yukardaki yazıya cevap olduğu için silindi. Kişisel sataşmaların size özel mesaj olarak yapılmasını talep etmeyin sayın evrensel-insan. Yukardaki şikayet butonuna basarak forum yöneticilerine bildirin. Özel mesaj dahi olsa kişisel sataşmalar, hakaretler vb. kabul edilemez.
Re: Insanlık mı, insanlar arası üstünlük yarışı mı?
Saygideger ozgur_beyin
Algiladigim kadariyla,yazilarim siz ve bazilarini duygusal temelde rahatsiz ediyor.Eh ne yapalim,benim amacim kimseye dusunce zarari vermemek olduguna gore,sizin yazilarinizi okur,sizi daha iyi tanimaya calisirim.
Yalniz bir dahaki sefere boyle kisisel atismali-satasmali uyarilari ozel mesajla yaparsaniz sevinirim.Siteye herkese acik yapmaniz hem etiksel degil,hemde site deki herkesin adina konusma hakkinizin oldugunu zannetmiyorum.Lutfen kisisel mesajlarinizi bir daha ozel mesaj olarak atiniz.
Ayrica ben sizin seviyenize inip size kisisel atasmali-satasmali cevap da vermeyecegim.
Re: Insanlık mı, insanlar arası üstünlük yarışı mı?
"Mevlanayi hatirlayin,ne demis:"yuz bin kere togbe olsan yine gel".Bence bu yaris ya zarar verme yarisidir yada birlik icinde birbirimizi algilayarak insanlik yolundan cikanlari fikirlerimizle egiterek onlara insanligini hatirlatarak verilen insanlik dusuncesi uretme yarisidir.Aksi taktirde guce doneriz ve "guclu olan kazanir." deriz." evrensel-insan
Mevlana'nın ki zaten insanları kötülüğe teşviktir. Her herzeyi ye, sonra tövbe et vicdanını rahatlat. Çift katlı ekmek kadayıfı. Seni bir de kabul eden olsun üstüne üstlük. Kötülük edenler yalnız bırakılmalıdır ki caydırıcı olsun. Eskiden Türkiye'de rüşvete, yolsuzluğa, kötülüğe bulaşmış insanlarla kimse görüşmezdi, ciddi bir mahalle baskısı vardı ve memuru, amiri namusuyla yaşayıp giderdi.
Tüccarlık bile ayıp sayılırdı. Çünkü al-sata karşıydı insanlar, üretim kutsaldı. Hiç emek vermeden başkasının ürettiği malı üstüne kar koyarak satıyorsun, bu yadırganırdı. Tüccarmısın sen bir hakaret ihtiva ederdi.
Evet ben herseye dusunce olarak tersten bakiyorum ve negatif dusunceye sahibim.
Benim yazilarimi okuyup degerlendiren sizlersiniz ve pekala adima konusuyorsunuz.Cunku size gore ben"bilge tavirliyim,ki hicbir yazida boyle bir ifade kullandigimi hatirlamiyorum.
Oyle anlasiliyorki benim duygusal algiladigimi,sen dusuncesel algiliyorsun,gurultu kirliligide bir yaziya atilan camurdur,yazinin icerigine verilen cevap degildir.
Bazi arkadaslarin katilimini engellemesi konusuna gelince,bana kimse ben katilamiyorum demedi.Ben genelde bilimsel ve tutarli bir bilgi alis-verisi iceren yazilari algilayabilmekteyim.
Alisik olmadigim icin boyle kisisel satasma-atisma yazilarini algilayabildigimi soyleyemem.Dusunce belirtmek disinda,hicbir zaman da kisisel atismaya,satasmaya girmem,zaten beceremem.
Ben sana tek bir cesit yardimci olabilirim,o da sen yardim istersen.Ben sana fikrimi soylerim ve secenegi sana birakirim.Soyle yap diye empoze edemem.