *SEBEPSİZ
SEN *ANANDAN *YİNE *ÇIKARDIN *AMA
BABAN *KİMDİ *BİLİNMEZ * ŞEREFSİZ
"
Alt 19-09-2007, 12:45
flzf flzf isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Okur";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
flzf";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1400 yıllık palavralara inanan insanlardan ne bekliyorsunuzki
*Nedense hepside doğru çıktı nasıl palavra ise?
işte bi palavra daha hatta o bütün gerçekleşen şeyleri ömer çelakıl ortaya attı dimi zaten kuranda ayrıntılarıyla telefon telgraf televizyon nasıl yapılır yazıyordu çok şaşılacak şey doğrusu peh peh
Alt 07-10-2007, 15:42
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

K.C.";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Psiko,
evet, Kur'an pekçok ayetinde sadece Allah'a inanmayı (teslim olmayı) İslam olarak, teslim olanı Müslüman olarak nitelendirir. Ama bunu yapan sadece Kur'an'dır. Tıpkı Allah'ın özel adının Allah olduğunu sadece Kur'an'ın söylediği gibi.

Fetih Suresi 16. ayette teslim olmak Müslüman olmak anlamında mıdır yoksa Savaşta teslim olmak anlamında mıdır?
Teslim olacak olan (ikinci meale göre Müslüman olacak olan) Bizanslılar zaten Hıristiyan değil miydi? Yani onların zaten BİR TEK TANRI inancı vardı ve zaten sizin ve Kur'an'ın pekçok ayetinde tanımlandığı şekliyle müslüman değiller miydi? Peki niçin yeniden Müslüman olacaklar?

FETİH
(16) Arkada kalan bu bedevîlere de ki: "Yakında çok güçlü bir topluma karşı [savaşmaya] çağrılacaksınız: (17) onlarla [siz ölünceye], yahut onlar teslim oluncaya kadar savaşacaksınız. Ve sonra, [bu çağrıya] uyarsanız allah size güzel bir mükafat ihsan edecek: ama şimdi (18) olduğu gibi (yine) vazgeçerseniz sizi şiddetli bir cezaya çarptıracaktır".

17 - Bu, Bizanslılar ile Persler arasında daha sonra vuku bulacak savaşa ilişkin gaybî bir haberdir.

18 - Lafzen, "daha önce", yani Hudeybiye antlaşması ile sonuçlanan sefer sırasında. *

Fetih
(16) O (savaştan) geri bırakılan bedevilere de ki: "Siz, ileride çok zorlu savaşçı bir toplulukla savaşmaya çağrılacaksınız. Onlarla savaşırsınız, yahut müslüman olurlar. Eğer itaat ederseniz, allah size güzel bir mükafat verir ve eğer bundan önce yaptığınız gibi aksine giderseniz sizi acı bir azaba çarptırır. *

Bu, Kur'an'daki bir başka çelişki midir yoksa?
Yahudilere karşı yapılan savaşlarda da amaç onları İslam yapmak değil midir? Onlar zaten Tek bir Tanrıya inanan ehli kitapken, yani zaten müslümanken, tek tanrıya teslimken, neden yeniden aynı tanrıya teslim olmaları için bunlara karşı savaş açılmakta?

Müslüman demek geniş manada tek tanrıya teslim olan demekse Tek Tanrı inancı olan hiç kimse ve hiçbir kabile için Muhammed'in getirdiği yeni dini yaymak, tebliğ etmek ve onlarla savaşmak söz konusu olmamalıydı. (benim görüşüm)
Üstteki savlarımı destekleyen bir hadis buldum, kaçırmayayım

Fasil : KUR`AN`IN TİLAVETİ VE KIRAATI BÖLÜMÜ
Konu : Kıraatler Hakkında Çeşitli Hadisler
Ravi : Übey İbnu Ka`b
Hadis : Anlattığına göre, Resulullah (sav) kendisine: "Allah, sana Kur`an okumanı emretti" demiş ve Lem yekunillezine keferü`yu ve bu süreden olmak üzere şunu okumuştur: "Allah indindeki din muvahhid islam dinidir, ne Hıristiyanlık, ne Yahudilik ne de Mecusilik değildir. Kim bir hayır yaparsa asla zayi olmayacak." Übey İbnu Ka`b: "Bana şunu da okudu" dedi: "Ademoğlunun bir vadi dolu malı olsa ikincisini de arar. İkincisini de elde etse üçüncüsünü arar. Ademoğlunun iç boşluğunu ancak toprak doldurur. Allah tevbe edenleri affeder."

HadisNo : 943

Demek ki müslüman ya da islam, teslim olmuş, teslim olmak manasında kullanılmıyor. Muhammed'in peygamberliğini kabul eden manasında kullanılıyor.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/

Önerilen Siteler